Şimdi Ara

2010 HDI Peugeot 206 plus yardım (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
1
Favori
135.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ilgin için teşekkür ederim. resimler işe yaracak dash monitör için.
    arka hoparlör ses sorununu bir kaç kişi daha yaşadı forumda çözümü nasıl bilmiyorum. ben servise sordum teypciler takar çalışır öyle birşey olmaz dedi :d artık gerisini siz düşünün
  • 15.000 KM. BAKIMI İÇİN SERVİSE ÖDEDĞİM DETAYLI FATURA TUTARI;

CİNSİ MİKTARI BİRİM FİYATI TOPLAM FİYAT
    TAPA CONTASI 1,00 0,63 0,63
    YAĞ FİLTRESİ DİZEL 1,00 11,38 11,38
    HAVA FİLTRESİ 1,00 16,11 16,11
    POLEN FİLTRESİ 1,00 18,43 18,43
    HOPARLÖR ( Arka Kapılara ) 2,00 11,82 23,64
    TEMİZLEME SPREYİ 1,00 5,00 5,00
    PAS SÖKÜCÜ MOTOR TEMİZLEME 1,00 12,29 12,29
    CAM SUYU 1,00 2,97 2,97
    10W-40 MOTOR YAĞI CASTROL DKM 4,00 19,07 76,28
    ÇEVRE KANUNU ATIK FİLTRE BEDEL 1,00 1,43 1,43
    A REVİZYONU-NORMAL BAKIM-01/2002'DE 1,20 54,10 64,92
    ELEKTRİK 1,00 54,10 54,10
    TOPLAM 287,18
    KDV 51,69
    GENEL TOPLAM 338,87
  • 207 VE 206 PLUSLAR İÇİN ARACIN ÖN GÖĞSÜNDE (DASHBOARD) KABARMA ŞİKAYETLERİ OKUYORUM.

İÇİNİZDE BÖYLE BİR ŞİKAYETİ OLAN VAR MI?
  • bugün rds ve termometre özelliğini Ankara Fatih Peugeot ta açtırtım. 2 dk da hallettiler saolsunlar.

arka kapılarda hoparlör yok ama tesisatı var mı diye sordum, usta kapı arasına baktı, tesisatı buraya kadar çekmişler sanırım sadece hoparlör taktırsanız olur dedi. acaba arka kapıya uygun taktırılabilecek iyi bir hoparlörün özellikleri nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercilless

bugün rds ve termometre özelliğini Ankara Fatih Peugeot ta açtırtım. 2 dk da hallettiler saolsunlar.

arka kapılarda hoparlör yok ama tesisatı var mı diye sordum, usta kapı arasına baktı, tesisatı buraya kadar çekmişler sanırım sadece hoparlör taktırsanız olur dedi. acaba arka kapıya uygun taktırılabilecek iyi bir hoparlörün özellikleri nedir?

Yok üstad ben kapı içini söktüm. ayrıca elektrikci de baktı. arka kapı içine 4 adet kablo geliyor. bunlar merkezi kilit, kapı açık ikazı, elektrik, şase felan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmasat

quote:

Arkadaşlar bugün aracımım ekranını ve com2000 far ve silecek kolunu değiştirdim. artık benim plus da yol bilgisayarlı oldu.
    3 satır ekranı çıkma 150 tl ye aldım oldukça temiz solma yok. full com2000 koluda orjinal sıfır kutulu 300 tl ye aldım. montajı tanıdık tamircimle birlikte yaptık
    sorunsuz ve problemsiz bir şekilde çalışıyor. Yarın resimlerini eklerim.

işte resimler. servise felan gidip herhangi bir şey açtırmadım. kol ve ekran değişince yol bilgisayarı aktif oldu. garanti konusuna gelince takılan parçalar zaten orjinal
    ekranın ve kolun değiştiğini anlarlarsa o zaman sorun olabilir ancak farkedileceğini hiç sanmıyorum. zaten donanım konusunda bihaberler.

Gayet güzel olmuş paylaşım için saolun, bende ekran ve com2000 arıyorum. Yol bilgisayarı verilerine göre yakıt tüketimi nasıl.

• quote:

quote:

bugün rds ve termometre özelliğini Ankara Fatih Peugeot ta açtırtım. 2 dk da hallettiler saolsunlar.

Yok üstad ben kapı içini söktüm. ayrıca elektrikci de baktı. arka kapı içine 4 adet kablo geliyor. bunlar merkezi kilit, kapı açık ikazı, elektrik, şase felan.

zaten ustada çok emin değildi, sanırım hat çkilmiş demişti, demekki yokmuş. neyse yapcak bişe yok, hat çektirip hoparlör taktırıcaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: guven.m

quote:

quote:

Arkadaşlar bugün aracımım ekranını ve com2000 far ve silecek kolunu değiştirdim. artık benim plus da yol bilgisayarlı oldu.
    3 satır ekranı çıkma 150 tl ye aldım oldukça temiz solma yok. full com2000 koluda orjinal sıfır kutulu 300 tl ye aldım. montajı tanıdık tamircimle birlikte yaptık
    sorunsuz ve problemsiz bir şekilde çalışıyor. Yarın resimlerini eklerim.

işte resimler. servise felan gidip herhangi bir şey açtırmadım. kol ve ekran değişince yol bilgisayarı aktif oldu. garanti konusuna gelince takılan parçalar zaten orjinal
    ekranın ve kolun değiştiğini anlarlarsa o zaman sorun olabilir ancak farkedileceğini hiç sanmıyorum. zaten donanım konusunda bihaberler.

Gayet güzel olmuş paylaşım için saolun, bende ekran ve com2000 arıyorum. Yol bilgisayarı verilerine göre yakıt tüketimi nasıl.

son 55km şehiriçi tüketim ortalama 5.4lt

• beyler arka koltuklardaki başlık takma yerlerindeki plastiklerin içi delik değil di mi? başlıkları takmak için onların içini mi deldireceğiz?
  • quote:

beyler arka koltuklardaki başlık takma yerlerindeki plastiklerin içi delik değil di mi? başlıkları takmak için onların içini mi deldireceğiz?

Üstad delik yuvalar hazır plastik kapakları çıkardığın zaman göreceksin zaten yalnız kafalıkları buraya direk takamıyorsın. ayrıca plastik aparat var.
    Ayrıca arka hoparlör konusunda bugün bizzat şahit olduğum bir konu oldu. teyp ten itibaren tesisat iki kapı arasında emniyet kemeri arkasında bulunan anahtara kadar çekili. servis kablo çekimini buradan sonra yapılıyor. arka kapı içini açıyor uçları buradaki anahtara uygun 30cm lik bir kabloyu kapı arasındaki siyah körüklü hortum içerisinden geçirerek hoparlörleri takıyor.
    ben bu hortumu çıkardığımda hoparlör kablosu görememiştim bu nedenle tesisatın almadığını sanmıştım ama meğerse hortumdan önceki anahtarda kalmış tesisat.

• @mmasat

şu ortadaki kapıları otomatik kapatmaya yarayan butonun oraya kadar mı çekmişler ? anlamadım da :S
  • quote:

quote:

beyler arka koltuklardaki başlık takma yerlerindeki plastiklerin içi delik değil di mi? başlıkları takmak için onların içini mi deldireceğiz?

Üstad delik yuvalar hazır plastik kapakları çıkardığın zaman göreceksin zaten yalnız kafalıkları buraya direk takamıyorsın. ayrıca plastik aparat var.
    Ayrıca arka hoparlör konusunda bugün bizzat şahit olduğum bir konu oldu. teyp ten itibaren tesisat iki kapı arasında emniyet kemeri arkasında bulunan anahtara kadar çekili. servis kablo çekimini buradan sonra yapılıyor. arka kapı içini açıyor uçları buradaki anahtara uygun 30cm lik bir kabloyu kapı arasındaki siyah körüklü hortum içerisinden geçirerek hoparlörleri takıyor.
    ben bu hortumu çıkardığımda hoparlör kablosu görememiştim bu nedenle tesisatın almadığını sanmıştım ama meğerse hortumdan önceki anahtarda kalmış tesisat.

@mmasat,
    Çektiğiniz tesisat ve anlattığınız yerle ilgili foto çekmeniz mümkün mü acaba ?

• quote:

@mmasat

şu ortadaki kapıları otomatik kapatmaya yarayan butonun oraya kadar mı çekmişler ? anlamadım da :S

Yok arkadaşlar ben tesisat çektirmedim sadece tesisat çekerlerken gördüm. Tarif etmek istediğim yer şu şekilde arka kapıyı açın kapı menteşelerinin oraya bakın siyah renkli körüklü bir hortum var bir ucu kapı da diğer ucu orta direkte bu hortun içinden kapıya gelen elektirik tesisatı geçiyor. şimdi buraya gelen kablolar hortumun direk içerisine girmiyor ilk önce orta direk içerisinde bir anahtar şeklinde yuvarlak plastik bir parça üzerinde toplanmış. hortumun orta direğe bağlantı noktasındada bu plastik anahtar parçanın karşılığı var. dolayısı ile kapı içerisine takılacak hoparlörün kablolarını hortumun içerisindeki anahtara takıyorlar. bu anahtarın karşılığında zaten hoparlör bağlantısı var.

• herkese merhabalar iyi forumlar

izmirden 206+dizel ariyorum 10000km alti sizce fiyat araligi ne olmalidir ABS li olan model icin?

birde 1 depo ile min nekadar gidiyorsunuz arkadaslar
  • quote:

geçen hafta yukarıdaki mesajımda anlattığım gibi, dediğiniz körüklü hortumu o plastik bağlantısından çıkardı usta, ve orada 5 adet kablo oluduğunu söyledi. Sanırım buraya kadar hat var bundan sonrasını çekmek gerekir demişti ama emin olmak için kapı döşemesini sökmemiz gerekir dedi. anlaşılan o ki, ufak bir kablo bağlantısı ile hoparlör taktırılabilir. önemli olan arkaya uygun güzel bir hoparlör almak.
  • quote:

quote:

geçen hafta yukarıdaki mesajımda anlattığım gibi, dediğiniz körüklü hortumu o plastik bağlantısından çıkardı usta, ve orada 5 adet kablo oluduğunu söyledi. Sanırım buraya kadar hat var bundan sonrasını çekmek gerekir demişti ama emin olmak için kapı döşemesini sökmemiz gerekir dedi. anlaşılan o ki, ufak bir kablo bağlantısı ile hoparlör taktırılabilir. önemli olan arkaya uygun güzel bir hoparlör almak.

Evet üstad dediğim gibi hat hortomun bağlandığı plastik parçaya kadar geliyor. yaklaşık 30cm boyunda uçlarında ordadaki sokete uygun metal parça bulunan kablo ile çekiyor tesisatı.ama gördüğüm kadarıyla bilgisayarlada bir takım işlemler yapıyorlar.

• bilgisayar ile teypden aktif ediyor arka kolonlari.
    ne tavsiye ediyorsunuz ne marka alalım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtan206

bilgisayar ile teypden aktif ediyor arka kolonlari.
    ne tavsiye ediyorsunuz ne marka alalım ?

Benim şahsen marka olarak herhangi bir tavsiyem olamayacak, bu konuda iyi değilim. ama şundan eminim arka kolonlar ne kadar iyi olursa olsun
    önler de değişmedikten sonra pek tat vermeyecekmiş gibi geliyor bana.
  • mmasat a katılıyorum.
    Loudness açıkken cd de bile ön hoparlörler 25den sonra cazır cuzur yapıyor. Arkaya hoparlör takmak sadece ses dağıtımı yapacaktır. Arkadakiler daha iyi duyacak. Yüksek seste yine çızırtı olacak.
    kenwood, pioneer, jbl, sony piyasada çok ama roadstar v.b markalarıda öneriyolar. Ben beni bildim bileli pioneer çok iyi fırsatım olursa önleri değiştirip arkalarada taktıracağım.
    Fİyat için gittiğimde adam önlere 17cm arkalara ise 13cm lik yuvarlak olacak dedi. İstersen pandizota oval takalım daha iyi ses alırsın dedi ama benim o kadar merakım yok. Arabanın yol sesini kessin biraz da hoş müzik çalsın bana yeter.

Yarın sınavım varda pazar günü arka kolon için tesisat olayına bir bakacağım. bugun kapıyı açtım hortumu direğe bağlı siyah parçadan çıkardım. 4 kablo gidiyor hortuma . Sizin dediğiniz anahtar o hortumun bağlandığı direkteki siyah parçamı ? e36ların obd soketine benziyo :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alicilik -- 3 Nisan 2011; 12:25:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mpal624

mmasat a katılıyorum.
    Loudness açıkken cd de bile ön hoparlörler 25den sonra cazır cuzur yapıyor. Arkaya hoparlör takmak sadece ses dağıtımı yapacaktır. Arkadakiler daha iyi duyacak. Yüksek seste yine çızırtı olacak.
    kenwood, pioneer, jbl, sony piyasada çok ama roadstar v.b markalarıda öneriyolar. Ben beni bildim bileli pioneer çok iyi fırsatım olursa önleri değiştirip arkalarada taktıracağım.
    Fİyat için gittiğimde adam önlere 13cm arkalara ise 17cm lik yuvarlak olacak dedi. İstersen pandizota oval takalım daha iyi ses alırsın dedi ama benim o kadar merakım yok. Arabanın yol sesini kessin biraz da hoş müzik çalsın bana yeter.

Yarın sınavım varda pazar günü arka kolon için tesisat olayına bir bakacağım. bugun kapıyı açtım hortumu direğe bağlı siyah parçadan çıkardım. 4 kablo gidiyor hortuma . Sizin dediğiniz anahtar o hortumun bağlandığı direkteki siyah parçamı ? e36ların obd soketine benziyo :D

Üstad arkalara 13cm diye biliyorum.
    eğer o siyah parçayı çıkardıysan direkteki karşılığına bak. orada 6 tane metal uç göreceksin. senin çıkardığında 4 tane var. işte o iki uç hoparlör bağlantı uçları.
    gerçi hoparlör bağlasan bile ses alamayacaksın. aracın birçok özelliği gibi teybin arka çıkışları da pasif durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmasat -- 3 Nisan 2011; 11:43:20 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.