< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2012'den Sonra Sanki Bambaşka Bir Boyuta Girdik. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çünkü ekonomi ve siyaset boka sarmaya başladı ve bunların halk üzerindeki etkileri artmaya başladı. Tek adam rejimi, vergiler, uçan kur sonucu artan enflasyon, işsizlik, artan yandaş sansür medyası, kutuplaştırılan halk, her gün birkaç malum siyasetçinin insanlarla dalga geçmesi, ekomomik sebeplerle intihar eden insanlar vs vs. İnsanlarda psikoloji bırakmadılar ki. Bugün o kavga ettiğiniz kişinin o stresinin altında şu yukarıda saydığım etkenlerden mevcut. İnsanların tahammül sınırlarını zorlaya zorlaya tahammülsüz hâle getirdiler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2010'a kadar farklı bir kulvarda giden bir iktidar vardı, şimdi farklı kulvarda giden bir iktidar var.
-
Ben 14tüm o zaman.
-
Hocam mahsuru yoksa yaşınız kaçtı? Özelden de yazabilirsiniz.
-
Sen şimdi meseleyi "çocukluk çağları herkese güzel gelir" mantığına bağlayacaksın, ama ben 2012'de 33 yaşındaydım.
Meselenin yaşla zerre alakası yok.
Ülke bataklığın dibine battı, bunu göremeyip yaşa bağlamak nedir ya?
Edit:
Ha bu arada 2010 yıında babam vefat etti, 2013'te zor bir boşanma süreci geçirdim. Buna rağmen o yıllar güzeldi. Daha mutluyduk.
2015-16 sonrası her geçen gün daha berbatlaşan bir ortam oluştu.
Herkes bunun farkında, sen hariç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 29 Ekim 2021; 17:56:25 > -
bana göre güzel ama ingilicçe
-
2003 ve 2012 kraldır. Gerisi çöp. En azından o dönemde güzel müzikler filmler vardı. 2009 da iyidir. Şimdi her şey sahte geliyor. Siyasete zaten hiç girmiyorum...
HocAm biraz daha türkçeleştirip yazarmısın 🙃 Benim gibi astroloji bilgisi “gece yıldızlar net görünüyor ise bir sonraki gün hava açık olur “ dan ibaret olan forum üyelerini aydınlatırsınız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sosyal medyanın ellerimizde olmadığı zamanlar mahallede çoğu insanları bilirdim abi kardeş ilişkilerin oldugu zamanlardı şimdi millet yüzüne bakmıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3. dünya savaşı taş ve sopalarla oluyor desem anlaşılır umarım...
Teknoloji yoğun gerçekleşen farklı odakların savaşı var...
İnternet tabiriyle bazı kesimler gerçekten boş yapıyor ve zaman AKıp gidiyor...
Emin olun ki hiçbir şey "boş"una gerçekleşmiyor...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2012'de kıyamet koptu, Maya takvimi sona erdi. Ondan sonra ise bir nevi Limbo boyutunda mahsur kaldık. Alternatif bir evrene geçtik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 29 Ekim 2021; 23:27:10 > -
Ben böyle düşünmüyorum. O zamanlar hayat daha yavaş akıyordu bence. Kimsenin bir acelesi yoktu, olağan bir akış vardı herkes uyuyordu. Şimdi her şeyi çok çabuk tükettiğimiz gibi zamanı da cabuk tüketiyoruz bu da hicbir şeyden zevk alamamamıza neden oluyor. Sürekli bir şeye yetişmeye çalışıyoruz, her şey değersizleşti. İnsanlar nefret dolu, heryerden bir pislik fışkırıyor.
Zamanın hızlı akması bilincin yükselmesi ile alakalı. Deniyor ki 2012 'den sonra 4. boyuta zaten geçmişiz. Şimdi bu geçiş döneminde hala 3. boyut varlıkları da aramızda. zamanla eksilecekler ve dünya yepyeni bir düzene girecek. Buna 5. yoyuta geçiş diyenler de var. her şey fiziki bedenlerimizin ve ruhlarımızın titreşiminin yükselmesiyle alakalı. İndigo çocuklar ve kristal çocuklar hep bu değişim dönemine gelen gelişkin ruhlar. İndigolar daha asiydi ve kristaller uyumlu karaktere sahipler.
Sırada dünya nüfusunun azalması var ama onyıllara yayılabilir. Bir geçiş döneminin kaosunu yaşıyoruz şu an.
-
Yaşla alakası yok alım gücü vardı refah vardı gelecek kaygısı bı ince azdı.
Ama şuan malum partiyi savunanlar hariç herkesin gelecek kaygısı var huzur yok mutluluk yok
Suriyeliler var. Ve bu halkın muzunu yiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Since 2002.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunun sebebi bambaşka bir boyuta girmemiz değil de, bambaşka bir boyutun bize girmiş olması olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 30 Ekim 2021; 23:51:37 >
2015 kadar iyiydik ondan sonra Moka sardı
Özellikle benim için lise sondaydım 2015 Aralık babam beyin kanaması geçirip felç oldu
Yıl 2021 22 Ağustos babam vefat etti.
Türkiye'deki kötüye gitme durumu diğer yerlerden daha fazla olabilir ona sözüm yok ancak bu durum dünya genelinde böyle.
Yapılan anketlere, araştırmalara vs. bakarsanız genç nesil, önceki genç nesile göre daha kaygılı, daha umutsuz vs. vs. Yani batı dünyasında'da böyle, bizdeki belki onun 2 katıdır ona bir şey demiyorum. Zaten dünya'da ne olursa bizde onun 2 katı oluyor enteresan bir şekilde.
Hatta 10 yıl'dan biraz daha öncesine kadar pekte ilgi görmeyen yayınlar ve yapımlar, son 10 yıllık süreçte ilgi görmeye başladı içeriği boş bile olsa. Yani örneğin Walking Dead gibi, veya daha yakına gelelim Squid Game gibi alsında saçma sapan içeriğe sahip olan "şunu öldür hayatta kal, bunu doğra hayatta kal" mantığındaki şeyler son yıllarda ilgi görmeye. Squid Game mesela 10 yıl önce sunulmuş bir proje, ama ilgi azlığı nedeniyle kabul edilmemiş. Şimdi ise kabul edilebilen bir yapım haline geldi.
Yani sistem fiziksel olarak değilse bile psikolojik ve maddiyat bakımından "öldür ve hayatta kal" sistemine döndü iyice. İnsanlar da bu tip şeylerden zevk alır hale geldi artık. Bu söylediklerimi bir programda birkaç psikolog tartışıyordu tam olarak benim fikirlerim sayılmasa da katılmadığım bir fikir değil esasen.
Biz bazen Türkiye harici her yeri suç oranı bakımından refah dolu sansak bile, 3-5 kuruş için işlenen cinayetler dünyanın her tarafında gırla gider hale gelmiş durumda. Fakir ve zengin arasındaki fark her yerde uçurum haline geldi, yapılan alış veriş kampanyalar bile 50 liralık alış veriş yap 5 lira indirim kazan gibi dilencilik mantığına döndü. Güney Kore gibi refah dolu para havuzunda yüzen bir ülke bile intihar oranı açısından listelerin başlarında yer alıyor artık.
Mantıken intihar oranı bakımından en alt sırada olması gereken yerler üst sıralara doğru çıkmış durumda. Dünya bitiyor, doğal felaketlerin sıklığı ve sertliği de yine aynı oranda artmış durumda. İnsanlar boka sardıkça doğal felaketler de eşit ortanda artıyor desek yeri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 30 Ekim 2021; 7:38:38 >
-
2012-2013 sonrası Türkiye yaşanabilir bir yer olmaktan çıktı. Forum da o zamanlar en iyi dönemindeydi. Ne olduysa bu yıllardan sonra oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X