Şimdi Ara

2011 Volvo S40 Xenon Far

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orjinal xenon farlı 2011 Volvo s40 sahibiyim. Aracın bugün sol ön farı pembemsi yanmaya başladı. İnternetten araştırdığım kadarı ile xenon ampülün ömrü dolmak üzereymiş. Ben aracımın farlarını hastalık derecesinde seviyorum. Yani alacağım yeni ampulü de eskisiyle aynı marka aynı renk tonu ve modelde istiyorum. Ampüllerden biri değişince diğerinin de değişmesi daha sağlıklı oluyormuş o nedenle 2 ampülü de değiştireceğim. Bu konularda çok bilgili değilim o nedenle

Birkaç sorum var;

Sadece ampül değiştirmek yeterli mi yoksa değişmesi gereken başka şeyler de var mı? Sorun kesinlikle ampülün ömrünü tamamlamasından mı kaynaklanıyor?

Aracımın üzerindeki orjinal xenon farların ampül marka model ve renk kodu nedir? (2011 Volvo S40)

Orjinal ampüllerin ortalama fiyatı ne kadardır? İnternetten nerden sipariş verebilirim?

Volvo servisine götürsem 2 ampül değişimi ne kadar tutar? Daha sağlıklı mı olur? Ya da yetkili servis olması çok da gerekli değil mi?

Ampülleri sipariş versem kendim değiştirebilir miyim? Yani değiştirmesi kolay mı? Değiştiremez isem İzmir'de bildiğiniz bu arabadan ve bu işlemden iyi anlayan güvenilir bir yer var mı?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

• Yok mudur bir bilen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 s40 sahibiyim. Bugüne dek iki kez ampul değişimi yaptım. Aracın adaptif bixenon farlarında kullanılan orjinal ampul Philips D1S olarak geçer. Bunun da farklı sıcaklık derecelerine sahip olanları var. Derecelerini hatırlamıyorum ama ampulün üzerinde dikey ince bir çizgi oluyor. Siyah çizgili olanı ile en iyi performansı alırsın. Ayrıca Aracın orjinalinde kullanılan ampuller Phlips D1S siyah çizgilidir. Bir de bordo ya da mor çizgili olanı var. Fakat far yandığında ışığı biraz pembeye kaçar. Şu anda aracımda biri bordo biri siyah çizgili ampul takılı. Rahatsız edici bir farklılık oluşuyor. Bir dahaki değişimde ikisini de siyah Çizgili yapacağım.

Piyasada Osram ve başka marka ampuller de var. Osram'ın fiyatı, Philips'ten 50-60 lira daha ucuzdur. Fakat aynı performans ve ömrü alamazsın. Parçacılara gittiğinde 70-80 liraya yerli ampuller önerirler, sakın kapılma. Bir kez denedim, 10 gün sonra söndü. Garantili derlerse iade alıyorlar ama zaman kaybına neden oluyor. Philips siyah çizgili D1S ampulü şu sıralar 300 lira bandında bulabilirsin diye tahmin ediyorum.

Bir de bu aletin kullandığı ampul, öyle bildiğimiz cam parçası değil. Hareket eden mekanizması ile bir bütün halinde satılıyor. Kibrit kutusu gibi metal bir aksamın üzerine ampül saplanmış durumda. Ayrıca montaj sırasında ampul Bölümüne kesinlikle dokunmamak gerekiyor. Incelerken dahi sadece metal aksamından tutuluyor.

Değiştirme konusuna gelince, eğer teknik işlere elin yatkınsa YouTube'ta "Volvo s40 xenon replacement" araması yapıp, videoları izleyebilirsin. Anlayan adam için iki farı değiştirmek maksimum 15-20 dk sürüyor. Ben cesaret edemediğim için güvendiğim bir Volvo elektrik ustasına gittim. 30-40 lira bir şey atarsan kısa sürede işini çözer.

Aracın 2011 model olduğu için garantisiz olduğunu varsayıyorum. Bu nedenle servise gitmen tamamen fuzuli masraf olur. Orjinal Philips ampul alıp, 600 liraya çözebileceğin iş, 1000 lirayı zorlayabilir.

Internetten sipariş vermek için şöyle bir yol izleyebilirsin. İzmir'de bir parçacıya gidip, siyah şeritli Phlips D1S'in ürün kodunu, Kelvin değerini öğrenirsin. Sonra aynı ürünü internette araştırıp, daha uygun fiyata satın alabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bostancıda volcity volvo servis mustafa usta var ..2001 s60 aracım vardı.. orjinal xononları m tec marka ile birebir uyumlu olarak değiştirdiler..Maliyrtinin neredeyse yarı yarıya geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volvo s60 far ampul seçimi.
    9 yıl önce açıldı
    Honda Civic Cyclone Navigasyon
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.