Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
165.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ilk kasko için 980 çok uygun,
    ya eski aracınızdan kalma hasarsızlık indiriminiz vardır yada full değildir.
    bence güzel fiyat.
    benimki %65 hasarsızlık indirimiyle 730 lira oldu.
  • 2011 model elegant ekstra aracımı 2000 lira lpg ve 1500 lira navitech dvd nav cihazını ekleterek ilk hasarda hasarsızlığın bozulmadığı ve karşı tarafa ödeme miktarının 100.000 tl olduğu bir poliçeyi %60 hasarsızlıkla 920 liraya yaptırdım. plaka 05 olduğu halde.

700 liralar çok iyi rakam bence
  • arkadaşlar corolla jantı aldım ama bijonlardan biri eksik ilçede yaşıyorum bijon bulamadım nasıl bulabilirim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

bence güzel fiyat.

Evet poliçeye baktım full değilmiş. 1200 tl ye kadar olan hasarı ödemiyor. Onun dışında eksiği yok gibi.
  • kış lastiklerini haftaya almayı düşünüyorum.alacağım model continentalin en iyi kış lastiği olan ve ADAC testlerinde bizim arabanın ebatında birinci seçilen 850P modeli.

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/otomobil-lastikleri/kis-lastikleri/wintercontact-ts-850-p_tr.html?page=4

eski aracımda da continentalin 4 mevsimini kullandığım için çok memnun kalmıştım.(eski goodyear efficent grip ve ultragrip kullanıcısı olarak)

bende aracımı 4 ay önce sıfır km olarak almıştım.

forumlarda yazıyolardı ya araba çekmiyor gitmiyor diye.

acaba bunları nasıl yazdılar çok merak ediyorum şimdi.bu arabayı nasıl kullandı bunları yazan arkadaşlar anlamak mümkün değil!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: homebird

quote:

bence güzel fiyat.

Evet poliçeye baktım full değilmiş. 1200 tl ye kadar olan hasarı ödemiyor. Onun dışında eksiği yok gibi.

Genelde kuçuk hasarlar 1000 lira civarı oluyor.
    bence 2.yıl Full yapın.
    benim acente 8-10 firmadan da fiyat alıyor, en uygunu hangisiyse ondan yapıyor, 2012 de güneş sigortaydı galiba, 2 yıldır da grupoma dan yapıyor.
    istesem de Full olmayan kasko yapmıyor,
    sıkıntısını çok çektik diyor.
    .
    mesela Allah göstermesin ön çamurluktan hasar yapıldı, exper geliyor, 1000 lira fiyat çıkarttı, outo king de yaptırırız diyor.
    teminat gereği siz yaptırmak zorunda kalıyorsunuz.
    her neyse.
    ama ilk yıl kaskolar çok yüksek olduğu için bu şekilde yapılıp, sonrakiler yıllar Full kasko uyguna yaptırılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Orjinal bijonu da uyabilir belki.
    benim fusion da uymuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: homebird

Araçta olumsuz bulduğum şeyler:
    -Geceleri marş basmadan önce farların yanması.
    -Arka ve önde park sensörü olmaması(Arka kamera Tampon köşelerini göstermiyor)
    -Güzelim ekranı navigasyon olmadan kullanmak.
    -Yağmur sensörünün bazen gereği gibi çalışmaması.(Benim araçla ilgili olabilir)
    -usb girişinin çok zor bir yerde olması.

Direk debriyaja basarak marş yapıyorum.
    kademeli marj yapılınca far yanıyor.
    sorun değil aslında.
    .
    4 köşeye park sensörü taktırılabilir. Şart.
    .
    yağmur sensörünuzün hassaslığını biraz daha hassaslaştırın.
    .
    benim en beğenmediğim :
    koltuk minderinin eğimi ayarlanamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

arkadaşlar corolla jantı aldım ama bijonlardan biri eksik ilçede yaşıyorum bijon bulamadım nasıl bulabilirim :(

Jantları aldığınız arkadaş ile görüştünüz mü? Yardımcı olur belki...

Yardım edeceğini düşündüğünüz bir yetkili servis varsa size posta ile göndermesini rica edin bence. En garantili yöntem servisten orijinali temin etmek olabilir. Başka bir yerden kalitesiz malzemeden alacağınız somun diş sıyırırsa civatanın da değişmesi gerekir. Bu da fazladan masraf demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

quote:

arkadaşlar corolla jantı aldım ama bijonlardan biri eksik ilçede yaşıyorum bijon bulamadım nasıl bulabilirim :(

Yardım edeceğini düşündüğünüz bir yetkili servis varsa size posta ile göndermesini rica edin bence. En garantili yöntem servisten orijinali temin etmek olabilir. Başka bir yerden kalitesiz malzemeden alacağınız somun diş sıyırırsa civatanın da değişmesi gerekir. Bu da fazladan masraf demektir.

hocam saolun toyota forumda parçacı bir arkadaşla görüşüyoruz bakalım mahremiyet bölgeside olmak kötü şey işte

• quote:

Orijinalden alıntı: drangelman

kış lastiklerini haftaya almayı düşünüyorum.alacağım model continentalin en iyi kış lastiği olan ve ADAC testlerinde bizim arabanın ebatında birinci seçilen 850P modeli.

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/otomobil-lastikleri/kis-lastikleri/wintercontact-ts-850-p_tr.html?page=4

eski aracımda da continentalin 4 mevsimini kullandığım için çok memnun kalmıştım.(eski goodyear efficent grip ve ultragrip kullanıcısı olarak)

bende aracımı 4 ay önce sıfır km olarak almıştım.

forumlarda yazıyolardı ya araba çekmiyor gitmiyor diye.

acaba bunları nasıl yazdılar çok merak ediyorum şimdi.bu arabayı nasıl kullandı bunları yazan arkadaşlar anlamak mümkün değil!!!

hayırlı olsun aracınız hocam
    lastik konusunda zaten en iyisini seçmişsiniz söze ne hacet

bu arada sizden de araç hakkında olumlu olumsuz kısa değerlendirmeler rica ediyoruz.
    yolunuz açık olsun
    Aramıza hoşgeldiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

quote:

hocam saolun toyota forumda parçacı bir arkadaşla görüşüyoruz bakalım mahremiyet bölgeside olmak kötü şey işte

Bu arada Toyota referans yedek parça sitesinden şase no ile baktım (http://www.toyodiy.com/parts/q.html), bizim araçlara siyah jantların takılabilir olduğu orada görülüyor (Steel yazanlar). Ayrıca söz konusu somun neredeyse tüm Toyota modellerinde yıllardır kullanılan tipmiş (mavi ile işaretlediğim seri numarası).

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

Sonuç olarak servisten talep etseniz bile yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. Umarım sıkıntı çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Power7Gear -- 20 Ekim 2014; 21:59:45 >

• Yeni kasa ne zaman geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgaege

Yeni kasa ne zaman geliyor.

2016
    http://yarimdebriyaj.com/haber/2016-toyota-avensis-testlerde-yakalandi/

• Petlaslar geldi,3 gündür kullanıyorum. Konfor ve yol tutuş gayet iyi.

Yazlık lastiklerim fabrika çıkışı "michelin pilot exalto" idi. Zaten sert olan bu lastik 50 bin kilometre sonra iyice sertleşmiş,konfor namına bir şey kalmamış. Petlası takılınca bunu daha iyi anladım. Darbeleri emmesi ve ses almaması hoşuma gitti. 15- 20 derece hava sıcaklığında doğal olarak her kış lastiği gibi içeriye biraz ses alıyor. Ancak düşük sıcaklıklarda çok sessiz. Bu kadar konforlu olacağını tahmin etmiyordum açıkcası. Kar ve buzda nasıl performans göstereceğini bilmiyorum. Ama çevremde petlas kullananlar çok memnun, bende sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Arkadaşımın 2011 avesisinde lassa kışlık takılı. Zorlu kış şartlarındaki performansı iyi, ancak konforlu bir lastik değil petlesa göre.

Kışlık lastik düşünenler bence gönül rahatlığı ile petlası tercih edebilir. Yerli ve kaliteli bir ürün.

Kendi adıma konuşuyorum; Arabayı sakin kullanan biri olarak, az bir performans farkı var diye lastiğe iki katı para vermek bana saçma geliyor. Spor bir arabam olsa belki farklı düşünürdüm. F/P aracına, F/P lastiği uygun olur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 25 Ekim 2014; 16:00:11 >

• homebird kullanıcısına yanıt
    Bu sözlerinizi arşivliyorum ,seneye lastık alacagım zaman hatırlamak için :)
    Petlas hayırlı olsun.
    .
    Exalto yu yaz-kış kullanıp da şikayet etmeyin ne olur.
    Eski aracımda conti kullandım yaz-kış 30bin ancak dayanmıştı. Çatır çutur çatladı. Sizin exaltolar çok bile dayanmış.
    Benim exalto lar sadece yazın kullanılıyor. 4-5 yıldır Hiç bir şikayetim yok. Hatta stepnenin yanına da 440 liraya bir tane daha aldım , eş yaptım, arkaya taktım. Eskiler önde. Gelecek yaz 4 eski lastiği de son kez kullanacağım, Geçen ki yağmurlarda bir kaç sert firen yaptım, çok memnun kaldım.
    Hangi yaz lastiğini kışın kullanırsanır, bir sonraki yıla pert olur.

• quote:

Petlas hayırlı olsun.
    .
    Exalto yu yaz-kış kullanıp da şikayet etmeyin ne olur.
    Eski aracımda conti kullandım yaz-kış 30bin ancak dayanmıştı. Çatır çutur çatladı. Sizin exaltolar çok bile dayanmış.
    Benim exalto lar sadece yazın kullanılıyor. 4-5 yıldır Hiç bir şikayetim yok. Hatta stepnenin yanına da 440 liraya bir tane daha aldım , eş yaptım, arkaya taktım. Eskiler önde. Gelecek yaz 4 eski lastiği de son kez kullanacağım, Geçen ki yağmurlarda bir kaç sert firen yaptım, çok memnun kaldım.
    Hangi yaz lastiğini kışın kullanırsanır, bir sonraki yıla pert olur.

exalto dan şikayet etmiyorum. Arabayı alalı 3 ay oldu. Önceki sahibinin lastikleri nasıl kullandığını bilmiyorum. 4-5 mm diş derinliği var,kilometre 50 bin.Yol tutuş (Özellikle yağmurda) ve dayanıklılık harika. Ancak muhtemelen lastikler zaman ve kilometre gibi etkenlerle iyice sertleşmiş.

Konfor dışında memnunum. Benim önceliğim konfor olduğu için bana hitap etmiyor maalesef. Buna rağmen hiç kullanılmamış stepneyi değerlendirmek adına,bir adet daha alıp önlere takmayı düşündüm. Ancak hangi bayiye sordum sa yok cevabı aldım (Üretimi bitmiş galiba). Belki baharda satarım başkasının işine yarar.

Not: Lastiklerin ses performansları: Michelin pilot exalto=73 db. ; petlas 651W=71 db.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 25 Ekim 2014; 19:46:13 >

2 yılda bir lastik sertleşmez.
    bahsettiğiniz sertleşme ve ses yapması ve yanaklarda ince çatlaklar oluşması, 5 yıldan yaşlı değilse o lastiğin kışın da kullanıldığını gösteriyor.
    eski aracımda aynısını yaşamıştım.
    en iyi yaz lastiği kışın kullanılırsa bir sonraki yıl pert oluyor. 5-6 mm diş derinliği olsa da.
    benim ki 4.5 yaz kullanıldı. Hiç bir şikayetim yok.

• Arkadaşlar
    saati nasıl ayarlıyorduk.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.