Şimdi Ara

2012 CIVIC 10.000 Km Bakımı (Yapıldı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, 10.000 Km bakımını bugün yaptırdım. Hava, Yağ, Klima filtresi değişti 300.TL ücret aldılar. Yağ marka konusunda elaman kararsız kaldı. Önce 10-30 koyacaktı. Israrcı olunca 0-20 honda marka yağ koydular. 0-20 yağın kapağı ve iç kapağı açıktı (açıkçası içime sinmedi) Başka bakım yaptıran var ise tutarı yazabilirmi. Teşekkürler.

• İmzamdaki araca Temmuz 2012'de Erzurum Honda'da 20bin bakımını yaptırdım ve aynen 300 TL tuttu. Bu fiyata Mobil 1 New Life 0-40 Tam Sentetik motor yağı da dahil. Yani fiyat normal gibi.
  • 310Tl
  • Benim bildiğim Civic'lerin motoruna 10W40 yağ konuluyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Benim bildiğim Civic'lerin motoruna 10W40 yağ konuluyordu...

Yok daha neler... 20-50 falan olmasın?
  • 10-30 ile de karıştırmış olabilirim emin değilim 0-40 falan değil ama ona eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 8 Kasım 2012; 3:02:14 >
  • Civic kullanım kitapçığından...

2012 CIVIC 10.000 Km Bakımı (Yapıldı)

10-30, 10-40 falan da olur ama ilk tercihler arasında değildir.
  • yağın viskonsitesi çok önemli değil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

yağın viskonsitesi çok önemli değil yani

Aslında çok önemli, araca ve motora göre seçim yapılmalı.
    Aracın km.si, motorun yıpranmışlık durumu, daha önce konulan yağ, aracı kullandığınız yerin iklimi, sıcaklık-nem durumu vs.vs.
    Birisi 17binde, bakımlı, zorlanmadan kullanılan ve Erzurum'da kullanılan civic olsun, diğeri Adana'da, 180binde, sürekli redline gezen bir civic olsun; iki araca aynı yağı koyamazsınız. Aslında koyabilirsiniz, Honda motorlarının çok fazla seçiciliği yoktur ama yine de duruma uygun olanı seçmekte fayda var.
  • servisler civic sedanlara 10-40 kullanıyor. Her koşul için uygun bir yağ Türkiye için. Fakat 10-40 yağlar yarı sentetik olduğundan ben 5-40 tam sentetik yağımı kendim alıp gidiyorum servise. İnce yağ kullanmak iyidir diye birşey yok önemli olan yaşadığınız ve seyahat ettiğiniz noktalar arasındaki sıcaklıklara uygun yağ kullanmaktır.
  • 0-20 yağın fiyatına servis ne aldı acaba...ben de ya 0-20 ya da 0-30 koydurmayı düşünüyorum....
  • yağ seçimini servise bırakın isterseniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.