Şimdi Ara

2011 Exclusive Savaşı: Playstation 3 vs. Xbox 360 Dosya Konusu (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
34.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bigbooss

killzone 2 için satış başarısızlığı hayal kırıklığı diyenleri anlayamıyorum. yahu cod falan hikaye oldu yılın fps oyunu seçildi , 3 milyon sattı daha ne olacak, iyi bir satış nasıl oluyor her iyi oyun 10 milyon mu satacak acaba ? nerede yaşıyorsunuz siz merak etiyorum.

anlamadığım nokta ps3 ecxleri olunca satışlar hayal kırıklığı oluyor satış olarak hayal kırıklığı dediğniz gt5 pro 5.5 milyon sattı daha geçenlerde firmanın kendisi açıkladı, 5 milyon satmış bir oyuna mgs4 e laf attınız , yetmedi olmadı gt5 e laf attınız şimdiden bir 5.5 milyonu aşmış ve geçen ayda 550 binlik satışla toplamda 6 milyonu buldu bile , killzone laf attınızı 3 milyon satmış , ff 13 e laf attınızı iyi değildi ama xbox da 1.5 milyon buna karşın ps3 de 5 milyon oyun satmış bir oyun. little big planet satışları 5 milyona yaklaşmış , yine uncharted 2 5 milyona yakın satmış..... daha da saymayacam bu kadarı yeter artar bile

diğer taraftan efsane rpg fable 3 ün satış rakamlarına bakalım 2,78 efsane araba yarışınızı forza 3 4,6 milyon satmış , geriye iki tane ex oyun kaldı halo ve geow başkada yok acı ama gerçek.... bu iki oyunun satış rakamları da gayet iyi geow 2 6 milyon, halo olds 6 milyona yakın satmış bir şey diyemem. bunlar olmasa ms ne yapardı merak ediyorum. yani şu tabloya rağmen konu ps3 exleri olunca kötü , satışlar berbat, hayal kırıklığı oluyor ilginç?

unutmadan uçuk satış rakamlarına ulaşacağını iddia ettiğiniz alen wake nin satışlarına söylememe gerek bile yok sanırım.
    gerçi topu topu kaç ex oyununuz varki? aslında bunu konuşmaya bile gerek yok ama cevap vermeden de olmuyor. dayanamıyorum daha grafik olayına girmek istemedim fazla yüklenmeyelim

amacım diğer oyunları kötülemek değil hepside iyi oyun ama bir şekiilde işin sonunu satışa bağlayanlar var bunu öne süren insanlara sağlam bir cevap vereyemi dedim

Hocam Spike TV 2009 ödüllerinde fps ödülü Modern Warfare 2'ye gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 24 Ocak 2011; 0:08:19 >

• Dıt dıt dıt... Processing fanboy score.... please wait.

....
    ....
    ....

dıt dıt system error! There is too many fanboys out there. Please remove some of those and we will continue to process.
  • xbox ın kinect exclusive leri bir gelsin de görün siz exc. nasıl olurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 24 Ocak 2011; 0:19:26 >
  • Ben de her iki konsolu olanlardanim. İki konsolu da almanın mantığı ortak oyunlari xboxda oynayıp ps3ün de exc oyunlarını oynamaktir. Zaten ps3 exc Oyunları'nda xboxa ezilirse dünyada büyük oranda kullanıcısını kaybeder. Ama ps3ü ps3 yapan bu exc oyunlara kesinlikle xbox yaklasamaz bile. xbox geow ile bu yılı sallar ama ps3 exc oyunlar bundan etkilenmez.
  • Yine sirke dönmüş burası!
  • Halen aynı şeyler yazılıyor ama anlamamakta ısrar ediliyor. Birkere başlık yanlış açılmış Exc. savaşı diye ortada bir savaş olmadığını herkez biliyor. PS3'ün exc. Xbox'ın online oyunlarda üstünlüğünü kabul etmeyen yok, daha ne diye tartışma çıkıyor anlamış değilim.
  • @@faho
    hocam. ben satışlardan bahsedenler için genelleme yaparak konuştum. bunu belirtmek istedim.
    killzone 2 yi çoğu kişi kontroller yönünden eleştirdi ama beğenenlerde var ben beğenenlerdenim , beğenmeyen yavaş diyen optiondan hızını ayarlasın bir zahmet.
    @@Sephiroth yılın fps oyunu ödülünün hepsini killzone 2 aldı demiyorum zaten. ama bir çok site tarafından bu ödüle layık görüldü.

@@@ DMC
    öncelikle ""utanmadan "" sözü hiç hoş olmadı.
    killzone 2 ye yılın fps oyunu ödülünü ben vermedim. Bir zahmet araştırırsan hangi sitelerden kaç tane ödül aldığını görürsün. Bazı şeyleri kabul etmek bu kadar zor olamamalı.. Ancak, herşeye rağmen kabul etmiyorum ve bu konuda tek kriter benim diyorsan o başka!

Psn live dan daha iyi demedim hiçbir zaman. olayın sonyboylukla alakası yok. kinecthe mükemmel bir teknoloji ucu açık, geow 2 ye mükemmel oyun, halo yu çok beğendim güzel oyun fable oynadım güzel oyun diyen kişi de benim , forza yı oynamadım ama hiçbir zaman kötü de demedim hatta her yazımda iyi bir oyun diye bahsettim. şimdi bu durumda sony boy oluyorum ben? buradaki herkesin defalarca söylediği birşeyi söyledim ex olarak ps3 de daha çok oyun var ve çoğuda üst düzey oyun , xboxda bir lin parmağı kadar popüler ex oyunu var dedim. şimdi bunu dedim diye sony boy oldum öylemi bravo sana, yazdıklarımı beğenmeyebilirsin ama hemen saldıraya geçmek birilerine kendince yakıştırmalar yapmak ne kadar doğru bir davranış sence? verecek cevabın yoksa ya cevap vermezsin olur biter, saldıraya geçip insanları rencide ederek haklı çıkamazsın..

artık bu başlıkta işim olmaz herkese kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 24 Ocak 2011; 12:43:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Ben forzada gt5 teki araç modellemelerini gördüm, hatta fazlasını gördüm.

Görmesen şaşardım zaten.Demek cama film çekilmiş araç modelleri senin gözüne daha güzel geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

quote:

Görmesen şaşardım zaten.Demek cama film çekilmiş araç modelleri senin gözüne daha güzel geliyor..

O film cevre detaylarinin daha iyi gurunmesini sagliyor Ugur agaclarin vs 2d olmasini engelliyor,keske senin oyunda da olsaydi o filmlerden;) ama olmasa da oneml degil,siz her sekilde sevecektiniz gerci simdi oldugu gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

quote:

quote:

O film cevre detaylarinin daha iyi gurunmesini sagliyor Ugur agaclarin vs 2d olmasini engelliyor,keske senin oyunda da olsaydi o filmlerden;) ama olmasa da oneml degil,siz her sekilde sevecektiniz gerci simdi oldugu gibi..

birinde 500 araç var birinde 200

• "PS3=Exclusive oyun", XBOX360=Kanepeye uzanarak oynanabilen pc" dir benim açımdan. İkisinin de avantajları dezavantajları var. Ama exc söz konusuysa ps3. Xbox Türkiyede resmi satışı olmayan, Türkçe oyunu aklından bile geçirmeyen bir platform. Savunulacak bir tarafı olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Askerlik bitti mi abicim, yoksa günler azalınca daha fazla mı dışarı çıkmaya başladı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

birinde 500 araç var birinde 200

kokpit görüntüsü olmayan 500 araç.

• Mehmet ALi Abi bitti şükür sonunda,yarından sonra Live & PsN Görüşürüz abi inşallahÖzledim yeminle..
  • Hoca şaka maka PS3 Exclusive konusunda ezmiş 2011 de... Daha çok dişe dokunur exclusive beklerdim yeşil dev den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uliking

Ben de naçizane 1-2 tane yorum yapmak istiyorum öncelikle belirteyim ki iki konsola da sahibim Xbox'a hala yeniyim diyebilirim alalı 2 ay oldu. Hemen hemen bütün özelliklerini de öğrendim diyebilirim.

İlk olarak burada ki arkadaşlara biraz sakin olmalarını temenni ediyorum sonuçta Ps3 ya da Xbox 360 exclerinden hangilerinin daha iyi olması sizin zevkinize göre belirlenir. Yani kimisi Killzone sever (ben değil) kimisi Halo ikisi de shooter oyunu sonuçta ama farklı türden oyunları karşılaştırmak mantıklı olmuyor arkadaşların yaptığı gibi.

Burada girmek istediğim bir kısım var, insanlar neden bu kadar grafiklere takmış anlayamıyorum, yani sonuçta bundan 10 yıl öncede oyunlar vardı ve bu grafiklerin onda biri yoktu. Ama şu anda bile eski resident evil, silent hill oyunlarını oynasanız o atmosferden tüyleriniz ürperir yani demek istediğim grafik oyunlarda bir öncelik değildir. Oyun oynarken öncelikler Senaryo, Atmosfer, Oynanabilirlik diye gidebilir ama grafik ne kadar önemli olabilir ki yani ben Uncharted 2'yi de oynadım, Alan Wake'i de yani Uncharted 2 biraz daha iyi gözüksede sonuçta temel farklar yoktu hatta Alan Wake'in önde olduğu taraflar da vardı demeye çalıştığım artık belli standartlar tutturulmuş bir sektörde grafikleri karşılaştırmak saçma benim fikrime göre, çünkü oyunları grafikleri için değil verdikleri zevk için, eğlenmek için oynarsınız ve tek eğlenceniz ağzınız köpürerek oha Kratos'un kasları mükemmel gözüküyor demekse bence oyun oynamanın mantığını anlayamamışsınız demektir. God Of War bundan 6 yıl öncede vardı ve o zaman ki oynadığım God Of War (1) 3'sü kadar eğlenceli hatta senaryo işlemesiyle daha gelişmiş bir oyundu benim için. İşlemcilerin gücünü falan tartışanlara allah akıl fikir versin diliyorum, sonuçta sizin oynadığınız oyunlar belli olduktan sonra işlemcinin ne kadar iyi olup olmadığının size nasıl bir yararı olabilir anlamıyorum.

Şimdi oyun öğelerine gelirsek Atmosfer demek sadece müthiş grafiklerle beslenmiş bir dünya değildir atmosfer demek Limbo demektir, Metro 2033 demektir. Senaryo demek Sanitarium demektir, Bioshock demektir. Bu iki elementi güzel işleyen oyunlar başyapıt olabilirler tabii bunun yanında oynanabilirlik gibi elementleri saymıyorum bunu son zamanlarda çok iyi yapan oyunlar Heavy Rain, Mass Effect 2, Red Dead Redemption gibi...

Playstation oyunlarının exclerinden çok beğendiklerim Uncharted serisi, Metal Gear Solid serisi, Heavy Rain, Gran Turismo 5, birde oynamadığım ama kesinlikle oynamak istediğim çok övülen Damen's Souls

Xbox'da sevdiklerim Mass Effect serisi (artık sayılmıyor), Gears Of War serisi, Halo serisi, Alan Wake'i oynamadım ama yorumlar çok olumlu, Limbo (çok iyi gerçekten)

bunlar dışında unuttuklarım da olabilir.

Exc konusunda iki tarafın da çok kaliteli oyunları var bence karşılaştırma yapmak mantıksız çünkü hepsi çok iyi gerçekten, bunun dışında Xbox daha iyi bir konsol bence gamepad'i, menüsü (dashboard), kullanımı ve Live'ı ile beraber buna yorum yapacak varsa lütfen 2 konsola sahip birisi yorum yapsın çünkü Xbox'ın kalitesini anlamak için konsolu bir süre kullanmak arkadaşlarınla toplanıp oynamak gerekiyor, resmen oyun için yapılmış bir makine. Burada PlayStation çok şey yapmaya çalışırken çuvallamış gibi geliyor zaten Psn sistemi cidden çok kötü sadece bir arkadaşımla buluşup oyuna girmeye çalışmak bile bir işkenceydi (Bc2) şimdi Black Ops oynuyoruz ve Xbox'ın rahatlığını tattık ve gerçekten çok rahat.

Çıkacak Exc'ler konusunda ise Killzone 3 biraz abartılıyor gibi geliyor bilmiyorum beğenenlere saygı duyarım ama evreni beni çok içine çekemedi ne yazık ki ve kontrolleri de bana biraz hantal geliyor gerçi bu sorunu çözmüşler diye duymuştum üçüncü oyunda ama 2. sini oynayan 1. sini oynamayan biri olarak Mgs serisi yada Geow serisi kadar beni bağlayamadı evreni. Multi olarak ise tercih ettiğimi söyleyemem Battlefield 3'ü bekliyorum şu anda. The Last Guardian güzele benziyor yorumum bu kadar, çünkü elimizde çok fazla bilgi yok, Bana biraz Shadow Of the Colossus'u canlandırıyor neden bilmiyorum. Little Big Planet 2 beni pek ilgilendirmese de serinin sevenleri için çok güzel bir oyun. Uncharted 3 hikaye ve kurgu iyi olursa onları geçtim 2'si kadar olursa bile mükemmele yakın olacaktır. Resistance 3, ilgilenmiyorum pek fikrim yok. Infamous 2 çok iyi de olabilir çok kötü de bunu zaman göstericek.

Xbox cephesinde Gears Of War 3 için yorumum Uncharted'e yaptığım ile aynı 2. si kadar güzel olsun yeter, Forza Motorsport 4 kinect desteği hakkında fikrim yok zaten hali hazırda direksiyonlar varken gereksiz gibi dursada Forza çok kaliteli bir seri ve kesinlikle Gran Turismo ile yarışacaktır. Star Wars kinect güzel bir hikaye, iyi bir atmosfer ve sağlam bir kinect desteğiyle gelirse inanılmaz şeyler başarabilir çünkü kinect desteğini inanılmaz bir şekilde kullanabilecek bir oyun, çığır bile açabilir eğer iyi yapılırsa ama yapılmazsa vasatın altında kalacaktır. Çünkü Star Wars'u Star Wars yapan evrenidir, gizemidir, atmosferidir sadece florasan savaşları değil. (Force Unleashed serisinde olduğu gibi.) Xcom'a yorumum infamous 2 gibi.

Bence bu yılın potansiyeli en yüksek exc'leri: Uncharted 3, Geow 3, The Last Guardian, bir de Star Wars kinect dediğim gibi çok iyi de olabilir çok kötü de.

Bunun dışında bence Game of the Year adayları: La Noire ya da Deus Ex: Human Revolution

Son olarak Kinect ve Ps move konusuna değineyim kinect bence bir çığır açtı sadece oyun yapımcıları farkında değil çünkü teknolojisi eskiden filmlerde gördüğümüz teknoloji gibi eğer potansiyeli iyi kullanılabilirse oyun dünyasının yapıtaşları arasına girecektir.
    Ps Move ise Wii'nin yaptığını daha gelişmiş bir teknoloji, daha hardcore oyunlar (Dead Space 2, Socom vs.), ve daha farklı bir platforma getirmekten başka bir şey değil yani tabii güzel bir şey ama bence Kinect ile karşılaştırılması mantıksız. Kötü bir alet demiyorum sadece getirdiği yeni olan çok bir şey yok.

Eyyorlamam bu kadar, iyi günler

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

kokpit görüntüsü olmayan 500 araç.

Forzanın 500 aracındamı kokpit görüntüsü yok? Kafamız iyi galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostliving

4-5.sayfada gördüklerime kısa cevaplar vericem

#10mb RAM değil 10mb eDRAM dir.

#Teknoloji;F22 savaş uçağıdır,apache helikopterdir.nükleer fuze dir,m16 dır.unutmayın konsollarınızda onların senaryolarını oynuyorsunuz.

#gt5 i açın 2d kağıttan ağaçlara ve arkaplan a bakın

#Crysis 2 nin 2.betası da xbox 360 a geliyor. betası bile şuan tüm ps3 exc lerden daha kaliteli olduğunu görüyoruz.Ps3 e yayınlanan ekran görüntüsün içler acısıydı bknz:BSC

#ps3 4 yıldır gücünü ha kullandı ha kullanacak,ps4 çıkınca ps3 gücünü %100 kullanır diye umuyoruz.

Ati Xenos:
    10 MB eDRAM modülünü Ati Xenos'un içine gömmüş ve yapımcılara AA ve HDR teknolojilerini yaparken neredeyse hiç performans kaybı olmadan yapabilmelerini sağlamış.Dahası ise 10MB eDRAM teknolojisi sayesinde birçok yüksek çözünürlüklü kaplamalarda inanılmaz detaya inebilmeninde kapsını açmış durumda Ati Xenos için.

#Xbox 360 multi oyunlarda daha iyi grafik veriyorsa bu yapımcının değil.ps3 ün özürüdür.Mantık olarak yapımcı oyunu xbox 360 ta güzel yapabilmişse başka platform dada yapabilir demektir.diğer platform da kötü ise bu platform un özürüdür.

sesli güldüm

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer-x

tokatzone tokat turizmo falan yazarlardı eskiden millet baya değişmiş ha seviye istenilen yerlerde

yine deriz kardeş merak etme ama bazı kesimlerin ağırına gittiği için söylenmesi yasaklanmış herhalde bizim emektarın :))) zaten görünüşe bakılırsa daha çok aksiyon yapacak PS3 2011 de. anladın sen onu :D

Forza Kinect sunuşunun düzmece olduğu biçok videoda ortaya çıktı... Arabayı kinect ile sürmek ne kadar verimli olacak göreceğiz... diğer oyunlarda da istenilen başarımı vereceğini düşünmüyorum.. ne Move un ne de Kinect in... inşallah başarılı olur da oynarız bizde.
    GeOW u bekleriz birde 4 gözle.

Ps3 de Kz3 Reyiz şov yapar yine, Uncharted 3 zaten aşmış olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

quote:

Orijinalden alıntı: gamer-x

tokatzone tokat turizmo falan yazarlardı eskiden millet baya değişmiş ha seviye istenilen yerlerde

yine deriz kardeş merak etme ama bazı kesimlerin ağırına gittiği için söylenmesi yasaklanmış herhalde bizim emektarın :))) zaten görünüşe bakılırsa daha çok aksiyon yapacak PS3 2011 de. anladın sen onu :D

Forza Kinect sunuşunun düzmece olduğu biçok videoda ortaya çıktı... Arabayı kinect ile sürmek ne kadar verimli olacak göreceğiz... diğer oyunlarda da istenilen başarımı vereceğini düşünmüyorum.. ne Move un ne de Kinect in... inşallah başarılı olur da oynarız bizde.
    GeOW u bekleriz birde 4 gözle.

Ps3 de Kz3 Reyiz şov yapar yine, Uncharted 3 zaten aşmış olur...

TokatZone 3 - Demon Tokat � TokatTurismo 5 >> PS3 PAL 250GB + NTSC J 60GB <<Tokat Big Planet � God Of Tokat 3 � Tokat Gear Solid

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.