Şimdi Ara

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
4.725
Cevap
41
Favori
165.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tolgaege

Aranızda kislik lastik yerine 4 mevsim kullanan varmı ?(goodyear vector 5 gibi) malum. 215 55 17 lastikler cok pahalı.

Kar yağışı olmayan sadece yağmur ile kışı çıkaran illerde kullanılabilir, ama yazın ses yapar, yakıtı artırır, kışında temkinli kullanmak lazım.
    tam kışlık petlas, kumho, toyo, falken, sava gibi 250 liralık kışlık alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hill holder hakkında:
    Arkadaslar aracın elektrikli park freni hakkında kucuk bir bilgi paylaşmak istiyorum.(bence herkesin bildigini zannetmiyorum ve kullanim kilavuzundada yazmıyor ) Aracım 2013 avensis elegant extra sifir aldım ve 6 aylık.
    Arac viteste (1 veya geri) ve ayağınız debriyaja basili iken elektrikli park frenine basarsanız eğer, arac yokuşun eğimine gore fren basıncını ayarlıyor ve kalkarken freni geç bırakma vb problem olmuyor. Arac bu durumda frene cok fazla basinc uygulamıyor ve kalkışlar cok keyifli oluyor. Mutlaka deneyin. Ancak 45 derece gibi cok dik yokuşda iseniz eğer arac freni sonuna kadar sıkıyor. Eğer park frenine bastıktan sonra vitesi bosa alıp ayağınızı debriyajdan çekerseniz, ses duyacaksınız ve aracın park frenini daha fazla sıktığını göreceksiniz.daha rahat kalkış icin önerim el frenine ayağınız debriyajda ve arac 1. Veya geri viteste iken basmanız. Iyi gunler.

teşekkürler hocam geç bırakma problemi demişsniz ama ben hiç yaşamadım açıkçası.
    bu arad aracınız hayırlı olsun nasıl memnun musunuz eksileri artıları neler beklentilerinizi karşıladı mı?
    küçük bir inceleme bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: turk110

Bir tanıdık 0 Civic alalım sana dedi gittim baktım hiç beğenmedim geri döndüm; )

önce avensise bakıp sonra civice binersen öyle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

Arkadaşlar 2011 corolla jantı aldım tam uydu_ çıkma kullanılmamaış 4 adet kapak+bijon 320 tl kargo dahil+ 205-60-16 kışlık petlas aldım 4 adet 660 tl 980 tl tuttu.
    Orijinal 215-55-17 lastik 4 adet petlasa 1100 tl dediler.

Konusu Burada

JANT KONUSU

Hayırlı olsun.
    çok uygun olmuş.

• quote:

Aranızda kislik lastik yerine 4 mevsim kullanan varmı ?(goodyear vector 5 gibi) malum. 215 55 17 lastikler cok pahalı.

her zaman söylenir en kötü kış lastiği kışın en iyi yaz lastiğinden iyidir diye. ucuz yollu sava petlas alabilirsiniz ama bizim buralarda kar kış çok olur mecburen kış lastiği şart

teşekkürler @LordFord50
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Araçtan cok memnunum. Cekis problemi falan diyorlar ama cok da umrumda değil. Sonuçta atmosferik motor ve uzun ömürlü. Turbo ile uğraşmakan iyidir. Tek sıkıntım mahalle baskısı diyelim. Ben bu aracı sifir aldım 70000 tl ye.aslinda passat alacak imkanım vardı ancak sıra bekleme, yeni Kasanın çıkacak olması vs istemedim. Aldıktan sonra icim biraz passatta da kalmadı değil. Herkes niye passat almadın diyor. Kafam tek ona takıldı. Ancak passat da yeni çıkacak olan kasası harika ama b7 kasası abartılacak kadar değil. Millete sorsan (tabi alacak imkanları olmadıgından ) mercedes e serisi ile kıyaslayan bile var. Eskiden Vectra c aracım vardı. Passat b7 ile test surusu yaptım. Bu araçlar arasında cok fark yok. Hatta araçta kis lastigi takılı mi diye de satis temsilcisine sordum. (Yol sesi ve suspansiyon sesi umduğumdan baya fazla idi.) test sürüsünden sonra avensise yönelmem daha kolay oldu. Arac bence cok iyi. Sorunsuz olduğunu düşünüyorum. Uzun yola çıktığımda bende sıkıntı çıkar ama bu araba beni yari yolda brakmaz diye güven duyuyorum. Ikinci el arac alacak arkadaslar icin kesin tavsiye ederim. Sifir alacak iseniz isler değişebilir. Çünkü bu sınıfın lideri pasatin 2. El fiyatlari nerede ise sıfıra yakın. Hastanede bir doktor arkadasım 2011 model 1.4 tsi DSG pasati 65 e aldı. Bence yazık günah. Bu aracın temizini bulursanız kaçırmayın derim. Üzerinde passat comfortline a gore en az 10 fazla donanim var (17 inch jant,ücretsiz metalik boya, anahtarsiz giriş ,deri koltuk, kamera , led farlar,far yikama,perdeler vs....)

• quote:

Teşekkürler. Araçtan cok memnunum. Cekis problemi falan diyorlar ama cok da umrumda değil. Sonuçta atmosferik motor ve uzun ömürlü. Turbo ile uğraşmakan iyidir. Tek sıkıntım mahalle baskısı diyelim. Ben bu aracı sifir aldım 70000 tl ye.aslinda passat alacak imkanım vardı ancak sıra bekleme, yeni Kasanın çıkacak olması vs istemedim. Aldıktan sonra icim biraz passatta da kalmadı değil. Herkes niye passat almadın diyor. Kafam tek ona takıldı. Ancak passat da yeni çıkacak olan kasası harika ama b7 kasası abartılacak kadar değil. Millete sorsan (tabi alacak imkanları olmadıgından ) mercedes e serisi ile kıyaslayan bile var. Eskiden Vectra c aracım vardı. Passat b7 ile test surusu yaptım. Bu araçlar arasında cok fark yok. Hatta araçta kis lastigi takılı mi diye de satis temsilcisine sordum. (Yol sesi ve suspansiyon sesi umduğumdan baya fazla idi.) test sürüsünden sonra avensise yönelmem daha kolay oldu. Arac bence cok iyi. Sorunsuz olduğunu düşünüyorum. Uzun yola çıktığımda bende sıkıntı çıkar ama bu araba beni yari yolda brakmaz diye güven duyuyorum. Ikinci el arac alacak arkadaslar icin kesin tavsiye ederim. Sifir alacak iseniz isler değişebilir. Çünkü bu sınıfın lideri pasatin 2. El fiyatlari nerede ise sıfıra yakın. Hastanede bir doktor arkadasım 2011 model 1.4 tsi DSG pasati 65 e aldı. Bence yazık günah. Bu aracın temizini bulursanız kaçırmayın derim. Üzerinde passat comfortline a gore en az 10 fazla donanim var (17 inch jant,ücretsiz metalik boya, anahtarsiz giriş ,deri koltuk, kamera , led farlar,far yikama,perdeler vs....)

hocam avensisi saolsun arap toyota tr grubu kırpa kırpa ülkemize getiriyor. 2011 araçta diğer ülkelerde otomatik park afl bixneon çarpışma önleyici gibi donanımları var. aracın tek sıkıntısı turbo benzin ve dizel motorla ya da en aznında 1.6 turbo kombinasyonuyla gelmemesi.
    İnsanlar aracı bilmiyorlar hemen passat aldiyorlar turbo benzinli 1.4 1.6 passatın yakıtını sorsan şehir içi 10 lt rahat görüyor tamam turbolu ama ekonomide önemli ben avensise lpg taktım uzun yolda lpg 2.80 iken 22 kr leri rahat görüyorum.

132 hp de bence araca yeterli.
    ha 70 liraya aynı donanımda sıfır passat bulabilirsen karşılaştırırsın wv donanım getiriyor parasıyla olduktan sonra alabiliyorsun ama toyota ne hikmetse getirmiyor haliyle müşteri kaybediyor.
    Parça ücretlerinin wv de fazlalığı ve yakıt durumu beni avensise itmişti şimdi çok memnununm büyük ikramiye bana vurmadığı sürece avensisi pek değiştirmeyi düşünmüyorum açıkçası.Zaten siz de mantıklı olanı düşünüp uygulamışsınız. Tekrar hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 19 Ekim 2014; 13:10:16 >

• quote:

Bende avensis le çok mutluyum(2012 makyajlı elegans exstra). Aracım lpg li. Adana Çorum arası 110 130 km hızla 3 kişi dolu bagajla 20 krş yaktı(LPG=2.40). İnanın memlekette soranlara yakıt sarfiyatını söylemeye çekiniyorum, abarttığımı düşünecekler diye

Bu arada dizel 2014 dizel passat test etme şansı buldum. Donanım bizim arabanın yanına yaklaşamıyor(Comfortline). Turbo dizel karakteri gereği, çekişi alt devirlerde çok iyi ama üst devirler ölü. Şehir içinde sıkıntı çıkarmaz ancak uzun yolda ne yapar bilmiyorum.Motor ve yol sesi oldukça fazlaydı beğenmedim. Konfor ve süspansiyon olarak bizim araba daha iyi gibi geldi bana.Direksiyon tepkilerini ve şanzımanı oldukça iyi buldum. Ancak o fiyata alınacak araba değil. Zaten istesen de alamıyorsun, sıra var. İşin aslını soracak olursanız arabamı daha çok sevdim bu testten sonra. Tavsiyem passatı falan unutun. Elalemin ne dediğini boşverin. Onlar avensisi bilmediklerinde ezbere konuşup duruyorlar. Benzer tepkileri bende aldım,ama arabaya bindiklerinde yanıldıklarını anladılar. Emin olun sizin aracınızın passattan fazlası var eksiği yok. Bunu haftalarca passat aramış, test etmiş, aracın içini dışını ezberlemiş biri olarak söylüyorum. Aracınızın kıymetini bilin.

Kışlık lastik olarak petles aldım.Petlas bayi fiyatı çok deyince, internetten almaya mecbur kaldım. Takımı 1035 tuttu. Kışlık petlası kullanıp da memnun olmayan yok gibi. Gelsin bakalım göreceğiz performansını. İnşallah "konfor ve yol tutuş" beklentimizi karşılar.

Bu arada Geçen ay kışlıklar için jant ararken avensis orjinal jant takımı denk geldi. Adam sıfır aracına kendi jantını takınca boşa çıkmış. Fiyat 400 tl (yanlış okumadınız dörtyüz lira). Hemen aldım tabiki(Servis tanesini 800 küsürden satıyor). Ben 16 inç farklı tasarımda bir jant düşünüyordum ama olsun artık ne yapalım. Değişiklik olsun diye takımın birini boyatabilirim ama sağlıklı olur mu, güzel görünür mü bilemiyorum. Garajımda kendim sök tak yapmayı düşünüyorum. Balans ayarı her değişimde gerekli midir acaba?

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

• homebird kullanıcısına yanıt
    Yanlış mı anladım.!
    Yedek jantlarinizi satmayı mı düşünüyorsunuz,??
    Tavsiye etmem.
    Ama
    Müşteri olabilirim.
    225,55,17 kışliklarımı takarim.
    400 lira gerçekten çok uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Yanlış mı anladım.!
    Yedek jantlarinizi satmayı mı düşünüyorsunuz,??
    Tavsiye etmem.
    Ama
    Müşteri olabilirim.
    225,55,17 kışliklarımı takarim.
    400 lira gerçekten çok uygun.

Evet yanlış anladınız aldığım fiyatı belirttim :)

İhtiyacınız varsa gittigidiyor veya sahibinden gibi sitelere sıkça bakın. Bazen çok uygun fiyatı olan bu tip ürünler çıkabiliyor karşınıza. Gerçi, riskli bir alışveriş yöntemi.Ancak profili düzgün ve iletişime kolayca geçebildiğiniz bir satıcı ile riski en aza indirebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 19 Ekim 2014; 19:48:23 >
  • homebird kullanıcısına yanıt
    "Boyatabilirim"
    Kelimesini
    Boşaltabilirim
    Diye anlamışım.
    .
    Giddigidiyor ile işim olmaz.
    Sahibindene bakabilirim.
    Aslında 3 tane yeterli olur.
    .
    Sizin boya işi belki titanyum rengi felan olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: homebird

quote:

Bende avensis le çok mutluyum(2012 makyajlı elegans exstra). Aracım lpg li. Adana Çorum arası 110 130 km hızla 3 kişi dolu bagajla 20 krş yaktı(LPG=2.40). İnanın memlekette soranlara yakıt sarfiyatını söylemeye çekiniyorum, abarttığımı düşünecekler diye

Bu arada dizel 2014 dizel passat test etme şansı buldum. Donanım bizim arabanın yanına yaklaşamıyor(Comfortline). Turbo dizel karakteri gereği, çekişi alt devirlerde çok iyi ama üst devirler ölü. Şehir içinde sıkıntı çıkarmaz ancak uzun yolda ne yapar bilmiyorum.Motor ve yol sesi oldukça fazlaydı beğenmedim. Konfor ve süspansiyon olarak bizim araba daha iyi gibi geldi bana.Direksiyon tepkilerini ve şanzımanı oldukça iyi buldum. Ancak o fiyata alınacak araba değil. Zaten istesen de alamıyorsun, sıra var. İşin aslını soracak olursanız arabamı daha çok sevdim bu testten sonra. Tavsiyem passatı falan unutun. Elalemin ne dediğini boşverin. Onlar avensisi bilmediklerinde ezbere konuşup duruyorlar. Benzer tepkileri bende aldım,ama arabaya bindiklerinde yanıldıklarını anladılar. Emin olun sizin aracınızın passattan fazlası var eksiği yok. Bunu haftalarca passat aramış, test etmiş, aracın içini dışını ezberlemiş biri olarak söylüyorum. Aracınızın kıymetini bilin.

Kışlık lastik olarak petles aldım.Petlas bayi fiyatı çok deyince, internetten almaya mecbur kaldım. Takımı 1035 tuttu. Kışlık petlası kullanıp da memnun olmayan yok gibi. Gelsin bakalım göreceğiz performansını. İnşallah "konfor ve yol tutuş" beklentimizi karşılar.

Bu arada Geçen ay kışlıklar için jant ararken avensis orjinal jant takımı denk geldi. Adam sıfır aracına kendi jantını takınca boşa çıkmış. Fiyat 400 tl (yanlış okumadınız dörtyüz lira). Hemen aldım tabiki(Servis tanesini 800 küsürden satıyor). Ben 16 inç farklı tasarımda bir jant düşünüyordum ama olsun artık ne yapalım. Değişiklik olsun diye takımın birini boyatabilirim ama sağlıklı olur mu, güzel görünür mü bilemiyorum. Garajımda kendim sök tak yapmayı düşünüyorum. Balans ayarı her değişimde gerekli midir acaba?

2011 Toyota Avensis_T27_Ayrıntılı İnceleme/Fotoğraf/Karşılaştırma/2013Kasa Eklendi

aracınız ve jantlarınız hayırlı olsun jant fiyatlarını duyunca helal dedim iyi denk gelmiş ben 16 inch teneke jantlara o parayı verdim

Hem passatı hem avensisi test edip yorumlayan nadir kişilerdensiniz.At ile deve olmadığını siz de test etmişsiniz zaten millete de laf anlatmaya gerek yok zaten siz keyfini sürün

• Bu arada avensisin yeni spy fotografları çıkmış. Güncel kasanın aynısı gibi duruyor. Yani güncel kasa ile dramatik bur fark olmayacak. Bu da güzel bir haber. Ancak avensis üretimi 2018 veya 2020 gibi duracak söylentileri başlamış. Hatta accord bile Avrupa pazarından çekilecekmiş.

• Yaris'e uyumlu 15" siyah jant Toyota servisinde tanesi 1100 TL'den satılıyordu 1,5 sene kadar önce.
  • tolgaege T kullanıcısına yanıt
    Nerede okudunuz haberi? Hiçbir yerde bulamadım spy fotoğrafları.
  • tolgaege T kullanıcısına yanıt
    2016 da avensis yenileniyor.
    Asıl pazar payı avrupa olduğu için D segmentini bosaltamazlar,
    Ismi değişir, devam eder.
    Vectra <> insignia
    407 <> 508
    Gibi...
    Ben aracdan memnun olduğum sürece binerim.
    Üreticilerin stratejisi beni etkilemez.
    10-15 yıl kullanırım inşallah.
    Cruze örnek, piyasasında hiç düşme yok.
    Aynı şekilde vectra ve 407 de öyle.
    Her markada eski araçların albenisi azalır tabi.
    http://yarimdebriyaj.com/haber/avensis-model-ismi-tarihe-karisabilir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 19 Ekim 2014; 22:59:49 >
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    KASKOM,
    geçen yıl 780 liraydı,grupoma
    bu sene 729 liraya düşmüş. FULL.güneş kasko.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 23 Ekim 2014; 21:36:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

KASKOM,
    geçen yıl 780 liraydı,
    bu sene 729 liraya düşmüş. FULL. grupoma

Bende Ağustos ayında 980tl ye kasko yaptırmıştım. Sigortacı ilk kasko olduğu için fiyat daha düşmez demişti. Şirket Ergo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 20 Ekim 2014; 13:13:59 >
  • Araçta olumsuz bulduğum şeyler:
    -Geceleri marş basmadan önce farların yanması.
    -Arka ve önde park sensörü olmaması(Arka kamera Tampon köşelerini göstermiyor)
    -Güzelim ekranı navigasyon olmadan kullanmak.
    -Yağmur sensörünün bazen gereği gibi çalışmaması.(Benim araçla ilgili olabilir)
    -usb girişinin çok zor bir yerde olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 20 Ekim 2014; 13:38:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: homebird

Araçta olumsuz bulduğum şeyler:
    -Geceleri marş basmadan önce farların yanması.
    -Arka ve önde park sensörü olmaması(Arka kamera Tampon köşelerini göstermiyor)
    -Güzelim ekranı navigasyon olmadan kullanmak.
    -Yağmur sensörünün bazen gereği gibi çalışmaması.(Benim araçla ilgili olabilir)
    -usb girişinin çok zor bir yerde olması.

ışık sensörü açık olduğu için normaldir açık olur marşa basmadan.
    yağmur sensörü 3 hassasiyeti var bence yeterli stabil çalışıyor. eğer yanlış çalıştığını düşünürseniz serviste hassasiyeti artırılıp azaltılabilirsiniz
    usb girişi bizde yok
    2014 lerde navigasyon yüklü ama öncekilerde olmaması kötü

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.