Şimdi Ara

2011 M/M Yaris uzun yol yakıt tüketimi ölçümüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bayramda kocaeliden ankaraya yeni aldığım 2011 model Yaris 1.3 multimode aracımla gittim ve benzin tüketimini ölçtüm.
    350 km lik yol sonunda (izmitten ankaraya) ortalama 120 km süratle arabada iki kişi varken ve bagaj doluyken yol bilgisayarı 5.8 litre/100 km verdi. Bu bana biraz yüksek geldi, aynı yolu dönerken (ankaradan izmite) tekrar ölçüm yaptım. Bu sefer ortalama 80-90 km süratle kullandım, motor devri 2000-2500 arasında tuttum, çok dikkat ettim tasarruflu kullanmaya neredeyse frene hiç basmadım yol boyunca. Yine iki kişi ve bagaj doluyken yol bilgisayarı 4.3 litre/100 km gösterdi. Farka ben de şaşırdım, aracın fabrika değeri uzun yol için 4.4 litre onun bile altına düştüm. Acaba rakım farkı çok etkilemiş olabilir mi tüketimi? (izmit deniz seviyesi, ankara 700-800 metre rakımda ya) Yoksa benim özel dikkatli kullanımım mı bu kadar fark doğurdu? Bir de depoyu ankarada bir BP istasyonundan doldurmuştum ve sanki o benzin daha iyiymiş gibi hissettim.
    Ankara-istanbul arası gidip gelenler gidiş geliş arası böyle bir fark görüyorlar mı yorumlarlarsa sevinirim.
    Bu arada merak edenler için, şehir içi yakıt tüketimim 6.5-7 litre/100 km arasında.

• Sakin kullanım özellikle hızı 90 km civarlarında tutma isteği yakıtı oldukça düşürüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.