Şimdi Ara

2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
10
Favori
131.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Mazda hakkında sizlerle bazı bilgiler paylaşmak istiyorum.Öncelikle mazda nın Türkiye'de neden fazla tercih edilmediğini söyleyelim..1.Yedek parçası pahallı diye uydurulmuş şehir efsanesi.2Saçma vergilendirme sistemi.3.İnsanların aracı bırakın test etmeyi hiç görmeden yorum yapması.

MaZda dünyada sorunsuzluğuyla nam salmış bir kaç markadan biridir.Dünyanın en sağlam otomobilleri sıralamalarında kendisi sürekli ilk 3 tedir.Avrupada yaşayanlar Alman arabalarına kafa tutabilen nadir arabalardan olduğunu bilirler.Amerikan Pazarı'nda en çok satanlar arasındadır.

MaZda yeni nesil skyactiv motorlar için milyon dolarlar harcamıştır.1.5 tonluk araca 1.4 motor koyup boğulmaktan neredeyse çatlayacak araçlar yapmak yerine büyük motor araçlar üretmeyi tercih eder.Kendi çizgisi vardır.Ne yapsak satılıyor diyip araçlarına özenmemezlik yapmaz diğerleri gibi.Bir maZda 2 kullanıcısı olarak yakın zamanda bir de maZda 6 sahibi olmak istiyorum nasipse aracı düşünen arkadaşlara daha detaylı bilgiler de verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslanturkiyee -- 6 Ağustos 2014; 2:07:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• huseyinsarioglu kullanıcısına yanıt
    Avensis karşılaştırması yapabilecek yok mu?
  • 2010 avensislerden çok daha iyi idi ben alırken. Güncel avensisten de iyi, güncel avensisin kasasını hiç beğenmiyorum

• Arkadaşlar Merhaba;

Dün bir Mazda 6 denedim Exective dedi adam.
    Daha önceden mercedes c180, bmw 3.18ie46, honda accord 2008 makyazlı kasa denedim. Açıkça söylemeliyim ki (40.000-60.000TL) lik ikinci el bazında denediğim en keyifli araba Mazda 6 diyebilirim.(Bu zevk meselesi tabi ki ve diğerlerini kesinlikle kötülemiyorum).

Bende D segmenti bir araç almayı düşünüyorum. Almanları istemiyorum.
    Accord, Avensis, 6 arasında kafam karışık biraz.

İçlerinde piyasası gerçekten en hzılı lan araç Accord. Eğer gerçekten temiz ise gününde satılıyor.
    Avensisin piysası biraz da yavaş. Ancak doğru fiyat ile kısa sürede satıldığını gözlemliyorum.
    Mazda'nın 2. eli ise tam bir kağnı. Araba kesinlikle kolay satılmıyor.

Ama tüm bunlara rağmen gönlümde yatan aslan kesinlikle Mazda 6. Aracın Tiptronik Şanzumanı beni çok etkiledi. Malzeme kalitesi ise çok iyi BMW ile yarışır.
    Ancak bu araçlar ile ilgili anlamadığım bir nokta var:

Executive, Dynamic, TE arasında ki fark nedir?(2009 da çıkan kasa için yazıyorum). Gerçekten bilen birisi var ve yanıtlarsa sevinirim. Hangisini tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: zmija85

Arkadaşlar Merhaba;

Daha önceden mercedes c180, bmw 3.18ie46, honda accord 2008 makyazlı kasa denedim. Açıkça söylemeliyim ki (40.000-60.000TL) lik ikinci el bazında denediğim en keyifli araba Mazda 6 diyebilirim.(Bu zevk meselesi tabi ki ve diğerlerini kesinlikle kötülemiyorum).

İçlerinde piyasası gerçekten en hzılı lan araç Accord. Eğer gerçekten temiz ise gününde satılıyor.
    Avensisin piysası biraz da yavaş. Ancak doğru fiyat ile kısa sürede satıldığını gözlemliyorum.

Ama tüm bunlara rağmen gönlümde yatan aslan kesinlikle Mazda 6. Aracın Tiptronik Şanzumanı beni çok etkiledi. Malzeme kalitesi ise çok iyi BMW ile yarışır.

Executive, Dynamic, TE arasında ki fark nedir?(2009 da çıkan kasa için yazıyorum). Gerçekten bilen birisi var ve yanıtlarsa sevinirim. Hangisini tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

Bu mesaj işinize yarayabilir:http://www.mazdaclubtr.com/32680/sifir-mazda3-mu-birkac-yasinda-mazda6-mi/msg534245/#msg534245

Avensis'in vergi ve yakıt avantajı varken Mazda6'nın da tasarım ve performans artısı var gibi görünüyor.

• quote:

Arkadaşlar Merhaba;

Teşekkürler.

Merhaba, 8-9 ay önce aynı araçlar arasında kalmıştım, bir de legacy. Hatta avensis 1.8 cvt için bir konu açmıştım, orada da benzer karşılaştırmalar var size yardım edecek. Ben sıfır corolla aldım sonunda ama hareket noktanız benim gibi d segment olduğu için, siz d segmentten vazgeçmeyin, zira kalite farkını malesef hissettim ben corolla alınca.
    İçlerinde piyasası en iyi accord, aracın dış tasarımı ise yıllanmış olmasına rağmen hala çekici ve estetik. Kokpit tasarım, iç mekan malzeme kalitesi vasat üstü. Yol tutuşu mazda 6 kadar olmasa da başarılı. Eksi noktaları; yıllardır güncellenmeyen otomatik şanzımanın rakiplerine göre verimsizligi, daha fazla yakıt tüketimi ve daha küçük iç ve bagaj hacmi. Her fazla litre hacim sizin için önemliyse, accord almayın. Mazda 6 sürücü arabası, keyif ve dinamizm açısından. Ayrıca mazda sorunsuzluğu, şanzımanın daha güncel olması artıları. Mazda'nın 2 eksisi var bana göre, 1. ikinci el piyasası, diğeri ise yeni 6 nın muhteşemliği yanında biraz sönük kalması.
    Fransızlara ön yargılı değilseniz 508 thp motorluyu Allure donanım ile bir değerlendirin derim. Hem güzel bir makine, hem donanım olarak inanılmaz yüklü, hem yol tutuşu çok iyi. Saygılar...

• master_monster kullanıcısına yanıt
    O birisi benim de, yeni plakasının ne olduğunu da özellikle yazdım yalnız ilanımda.

O fotoları ilk aldığımda arkadaşlarıma göndermek için çekmiştim, sonra da fırsatım olmadı.. :)

İlan no 173592991

Bu arada benim mazda 6 m da da bagaj lambası yok ?!? Bir yerde bi arkadaş sormuş, bi hemşerim de var diye cevaplamış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestest -- 16 Ağustos 2014; 22:59:43 >
  • bestest kullanıcısına yanıt
    Bende de var bagaj da lamba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruf -- 17 Ağustos 2014; 10:57:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruf

kaç model aracınız, bi de rica etsem müsait olduğunuzda lambanın nerde olduğunu çeip gönderebilir misniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestest

quote:

kaç model aracınız, bi de rica etsem müsait olduğunuzda lambanın nerde olduğunu çeip gönderebilir misniz?

2010 dynamic plus.
     2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM.

• Benim araçta da var, ampul arızalı olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilay06

Benim araçta da var, ampul arızalı olmasın?

Tşk ruf, zahmet verdik,iki usta baktı bu araçta yok abi dedi, önü kalabalıktı 5 liralık ampülle uğraşmadı demekki
    Kubilay
    Lpg tankı silindir şeklinde, onu takarken kırdılar sanırım, bi de hoparlör bağlantısı var ama hoparlör yok ?!?!

2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. 2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. 2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestest -- 17 Ağustos 2014; 19:41:56 >

• bestest kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Kolon nerde peki,lpg montajı sırasında mi götürmüşler ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Rica ederim.

Kolon hiç yok, kapağı var ?!?! Fabrikasyon yok desem niye olmasın, araç dinamik..Bi tane taktıriim en iyisi? :)

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür edderim. Peki Mazda 6 TE ne demek oluyor? Bir bilginiz var mı?
    Sport Dynamic Dynamic+ arasında ki farkları anladım. Ancak TE olarak görünen model nedir?

teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercangozum

quote:

Arkadaşlar Merhaba;

Teşekkürler.

Merhaba, 8-9 ay önce aynı araçlar arasında kalmıştım, bir de legacy. Hatta avensis 1.8 cvt için bir konu açmıştım, orada da benzer karşılaştırmalar var size yardım edecek. Ben sıfır corolla aldım sonunda ama hareket noktanız benim gibi d segment olduğu için, siz d segmentten vazgeçmeyin, zira kalite farkını malesef hissettim ben corolla alınca.
    İçlerinde piyasası en iyi accord, aracın dış tasarımı ise yıllanmış olmasına rağmen hala çekici ve estetik. Kokpit tasarım, iç mekan malzeme kalitesi vasat üstü. Yol tutuşu mazda 6 kadar olmasa da başarılı. Eksi noktaları; yıllardır güncellenmeyen otomatik şanzımanın rakiplerine göre verimsizligi, daha fazla yakıt tüketimi ve daha küçük iç ve bagaj hacmi. Her fazla litre hacim sizin için önemliyse, accord almayın. Mazda 6 sürücü arabası, keyif ve dinamizm açısından. Ayrıca mazda sorunsuzluğu, şanzımanın daha güncel olması artıları. Mazda'nın 2 eksisi var bana göre, 1. ikinci el piyasası, diğeri ise yeni 6 nın muhteşemliği yanında biraz sönük kalması.
    Fransızlara ön yargılı değilseniz 508 thp motorluyu Allure donanım ile bir değerlendirin derim. Hem güzel bir makine, hem donanım olarak inanılmaz yüklü, hem yol tutuşu çok iyi. Saygılar...

Merhaba;

Cevap için teşekkürler.
    Malesef Fransız önyargısı bende üst seviyelerde. İlk araban Flash olmasına rağmen fransızlara hiç sıcak bakmıyorum.
    Legacy dediğiniz gibi güzel bir araba ancak görüntüsü pk hoşuma gitmiyor. Birde aracı İzmir,Aydın ve İstanbulda kullanacağım için özellikle Aydında arabadan anlayan usta bulmam imkansız.(Hondadan anlayan usta bile yok). Aynı şekilde Avensisin bir önce ki kasası da estetik görünmüyor gözüme. Ford mondeolar içinse otomatik vites almayı düşünmeseydim ilk seçeceğim araç olurdu ancak otomatik şanzuman konusunda malesef sınıfta kalıyor.

Bu yüzden D segmentinde Mazda ve Honda arasında kaldım. Mazda alırsam yüksek model ve güncel bir aracı düşük fiyata alabiliyorum. Satarken zarar edeceğim rakam alırken bana dönüyor zaten. Ama acil bir durumda zarar etmeden satmak neredeyse imkansız.
    Birde aracın Sahibinden..com üzerinde tanımlı modelleri arasında farkları çok iyi bilmiyordum.

D segmentinin kararsızlığı ve bekleme safhası çok yorucuymuş.

Sayglar iyi günler.

• Ben de benzer kararsızlıklar içindeydim. Şimdi bir mazda 6 sahibi olarak honda passat vb yanından gecerken o araçların içindeki herkes 'bu da neyin nesi' dermiş gibi dönüp bakıyo.
    Normal sollama için sinyal verdiğimde nedense gazı köklüyorlar ama ne çare, arkadan bakmakla yetiniyorlar sadece :) dün ankara kayseri arasında 2 passat buna kalkıştı da :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestest -- 19 Ağustos 2014; 8:20:26 >
  • quote:

quote:

Rica ederim.

Kolon hiç yok, kapağı var ?!?! Fabrikasyon yok desem niye olmasın, araç dinamik..Bi tane taktıriim en iyisi? :)

dinamicte bose yok bu nedenle bas hoparlörde yok

• quote:

Ben de benzer kararsızlıklar içindeydim. Şimdi bir mazda 6 sahibi olarak honda passat vb yanından gecerken o araçların içindeki herkes 'bu da neyin nesi' dermiş gibi dönüp bakıyo.
    Normal sollama için sinyal verdiğimde nedense gazı köklüyorlar ama ne çare, arkadan bakmakla yetiniyorlar sadece :) dün ankara kayseri arasında 2 passat buna kalkıştı da :)

Ben de dün otobanda ogs yolundan gişeleri geçerken mercedese binen bir gurbetçi önüme kırdı.Uyardım dikkat et diye. 200 den sonra göremedim kendisini. Araçra 3 kişiydik klima açık vites d konumunda ve bagaj tam dolu idi

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilay06

2010 avensislerden çok daha iyi idi ben alırken. Güncel avensisten de iyi, güncel avensisin kasasını hiç beğenmiyorum

İşte neye göre iyi? Beğenmeme konusu zaten çok kişisel. Bence iki araba da başarılı, Mazda +1 tabi, hakkını yemeyelim.
    Benim iki forumu da okuyup çıkardığım şöyle.
    Bunlara ne eklenip, ne çıkarılabilir?

Avensis'in de 2.0'ını baz almak lazım, Mazda'nın karşılığı o bence. O yüzden koltuk (deri, ısıtma, hafıza) ikisinde de yok mesela artı olarak. Çünkü 2.0 avensis'ler de deri, ısıtmalı ve hafızalı.

Avensis :
    * İkinci el satılabilirlik,
    * Yakıt (1.6 avensis için artı, 2.0 için çok yakın sanki)
    * Direksiyon destekli esp
    * Anahtarsız giriş ve çalıştırma
    * Otomatik vites CVT

Mazda 6
    * İkinci el alınabilirlik,
    * Bose müzik sistemi (bu sanırım hepsinde yok Dynamic +)
    * Sunroof (bu sanırım hepsinde yok Dynamic +)
    * Dizayn
    * Lastik basınç uyarı (bu sanırım hepsinde yok Dynamic +)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinsarioglu -- 19 Ağustos 2014; 14:04:30 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.