Şimdi Ara

2011 Ogrenci Affı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1108 -- 19 Ocak 2011; 7:53:02 >

• şu anda henüz plan ve bütçe komisyonunda kabul edildi.
    Daha TBMM genel kurulunda görüşülüp kabul edilecek,
    sonra cumhurbaşkanının onayına gidecek..
    en son resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren de geçerli olacak…
    bence şubat-mart demektir bu..

Ancak beni kapsıyomu oda ayrı bir soru;

1993 yılında kendi isteğim ile ayrılmıştım.
    2008 aftan yurtdışında olduğum için faydalanamadım.

şimdi faydalanabilirmiyim merak ediyorum.

Sanki ifadeler sadece Üniversiteden atılanları
    kapsayacak seklinde gibi.

Kendi isteği ile ayrılanlara var mı yok mu??
  • af sizi de kapsayacak,daha önceki aflarda da kapsıyordu şimdikinde de kapsayacak,şöyle bir örnek verim,mesela 2003 yılında üniversiteye girdiniz,ama şu veya bu şekilde bir türlü üniversiteyi bitiremediniz ve af çıktı,doğru idareye gidiyorsunuz ve ilişki kesmek için dilekçe veriyorsunuz,ilişki kesme dilekçesini verdikten 5 dakika sonra da aftan faydalanmak istiyorum diye yeni bir dilekçe ile başvuruyorsunuz ve gerekli hakları kazanıyorsunuz.her dersten 4 sınav hakkı veriyorlar,ama kaldığın dersten devamsızlık gerekçesi ile kaldıysan 4 sınav hakkını o ders için kullanamıyorsun, 4 sınav hakkı sonunda girmiş olduğun derslerin hepsini geçtiğin zaman sana kayıt yaptırma hakkı veriyorlar o zaman dönem içerisinde o devamsızlıktan kaldığın dersleri alabiliyorsun.birde şöyle birşey var ; 4 sınav hakkı verilen derslerin hepsinden geçmek zorundasın,birisinden bile kalsan ne mezun olabilirsin nede kayıt yaptırma hakkı kazanabilirsin,2008 öğrenci affında bu 4 sınav haklarını yaklaşık 8 ay gibi bir süre zarfına yaydılar ,sanırım ocak ayıydı ilk sınavlar yapıldığında,sonra mayıs ayında normal öğrencilerin girdiği final (sınav) söneminde o öğrencilerle birlikte girildi,en son ağustos ayında yaz okulu öğrencileriyle birlikte yine final döneminde girildi tabi eğer okulunuzda yaz okulu sistemi varsa,yoksa hocanın belirlediği bir tarihte olur ,arada bir sınav hakkı daha verilmişti ama onu ne zaman kullandırttılar hatırlamıyorum.eğer zamanında bütün dersleri geçtiniz ama ortalamayı tutturamadığınız için ilişkiniz kesildiyse bu af çerçevesinde toplam 3 dersten ikişer sınav hakkı kazanıyorsunuz veya ıstersenız direk kayıt yaptırma hakkınız da var,veya 3 sınava girip derslerden kalmadığınız müddetçe tekrar kayıt yaptırma hakkınız var.gelelim ücret konusuna,aftan faydalanmak için o dönem ki harç parasının 2 katını alıyorlar,2 taksitle alıyorlar,örneğin harç paranız 300 TL ise,af için toplam yatırılacak para 600 TL olacak,2 taksitle alınacak.sonuç olarak aftan herkes faydalanabilir terör suçu ile ilişkili olarak hüküm giymediğiniz sürece,yukarıda ki örnekte 2003 yılında üniversiteye giren birini örnek verdim,o 2008 affında belirlenen bir tarihti,yani eğer yanılmıyorsam 2003 ve önce kayıt yaptırıp universiteden ilişkileri kesilenler içindi,şimdi 3 yıl gibi bir süre geçti,bunu 2005 veya 2004 yılları ve öncesinde üniversiteye girmiş ve ve daha sonra ilişkisi kesilmiş şeklinde değiştirebilirler bu yıl.ufak bir öneri,bu dönem sonunda ilişkisi kesilme durumunda olanlar,aldığınız derslerden devamsızlıktan kalmamaya bakın,FF veya GR vermelerini isteyin hocalarınızdan,DZ yani devamsızlıktan kalırsanız sınav hakkı verilmeyecek o dersten.tabi bütün bu anlattıklarım 2008 öğrenci affıyla ilgiliydi,büyük ihtimalle şu an çıkardıklarıda bu paralelde gider.umarım yardımcı olmuşumdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah2702 -- 23 Ocak 2011; 22:13:55 >

• EMRAH BEY MERHABA MESAJINIZ ÇOK AÇIKLAYICI VE NET OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK.BENİMDE BİR SORUNUM VAR BEN ŞUANDA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 2 YILLIK MUHASEBE BÖLÜMÜNÜ OKUYORUM BU SENE 4. SENEM YANİ ATILACAĞIM FAKAT BU DÖNEMKİ DERSLERİMİ VERDİĞİM TAKTİRDE İLK DÖNEMDEN 3 DERSİM KALIYOR.YAZIN HAZİRAN AYINDA AF SINAVI OLUYORMU BEN BU DURUMDA 3 DERSİMDEN DOLAYI SINAVA GİRİP VERDİKTEN SONRA MEZUN OLABİLİRMİYİM.BU 4111 AF KANUNUNUN BANA NE GİBİ BİR YARARI VAR.BEN BU SENE BİTİRİP AÖF 3.SINIFA KAYIT YAPTIRMAM LAZIM BAŞKA ÇAREM YOK ÖNÜMDE İKİ SEÇENEK VAR YA BU DERSLERİMİ VERMEK İÇİN YAZ OKULUNA GİDECEĞİM AMA AÇILMAYACAK DERSLER YADA BU AF SINAVI OLUYORMUŞ ONDAN YARARLANACAĞIM.AYRICA İNTERNETTEN ARAŞTIRDIĞIMDA ÇANAKKALE ÜNİVERSİTESİNDE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİYE SON SENESİNİN YAZ İÇİNDE 3 DERS SINAVI YAPILIYOR BENİM NE YAPMAM LAZIM LÜTFEN ACİL CEVAP...BİLĞİSİ OLAN ARKADAŞLARDANDA RİCA EDİYORUM YARDIMCI OLSUNLAR......

• bu sene çıkan afta maalesef sınav hakkı vermediler,onun için bir af sınavı söz konusu değil,okuldan atılır mıyım diye üzülmenize gerek yok çünkü bundan sonra okuldan atılma gibi bir sorununuz olmayacak,harç parasını yatırdığınız sürece kayıt yenileme şansınız var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.