Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yurt cıkarsa gıtmesek bır sey olmuyor demı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El nino9

yurt cıkarsa gıtmesek bır sey olmuyor demı

+1?

Arkadaşlar ben özel yurda gitmeyi planlıyorum ama kyk da var hemen yanında, kyk çıkarsa sadece burs veya krediden yararlanabiliyor muyum yurduna gitmeden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: uLtRaMaRiNe

ya ben başvurumu yaptım babam şuan işsiz annem babam ayrı annem ek tarım 5 olarak prim ödüyor aylık 400 lira maaşa denk geliyor onu yazdım babam işsiz olduğu içn sıfır yazdım ve işssiz dedim ama babamın sicil nosu lazım mı ? yazmadım da

Yaz bence.

TELEFONDAN ALDIM AMA 7 HANELİ SÖYLEDİ BABAM EZBERDEN KAĞITLARI YANINDA DEĞİLMİŞ YANLIŞLIK VAR MIDIR ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

ya ben başvurumu yaptım babam şuan işsiz annem babam ayrı annem ek tarım 5 olarak prim ödüyor aylık 400 lira maaşa denk geliyor onu yazdım babam işsiz olduğu içn sıfır yazdım ve işssiz dedim ama babamın sicil nosu lazım mı ? yazmadım da

Yaz bence.

TELEFONDAN ALDIM AMA 7 HANELİ SÖYLEDİ BABAM EZBERDEN KAĞITLARI YANINDA DEĞİLMİŞ YANLIŞLIK VAR MIDIR ?

Hocam kimisininki 8 kimisininki 10 haneli. Benim babamınki de 8 haneliydi. Teyit etmek istersen tekrar arayabilirsin. Doğru da olabilir yanlışda. Herkes farklı bir şey söylüyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: El nino9

yurt cıkarsa gıtmesek bır sey olmuyor demı

Olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

gençler ben katkı kredisi- öğrenim kredisi- burs 3 ünüde başvurdum, birşey merak ediyorum sadece katkı kredisinin çıkıp diğerlerinin çıkmama gibi bir durumu oluyor mu?

burs veya öğrenim kredisinden birini almak istiyorum çünkü

buraya da yazayım dedim, bilen biri var mı?

birşey daha sormam gerekirse kyk sitesine başvurdum, kaydınız alınmıştır dedi bu kadar mı tüm işlemler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

:AlacaKaranlık:
    Usanmadan, üşenmeden, kızmadan verdiğin tüm cevaplar için çok sağolasın. Birçok arkadaş aynı soruları defalarca sormuş, siz de defalarca cevaplamışsınız.
    Arkadaşlar damdan düşer gibi soracağınıza dokuz sayfayı okusanız sorularınızın çoğuna cevap bulabilirdiniz.
    Örneğin ben bu yıl Anadolu üniversitesi İngilizce işletmeyi kazanan oğlum için dokuz sayfayı noktasına, virgülüne kadar okudum. Kafamdaki birçok soruya da cevap buldum. Cevabını aradığım tüm soruları soru, cevap şeklinde worde kaydettim. Anlamadığım bir soru karşıma çıktığında hemen aratıp doğru cevabı bulabiliyorum.
    Ama tüm bunlara rağmen benim de bir sorum olacak.
    Kyk'ya dün oğlumla yaptığımız başvuruda "burs, öğrenim ve katkı kredisi, öncelikli yüksek ücretli yurtlara," seçtim. Ben ve eşim emekliyiz. Kendimize ait bir ev ile bir araba var.
    Burs istemiyorum ama öğrenim boyunca alacağı "öğrenim kredisini" almak benim için çok iyi olur.
    "Öncelikli yüksek ücretli yurt çıkma" olasılığı yüzde kaç olabilir? Çıkması için "Sadece yüksek ücretli yurtlara" seçeneğini ile değiştireyim mi?

Emekli olmanız Burs için artı puan oluştursa da, ev ve araba sahipliği eksi puan oluşturuyor. Burs çıkıp çıkmayacağını kesin olarak söylemek zaten zor bir şey. İşin içinde şans da var.

"Öncelikli yüksek ücretli yurtlar" seçeneğinin manası: Yüksek ücretli yurt isteği > Genel yurt isteği (Önce bir yüksek ücretli yurda yerleştirilmeye çalışılsın. Olmazsa, genel yurt verilse de olur.)

"Sadece yüksek ücretli yurtlar" seçeneğinin manası: Adı üstünde, sadece yüksek ücretli yurt istendiğini, genel yurt istenmediğini belirtiyor.

Bu yurt yerleştirmeleri için şunu söyleyeyim: KYK'nın yurtlar için belirlediği öncelik durumlar var.www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do sayfasında da listelenmiş. Eğer oğlunuz bu öncelik durumlarının en az birine sahipse, zaten bir KYK yurdu asil listeden (ilk yerleştirmelerde, doğrudan) çıkar, yedek listeye kalmaz. Önceliği yüksek ücretli yurtlara verdiğiniz için de bir yüksek ücretli yurt (Eskişehir Öğrenci Yurdu) çıkacak.

Hiçbirine sahip değilse, zaten bir yurdun (Genel yurt olsun, yüksek ücretli yurt olsun.) asil listeden çıkma olasılığı o kadar yüksek değil, şansına kalmış. Çıkması için, o önceliklere sahip olanlar yerleştirildikten sonra boş kontenjanlar kalacak, oğlunuz da bu kalan boş kontenjanlardan birine yerleştirilecek. Fakat Eskişehir gibi küçük denilemeyecek bir ilde bu zor. Yani zaten yedek listeye kalabilir.

Önceliği yüksek ücretli yurtlara verdiği için, Eskişehir'deki yüksek ücretli yurtlar yedek listesinde, genel yurtlar yedek listesine göre daha önde bir sırada yer alacaktır.

• benim alakasız bir sorum olacak.hani bazı okullar sabıka kaydı falan istiyor ya.onu herhangi bir şehirden alabiliyormuyuz yoksa ikametimizin olduğu şehirden almak zorundamıyız.
  • Hergun koseye 3 lira koyarak elde edebilcegimiz bi burs mu ?

• Ben başvurdum kaydet dedim ama kayıt oldu mu olmadı mı nasıl öğrenebileceğiz acaba ? yardımcı olursanız sevinirim...
  • Babam olmadığ için emekli maaşını annem ve çocuklar alıyor. Anneniz çalışıyor mu seçeneğini ev hanımı olarak işaretledim. Ama babamdan gelen bi emekli maaşı var. Sorun olur mu bu ?
  • Islemler tamamlandiginda ilk kredi ne zamn elimize gecer ?

• sadece kredi neden olmuyor arkadaş ne saçma iştir bu. burs değil kredi istiyorum deli oldum. palavradan yüksek gelir göstericem bu sefer özel bursları da bitirir diye korkuyorum. amacım özel burs + kredi
  • Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı (İngilizce) (UOÖLP-Leeds Metropolitan University)

ben burayı kazandım bu katkı kredisi olayı sadece yurt içi mi geçerli?

Burda ilk sene 4000TL diyor.Acaba katkı kredisi bunu mu karşılıyor? birde yurt başvurusu yapmak istiyorum hem yurt hemde katkı kredisi için başvuru yapabilir miyim?
    http://www.uib.anadolu.edu.tr/index.php?lang=tr&mid=e56954b4f6347e897f954495eab16a88&mn=c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu
    :AlacaKaranlık:
    Emekli olmanız Burs için artı puan oluştursa da, ev ve araba sahipliği eksi puan oluşturuyor. Burs çıkıp çıkmayacağını kesin olarak söylemek zaten zor bir şey. İşin içinde şans da var.

"Öncelikli yüksek ücretli yurtlar" seçeneğinin manası: Yüksek ücretli yurt isteği > Genel yurt isteği (Önce bir yüksek ücretli yurda yerleştirilmeye çalışılsın. Olmazsa, genel yurt verilse de olur.)

"Sadece yüksek ücretli yurtlar" seçeneğinin manası: Adı üstünde, sadece yüksek ücretli yurt istendiğini, genel yurt istenmediğini belirtiyor.

Bu yurt yerleştirmeleri için şunu söyleyeyim: KYK'nın yurtlar için belirlediği öncelik durumlar var.www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do sayfasında da listelenmiş. Eğer oğlunuz bu öncelik durumlarının en az birine sahipse, zaten bir KYK yurdu asil listeden (ilk yerleştirmelerde, doğrudan) çıkar, yedek listeye kalmaz. Önceliği yüksek ücretli yurtlara verdiğiniz için de bir yüksek ücretli yurt (Eskişehir Öğrenci Yurdu) çıkacak.

Hiçbirine sahip değilse, zaten bir yurdun (Genel yurt olsun, yüksek ücretli yurt olsun.) asil listeden çıkma olasılığı o kadar yüksek değil, şansına kalmış. Çıkması için, o önceliklere sahip olanlar yerleştirildikten sonra boş kontenjanlar kalacak, oğlunuz da bu kalan boş kontenjanlardan birine yerleştirilecek. Fakat Eskişehir gibi küçük denilemeyecek bir ilde bu zor. Yani zaten yedek listeye kalabilir.

Önceliği yüksek ücretli yurtlara verdiği için, Eskişehir'deki yüksek ücretli yurtlar yedek listesinde, genel yurtlar yedek listesine göre daha önde bir sırada yer alacaktır.

Burs zaten istemiyorum ama "öğrenim kredisi" ni almayı mutlaka isterim. Önceki yorumlarında burs çıkmazsa öğrenim kredisi ya da katkı kredisi mutlaka çıkar demişsin. Şartlarıma göre "öğrenim kredisi" çıkma şansım ne kadar olabilir?
    Yurt için şansımız az gibi görünüyor. Bu hafta apart ya da özel bir yurt bulmak için araştırma yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 22 Ağustos 2012; 10:33:46 >

• --------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar annesi ev hanımı olupta babasının üzerinden sosyal hak sahipliği olanlar annelerinin mesleğine çalışmıyor (işsiz)i işaretliyecekler.yurtkur dan sorulmustur.
  • up
  • kyk dan karşılıksız burs çıktı diyElim.. onun yanında başka bi vakıftanda burs alabilirmiyiz? başka vakıflardan burs almama şartı olarak kyk yıdamı kastediyolar?
  • Arkadaşlar merhaba.Kyk ile ilgili sorum olacaktı sizlere.
    Şu an üniVersitede kaydım duruyor.Kyk'ya başvuru yapabilmek için okuldan kaydımı aldırmam mı gerekiyor ? Şurdan böyle bir şey çıkardım,açıklıyayım...
    Ara sınıflar için başvuru tarihi 2 Temmuz-5 Ağustos yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Şu an aktif olan başvurular ise yeni kayıt olacak arkadaşlar için bildiğim kadarıyla.O zaman kaydımı aldırmadan yurt-burs-kredi gibi şeylere başvuru yapamam şu an için öyle değil mi ?Sizlere sormak istedim.

Lütfen bilen arkadaşlar cEvap yazsın.Birbirimizi yanıltmayalım.Belki aynı durumda olan başka insanlar da okuyacak bu konuyu.Memlekette bilmeyen adama adres sorsan tarif ediyor...
  • Arkadaşlar babam SSK dan işci Emeklisi.Annem Ev hanımı (Hiç çalışmadı).Şimdi ben anne mesleğine ne yazıcam? Ev hanımı (SGK olmayan) ı yazdım ama kafam karıştı.

Birde dediğim gibi babam isçi emeklisi SSK dan.İnternetten sicil numarasına bakıyorum 2 tane var biri 13 diğer 10 hanelli hangisini yazıcam? 13 haneli olan plaka kodu ile başlıyor.Ayrıca 13 haneli olan babamın kimlik bilgilerini gösteriyor.10 haneli olan ise maaş bilgilerini felan gösteriyor.Hangisi bu sicil numarası?LÜTFEN YARDIM
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.