Şimdi Ara

2012 model Renault Symbol 1.5 dCi Authentique aracımda abs ve hidrolik direksiyon var mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aracım belirttiğim gibi 2012 model Renault Symbol 1.5 dCi Authentique. Alalı 2 ay falan oldu. Bu aile olarak ilk aracımız. Arabadan ne babam ne ben anlarız. Ne babam ne ben sürmeyi bile bilmiyoduk. Ehliyetler öyle boşu boşuna duruyodu. Çok şükür ben az çok sürmeyi öğrendim.
    Alırken amacımız az yaksın, fiyatı düşük olsun, km si çok yüksekte olmasın, bagajı büyük olsun gibi çok basit kıstaslardı. Ama insan sürmeye başlayınca bazı şeyleri özellikle güvenlik açısından düşünmeye başlıyo. Arabayı 83000 de 25000 tl ye aldık. Bu fiyata esp beklemiyodum zaten. Olup olmadığını da bilmiyodum şahsen aldıktan sonra bile. Ama herhalde artık 2. eline 25000 tl verilmiş 2012 model araçtada abs ve hidrolik direksiyon vardır diye düşünüyodum. Böyle önemli özelliklerin artık 2012 yılı araçlarda standart olduğunu zannediyodum. Bilmiyorum belki bu iki özellik vardır aracımızda ama emin değilim, çünkü ben varlığını hissedemedim. Arabayı aldıktan sonra bikaç arkadaşın ve amcamın arabasını daha sürme fırsatım oldu. Arabadan anlamayan birinin bile mesela ben farkedebileceği derecede bizim arabanın direksiyonu diğerlerine göre aşırı aşırı sert. Fren mesafesi hayli hayli fazla diğer araçlara göre. Kaç kere biyerlere çarpmaktan arabalara çarpmaktan ucu ucuna kurtuldum. Ama diğer sürdüğüm arabalarda gayet iyi duruyodu. Direksiyon sertliğinden bahsetmiycem bile bi kere symbol kullanan demek istediğimi bilir herhalde. Arabayı alırken frenlere de baktırmıştık usta gayet iyi durumda demişti.
    Ben biraz araştırma yaptım sizlere sorduğum konu hakkında ama kesin bilgilere ulaşamadım. Emin olmamakla birlikte arabada hidrolik direksiyon var abs yok. Ama zaten ben ikisinin varlığını gram hissetmiyorum bile. 2. eline 25000 tl verdiğimiz 2012 model araçta abs ve hidrolik direksiyon olmaması açıkça beni kendim ve ülkem adına üzdü. Yıl olmuş 2012 böyle hayati özellikleri opsiyon olarak konulmasına izin veriyolar, bu özellikleri olmayan arabaların satılmasına izin veriyolar. Böyle arabaları ülkeye sokmalarına izin veriyolar. Ben kendim adına çok pişmanım ve enayi yerine konmuş hissediyorum. Bilgisizliğimizin kurbanı olduk. Bu arabayı sevenlerde vardır onlardan özür diliyorum, ama abs ve hidrolik direksiyon yoksa söylediklerimde sonuna kadar haklıyım. En yakın zamanda elden çıkarmayı düşünmeye başladım bile. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.