Şimdi Ara

2012 golf 1.2 tsi alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.Opel astra 1.6 atmosferik ile 1.2 tsi golf arasında gidip geliyorken karar kılıp 1.2 tsi golf primilene plus paketli aracımı aldım araç 2012 model 30 binde yalnız bu arac hakkında sormak istediklerim var önceden turbolu araç kullanmadım turbonun kullanımının inceliği varmı yani sıkıştırınca torbo zarar görürmü bide bunların gizli özellikleri varmıs bunları actırmak gerekmıs o nasıl oluyor araç hakkında bilgisi olanlar yardım ederse memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    Turbolu araç için en önemli kural aracı çalıştırdıktan sonra 1 dk bekleyip hareket edin. Ve en son durunca motoru durdurmadan 30 sn falan bekleyip motoru durdurun.
    Ayrıca çok sıkışık trafikte Start Stop'u kapatmanızı tavsiye ederim. Düğmesi vitesin yanında A harfi var.
    O gizli özelliklerin açılması gerekli olan bir şey değil. Zevkinize göre karar verin onlara.
  • Hocam çalıştırınca 1 dakika çok fazla bi süre,30 saniye beklemeniz yeterli.

Anahtarı kontağa sokun,tek kademe çevirip bekleyin,ışıklar sönsün çalıştırın.30 saniye bekleyin hareket edin.Motor ısınmadan 3 bin devri geçmeyin.Devirli kullanımdan sonra stop etmeden önce bi 20-30 kadar bekleyip stop edin yeterli.

• MS-ATICI M kullanıcısına yanıt
    2012 model 30 binde? Vay arkadaş hiç mi binmemişler arabaya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

2013 model 37 bin km de 1.3 linea aracım var.

• hug kullanıcısına yanıt
    arkada?imda 2015 kasim çyky?ly leon var ?uan km 42 Bin araç kendi ?ahsi aracy
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    2013 model 37 bin km de? Vay arkadaş hiç mi binmemişler arabaya?
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    2015 kasım ve 42 binde? Vay arkadaş, hiç mi inmemişler arabadan?
  • Hayırlı olsun

• quote:

2015 kasım ve 42 binde? Vay arkadaş, hiç mi inmemişler arabadan?
    quote:

Orijinalden alinti: hug

2015 kasim ve 42 binde? Vay arkadas, hiç mi inmemisler arabadan?

Hocam inanmazsin ama sabah 9 ila ak?am 7 arasi dükkanda arkada? geriye kalan zamanlarda gerçekten inmiyor yarisi uzun yollarda olmu?tur hatta çok sever gezmeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

2013 model 37 bin km de 1.3 linea aracım var.

2008 Honda Civic Hatchback 52Bin KM
    1998 Hyundai Accent 1.5 GLS 88Bin Km
  • quote:

Orijinalden alıntı: YER_UCAGI_34

Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    Turbolu araç için en önemli kural aracı çalıştırdıktan sonra 1 dk bekleyip hareket edin. Ve en son durunca motoru durdurmadan 30 sn falan bekleyip motoru durdurun.
    Ayrıca çok sıkışık trafikte Start Stop'u kapatmanızı tavsiye ederim. Düğmesi vitesin yanında A harfi var.
    O gizli özelliklerin açılması gerekli olan bir şey değil. Zevkinize göre karar verin onlara.

ben bu 1 dk-30 sn olayına inanmıyorum. kitabında böyle birşey yazmıyor. kaldı ki start-stop diye birşey var. o zaman start-stop oldukça motorun ölmesi lazım.

sıkışık trafikte de start-stop'u tam tersi kapatılmaması taraftarıyım. start-stop da sıkışık trafikte aracın az yakmasına yardım ediyor bence. yoksa trafik sıkıştığında bile bu aracın bu kadar az yakmasının sebebi ne olabilir. bir tek klima açıkken fazla işe yaramıyor çünkü klima sebebiyle start-stop ya devreye girmiyor, ya da girse de kısa süre sonra motor tekrar çalışıyor araç durduğu halde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MS-ATICI

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.Opel astra 1.6 atmosferik ile 1.2 tsi golf arasında gidip geliyorken karar kılıp 1.2 tsi golf primilene plus paketli aracımı aldım araç 2012 model 30 binde yalnız bu arac hakkında sormak istediklerim var önceden turbolu araç kullanmadım turbonun kullanımının inceliği varmı yani sıkıştırınca torbo zarar görürmü bide bunların gizli özellikleri varmıs bunları actırmak gerekmıs o nasıl oluyor araç hakkında bilgisi olanlar yardım ederse memnun olurum.

hayırlı olsun.
    atmosferiklerden kalma alışkanlıklarla aracı yüksek devirde çalıştırmaya gerek yok. bunu söyleyebilirim. aracın vites değişim önerilerine uyunca çok az yakıyor. ben 1.4 golf ile istanbul içi 28 km ortalama hızda 7 lt yakış yakaladım. hiçbir atmosferik bu kadar az yakmaz.

• Aracı stop ettirmeden önce biraz bekleyin sonra stop ettirin yeterli,bu arada aracınız midline plus dır büyük ihtimalle, primeline plus ın 1.2 tsi lısına denk gelmedim hiç...
    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın...
  • mk6 mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YER_UCAGI_34

Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun.

aynı mantıkla start stop devreye girdiğindede 1dk beklemek gerekir sıkışık trafikte değil mi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.