Şimdi Ara

2011 1.4 dizel corolla manuel yağ eksiltiyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
5
Favori
52.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasım 2011 corolla comfort extra disel aracım var 5000 de 1,5 litre yağ eksiltti.Servise getirdim normal dediler banada, sanki hiç disel arac kullanmadık sanki 5000 d yağmı değiştiricez
    toyotaya mail yolladım aracı takipe aldıklarını söylediler...Şu an araçım 16000 de bügün bakdım yine eksiltmiş en az 1 lt bayramdan sonra servise getireceğim bakalım ne olacak.Arkadaşların bazıları 1,5 ve 2 litre yağ yakmaya normal diyorlar 5000 km onlarada çok şaşırdım bol keseden sallamışlar corolla disel hüsran .....servis ilgisiz ....bidahamı japon asla almandan şaşmıycan kardeşim arabada o kadar byeee....
  • quote:

Orijinalden alıntı: filenperno

Cumartesi corollamı 10.000 km bakımı için servise verdim. 5 lt lik 5w-30 toyota sentetik yağ kullanmalarını istedim. artan yağıda vereceklerdi. Aracımı aldıktan sonra kontrol ettim ve yağ seviyesinin normalden fazla (max ın üstün de) olduğunu gördüm. İlginç olan 5 litrelik yağ bidonundan 4 litre yağ kullanılmıştı. Bildiğim kadarıyla corolla 4.3 litre yağ kullanıyor. Yani hem 300 ml eksik yağ koyup hemde yağ seviyesinin normalden fazla olması nasıl oluyor? Ayrıca turbo motorlarda fazla yağ koyulması büyük risk değil mi? Son olarak aracımı aldıktan sonra şoför kapısının üstünde boyanın kalkmış olduğunu gördüm. Hayret içindeyim ve bugün pazar gidip hesap da soramıyorum hesap sorsam da zaten sürekli hakkımı aradığım için problemli müşteri statüsünde göründüğümü biliyorum şimdi ben durumu kime nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. Ne dersiniz ne yapmalıyım.

Servis 5W-30 Kullanıyor mu?
    Aracın kullanma kılavuzunda 5W-30 tavsiye edilmesine rağmen, ve 10W-40 hiç olmamasına rağmen 10W-40 koymalarına zaten hastayım

Aracın kullanma kılavuzunda MAX seviyeyi geçecek seviyede yağ konulduğunda motora zararı dokunacağı yazıyor. Yağ tapasını açıp biraz yağ boşaltmak tavsiye ediliyor.
    Depo 4.3 LT alıyor dediğiniz gibi. Bu işte başka bir iş var.
    Hangi servis bu arada konuştuğumuz?

• Sorunsuz araçlar için sanayide ustalar yağını suyunu koy bin derler. Demek ki bu corolaa da geçerli değil. Yağı suyu koymak birde 4000 km de kontrol etmek gerekiyor.
    Arkadaşlar marka fanatizmi yapmayalım lütfen yağ eksilten motor sıkıntılıdır. Yapılması gereken Toyota ile bu konuda toplu olarak görüşerek bu sorunu çözmesini istemektir.
    Hani sürekli Avrupa'dan Amerika'dan binlerce araç geri çağrılıyor ya, bence bu sorun da geri çağırma sebebidir. Fakat kullanıcılar bunu problem olarak kabul etmezse Toyota ne yapsın zorla mı toplayacak arabaları ?
  • Eskişehir Sarar Oto. 10w-30 yağ koymakta ısrar ettiler. Ben corolla kitapçığında yazan tavsiye edilmez yazısını gösterdiğimde ‘kitapçık doğru yazmayabilir dediler’ ısrar edip farkını vereceğimi söylediğimde “Toyota 5w-30 : Toyota nın kendi yağı” yağ koymayı kabul ettiler. Fakat yukarıda ki ilginç durumlar (eksik yağ kullanıp fazla doldurma gibi  )dahilinde. Komedi farkındayım.
    Bu arada durumu Toyota merkeze ilettim. 3 gündür arayan soran yok!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filenperno -- 11 Kasım 2011; 13:07:00 >
  • 2011 Corolla d4d manuel. Şu anda 9 binde ve herhangi bir yağ eksilmesi ikazı yok. Bir ara yağ çubuğuna bakmıştım, seviyesinde bir anormallik görmediğim için artık bakmıyorum. Şehir içi kısa mesafeli kullanıyorum.
    (Yaklaşık 2 km) Yarım dakika bekleyip kalkıyorum ve sakin kullanırım.
    Turbo ve pompanın değiştirilerek sorunun çözüldüğünü belirten arkadaşlar; bu yağ yakan ve yakmayan toyotalara takılan söz konusu parçaların hepsi aynı değil mi? Neden aynı parçaları kullanan bazı araçlar yağ yakarken, bazılarında problem olmuyor? Bu parçalar belli kalite standartlarında üretilen ve kontrol edilen parçalar değil mi?
    Ben bu işten hiçbir şey anlamadım?
  • bizim de 2. servise gidişimiz bu yağ eksiltme sorunu yüzünden.istanbul derindere deki servisine götürdük aracı.aracın yağ eksiltmesinin normal olduğunu söylediler.yaklaşık 1.5 litre yağ koyarak gönderdiler.ilk olarak 7200 km de yaptı şimdide de araç 12000 km de gene yağ eksiltti.

her 5000 km de bir yağ mı ekleyeceğiz bu araca.kronik bir sorun olduğu belli.e aracın 3 yılda garantisi var 3 yıl boyunca sallayacak halin yok müşteriyi.bu nasıl bir mantık anlamıyorum doğrusu.Toyota merkeze e posta atmayı düşünüyorum artık.
  • Merhabalar,

Arkadaşlar siz heralde bu forumda yağ eksiltme ile ilgili yazılan ları okumuyorsunuz..

Özetliyorum....

Evet makyajlı kasa yağ eksiltiyor...Her araçta değil..Ama yüksek oranda .

Bu sorun nasıl çözülür? Turbo,Pompa,Sekman seti değişerek.Bukadar Bundan başka cevap aramayın...Ben yaptırdım ve bundan aylar önce paylaştım...

Daha fazla kendinizi yormayın sorun var çözümde var.

Ben ne yapıyorum aracı satmayı düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ursavas

Merhabalar,

Arkadaşlar siz heralde bu forumda yağ eksiltme ile ilgili yazılan ları okumuyorsunuz..

Özetliyorum....

Evet makyajlı kasa yağ eksiltiyor...Her araçta değil..Ama yüksek oranda .

Bu sorun nasıl çözülür? Turbo,Pompa,Sekman seti değişerek.Bukadar Bundan başka cevap aramayın...Ben yaptırdım ve bundan aylar önce paylaştım...

Daha fazla kendinizi yormayın sorun var çözümde var.

Ben ne yapıyorum aracı satmayı düşünüyorum...

Ya ne demek bu... "makyajlı kasa yağ eksiltiyor" şeklinde kesin hükümde bulunamazsın. Eksiltenler vardır. Mesela benim ki de 2011 makyajlı dizel eksiltmiyor ve eksiltmeyende on binlerce araç olduğuna eminim. Yoksa bu forum yıkılırdı zaten. "Yüksek oranda bu böyledir" demek haksızlık. Nerden biliyorsun? İstatistik mi yaptın? Forumda üç beş mesaj okuyarak bu hükme nasıl varıyorsun? Yağ eksilten olabilir, ama bunun oranını sen bu şekilde ifade edemezsin.

• Bu forumu kullananları ve kullanmayanları düşünüldüğünde bir hayli fazla...Zaten arkadaş hepsi demiyor .....Birçoğu ...Sizinki eksiltmiyor olabilir ama demekki eksilten de az değil.....
  • ertdur88

Sen heralde bu forum sondan okumaya başladın...

İstatistik yapmadım..O işi toyota yapıyor ben istatistiklerine baktım.

Evet bende yağ eksilten araç sahiplerindenim.

Forumda üç beş mesaj okumuşmuşum. Hahh güleyim bari. Sen o aracı almadan ben çoktan 40 bin yapmıştım.

2pompa turbo ve sekman seti değiştirddim.

Bu arada yoksa sen o bu meseleyi tertıştığım Toyota Türkiye Genel Koordinatörümüsün.

Daha başka sayayım mı.

Bu aradan zahmet et de forumu oku.
  • acaba yağ eksiltme sorunu euro 5 euro 4 motor farkı yüzünden olabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konix

acaba yağ eksiltme sorunu euro 5 euro 4 motor farkı yüzünden olabilirmi.

Keşke bu şekilde net tespitleri Toyota yapıp müşterilerine bildirse. Bana göre fakrikada belli seri motorlarda oluşan bir hata nedeniyle bu mağduriyet söz konusu.
    Çok şükür 17bin KM oldu bugün itibari ile ve yağ ile ilgili bir sıkıntım çıkmadı daha da çıkmaz umarım.
  • 2008 d4d auris aracımı 30 bin km yağ koymadan kullandım.. 20 bin km de yarım lt yağ eksilttiğini gördüm.. önceleri her 10 binde bir değiştirdiğim için muhtemelen eksiltmiyordu.. yağ kalitesi düşünce mi yoksa hastalığı olduğu için mi eksiltti bilmicem :)
  • Bildiğim kadarı ile bu kronik rahatsızlık 2010-2011 araçlarda ortaya çıkmıştı. Öncesi modellerde böyle bir sıkıntı olduğunu duymamıştım.
    İnşallah hasta değildir diyelim
  • 2008 lerde sorun olduğunu bende düşümüyorum.. muhtemelen 20 bin km yağ değiştirmeden kullandığım için eksiltti.. motor ustam normal dedi.. 10 binde 250 ml eksiltme fark edilmez.. 20 binde 500 ml de de çok değil aslında..
  • arkadaşlar forumu takip ettim ve bişeyler yazmak ihtiyacı duydum..
    2011 corolla elegant dizel M/M şanzuman araca sahibim.
    8300 km de yağ lambası yandı normal dendi. 6.000 km sonra yandı ve 1,5 lt yağ ilave edildi ücreti karşılığı!! sanki benim hatamla yağ eksiliyormuş gibi pişkince parasını aldılar.. ben durumdan kıllanmaya başladım. sürekli yağ çubuğunu kontrol ettim ve 4.000 km sonra 20.000 bakımında yeniden 1,5 lt yağ eksilttiği tespitlendi.
    bir aracın yağ eksiltmesi kesinlikle normal karşılanamaz!! bu aracı markasına güvenerek aldım . hatta kardeşimde de aynı model araçtan var ama onda gram yağ eksiltme yok!!!
    aracın turbosu vakum pompası eski model çıktı ancak onlarda arıza bulunamadı. en son söylenen piston segman değişimi !!! yani ayıplı malı örtbas etme çabası. başka forumlarda segman değişimine rağmen yağ eksilten araçlar mevcut ki bir kişi mahkeme yoluyla sıfır araçla değişimi sağladı.
    ursavaş arkadaşımıza özellikle sormak istiyorum. segman piston değişimi sonrası yağ eksiltme durumunuz nedir? yağ lambasını mı takip ediyorsunuz yoksa yağ çubuğunu sürekli kontrol ediyor musunuz? açıkçası ben yağ çubuğuyla kontrol etmesem en son ilaveden 4.000 km sonrası yağ eksilttiği çıkmayacaktı!!

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneus

arkadaşlar forumu takip ettim ve bişeyler yazmak ihtiyacı duydum..
    2011 corolla elegant dizel M/M şanzuman araca sahibim.
    8300 km de yağ lambası yandı normal dendi. 6.000 km sonra yandı ve 1,5 lt yağ ilave edildi ücreti karşılığı!! sanki benim hatamla yağ eksiliyormuş gibi pişkince parasını aldılar.. ben durumdan kıllanmaya başladım. sürekli yağ çubuğunu kontrol ettim ve 4.000 km sonra 20.000 bakımında yeniden 1,5 lt yağ eksilttiği tespitlendi.
    bir aracın yağ eksiltmesi kesinlikle normal karşılanamaz!! bu aracı markasına güvenerek aldım . hatta kardeşimde de aynı model araçtan var ama onda gram yağ eksiltme yok!!!
    aracın turbosu vakum pompası eski model çıktı ancak onlarda arıza bulunamadı. en son söylenen piston segman değişimi !!! yani ayıplı malı örtbas etme çabası. başka forumlarda segman değişimine rağmen yağ eksilten araçlar mevcut ki bir kişi mahkeme yoluyla sıfır araçla değişimi sağladı.
    ursavaş arkadaşımıza özellikle sormak istiyorum. segman piston değişimi sonrası yağ eksiltme durumunuz nedir? yağ lambasını mı takip ediyorsunuz yoksa yağ çubuğunu sürekli kontrol ediyor musunuz? açıkçası ben yağ çubuğuyla kontrol etmesem en son ilaveden 4.000 km sonrası yağ eksilttiği çıkmayacaktı!!

Bilirkişi incelemesi yaptırın, ihtarname çektirin.
    Eğer mahkeme sürecine girmek sizi korkutmayacaksa(ki korkacak bişe yok) araç değişimine kadar yolunuz var.
    Prosedürleri bilen arkadaşlar var forumda, aracını MMT şikayetinden mahkemeye verip iade eden killer_loop arkadaşımıza danışabilirsiniz.
    Hatta MMT'yi de dava sürecine dahil edip, emsal kararla sonuca gidebilirsiniz.

Toyota büyük markaysa bu büyüklüğün bedelini ödemeli, sorunsuzluk imajı varsa sorun çıkardığında gerekeni yapmalı...

• Forumda aratırsanız sizin gibi Corolla Dizelle sorun yaşayan bir sürü kullanıcı bulabilirsiniz. Hepsi de aynı durumdan şikayetçi. Geçende birisi ben artık yağ değiştirmiyorum, bakım zamanı gelmeden kaç kere ekleme yaptığımı unutuyorum dedi... Kusura bakmayın, ama 50-60 bin lira para verip her hafta kaputu açıp yağ eklemek istemem... çok can sıkıcı bir durum, umarım çözersiniz durumu...
  • 10.08.2012 günü 2012 model aracımı peryodik bakım için servise götürdüm. Bir gün önce ankara malatya dönüşü malatya yakınlarında low oil level yazısı sesli uyarıyla birlikte çıktı. aracımı durdurup biraz bekledikten sonra ( 5 dk kadar) aracın yağının alttaki noktanın yarım cm altında olduğunu gördüm. Ertesi gün bakıma gireceği için umursamadım ancak yolda daha sık uyarı vermesi neticesinde yarım litre yağ koydum. istediğim seviyeye gelmedi. ancak yağı değişeceği için geri kalan yağı koymadım. periyodik bakımda bu durumu kayıt alan servis görevlisine söyledim. bana eğer yağ eksiltiyorsa önceden sadece vakum pompasını değiştiriyorduk. Ancak toyota yeni bir kararla böyle bir durumda sekmani, vakum pompası pistonları vb elemanları yenisi ile değiştiriyormuş. İşlemin bir hafta kadar süreceğini söyledi. İçim rahatladı. Bakımdan sonra aracın 4000 km lik takibe alınacağı ve ona göre değerlendirileceği söylendi.

Herkese Saygılar.

• Arkadaşlar Toyota Corolla 1-4 dizel araç Ekim 2010 model çıkışlı olup 2011 modeller yağ eksiltmekte olup, Toyota Türkiye distiribütörü araçlarına sahip çıkmamaktadır. Bu nedenle toyota araç alacak şahıslara bunu duyurmayı borç bildim. toyota alacaksanız 1 kere değil en az 10 kere düşünün.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.