Şimdi Ara

2012 ford fiesta 1.4 tdci titanium yakıt performansı ve motor açılma süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
21.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler 5 gün önce sıfır Ford fiesta titanium 1.4 tdci araçımı teslim aldım.Aracı teslim aldıktan sonra shell den gtl dizel ile depoyu fulledim. Şu anda araç 500 km de ortalama yakıt tüketimi 6.1 lt gösteriyor.şehir içi, sehir dışı karışık km yapıldı.Bu değer bana yüksek geldi motorun daha açılmamasına bağlıyorum .Acaba aracın motoru tam olarak kaç bin km de açılır ve bu yakıt tüketimi sizce normalmi kaç km den sonra yakıt değerleri biraz daha düşer .

Not :vites geçişlerini aracın uyarılarına göre yapmaya özen gösteriyorum.

• 2007 de almıştım aracımı ilk aldığımda bende cok dikkat etmiştim 5 Lt yi geçmedi o yüzden satamiyorum vw tiguan alamıyorum 5 Lt mazottan sonra 10 Lt benzin zor geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufukche ülkemize uygun bir araç almışsın aracı fazla zorlama görüceksin 15000 den sonra araç şehirler arası 4.2 ye kadar düşücek fiesta öyle bir araç ki kısa zamanda yakıttan dolay kendini amorti ediyor.
  • Benim tdi 12bin km oldu. İlk aldıgımda 5.5 lt yakıyordu karma tüketim.Malum istanbul şehir içi desek de bazen teme çıktığımız da oluyor.
    Yanılmıyorsam ilk 5bin km olmadan ortalama tüketim 5.2 ye düşürmüştüm.Söylendiği gibi şehirler arası yolda klima açık ve yüklü olsanız ve 100 km hızı geçmezseniz 4.5 ve altı değerleri rahatlıkla görürsünüz.Benim 15bin bakımı yaklaştığından şu anda karma tüketim 5.7 civarında.Bakımdan sonra daha da düşeceğini sanıyorum.
    SAygılar
  • UFUkche kardesim benimde titanum x paketli 2012 model fiestam var dediğin gibi 6.2 den bahsediyor ama aracı biraz haşin kullan motoru açılsın yoksa biraz canını yakar her marşa bastıgıda gözle görülür bir şekilde benzin ibresi düşüyor...ama dediğim gibi kendini toplaması 20.000 km sonra olucaktır ama sen bu zamana kadar ara sıra araca yüklen devirsiz kullan acılsın ki senide rahata kavustursun ben cevre yolundan gidiyorum işe yakıt tüketimi normaldı gaza yüklenmeden önce ama şehir içine indiğimde inemk istemiyordum resmen insan acı cekiyor ama neyse ki ark.tavsiyesiyle şehir içi dısı devirsiz kullandım arac yeminle kendine geldi zaten 20.000 km sonrada araç açıldıgı için devirli kullanırsın ilk başlarda forda iyi sövmüştüm bu nası turbolu araç diye devreye ne zaman girecek diye ama açılınca o da açılıyo iyi oluyo ...
  • Yeni nesil araçlarda motor açılması diye birşey yoktur.Şahin de Doğan da kaldı öyle şeyler..
  • Merhaba arkadaslar ;
    bende FORD FİESTA 1.4 TDCİ TİTANİUM modelı almayı dusunuyorum ama neden 2011-2013 modellerı daha 2 bın -5 bınde satılıga cıkarmıslar genelde bır sıkıntısımı var. yardımcı olursanız sevınırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.