Şimdi Ara

2012 lys biyolojiden kafama takılan bi soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • adrenalin kortizollu soru vardı ya onda kandaki glikoz artınca kan basıncını da artırmıyo mu ?

• Kortizol, böbrek üstü bezinin kabuk bölgesinde üretilen, vücudun strese gösterdiği tepkiyle ilişkili bir kortikosteroid hormondur. Kan basıncını ve şekerini artırır, kadınlarda kısırlığa neden olur ve bağışıklık sistemini baskılar. Hidrokortizon veya kortizon olarak bilinen yapay kortizol alerji ve yangı'ya karşı sağaltımda kullanılır.

Adrenalinin salgılanması sırasında:
    İskelet kaslarına ait atardamarlarda genişleme, düz kas ve sindirim sistemine ait atardamarlarda daralma meydana getirir.
    Koroner arterler genişler,
    Kan basıncı yükselir,
    Kalp atış hızı artar,
    Göz bebekleri (pupilla) büyür,
    Kan şekeri (glisemi) yükselir.

Bu soruda hatali olması lazım bana göre kimse dile getirmedi ama
  • kesinlikle katılıyorum
  • Bu sene biyoloji sınavı faildi ya hakikaten.Bu soruyu yaptım ama nasıl yaptim.Meb kitabini ben satirina kadar ezberledim.Kortizolun de adrenalinin de maddelerinde ilk olarak kan glikoz duzeyini artirir demisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet glikoz düzeyi artar o artınca da kan basıncı yükselir
  • Kesinlikle bu sene biyoloji sinavinda 4 tane cift cevapli soru vardi.Ve iptal edilmeli.Ki 4 sorunun 3 unu dogru yaptim.Ama hak yerini bulmali.Dilekce islemleri baslatilmali

• Kan basıncı kalbin pompalama gücü ile alakalı, glikoz, prt gibi maddelerin etkilediği basınç ise kan osmotik basıncı, karıştırıyorsunuz, yanlış yaptığınız her soruya hatalı demeden önce bir sorun bu nasıl oluyor diye :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında haklısın kotizolun görevi çoğu kaynakta genel olarak vücut şekerini artırma diye geçiyo bende basınçla şeker artırma şıkları arasında kaldım sonra soru hazırlayanın ne düşündüğünü düşündüm kortizol görevi genelde şeker artırma diye geçiyo adam basıncı düşünmemiştir dedim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

Kan basıncı kalbin pompalama gücü ile alakalı, glikoz, prt gibi maddelerin etkilediği basınç ise kan osmotik basıncı, karıştırıyorsunuz, yanlış yaptığınız her soruya hatalı demeden önce bir sorun bu nasıl oluyor diye :D

Sınavdan sonra hocaya sordum.Kan basinci ve kan sekerini kesinlikle dogru orantili dusunebiliriz dedi

• Tamam genel olarak düşünülebilir ama her soruda tutmaz. Bende hocaya osmotik basınç sorusunu sordum. Tamam osmotik ile turgor ters düşünülür ama her zaman biri arttığında diğeri azalmaz dedi
  • bu soruya itiraz geldi bu arada
    eğitim ajansı - eğitim , eğitim ajansı ,abbas güçlü , dgs , öss
    Eğitim Ajansı - Eğitim , Eğitim Ajansı ,abbas güçlü , DGS , ÖSS
    http://www.abbasguclu.com.tr/osys/lys2_19_biyoloji_ve_13fizik_sorularina_itiraz.html

• o değilde kimse METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR demedi mi?
  • MEB!den çalışmasan heralde ben de yanlış yapabilirdim bu sene cidden biyoloji kısmı kötüydü.
  • bize öğretilenlerin tam tersi şeyler çıktı cvplrda
  • quote:

Orijinalden alıntı: expotion101

o değilde kimse METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR demedi mi?

Dedi.
  • ya evet kn basıncıd aartmazmı ?ya
  • eğitim ajansı - eğitim , eğitim ajansı ,abbas güçlü , dgs , öss
    Eğitim Ajansı - Eğitim , Eğitim Ajansı ,abbas güçlü , DGS , ÖSS
    http://www.abbasguclu.com.tr/osys/lys2_19_biyoloji_ve_13fizik_sorularina_itiraz.html

• AYNEN size katılıyorum , ben de sınav esnasında 2 şık arasında kaldım, sonra doğru cevap ''kanda glikozu artırmak'' olsa kan basıncını artırmak da otomatikman doğru olacaktır diye düşündüm, çünkü kanda glikoz artınca,O.B artar, kandaki sıvı miktarıda artmalı yani kan basıncı artmalıdır dedim. O zaman glikozu artırmak ortak değil dedim ve ''kan basıncını artırmak'' olan şıkkı işaretledim
  • Bu seneki biyoloji sorularina cidden hayretle bakiyorum. Nasil bir mantiktir anlamadim eskiden bilmedigimiz yerden vururlar diye korkuyordum ama anladim ki adamlar bildigini yanlis sayarak eliyorlar. Bhsedilen soruyu kandaki sekeri arttirmak yaptim ama kan basinci da olabilirdi resmen sansa oynadim. Var mi boyle bir mantik. Ogrenci kitaptakini birebir ezbrlemk zorunda degil. Ufak bir seyi ogretirsin digerlerini ogrenci neden sonuc iliskisiyle bulur. He varsa istisnasi atiyorum sekeri artirip basinci artirmadigi ozel bir durum varsa belirtirsin. Ama tutup da satir aralarindan soru sormak neyin nesi anlayamiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.