Şimdi Ara

2012 Astra H Sedan vs 2016 Elyese

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Normalde C-Max, Verso gibi araçlara bakıyorum. Yalnız çalıştığımız iş yerinde ki iki arkadaş arabalarını satıyor. Araçları bildiğimden dolayı değerlendirmek istedim ama kararsız kaldım.

Bir yanda 2012 model 166 binde 1.3 motor enjoy paket astra (565 bin TL)

diğer yanda 2016 136 binde 1.6 motor Elyese (500 bin TL)

Siz olsanız hangisini neden tercih ederdiniz ?

Benim gönlüm bir tık opelden yana ama diğeride hem daha genç hem daha az km li.

• Astra uzun yıllardır kullanıyoruz, C-elysee kısa süre kullandım. Arada baya fark var. Her zaman genç ve kilometre düşük tercih ederim ama burada uçurum var. Astra'dan yana kullanırdım ben şansımı.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt

uçurum denecek kadar büyük fark var mı gerçekten ?

• Astra alırdım ben de, kalite farkı çok fazla.

Elysee sadece motor performansı olarak daha iyi, epeyce fark var aslında bu konuda aralarında ama bu fark sorun değil derseniz düşünmeye gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

Doğrusu bende o farkları merak ettim :) bir bildiğim ön tarafta yumuşak malzeme kullanmış astra, diğeri sert malzeme.

• c elyse 4 teker 1 direksiyon bir de motor var öyle düşün

• Astra, cellyse nin yaninda merso konforunda kalıyor. 2012 Astra, 2016 egea mı deseydin kesinlikle egea derdim.

• Elyese eğer temiz diri ise tercih edilebilir. Hem model yılı olarak daha yeni olur hemde 1.6 motor astra 1.3 e göre çok daha iyidir.

• Bana kalsa ikisinide almam ama ille de ikisinden birini tercih edecek olsaydım c-elysee'i alırdım hem motor yönünden iyi hem de daha genç.

• heamvivna kullanıcısına yanıt

Sadece yumuşak plastik olayı değil, tabiki malzeme kalitesi olarak çok fark var, konsol olsun kapı içleri, tavan-taban döşemelerinde bile kalite farkı net.

Elysee-301 ikilisi maliyet kaygısı ile üretilmiş, tasarruf yapılabilecek her yerden kısılmış bir model. Bütün cam açma tuşlarının vitesin önünde olması, hoparlörlerin ön konsol ve pandizot üzerinde olması, kapı eşiklerinde plastik yerine halı kaplama yapılıp geçilmesi buna örnekler. Yalıtım namına da hiçbir şey yok araçta.

Bunların yanında yol tutus, sürüş olgunluğu, rafinelik gibi konularda da Astra çok daha önde tabiki.

• Normalde opel markasını sevmem ama Elyese gerçekten kötü bir araba. Hele de plakasında ki mavi tr yazısı kırmızı olup arka camında da osmanlı tuğrası varsa daha da kötü.

• Bilgi için teşekkür ederim arkadaşlar. Aklın yolu bir anlaşılan. Egea ile kayaslamak lazım Astrayı. C Elyese den vazgeçtim.

• Konudaki Astra ile egea arasında güvenlik kıyaslaması yaparasak hangisi önde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucid dream -- 16 Mayıs 2024; 23:3:40 >
  • Elize alırdım

Forumun aksine J kasa olsa sonuna kadar katılırım da H kasa sedanla gerçekten dünyaları değişterecek bir kalite farkı olduğunu inanmıyorum. H kasa gerçekten ama gerçekten çok eski duruyor durmasını geçtim eski aslında 2003 yılında çıkmış bir modelden bahsediyoruz.

Burada her zaman bütçe arabalarını yerden yere vurular. Sanki keyfimizden alıyormuşuz gibi…

Bir de daha pahalıya olacak astra yazık günah şahsen. Değmez, Net elize alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 22 Mayıs 2024; 17:40:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2013 celysee kullanicisiyim. Celysee&301 modellerinden uzak durun. Bu araclar sirket/filo araci olarak kullanilmak uzere maliyetleri minimumda tutmak icin en dandik parcalar kullanilarak uretilen araclar. Konfor, yalitim sifir. Tek artisi az yakmalari.
    Ozetle; astra alin gecin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme

Arkadaşlar merhaba.

Arkadaşın Astra arabasını 545 bine anlaşarak aldım. Baya araştırdım, araç kıyasladım. Malzeme kalitesi, yol tutuşu ve sağlamlık konusunda gerçekten 301 ler ile mukayese olmazmış. Zaten biri B diğeri C segment.

Hayırlı olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dün trafikte önümde gördüm sedanı satmamış mı pahalı diye yoksa Konya'da mı yok bilemedim ama yıllardır görmüyordum bile değil ilk defa gördüm. baya yakışıklı bence tipi J kasa sedanlara göre. sportif yapacağız diye uğraşmamışlar daha bi ciddi sedan havası var. tabi aracın temizliğine göre de değişir. dün gördüğüm gri olmasına rağmen sahibi çok iyi bakmış. gri hb H kasalar başımın belası olduğu için güneş yanığı olur yani normalde. ben 2015 J hb sport oto. kullanıyorum golf leon astra civiv ve bilumum hb'ciler ondan nefret ediyor. hep derim ki araç sahibinindir ve arkadaşından aldıysan zaten anlatmıştır her yerini, bildiğin aracı almışsın hayırlı olsun.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Aynen bende astra h leri araştırırken sedanlar normalde dikkatimi çekmemişti ama gerçekten oturaklı arabalar. 2 gündür kullanıyorum çok hoş. Arabalardan anlamayan eşim bile, bu nasıl bir kapı. Kapanırken tok bir hissi var. Güven veriyor dedi. :)

Arkadaştan olmasaydı zaten bu modeli hiç düşünmeyecektim. Arkadaş 8 yıldır araca biniyor. Arabaya çok iyi bakan biri. Bakımını aksatmayan. Tüm ağır bakımları yeni yapılmış. Bayram da uzun yol performansını bekliyorum şuanlık.. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.