Arkadaşlare yaklaşık 1 ay kadar önce Focus comfort aldım, araba genel olarak fiyat/performans bakımından iyi ancak bir özelliği canımı sıkıyor. Eğer havalandırma tuşu ön cama ayarlıysa araba çalıştığında klima otomatik olarak çalışıyor. Ön camın buğusunu hızlı bir şekilde gidermek için düşünülmüş bu özelliği bir şekilde otomatik olmaktan çıkarmak istiyorum. Bunun bir yolu var mı yoksa servise mi gitmem gerekir?
aynı sorunu bende yaşıyorum. hatta açık halde stop ettikten sonra sonra aracı tekrar çalıştırınca klima çalışıyor.
diğer bir sorun ise ön yolcu koltuğu emniyet kemeri sensörü çalışmıyor. uyarı vermiyor yani. bende mi öyle yoksa bu modellerde yok mu? 2011 collection
Bende titanium var, onda da ön yolcu koltuğu kemer uyarısı vermiyor. Bu koltukta özellik yok sanırım.
sanırım anahtarı cam kısmına almamak ta fayda var bence o zaman girmiyor
Yolcu koltuğundaki sensör sorunu bende de var malesef
bende sensör problemi yok ama klima olayı aynen bendede oyle...!!
bildiğim kadarıyla on yolcu koltuğunda sensor yok klima da her arçta aynı otomatik açılıyo
Malesef bendede var o klima problemi yönü fark etmiyor aracım 2006 TDCİ TREND klima açıkken değil normal fan açıkken dahi aracı istop edip çalıştırsam klima çalışıyor sinir bozucu bişey daha önceden fark etmiyordum 15/20 dakika gittikten sonra fark ediyordum ama şimdi hemen fark ediyorum alıştık artık :) Emniyet kemerine gelince çalıştırıp belirli km yi geçtikten sonra yanıyor sanırım bende bazen diyorum ne olduysa sustu sonunda diye ama nerde rahat vermiyor uyarı vermeye başlıyor daha önce koltuğun arkasından dolandırıp bağlıyordum trafik polisi uyardı bunu buraya bağla diyemi koymuşlar bu arabaya diye bu seferlik sadece uyarı diye ondan beri öyle takmıyorum :)
2010 modellerde sadece sürücü koltuğunda emniyet kemeri sensörü var yolcu koltuğunda yok arkadaşlar.
benim focustada buharlaşma problemi var hava kirliliğinden dolayı klima açıkken dışardaki havayı olduğu gibi içeri alıyor ve aşırı derecede rahatsızlık veriyor iç hava düğmesine basıyorum bu seferde tüm camlarda buhu yapıyor bende mecbur klimayı kapatmak zorunda kalıyorum ?
Klima açıksa ve dış hava sıcaklığı +4 derece üzerindeyse iç hava sirkülasyon düğmesini çalıştırsanız dahi buğu yapmaması lazım. Çünkü klima içeriye verilen havanın nemini alarak verir. Klimada bir problem vardır eğer buğu yapıyorsa. Dış hava sıcaklığı +4 dereceden düşükse klima çalışıyor görünür fakat sadece dışarıdaki havayı içeriye üfler. Havanın nemini almaz. Bu koruma sisteminin amacı kompresörün donarak hasar görmesini engellemektir ve bütün araçlarda aynıdır. Özelliklekışın mesela +5 derecede klimanız açıkken ve hiçbir sorun yokken hava sıcaklığı +3 dereceye düşen bir yerden geçiyorsanız klima aniden devreden çıkar ve içerisini bir anda buğu kaplayabilir....maalesef bu durumda yapılabilecek tek şey iç hava sirkülasyonunun devrede olmadığını kontrol edip, camı biraz aralamaktır. Hava sıcaklığı +4 derece üzerine çıkınca klima tekrar devreye girecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetkoksal
Klima açıksa ve dış hava sıcaklığı +4 derece üzerindeyse iç hava sirkülasyon düğmesini çalıştırsanız dahi buğu yapmaması lazım. Çünkü klima içeriye verilen havanın nemini alarak verir. Klimada bir problem vardır eğer buğu yapıyorsa. Dış hava sıcaklığı +4 dereceden düşükse klima çalışıyor görünür fakat sadece dışarıdaki havayı içeriye üfler. Havanın nemini almaz. Bu koruma sisteminin amacı kompresörün donarak hasar görmesini engellemektir ve bütün araçlarda aynıdır. Özelliklekışın mesela +5 derecede klimanız açıkken ve hiçbir sorun yokken hava sıcaklığı +3 dereceye düşen bir yerden geçiyorsanız klima aniden devreden çıkar ve içerisini bir anda buğu kaplayabilir....maalesef bu durumda yapılabilecek tek şey iç hava sirkülasyonunun devrede olmadığını kontrol edip, camı biraz aralamaktır. Hava sıcaklığı +4 derece üzerine çıkınca klima tekrar devreye girecektir.
buğu yaptığı zamanlarda hava sıcaklığına hiç dikkat etmedim takip edeyim eğer +4 derecenin üzerinde buğu yaparsa servise gider sorunu bildiririm. Bilgi için teşekkürler
buun çözümü bu kadar zor değil, adamlar klimaya OFF tuşu koymuşlar, aracınızı stop ettirmeden önce bir zahmet o tuşa basarak klima sistemini kapatın, mümkünse radyonuzuda kapatın ve kontağı öyle kapatın, ertesi gün binip çalıştırdığınızda ikisininde açılmadığını göreceksiniz. aracınızı biraz kurcalayarak basit konulardaki çözümleri kendiniz bulabilirsiniz
Manuel klimalarda Rezistans+Ayak yönüne çeviriseniz butonu , klima çalıştırma esnasında devreye girmiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme