Şimdi Ara

2011 giulietta alıyorum. servis önerisi ltf

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadşalar slmlr yılların alfa virüsünü sonunda enjekte edeceğim damarlarıma gibi. 2. el bir jülyet buldum. 2011, 20-23bin km arasında. araç istanbul avrupa yakası.
    şimdi sorularım :)

-fındıkzade tarafında bi yerde duruyor araç. hangi servise hangi ustaya göstereyim arabayı almadan önce? bu kontrol esnasında kaç para ister usta?
    -kronik sorunlar nelerdir kendim ilk başta araca oturduğumda nerelerini kontrol edeyim (araç cam tavan, kırmızı kaliper, spor paket, çift egzoz 1.4 170hp manuel vs. vs.)
    - evim bostancı, işim levent te. arabayı satın alırsam hangi serviste hangi ustada bakım/tamir işlerini yaptırmamı önerirsiniz gelecekte.

slmlr ve yanıtınız rica

• Ustaya değil servise götüreceksiniz.Sizin bir yerine bakmanıza gerek yok.Alfa sitesinden size yakın servisleri kontrol edin.Ekspertiz yaptıracaksınız.Fiyat 200TL + KDV yaklaşık 3 saat sürer yoğunluğuna göre servisin.Daha sonra raporu alırsınız arabayı da alıp almayacağınıza karar verirsiniz.Eğer satıcının dediği dışında bir problem çıkar ise servis masrafını da satıcı öder
  • tşkler, siz emirtetik ya da bir başkası diğer sorularıma da yanıt verirse sevinirim. slmlr
  • Ben olsam servis ekspertizi yerine, bildiğim tanıdığım bir ustaya götürürüm. Tabi "usta" olması kaydıyla
    Servisler bazen gerçekten saçmalayabiliyor.

Hiçbir markanın servisine zaten hiçbir şekilde güvenim itibarım yok.
    Garanti bitene kadar ayıya dayı muhabbeti, başka birşey değil.

200 TL + KDV'lik de ne yapıyorlarmış gerçekten acayip merak ettim.

Bu arada Doğuş Oto Seat'ın bir Antalya bayi ile ilgili bir arkadaşımın başına gelenler;

2 sene önce SIFIR aldığı aracını satacak.
    Kendisi kaza yapmamış etmemiş.

Arabayı alacak adamla servise ekspertize gidiyorlar.
    100-200 gibi değerlerde olması gereken boya 600-700'lerde çıkıyor. Adam işkilleniyor almıyor.
    Bizimki de işkilleniyor.
    Servisin verdiği cevap: "Bazen fabrika 3-4 kat boya atabiliyor, olabiliyor böyle, normaldir" diyor.
    Ekspertiz raporunu da bu şekilde alıyor, normaldir, doğrudur, arabada kaza maza yok diye...

Sonra ustasına götürüyor.
    Arabanın kazalı olduğu ortaya çıkıyor.
    Servise tekrar gidip başlarına çöküyor.
    Herifler arabanın değişen boyanan parçalarını bal gibi biliyorlar ama ısrarla bu arabada birşey yok diyorlar.

Şimdi mahkemelik olacaklar, anlaşma için para iadesi veya yeni araç talepleri olacak.
    Kendi ayaklarıyla düşmüş vaziyetteler.

"Yetkili" Servis ekpertizine bir örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 8 Kasım 2012; 11:56:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Ben olsam servis ekspertizi yerine, bildiğim tanıdığım bir ustaya götürürüm. Tabi "usta" olması kaydıyla

Bu arada Doğuş Oto Seat'ın bir Antalya bayi ile ilgili bir arkadaşımın başına gelenler;

100-200 gibi değerlerde olması gereken boya 600-700'lerde çıkıyor. Adam işkilleniyor almıyor.
    Bizimki de işkilleniyor.
    Servisin verdiği cevap: "Bazen fabrika 3-4 kat boya atabiliyor, olabiliyor böyle, normaldir" diyor.
    Ekspertiz raporunu da bu şekilde alıyor, normaldir, doğrudur, arabada kaza maza yok diye...

Herifler arabanın değişen boyanan parçalarını bal gibi biliyorlar ama ısrarla bu arabada birşey yok diyorlar.

Şimdi mahkemelik olacaklar, anlaşma için para iadesi veya yeni araç talepleri olacak.

anlaşıldı. da benim mevcut arabamın bile ustası yoktur. tanıdık bi servise gelirler alırlar götürürler yapılıp gelir. hele alfa ile ilgili hiç bir tanıdğım yok. napsak kime göstersek bilemedim...

• quote:

Ben olsam servis ekspertizi yerine, bildiğim tanıdığım bir ustaya götürürüm. Tabi "usta" olması kaydıyla

Bizimki de işkilleniyor.

Ben VW'in deposunun yanında oturuyorum. Her gün bir sürü araç gelir gider buraya (0 km). O yepyeni ambalajı üzerindeki araçları nasıl kullanıyolar bi görsen.. Anasını belliyolar resmen. Sonra alan adam da rodaj yapıcam diye özensin dursun.. Kızlığını bozmuşlar bile çoktan, haberi yok.

• En azından elinizde tüketici mahkemesine başvurabileceğiz bir belge olur,zaten plaka ve şase numarasından kasko trafik sigortası vs vs bir yerden çıkmıyor ise bir kademe daha güvenli olabilir.Ben yinede yetkili servis diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FOCUS için servis önerisi...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işte bildiğim/tanıdığım usta osla maalesef. randevuyla çalışıyormş yetkili servis. bugün halledecektim ama dünden haber vermem gerekiyormuş. bir tanıdığım usta olsa hala gün içersinde gösterebilirdim aslında.
  • Kesinlikle yetkili serviste ekspertiz diyorum. Başkasını düşünmeyin bile. Ben yetkili serviste yaptırmadım 4000TL zarara girdim. Motoru patlamış, sonradan toplanmış ama nerede toplandığını öğrenemediğim araç aldım. O moral bozukluğu ile beş gün sonra 3binTL zararına sattım. Gidin, 200-250TL verin, yetkili serviste içiniz rahat ekspertiz raporunuzu alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kibitzer

Kesinlikle yetkili serviste ekspertiz diyorum. Başkasını düşünmeyin bile. Ben yetkili serviste yaptırmadım 4000TL zarara girdim. Motoru patlamış, sonradan toplanmış ama nerede toplandığını öğrenemediğim araç aldım. O moral bozukluğu ile beş gün sonra 3binTL zararına sattım. Gidin, 200-250TL verin, yetkili serviste içiniz rahat ekspertiz raporunuzu alın.

- Daha turbodan gelen garip sesleri anlayamayıp "motorda birşey yok" diye rapor veren, araç alındıktan 1 hafta sonra turbosu patlayan...
    - "Şurası boyalı, burası boyasız" deyip, başka bir kaportacı ustası baktığında, "alakası yok, boyalı olan yer şurası, ne biçim adam bunlar?" diye bambaşka yerleri boyalı çıkan...

Başka benzer şekilde çoğaltabileceğim bir sürü salaklığı yapanlar da "yetkili" denen servislerdir.
    Ha evet şu var, elinizde belge olabiliyor, gidip "ne bu kardeşim" diyebiliyorsunuz. Ama sonuç alabileceğiniz meçhul.
    Örneğin üstteki şekilde "motor sağlam" dense bile, 1 hafta sonra turbo patladığında "sen patlattın" diye işin içinden muhteşem bir şekilde de sıyrılabileceklerdir.
    Yiyorsa uğraş dur ondan sonra yok mahkemeydi bilmemneydi.

Bunlar bizzat başıma gelmedi ama tanıdıklarımın, akrabalarımın ve arkadaşlarımın birebir başına gelmiş olaylardır.

O yüzden "kesinlikle yetkili servis" derken bence dikkatli olmakta fayda var
    Ha o servis tanıdık, bilindik, güvenilir bir yerse ne ala...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kibitzer

Kesinlikle yetkili serviste ekspertiz diyorum. Başkasını düşünmeyin bile. Ben yetkili serviste yaptırmadım 4000TL zarara girdim. Motoru patlamış, sonradan toplanmış ama nerede toplandığını öğrenemediğim araç aldım. O moral bozukluğu ile beş gün sonra 3binTL zararına sattım. Gidin, 200-250TL verin, yetkili serviste içiniz rahat ekspertiz raporunuzu alın.

- Daha turbodan gelen garip sesleri anlayamayıp "motorda birşey yok" diye rapor veren, araç alındıktan 1 hafta sonra turbosu patlayan...
    - "Şurası boyalı, burası boyasız" deyip, başka bir kaportacı ustası baktığında, "alakası yok, boyalı olan yer şurası, ne biçim adam bunlar?" diye bambaşka yerleri boyalı çıkan...

Başka benzer şekilde çoğaltabileceğim bir sürü salaklığı yapanlar da "yetkili" denen servislerdir.
    Ha evet şu var, elinizde belge olabiliyor, gidip "ne bu kardeşim" diyebiliyorsunuz. Ama sonuç alabileceğiniz meçhul.
    Örneğin üstteki şekilde "motor sağlam" dense bile, 1 hafta sonra turbo patladığında "sen patlattın" diye işin içinden muhteşem bir şekilde de sıyrılabileceklerdir.
    Yiyorsa uğraş dur ondan sonra yok mahkemeydi bilmemneydi.

Bunlar bizzat başıma gelmedi ama tanıdıklarımın, akrabalarımın ve arkadaşlarımın birebir başına gelmiş olaylardır.

O yüzden "kesinlikle yetkili servis" derken bence dikkatli olmakta fayda var
    Ha o servis tanıdık, bilindik, güvenilir bir yerse ne ala...

Yine de yetkili servis. Ne kadar ilgilenirler bilemem ama İtalya'ya kadar yolu var şikayet kapısının en azından.

• İşte ben yıllar önce o inancımı kaybettiğim için artık fena şekilde ön yargılıyım. İsterlerse ağızlarıyla kuş tutsunlar.
    İtalya da ilgilenmiyor ki, istediğiniz kadar uğraşın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.