Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir türlü yapamıyorum baba adını hatalı girdiniz diyo güvenlik kodu yanlış diyo yardım edecek olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalbatuk

öğrenim kredisi ve katkı kredisi arasındaki fark nedir acaba arkadaşlar aradım ama tam anlamıyla aralarındaki farkı bulamadım bana yardımcı olabilir misiniz acaba???

Forumda o kadar bahsedilmişken nasıl bulamadın bir şey, ilginç. Neyse...

Öğrenim Kredisi: Bursun geri ödemeli versiyonu
    Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi (Siz harcın küçük bir kısmını ödüyorsunuz.)

Bu kredilerden kimlerin yararlanamadığı şu sayfalarda yazıyor:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#katki

quote:

Orijinalden alıntı: oflanoff

Katkı kredisi harç ücretinin belli bölümünü ödemek demek mi? Ve ikinci öğretimlere yok mu ?

Evet, harcın küçük bir bölümünü ödüyorsunuz. Kalanını kredi karşılıyor.

İkinci öğretim öğrencileri alamıyor bu krediyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Ağustos 2012; 14:12:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

Hocam 3 sorum var.
    1-annem ev hanımı ama sosyal güvencesi var orda ev hanımı(sosyal güvencesi olmayan) mı ısareletmek gerekir yoksa issiz olan kısım mı?
    2-baba sicil numarası 8 haneli yazdık bazıları 10 haneli(sanırım basına il kodu) yazmıslar sıkıntı olur mu?
    3-böyle bir hata yapsak kredi-yurt cıkmama olayı olur mu,sahte bilgi diye?

1- Kendimden örnek vereyim. Babam çalışıyor, annem ev hanımı. Normalde annemin sosyal güvencesi yok. Ama babamla evli olduğu için babamın güvencesinden yararlanıyor. Burada sorun yok yani. O parantez içindeki sosyal güvencesi olmayan kısmına takılmayın.

2- Benim babamınki 8 haneliydi. Babanıza sorduğunuzda söylediği numarayı yazın. Yanlış olacağını sanmıyorum.

3- Doğru bilgiyi verin hocam. Yanlış olduğu anlaşılırsa çıkmaz. Bu sicil no vs. bu yüzden alınıyor.

3.maddeyi 2.maddeden dogru sordum.bana 8 haneli verdi ama bazılarında sanırım il kodu yazıyorlar ve 10 haneli oluyor.hatta bana olmazsa il haneli yaz basına dedi.ondan sordum.8 mi 10 mu diye.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Bey

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Barış.

quote:

Orijinalden alıntı: Lucky Mustard

Annem için ev hanımı seçeneğini seçtim ama parantez içinde sigortası olmayan yazıyo ama annem babamın üzerinden sigortalı doğru mu işaretledim sizce? Bi de maaşı tam olarak belirtmek zorunda mıyız? Babam tam hatırlayamadı haziranda aldığı maaşı.

Aynı durum bende de var. Hangisini seçmeliyiz?

banada gerek

Işsiz sigortası olmayandi zannedersem

Sigortası var ama.Yoksa orda ev hanımı(sigortası olmayan kısım) var.Onu sectim ama sonra kafam karıştı.Öğrenim kredisi almam gerek ondan yalan bilgi olmamasına dikkat ediyorum.

ben işsiz demişim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Annem için ev hanımı seçeneğini seçtim ama parantez içinde sigortası olmayan yazıyo ama annem babamın üzerinden sigortalı doğru mu işaretledim sizce? Bi de maaşı tam olarak belirtmek zorunda mıyız? Babam tam hatırlayamadı haziranda aldığı maaşı.

banada gerek

Sigortası var ama.Yoksa orda ev hanımı(sigortası olmayan kısım) var.Onu sectim ama sonra kafam karıştı.Öğrenim kredisi almam gerek ondan yalan bilgi olmamasına dikkat ediyorum.

ben işsiz demişim

Ben de değiştirip işşiz yaparım heralde.Forumda birine sordum o öyle yapmıs sanırım sıkıntı cıkmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deliboşnak

arkadaşlar benim sorum yurt konusunda olacak.

ben konyada okuyacağım ama yurt listesinde kontada tek yurt görünüyor. bu tek devlet yurdu mu var demek konyada? yarı özel yarı devlet yurt da varmış onlara kayıt gidip yurdun kendisinden mi yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim.

tek olan yüksek ücretli yurt onun dısında devlet yırtları ve özel yurtlarda mevcut konyada
  • merhaba ben bir türlü basvuru yapamıyorum. İlk günlerde birkaç kere girdim baktım forma ama doldurmadım. Şimdi bir türlü girmiyor. Tc noyu baba adını güvenlik numarasını dolduruyorum ancak sayfa yüklenemedi diyor ne yapamalıyım. İzmir KYK ya mı gideyim ?
  • Alacakaranlık hocam soruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim bir sorum daha var ben üçüne de başvurdum katkı kredisi çıktığını nasıl anlıyoruz? Daha önce hiç harç ödemediğimden bu sorduğum soru belki saçma gelebilir kusura bakmayın.

Bir de babam esnaf. Kazancını net kazanç mı yazmalıyız yoksa dükkanın suyunu elektriğini kirasını çıkarınca geri kalan kısmı mı? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 21 Ağustos 2012; 15:13:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Alacakaranlık hocam soruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim bir sorum daha var ben üçüne de başvurdum katkı kredisi çıktığını nasıl anlıyoruz? Daha önce hiç harç ödemediğimden bu sorduğum soru belki saçma gelebilir kusura bakmayın.

Bir de babam esnaf. Kazancını net kazanç mı yazmalıyız yoksa dükkanın suyunu elektriğini kirasını çıkarınca geri kalan kısmı mı? Teşekkürler

Aralık ayında sonuçlar açıklanıyor. Sonuç sayfasında Burs kazanıp kazanmadığın, Öğrenim Kredisi kazanıp kazanmadığın ve Katkı Kredisi kazanıp kazanmadığın tek tek yazacak. :)

İkinci sorun için seni doğru yönlendirebileceğim bir bilgim yok maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Alacakaranlık hocam soruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim bir sorum daha var ben üçüne de başvurdum katkı kredisi çıktığını nasıl anlıyoruz? Daha önce hiç harç ödemediğimden bu sorduğum soru belki saçma gelebilir kusura bakmayın.

Aralık ayında sonuçlar açıklanıyor. Sonuç sayfasında Burs kazanıp kazanmadığın, Öğrenim Kredisi kazanıp kazanmadığın ve Katkı Kredisi kazanıp kazanmadığın tek tek yazacak. :)

Bu konuda kafam karıştı yanlış biliyor olabilirim ilk dönem harcında bir indirim sağlamıyor mu o zaman bu katkı kredisi? Yoksa okul başlamadan önce harç ödenmiyor mu? Bu konuda bilgisizim kusura bakma valla. Teşekkür ederim cevap için.

• quote:

quote:

quote:

Bu konuda kafam karıştı yanlış biliyor olabilirim ilk dönem harcında bir indirim sağlamıyor mu o zaman bu katkı kredisi? Yoksa okul başlamadan önce harç ödenmiyor mu? Bu konuda bilgisizim kusura bakma valla. Teşekkür ederim cevap için.

O husus üniversiteden üniversiteye değişiyor.

İlk dönemin harç ücretini okul kaydı için yatırıyorsunuz.

Bazı üniversiteler, okul kaydı için yatırdığınız ilk dönem harç ücretini, sanki Katkı Kredisi şimdiden çıkmış gibi indirimli olarak yatırmanızı ister. Eğer Katkı Kredisi almazsanız ya da çıkmazsa, ikinci dönem, ilk dönem yatırmadığınız o indirimli kısmı da sizden isterler.

Bazı üniversiteler de, okul kaydı için yatırdığınız ilk dönem harç ücretini tam yatırmanızı ister. Aralık ayında sonuçlar açıklanır. Katkı Kredisi kazanırsanız, ilk dönemin harç ücretinde o indirim uygulanmayan kısım size ikinci dönem iade edilir. İkinci dönemden itibaren de her yarıyıl başlangıcında harç ücretlerini indirimli yatırırsınız artık.

• Geçen sene KTÜ'ye yerleştim o zamanlar kyk başvuruları için "Alacakaranlık" hocam çok yardımcı olmuştu bakıyorum da aynı yardımseverliği bu sene de devam ediyor helal olsun valla

Bu arada başvurularınızı doğru düzgün yapın yalan yanlış beyan vermeyin bana hem burs hem yurt hem de katkı kredisi çıkmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :AlacaKaranlık: hocam öncelikle bilgi paylaşımlarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler.benim de sorum olacak size ;

trakya üniverstesine yerleştim bu yıl.edirnede yüksek ücretli yurt yok sanırsam.paylaştığınız linkten(http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#yuno) yüksek ücretli yurtlara baktım ancak edirnede erkekler için yüksek ücretli 1 yurt gözüküyor o da kırklarelide galiba.(Kırklareli Yurdu C,D Blokları(Kız-Erkek) - KIRKLARELİ)
    şimdi benim başvuru formunun yurt kısmında hangi bölümü seçmem gerekiyor.öncelikle yüksek ücretli yurt desem bir sorun olur mu ? yoksa sadece genel yurtları veya öncelikle genel yurtları mı tercih etmeliyim ?
  • arkadaslar ben geri ödemeli aldım okulu bırkatım yarıda ve şimdi başka bir okul kazandım orada okuyacağım tekrar geri ödemeli burs alma hakkım varmı ikinci kez başvuru yapabiliyormuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tan270

:AlacaKaranlık: hocam öncelikle bilgi paylaşımlarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler.benim de sorum olacak size ;

trakya üniverstesine yerleştim bu yıl.edirnede yüksek ücretli yurt yok sanırsam.paylaştığınız linkten(http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#yuno) yüksek ücretli yurtlara baktım ancak edirnede erkekler için yüksek ücretli 1 yurt gözüküyor o da kırklarelide galiba.(Kırklareli Yurdu C,D Blokları(Kız-Erkek) - KIRKLARELİ)
    şimdi benim başvuru formunun yurt kısmında hangi bölümü seçmem gerekiyor.öncelikle yüksek ücretli yurt desem bir sorun olur mu ? yoksa sadece genel yurtları veya öncelikle genel yurtları mı tercih etmeliyim ?

"Sadece genel yurtlar" ya da "Öncelikle genel yurtlar" seçeneğini seçebilirsin. Yüksek ücretli yurtlara öncelik vermen bir şey kazandırmayacak; çünkü Edirne'de yokmuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tan270

:AlacaKaranlık: hocam öncelikle bilgi paylaşımlarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler.benim de sorum olacak size ;

"Sadece genel yurtlar" ya da "Öncelikle genel yurtlar" seçeneğini seçebilirsin. Yüksek ücretli yurtlara öncelik vermen bir şey kazandırmayacak; çünkü Edirne'de yokmuş.

teşekkür ederim hocam sağ olasın.sadece genel yurtlar diyeceğim o zaman.

• BEN 2 yıllık meslek yüksek okula gidecem ama hangi bursu işaretliyecem burs ve öğrenim kredisi mi yoksa katkı kredisini mi işaretliyecem bana yardımcı olur musunuz.
  • Arkadaşlar özel yurtta kalıp kyk dan kredi veya burs falan kullanabilir miyim?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

banada gerek

ben işsiz demişim

Ben de değiştirip işşiz yaparım heralde.Forumda birine sordum o öyle yapmıs sanırım sıkıntı cıkmamış.

yarın kyk yı arayıp buraya yazacagım.ayrıca konu da acacagım.herkes ona takılmış.takılmayacak gibi de degıl yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: olcayto26

BEN 2 yıllık meslek yüksek okula gidecem ama hangi bursu işaretliyecem burs ve öğrenim kredisi mi yoksa katkı kredisini mi işaretliyecem bana yardımcı olur musunuz.

"Burs", bildiğimiz burs işte. Karşılıksız verilen, geri ödemeyeceğin para.

"Öğrenim Kredisi" ise Bursun geri ödemeli, borç versiyonudur.

"Katkı Kredisi" de harç ücretinde büyük oranda indirim sağlar. Sen harcın küçük bir kısmını ödersin, o büyük payı kredi karşılıyor. Bu da bir "kredi" olduğu için, geri ödemelidir, borca dahil edilir.

Kimlerin Burstan, Öğrenim Kredisinden ve Katkı Kredisinden kesinlikle yararlanamadığı, şu sayfalarda yazıyor:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#katki

Başvuru formunda sadece Burs isteğine yönelik bir seçenek yok.

Başvuru formunda "Burs ve Öğrenim Kredisi" seçeneğini seçersen şu olur: Burs çıkarsa çıkar. Çıkmazsa, yukarıda adresini verdiğim sayfada anlatılan engel durumların hiçbirine sahip değilsen, Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar.

Başvuru formunda "Burs, Öğrenim ve Katkı Kredisi" seçeneğini seçersen de şu olur: Burs çıkarsa çıkar. Çıkmazsa, yukarıda adresini verdiğim sayfada anlatılan engel durumların hiçbirine sahip değilsen, Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar. Katkı Kredisi de, yine yukarıda adresini verdiğim sayfada anlatılan engel durumların hiçbirine sahip değilsen, kesinlikle çıkar.

Bir öğrenci aynı anda hem Burs hem de Öğrenim Kredisi alamaz, birini alabilir. Ama Katkı Kredisini, diğer iki şeyden biriyle beraber alabilir.

Diyelim ki sana Burs çıkmadı, kredi çıktı ve sen de kredi almak istemiyorsun. Hiçbir şey yapmazsın, gerekli işlemleri gerçekleştirmezsin, bir şey kabul etmez ve almazsın, gelecek yılki başvuru dönemini bekleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Ağustos 2012; 17:42:00 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.