Şimdi Ara

2011 Audi A3 Stronic Sorunu(Mekatronik arızası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2011 model 1.6tdi otomatik vites a3 aracımız kullanırken bir gün araç çalışmadı, çekici ile Ark oto servisine götürdük (İZMİT'te yaşıyoruz ) , araçta mekatronik arızası olduğunu söylediler ve 6 bin lira fiyat çektiler.

Şu sıralar da ekonomik olarak kötü bir zamandan geçiyoruz, 6 bin tl masraf zorlayacak bayağı. Parçayı değiştirmeden onararak yaptırma imkanımız olur mu ? Ya da daha uyguna çıkma bir parça ile değiştirme imkanımız ?

Son olarak , İzmit-Kocaeli bölgesinde Audilerden oldukça iyi anlayan bir usta-servis öneriniz var mıdır ?

Teşekkürler.

• -ikinci el dsg alınmazcilar
    - dsg hic alınmazcilar
    - buralar karisir diyip yerini alanlar
    - alamancilar japoncular.
    - almayin aldirmayincilar

Birazdan gelir. Yazilir cizilir kavga olur ama derdinize derman olan cikmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

-ikinci el dsg alınmazcilar
    - dsg hic alınmazcilar

Hocam umarım gelmezler çünkü hem bu halimle 6000 lira ödemek zorunda kalacağım, hem bayramda belki daha da uzun arabasız olacağım. Şu an derdime derman arıyorum gerçekten onlar da biraz duyarlı olup bu kavgaları başka yerde yapsınlar.
  • Geçmiş olsun. Yanlız forum üyesi birinin dsg li araç kullanıp servis dışı bakım yaptırması garip. Her konuda dsg patlar muhabbeti geçiyor. Millet ezberledi artık. Ben bile sağımdaki solumdaki dsg lere ne zaman patlayacak gözüyle bakar oldum. Bakımları serviste yaptırsaydınız iyi niyet garantisi ile uygun bir fiyata halledilebilirdi. Tanıdık servis var mı? siz bir bakıma soksanız da onlarda iyi niyet olayını kullansa.
  • Bu konudan(aynı model yılı olmasa da) mağdur olmuş birini çağırayım,belki bir katkısı dokunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 10 Eylül 2016; 4:39:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Geçmiş olsun. Yanlız forum üyesi birinin dsg li araç kullanıp servis dışı bakım yaptırması garip. Her konuda dsg patlar muhabbeti geçiyor. Millet ezberledi artık. Ben bile sağımdaki solumdaki dsg lere ne zaman patlayacak gözüyle bakar oldum. Bakımları serviste yaptırsaydınız iyi niyet garantisi ile uygun bir fiyata halledilebilirdi. Tanıdık servis var mı? siz bir bakıma soksanız da onlarda iyi niyet olayını kullansa.

Hocam araç babamin fakat genellikle ben suruyordum. Bu sebeple bakimlari nerede yaptirildi ve pek haberim yok dediginizi anlayamadim.

Benim asil istedigim bir şekilde onarim-tamir yaptirmak, eger durum uygunsa tabi. Izmit'te onerebileceginiz usta var midir ?

• Murat Kargan kullanıcısına yanıt
    Bakımlar sürekli VW servisinde yapıldıysa oluşan arızalarda iyi niyet garantisi adı altında ciddi indirimler yapılıyor. Hatta sadece el emeği aldığı, onun bile alınmadığı durumlar oluyor. Bizim golf 6 nın göstergeleri bozulmuştu. 2000tl nin üzerinde bir fiyatı vardı parçanın. 200tl civarı bişey ödemiştik mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A5 şanzıman sorunu!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

- dsg hic alınmazcilar

Hocam arkadaşın derdine nasıl derman olabiliriz ki? Aramızda 6000 lira mı toplayalım? En fazla önerebileceğimiz çıkma parça olur. O da zor, şöyle ki kazalı bir araçtan parça çıkartırken aracı parçalayan kişi şanzımanı bir bütün olarak vermek ister. Zira mekatroniği verirse şanzıman çöp olur. Ama aracın şanzımanı hasarlıysa mekatroniği sağlamsa (Onu da tespit edemezsiniz) ucuza alınabilir. Aksi takdirde yapılabilecek pek bir şey gözükmüyor.
    Ya da şimdi aklıma geldi; Faiz ödemeyi göze alıp ihtiyaç kredisi çekeceksiniz, darboğazdayken cebinizden tek kalemde 6000 lira değil de bir kaç yüz lira çıkacak, daha sonra ekonomik durumunuz düzeldiğinde krediyi tek seferde kapatacaksınız (Bu durumda banka ile görüşüp faizin bir kısmını ödememeniz de mümkün). Krediyi irdelersek:
    6000 lira için 12 aylıkta 6600 lira, 24 aylıkta 7200 lira 36 ay için de 7800 lira gibi rakamlar çıkacaktır, aylık taksite bakarsak:
    6600 / 12 = 550 TL
    7200 / 24 = 300 TL
    7800 / 36 = 216 TL
    Yukarıdaki rakamlar yaklaşık rakamlar. Eğer ekonomik darboğazınız bir kaç ay sürecekse ve bu süreçte 200-300 lira gibi bir meblağ sizi sarsmayacaksa bu şekilde bir yol izleyebilirsiniz.
    Yine de kredi çekilmesi genelde çözümden ziyade ayak bağı oluyor ama, 6000 lira verecek durumunuz yoksa ve aracı da yaptırmanız gerekiyorsa, yatırmak gibi bir imkanınız yoksa aklıma başka bir şey gelmedi.

• quote:

- dsg hic alınmazcilar

demek ki neymiş ?

sadece dsg bozuk değil. vwnin bünyesinde ki tüm şanzıman sistemleri bozuk.

derman diyorsunuz derman nasıl olacağız ? cebimizden çıkarıp paramı toplayacağız ? ilk arabasımı ki akılmı vereceğiz ? tek çözüm sistem bozulmuş doğuşa öpülecek.

evet japon sorunsuzdur. zf candır. dsg hiç alınmaz. elbet birgün patlar.

biz doğruları inkar etmiyoruz bu kadar doğruya karşın yanlış yapılıyorsa o artık bir tercih meselesi boyutuna ulaşmıştır !

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

- dsg hic alınmazcilar

demek ki neymiş ?

derman diyorsunuz derman nasıl olacağız ? cebimizden çıkarıp paramı toplayacağız ? ilk arabasımı ki akılmı vereceğiz ? tek çözüm sistem bozulmuş doğuşa öpülecek.

biz doğruları inkar etmiyoruz bu kadar doğruya karşın yanlış yapılıyorsa o artık bir tercih meselesi boyutuna ulaşmıştır !

Abi yine yardırmışsın.

Sorunlu olduklarını artık herkes biliyor,artık düzeldi palavralarına da inanmıyorum ben.Kendim tam otomatik kullanmama rağmen işte yok önce N sonra el freni işte ne biliyim durmadan vites değiştirme..

Manuel en rahatı ya.

• Ark oto rezil bi servis.Arabanızı oradan almanızı tavsiye ederim.Adapazarı Otokur çok daha iyi.

Ark otonun karşısında yanyol da Peugeot bayisinden önce bir sürü vag servisi var.Onlardan da fiyat alın.Hatta o yanyolda göçük sihirbazına dönen arada da bi vag servisi var.

• Arac servis bakimliysa mahkemeye vereceginizi belirtin ayıplı mal cunku.degilse gecmis olsun.
    zaten alirken buyuk hata yapmışsınız.

• Gecen hafta cikmasini ben aldim 1500e ...uzmit sanayide degilde bostanci sanayide cok rahat bulursun

• İyi niyet garanticileri gelir birazdan

Gecmis olsun

• Ark otonun hemen karsisinda ekip oto var.. izmitte olunca vw audi gurubu araclarimi oraya goturuyorum uygun fiyat alirsiniz. Ama bostanciya getirebilseniz daha uyguna cozulur.mekatronigi 500_1500 arasi fiyati var.

• Bursa Doğuş un ilgisinden hizmetinden memnundum brn. İstersen orayla bir konuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

quote:

- dsg hic alınmazcilar

demek ki neymiş ?

Abi yine yardırmışsın.

Sorunlu olduklarını artık herkes biliyor,artık düzeldi palavralarına da inanmıyorum ben.Kendim tam otomatik kullanmama rağmen işte yok önce N sonra el freni işte ne biliyim durmadan vites değiştirme..

Manuel en rahatı ya.

hocam tam otomatik kullanan biri olarak manuel en rahatı demişsiniz,, bu fikrinize katılmıyorum, bende tam otomatik kullanan biri olarak manuel rezilliktir diyorum ,, debriyaja basıp vites değiştirmenin neresi rahatlıkmış hayret

• kalitesiz şanzımanın klasik arızası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock41

Ark otonun hemen karsisinda ekip oto var.. izmitte olunca vw audi gurubu araclarimi oraya goturuyorum uygun fiyat alirsiniz. Ama bostanciya getirebilseniz daha uyguna cozulur.mekatronigi 500_1500 arasi fiyati var.

Hocam arac calismadigindan dolayi cekiciyle bilmedigimiz yere bostanciya falan gitmek zor olur bize izmitte iyi anlayan birisi gerekiyor.

Cok tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

quote:

- dsg hic alınmazcilar

demek ki neymiş ?

Abi yine yardırmışsın.

Manuel en rahatı ya.

hocam tam otomatik kullanan biri olarak manuel en rahatı demişsiniz,, bu fikrinize katılmıyorum, bende tam otomatik kullanan biri olarak manuel rezilliktir diyorum ,, debriyaja basıp vites değiştirmenin neresi rahatlıkmış hayret

Hocam aslında ben genel olarak otomatiklerden bahsediyorum.Tam otomatik kesinlikle büyük rahatlık kabul ediyorum,sağlamlık açısından da diğer otomatiklere nazaran daha iyi.Ama ilerleyen dönemlerde sorun çıkarma riski var.Yok durmadan vites değiştirme yok yokuşta önce n sonra el freni falan.Ben o açıdan manuel daha rahat diyorum.Yoksa tabiki tam otomatik daha rahat.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.