Babam birkaç gün içerisinde bu arabayı almayı düşünüyor Bakımları düzenli yapıldımı bilmiyorum ve 2 yıllık bir araç için 150.000 km nin fazla olduğunu düşünüyorum. Ayrıca araç galeriden alınacak. Aracın özellikleri: -Dizel -1.6 motor -Cam tavan - Söylendiğine göre boya ve değişen parcası yok -Expertiz yapılmadı -45.000₺
Almazdım.
Hocam bencede alınacak gibi değil.
2 yıl 150.000KM
Yılda 75.000KM
Ayda 6250KM
Günde Ortalama 210KM
Bu araç ortalama 2-3 ayda bir bakıma girmiş mi ?
Dip Not: Rent a car araçlarında ki günlük km sınırı ortalama 250-300KM civarlarında.
92 model aracım 222 binde diyeyim, alınıp alınmayacağını siz anlayın.
KM takıntısı olan bir birey değilim ancak 2 senede 150 bin yapmış bir aracın da filo aracı olmayacağını kimse garanti edemez. Filo araçlarının nasıl kullanıldığı da malum
Güncel
Sıfırı ne kadar ki?
Ben almazdım, şirket aracı olması yüksek ihtimal.
Şıh Hazretleri
kullanıcısına yanıt
Full+full 72.000 tl
quote:
Orijinalden alıntı: IbrahımAltun
Full+full 72.000 tl
Allah aşkına 2 yaşında ki aracın km si 150.000 km, bu aracı almak hangi akla mantığa sığar?
150 bin yapıcan boya olmucakbayiden sıfır alıyosun yine boyalı çıkıyor.
otoparktan hiç çıkmasa yine biri sürter
tefennili
kullanıcısına yanıt
Aynı şekilde düşünüyorum hocam bu araçlar satılırsa tabi ikinci elde haketmeyen fiyatlar isterler . Birde galeriden iyi cesaret.
Bakımlı bir HDI motor için 150.000 km hiç sorun değil. Ancak böyle kısa sürede bu kadar çok km yapmış bir aracın bakımlarının düzenli yapıldığını zannetmiyorum. Ayrıca galeriden araba alınmaz.
Eğer sahibinden bakımları zamanında yapılmış bir HDI bulursanız 150.000 sorun olmaz ama bu arabayı almayın.
Önemli olan aracın model yılı ve temizliği.
60bin km de bir ticari araç görmüştüm, ön konsolu komple wolverin gibi çizmişler. Bagajda çimento taşımışlar, tavan sigara yanığı doluydu.
100bin kmde 2 yaşında bir araç almıştım. Binenler sıfır diye hayırlı olsun tebriği yapıyordu.
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim, diğer arkadaşların fikirlerini de bekliyorum.
servis bakımlı olması ve zamanında girmiş olması lazım tüm bakımlara. alıp 3-4 senede 50 bin de sen yapsan zor satılabilir.
2 senede 150 bin.
Pek iç açıcı değil.Vazgeçerdim.
Şirket aracı olarak kullanılmış büyük ihtimalle ve şirket araçlarının genelde bakımlarına önem verilmez. Benim şimdiki aracın 2007 model 220 bin de. Benden önce şirket aracı olarak kullanılıyordu ancak sıkıntısız kullandım. Şimdi alacağım araba 2013 model 130 binde ancak bunda sıkıntılar çıktı.
quote:
Orijinalden alıntı: jimhendrix
servis bakımlı olması ve zamanında girmiş olması lazım tüm bakımlara. alıp 3-4 senede 50 bin de sen yapsan zor satılabilir.
Eğer alınırsa 2 yıl kadar ortalama 10-20 bin km arası kullanacağız, genede aldığımız fiyata yakın bir karşılığında satamazmıyız?
Arabanın bundan önceki sahibinin şirketi Kütahyadaymış neredeyse her gün Eskişehir -Kütahya arası gidip gelmiş
Yani km nin tamamına yakını uzun yolda kullanılmış.