Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
165.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizin aracınız da 130 u geçtikten sonra içeri rüzgar sesi alıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turk110

sizin aracınız da 130 u geçtikten sonra içeri rüzgar sesi alıyor mu?

bende 140 civarında az da olsa alıyor çok rahatsız etmiyor.
    bayram dönüşü duble yolda yol boşken bi aracı zorlayayım dedim.
    195 i gördüm hanımın haberi yok bana diyo ki
    biraz mı hızlı mı gidiyoruz sanki dedi
    dedim ibreye bak
    baktı yavaaaaş diye bağırmasıyla tırsıp gazdan ayağımı çektim
    bide biraz hızlı mı gidiyoruz diyor
    hey allahım

NOT:SAKIN DENEMEYİN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 13 Ekim 2014; 9:21:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bayram dönüşü
    Hanım telefonla,mesajla uğraşırken, uzun bir süre 150-170 ile gittim, hiç farketmedi,
    Rüzgar etkileseydi muhakkak farkederdi.
    Sadece direksiyonda sarsıntı hissettim, balans ayarim iyi degil sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Bayram dönüşü
    Hanım telefonla,mesajla uğraşırken, uzun bir süre 150-170 ile gittim, hiç farketmedi,

valla 195 dedim hala stabildi araç direksiyon da iyice sertleşiyor Maşallah dedim Hanım bağırmasa 200ü görme niyetim vardı ama dediğin gibi 195 km de öyle rahatsız edici rüzgar sesi almıyordu araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 9 Ekim 2014; 19:18:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

quote:

quote:

Bayram dönüşü

valla 195 dedim hala stabildi araç direksiyon da iyice sertleşiyor Maşallah dedim Hanım bağırmasa 200ü görme niyetim vardı ama dediğin gibi 195 km de öyle rahatsız edici rüzgar sesi almıyordu araç

205'e kadar denedim. Sorun yok. Gayet stabil gidiyor. Hanım varken olmuyor cidden. Strese sokuyorlar adamı

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

quote:

quote:

Bayram dönüşü

205'e kadar denedim. Sorun yok. Gayet stabil gidiyor. Hanım varken olmuyor cidden. Strese sokuyorlar adamı

hanımlar hız sınırlayıcı görevi yapıyor bir de stresi sınırlayıcı görevleri olsa

• Rüzgar sesi galiba her zaman olmuyor. Havanın durumuna bağlı olabilir diye düşünüyorum. Bilemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

Rüzgar sesi galiba her zaman olmuyor. Havanın durumuna bağlı olabilir diye düşünüyorum. Bilemiyorum...

evet aynen bu gün keşfettim bende bazen 130 civarında rüzgar sesi alırken bazen almıyor nedeni yan ve önden gelen rüzgarların fazla olması. Ses aldığı zaman yolda giderken ağaçlara bakın hava rüzgarlı oluyor nedeni o. Rüzgarlı bile olsa 130 civarında rüzgar sesi çok az geliyor. çok az müzik açıkken duymuyorsunuz bile.
  • lpg 2.80

60 liralık lpg aldım bilgisayarı sıfırladım

265. km de uyarı verdi ve benzine geçti.

60/265=0.226 tl + ilk çalışmada yediği benzin....

Yolun yüzde 5'i şehir içi sabah yedide hareket ediyorum işe 30 km 30 da dönüş 60 km çok yüklenmiyorum tek şerit yarı virajlı yolum var

daha ne olsun Ankara'da 2.40 tan lpg alıyordum demek o fiyattan alsam 20 kr yi rahat göreceğim

yuhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 16 Ekim 2014; 21:13:53 >
  • Arkadaşlar 2011 corolla jantı aldım tam uydu_ çıkma kullanılmamaış 4 adet kapak+bijon 320 tl kargo dahil+ 205-60-16 kışlık petlas aldım 4 adet 660 tl 980 tl tuttu.
    Orijinal 215-55-17 lastik 4 adet petlasa 1100 tl dediler.

Konusu Burada

JANT KONUSU
  • quote:

Arkadaşlar 2011 corolla jantı aldım tam uydu_ çıkma kullanılmamaış 4 adet kapak+bijon 320 tl kargo dahil+ 205-60-16 kışlık petlas aldım 4 adet 660 tl 980 tl tuttu.

Konusu Burada

JANT KONUSU

Geçen sene taktırmadan önce çok araştırmıştım. Ankara ve İstanbul'daki bayilerle görüşmeme rağmen hiçbirisinden net bilgi alamamıştım.

Sonuçta ulaştığım veriler doğrultusunda uyum sağlayacağına kanaat getirdim. Kışlıkları almadan önce boş jantı araca taktırarak kaliperle olan mesafesini kontrol ettikten sonra lastiklerin takılabileceğini söyledim.

Hatırladığım kadarıyla offset değerleri aynı değil, ama lastiklerin taban genişlikleri de aynı değil. Ama ortada sorun olabilecek bir durum yoktu.

Geçen sene kışlıkları Bridgestone almıştım, keşke ben de Petlas alsaydım.

Jantlarınız ve lastikleriniz hayırlı olsun. Bu arada benim jant kapakları da aynı model. :)

• quote:

quote:

Arkadaşlar 2011 corolla jantı aldım tam uydu_ çıkma kullanılmamaış 4 adet kapak+bijon 320 tl kargo dahil+ 205-60-16 kışlık petlas aldım 4 adet 660 tl 980 tl tuttu.

Konusu Burada

JANT KONUSU

Geçen sene taktırmadan önce çok araştırmıştım. Ankara ve İstanbul'daki bayilerle görüşmeme rağmen hiçbirisinden net bilgi alamamıştım.

Sonuçta ulaştığım veriler doğrultusunda uyum sağlayacağına kanaat getirdim. Kışlıkları almadan önce boş jantı araca taktırarak kaliperle olan mesafesini kontrol ettikten sonra lastiklerin takılabileceğini söyledim.

Hatırladığım kadarıyla offset değerleri aynı değil, ama lastiklerin taban genişlikleri de aynı değil. Ama ortada sorun olabilecek bir durum yoktu.

Geçen sene kışlıkları Bridgestone almıştım, keşke ben de Petlas alsaydım.

Jantlarınız ve lastikleriniz hayırlı olsun. Bu arada benim jant kapakları da aynı model. :)

Teşekkürler
    offset konusunda özür dilerim hatam olabilir bende alır almaz hemen sol arka tekeri söküp boş jantı taktım sonra baktın sürtme falan olabilir mi diye sürtecek bir yer yoktu siz zaten kullanıyorsunuz.
    Açıkçası sizin sözünüze güvenerek aldım eğer olmasaydı havaya giden 1000 tl olacaktı peki hocam lastiklerit akınca lastikler çok içeride durmuyor değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 18 Ekim 2014; 21:51:54 >

• Hatırladığım kadarıyla offset değeri siyahlarda 35 mm, orijinali 45mm olmalı. Bu bilgiye göre lastiğin merkezi 10 mm dışarıya doğru çıkacaktır.
    İki lastiğin genişliklerine bakarsanız kışlık olan 10 mm dar.
    Genişlik farkının yarısı 5 mm olduğuna göre; kışlık yazlığa göre 10-5=5 mm dışarıda duracaktır.

Hiç kimse gözle 5 mm farkı anlayamaz. :)

Kapaklardan dolayı orijinal jant gibi durmayacaktır. Ama hem lastiklerin daha sağlıklı olacağını hem de bu işin karlı olduğunu düşünürseniz mantıklı bir uygulama bana göre.
  • quote:

Hatırladığım kadarıyla offset değeri siyahlarda 35 mm, orijinali 45mm olmalı. Bu bilgiye göre lastiğin merkezi 10 mm dışarıya doğru çıkacaktır.
    İki lastiğin genişliklerine bakarsanız kışlık olan 10 mm dar.
    Genişlik farkının yarısı 5 mm olduğuna göre; kışlık yazlığa göre 10-5=5 mm dışarıda duracaktır.

Hiç kimse gözle 5 mm farkı anlayamaz. :)

Kapaklardan dolayı orijinal jant gibi durmayacaktır. Ama hem lastiklerin daha sağlıklı olacağını hem de bu işin karlı olduğunu düşünürseniz mantıklı bir uygulama bana göre.

hmm evet orijinali 45 offset değeri e o zaman sorun yok hocam 1 cmden sorun olmaz sürtme konusunda zaten çapı azalıyor sıkıntı olmaz. sizde sııntı olmadıysa tamamdır. takınca bir foto eklerim

• Bir tanıdık 0 Civic alalım sana dedi gittim baktım hiç beğenmedim geri döndüm; )

• quote:

Konusu Burada

JANT KONUSU

Hocam iyi gunlerde kullanın
    Antalyanın degerini daha iyi anladım (kış lastıgı) :)
  • Hill holder hakkında:
    Arkadaslar aracın elektrikli park freni hakkında kucuk bir bilgi paylaşmak istiyorum.(bence herkesin bildigini zannetmiyorum ve kullanim kilavuzundada yazmıyor ) Aracım 2013 avensis elegant extra sifir aldım ve 6 aylık.
    Arac viteste (1 veya geri) ve ayağınız debriyaja basili iken elektrikli park frenine basarsanız eğer, arac yokuşun eğimine gore fren basıncını ayarlıyor ve kalkarken freni geç bırakma vb problem olmuyor. Arac bu durumda frene cok fazla basinc uygulamıyor ve kalkışlar cok keyifli oluyor. Mutlaka deneyin. Ancak 45 derece gibi cok dik yokuşda iseniz eğer arac freni sonuna kadar sıkıyor. Eğer park frenine bastıktan sonra vitesi bosa alıp ayağınızı debriyajdan çekerseniz, ses duyacaksınız ve aracın park frenini daha fazla sıktığını göreceksiniz.daha rahat kalkış icin önerim el frenine ayağınız debriyajda ve arac 1. Veya geri viteste iken basmanız. Iyi gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaege -- 19 Ekim 2014; 6:23:44 >
  • Bir bilgi daha vereyim: arac. Çalıştırıldıktan sonra gündüz farlari hemen açılmıyor. 1. Vitese ya da geri vitese takarsanız yanmaya başlıyor. ( kucuk bir bilgi. Ben ilk olarak arac arızali zannetmiştim )

• aydincell A kullanıcısına yanıt
    Aranızda kislik lastik yerine 4 mevsim kullanan varmı ?(goodyear vector 5 gibi) malum. 215 55 17 lastikler cok pahalı.

• Hill holder hakkında:
    Arkadaslar aracın elektrikli park freni hakkında kucuk bir bilgi paylaşmak istiyorum.(bence herkesin bildigini zannetmiyorum ve kullanim kilavuzundada yazmıyor ) Aracım 2013 avensis elegant extra sifir aldım ve 6 aylık.
    Arac viteste (1 veya geri) ve ayağınız debriyaja basili iken elektrikli park frenine basarsanız eğer, arac yokuşun eğimine gore fren basıncını ayarlıyor ve kalkarken freni geç bırakma vb problem olmuyor. Arac bu durumda frene cok fazla basinc uygulamıyor ve kalkışlar cok keyifli oluyor. Mutlaka deneyin. Ancak 45 derece gibi cok dik yokuşda iseniz eğer arac freni sonuna kadar sıkıyor. Eğer park frenine bastıktan sonra vitesi bosa alıp ayağınızı debriyajdan çekerseniz, ses duyacaksınız ve aracın park frenini daha fazla sıktığını göreceksiniz.Daha rahat kalkış icin önerim el frenine ayağınız debriyajda ve arac 1. Veya geri viteste iken basmanız. Iyi gunler.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.