Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz de yaptık başvuruyu dün. Bu arada öğrenim kredisi, başvuran herkese çıkıyor mu?

Bir de KYK'nın sitesinden, kayıt için gerekli belgelere baktım.

1- Öncelik Belgesi
    2- 6 adet fotoğraf diyor.

Öncelik durumum olmadığı içib 6 adet fotoğraf götürmem yeterli mi? Sitesinde direk bu yazıyor ama garibime gitti, başka bir şeyler de isterler sanıyordum. Ayrıca şöyle bir not düşülmüş;

NOT : Belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesinden sonra yurtta boş yer olması halinde yurda kabulü yapılacak öğrencilerden 6 adet fofoğraf ve öğrenci belgesi istenecektir.

Bu not, asıl listeden girenler için önemsiz değil mi? Yani 6 adet fotoğraf ve öğrenci belgesini yedekten çıkan öğrencilerden istiyorlar şeklinde anladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lıkır lıkır -- 21 Ağustos 2012; 12:31:59 >
  • Ben sadece yurt için başvuru yapacağım.Beni kafalarına göre herhangi bir yurda mı yerleştiriyorlar ? Birde baaşvuru yapmadan yurtlara kayıt olabiliyor muyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Benim annem işsiz mi ve ev hanımı mı? Babam memur onun üzerine sosyal güvenliği var?

Ev hanımı deyince de sosyal güvenlik kaydı olmayan diyor, bu sanırım kendi kaydı olmayan, babamın üzerine sosyal güvenliği olması anlamına gelmiyor, öyle değil mi?

Birde geliri 100-200 lira esnek yazmak sorun olur mu? Babam sanırım biraz az söyledi Aşağı yönlü olarak 3'e yuvarladı.

Ayrıca 1 tane evimizin olmasına ragmen, o evde annem, kardeşlerim kalırken (Konya'da), biz Ankara'da babamla lojman tutup birde 400-450 lojman kirası vereceğiz, her iki evin elektriği, suyu, doğal gazı, iletişimi vs. maaşın 3de birini oluşturacak. Bunları hiç soran yok ama. Araba var ama satsan 4-5 bin eder belki etmez zaten, masraflı bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: lıkır lıkır

Biz de yaptık başvuruyu dün. Bu arada öğrenim kredisi, başvuran herkese çıkıyor mu?

Bir de KYK'nın sitesinden, kayıt için gerekli belgelere baktım.

1- Öncelik Belgesi
    2- 6 adet fotoğraf diyor.

Öncelik durumum olmadığı içib 6 adet fotoğraf götürmem yeterli mi? Sitesinde direk bu yazıyor ama garibime gitti, başka bir şeyler de isterler sanıyordum. Ayrıca şöyle bir not düşülmüş;

NOT : Belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesinden sonra yurtta boş yer olması halinde yurda kabulü yapılacak öğrencilerden 6 adet fofoğraf ve öğrenci belgesi istenecektir.

Bu not, asıl listeden girenler için önemsiz değil mi? Yani 6 adet fotoğraf ve öğrenci belgesini yedekten çıkan öğrencilerden istiyorlar şeklinde anladım...

Depozito ücretini ve ilk aylık/3 aylık ücretini de vereceksin. (Aylık ücret mi, 3 aylık ücret mi istendiğini kazandığınız yurdu arayıp sorarsınız.)

O not da yedek listede ilerlemekteyken sıra gelen öğrenciler için.

Ama bu istenilen şeyler doğrudan "çıkan yurda gidip kaydolurken" istenen şeyler. Asil listeden kazansanız da, yedek listede ilerlemekteyken sıra geldiğinde de, bu.

quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Benim annem işsiz mi ve ev hanımı mı? Babam memur onun üzerine sosyal güvenliği var?

Ev hanımı deyince de sosyal güvenlik kaydı olmayan diyor, bu sanırım kendi kaydı olmayan, babamın üzerine sosyal güvenliği olması anlamına gelmiyor, öyle değil mi?

Birde geliri 100-200 lira esnek yazmak sorun olur mu? Babam sanırım biraz az söyledi. Aşağı yönlü olarak 3'e yuvarladı.

Ayrıca 1 tane evimizin olmasına ragmen, o evde annem, kardeşlerim kalırken (Konya'da), biz Ankara'da babamla lojman tutup birde 400-450 lojman kirası vereceğiz, her iki evin elektriği, suyu, doğal gazı, iletişimi vs. maaşın 3de birini oluşturacak. Bunları hiç soran yok ama. Araba var ama satsan 4-5 bin eder belki etmez zaten, masraflı bir araç.

İlk soruyu bana soran başkaları da oldu. 2 yıl önce başvurduğumda "Çalışmıyor (İşsiz)" seçeneğini seçmiştim. (Benim annemin de SGK kaydı var.) Bence kesin bilgi için bunu KYK'ya sorun.

100-200 TL'lik esneklikten bir zarar geleceğini sanmıyorum. Bu tür yuvarlamalar yapabilirsiniz. Ama daha fazla sapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByProdigy

Ben sadece yurt için başvuru yapacağım.Beni kafalarına göre herhangi bir yurda mı yerleştiriyorlar ? Birde baaşvuru yapmadan yurtlara kayıt olabiliyor muyum ?

Çok üniversiteli veya çok kampüslü üniversitelerin olduğu bir ile gidiyorsanız, mümkün olduğu kadar, kazandığınız fakültenin/yüksekokulun bulunduğu kampüse yakın bir yurt verilmeye çalışılır. Ama bunun her üniversitede, her ilde garantisini veremeyiz.

Şu an başvuru yapıyorsunuz zaten. Ama yurda kayıt yaptırabilmeniz için o yurdun çıkmış olması gerekiyor. Eylül ayındaki sonuçları bekleyeceksiniz.
  • quote:

quote:

Ben sadece yurt için başvuru yapacağım.Beni kafalarına göre herhangi bir yurda mı yerleştiriyorlar ? Birde baaşvuru yapmadan yurtlara kayıt olabiliyor muyum ?

Çok üniversiteli veya çok kampüslü üniversitelerin olduğu bir ile gidiyorsanız, mümkün olduğu kadar, kazandığınız fakültenin/yüksekokulun bulunduğu kampüse yakın bir yurt verilmeye çalışılır. Ama bunun her üniversitede, her ilde garantisini veremeyiz.

Şu an başvuru yapıyorsunuz zaten. Ama yurda kayıt yaptırabilmeniz için o yurdun çıkmış olması gerekiyor. Eylül ayındaki sonuçları bekleyeceksiniz.

O zaman başvuruyu yapıyorum :) Çanakkale/Biga'ya gidiyorum ben küçük yer zaten uygun yurdu verirler heralde.

• arkadaslar 2.öğretimlere katkı kredisi verilmiyor deniliyor doğru mudur ?
  • arkadaşlar benim durum karışık.babamın üstüne 2 ev var ikiside müstakil biri tapuda ev olarak bile görünmüyor (köyde zaten harabe gibi yer) 2 tanede arsa var gelirde aylık bin lira burs çıkar mı sizce.birde abim çalışıyor ama başka şehirde oturuyor o bursu etkiler mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

arkadaslar 2.öğretimlere katkı kredisi verilmiyor deniliyor doğru mudur ?

Doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

Hocam 3 sorum var.
    1-annem ev hanımı ama sosyal güvencesi var orda ev hanımı(sosyal güvencesi olmayan) mı ısareletmek gerekir yoksa issiz olan kısım mı?
    2-baba sicil numarası 8 haneli yazdık bazıları 10 haneli(sanırım basına il kodu) yazmıslar sıkıntı olur mu?
    3-böyle bir hata yapsak kredi-yurt cıkmama olayı olur mu,sahte bilgi diye?

1- Kendimden örnek vereyim. Babam çalışıyor, annem ev hanımı. Normalde annemin sosyal güvencesi yok. Ama babamla evli olduğu için babamın güvencesinden yararlanıyor. Burada sorun yok yani. O parantez içindeki sosyal güvencesi olmayan kısmına takılmayın.

2- Benim babamınki 8 haneliydi. Babanıza sorduğunuzda söylediği numarayı yazın. Yanlış olacağını sanmıyorum.

3- Doğru bilgiyi verin hocam. Yanlış olduğu anlaşılırsa çıkmaz. Bu sicil no vs. bu yüzden alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: racikral11

arkadaşlar benim durum karışık.babamın üstüne 2 ev var ikiside müstakil biri tapuda ev olarak bile görünmüyor (köyde zaten harabe gibi yer) 2 tanede arsa var gelirde aylık bin lira burs çıkar mı sizce.birde abim çalışıyor ama başka şehirde oturuyor o bursu etkiler mi

Belli olmuyormuş hocam burs işi. Durumu kötü olup çıkmayan, durumu fazlasıyla iyi olup çıkan da varmış. Ama abin bursu etkilemez. Bursu annen-baban-sen etkilersin.
  • Arkadaşlar ben Çorum'da okuyacağım. Öğrenim kredisi ve burs için hangi özelliklere sahip olmam gerekiyo? Eğer bunlar her başvurana veriliyorsa, başvuru esnasında gerekenler nelerdir?
    Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: racikral11

arkadaşlar benim durum karışık.babamın üstüne 2 ev var ikiside müstakil biri tapuda ev olarak bile görünmüyor (köyde zaten harabe gibi yer) 2 tanede arsa var gelirde aylık bin lira burs çıkar mı sizce.birde abim çalışıyor ama başka şehirde oturuyor o bursu etkiler mi

Belli olmuyormuş hocam burs işi. Durumu kötü olup çıkmayan, durumu fazlasıyla iyi olup çıkan da varmış. Ama abin bursu etkilemez. Bursu annen-baban-sen etkilersin.

cevap için teşekürler hocam hayırlısıyla çıkar inşallah
  • Sizin,Anne ve Babanızın Üzerine Kayıtlı Arsa Sayısı: tarlalar içinde geçerli mi kısım ?
  • Yüksek ücretliler özel yurt mu oluyor ?
  • quote:

Yüksek ücretliler özel yurt mu oluyor ?

Hayır.

KYK'ya bağlı devlet yurtları iki tip: genel yurtlar, yüksek ücretli yurtlar.

Genel yurtların aylık ücretleri 105 TL. Yüksek ücretli yurtlarınki 100-200 TL arasında olup, yurttan yurda değişmekte. Yüksek ücretli yurtlar genel olarak genel yurtlardan daha iyi olanaklara sahipler. Ama onlar da KYK'ya bağlı bir devlet yurdudur.

quote:

Orijinalden alıntı: CRU€L

Arkadaşlar ben Çorum'da okuyacağım. Öğrenim kredisi ve burs için hangi özelliklere sahip olmam gerekiyo? Eğer bunlar her başvurana veriliyorsa, başvuru esnasında gerekenler nelerdir?
    Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler

www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do sayfasında belirtilen, Burs için öncelikli durumlardan en az birine sahipsen, sana Burs doğrudan çıkar. Hiçbirine sahip değilsen, maddi ve ailevi durumun önemli. KYK tarafından açıklanmış belli kriterler yok. Bazen kime neden çıktığı da belli olmuyor, yani işin içinde şans da var. Ama genel olarak söylenebilecekler: Bir vakıf üniversitesinin burssuz ya da kısmi burslu bir programında okumak, ev, araba, arsa, işyeri sahibi olmak (Sizin ya da aile bireylerinden birinin üstüne kayıtlı olacak.) Burs çıkma şansını düşürür; ailede okuyan kardeşlerin olması, işsiz çocuğu olmak, emekli çocuğu olmak, annenin ya da babanın vefat etmiş olması, annenin-babanın boşanmış olması, ailenin kirada oturması da yükseltir. Kimlerin Burstan kesinlikle yararlanamayacağı da şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs

Eğer Burs çıkmazsa,www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim sayfasında yazan engel teşkil eden durumların hiçbirini taşımadığın müddetçe, Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar.

Başvuruda özel bir şey yok.www.kyk.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru formunu doldurup gönderiyorsun. Bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

Sizin,Anne ve Babanızın Üzerine Kayıtlı Arsa Sayısı: tarlalar içinde geçerli mi kısım ?

Evet hocam geçerli. Tarla varsa arsa kısmında belirtin.

quote:

Yüksek ücretliler özel yurt mu oluyor ?

Hocam Devlet yurtları(KYK) iki tür oluyor. Genel yurt ve Yüksek ücretli yurt. Genel yurtlar 105 TL, Yüksek Ücretliler 100-200 TL arasında. Yükseklerde en fazla 4 kişilik odalar var. Genellerde en az 4 kişilik odalar mevcut. Yükseklerde wc-banyo odada. Genellerde koridorda ortak kullanımda. Bu konuyu incelerseniz sorularınızın çoğuna cevap bulabilirsiniz.

• öğrenim kredisi ve katkı kredisi arasındaki fark nedir acaba arkadaşlar aradım ama tam anlamıyla aralarındaki farkı bulamadım bana yardımcı olabilir misiniz acaba???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Birde geliri 100-200 lira esnek yazmak sorun olur mu? Babam sanırım biraz az söyledi. Aşağı yönlü olarak 3'e yuvarladı.

İlk soruyu bana soran başkaları da oldu. 2 yıl önce başvurduğumda "Çalışmıyor (İşsiz)" seçeneğini seçmiştim. (Benim annemin de SGK kaydı var.) Bence kesin bilgi için bunu KYK'ya sorun.

100-200 TL'lik esneklikten bir zarar geleceğini sanmıyorum. Bu tür yuvarlamalar yapabilirsiniz. Ama daha fazla sapmayın.

Sizin bu yanıtınızdan sornada bir arkadaş anne ile ilgili olan soruyu sormuş, bende ev hanımı dedim, sonradan..

Formda demek istenen şeyi sanırım anladım, daha önce bir işe girip işsiz kaldıysa işsizi seçeceğiz. Annemin daha önce kendi adına sosyal güvenlik kaydı olmadı, babam üzerinden faydalanıyor.

Ev hanımı, sosyal güvenlik kaydı olmayanı işaretledim.

Teşekkür ederim, valla babam yuvarladı söyledi maaşı (gizli tutuyor bizden de :D) maksimum 300 bilemedin 400 fazladır, ama kesintiler sonrası söylediğine yakın olabilir, gerçi kesintiler görmezden geliniyor bu tür maaş sorgularında.

• Katkı kredisi harç ücretinin belli bölümünü ödemek demek mi? Ve ikinci öğretimlere yok mu ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.