Şimdi Ara

2012 NEW FORD RANGER KULÜBÜ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
451
Cevap
5
Favori
80.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pişman olduklarını pek sanmıyorumda niye arabaları hakkında objektif yorumlarını paylaşmıyorlar onu anlamıyorum.
  • Dedekorkutt bana ozelden telefon numranı atamısın aklımda bı kac soru var bende ranger ıle amork arasında kaldım yardımcı olabılceyın ı dusunuyorum yardımcı olursan cok sevınıcem
    Bu arada butun kulanıcılardan da yorumların ı beklıyorum tahmınlerım e gure herkz benım gıbı AMOROK ve RANGER arasında kalmıstır benım gibi neye gure kara verdınız RANGER ı secerk !!!
    sakın kulanımlarda YAKIT TUKETIMI nedır ben 4*2 almayı dusunuyorum arazı sartlarında da kulanma gerekıcek ıs nedenıyrle camurla ısım yok ama bozuk arazılerde ılerlemekte zorluk cekermı REANGER !!!
    yardımlarıız ıcın sımdıden tesekuurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdurmaz -- 14 Mart 2013; 16:19:35 >
  • wildtrak sahibi olarak pişman olacağımı kimse düşünmesin.
    şuana kadar hemen hemen herkesin sorularına cevap verdim.
    amarok ve ranger arasında kalanlar neye göre karar verecek bilmiyorum.çünkü araçlar birbirinden çok farklı
    fiyat, donanım, motor vs.
    ihtiyacınız neyse onu alın. işten eve evden işe kıllanacaksanız zaten pikap almayın. ufak tefek eşyaları atalım bagaja derseniz yine olmaz. çevremden aldığı yorumlar şu:
    ----- bu arabaya yük atılırmı (benim bir taş taşımadığım kaldı). balgibi atılır.eşşek gibide kullanılır.
    ----- yeri geldiğinde sahil boyu havada atılır.
    ----- ooo çok yakıyomuş. 100km misal ben 50Tl yakıyorum bana bunu söyleyen 45 yakıyo.
    ----- vergisi çok. bende bu soyguna bayılmıyorum ama elimdende bişey gelmiyo.vergi sistemi değişse ilk işim raptor almak olur.
    tüccar bi tanıdığımda var nissan navara 2012. evle iş yeri arasında 300metrede git gel.aydayılda bir ailecek gez toz. (bu aracın kullnım alanı bu değil diye düşünüyorum)
    amarok sahibi biriyle tanıştım yeni benim wildtrakı merak etti inceledi biraz, bayıldı ama ilk yorumu 3,2 motor vergisi çok helal olsun oldu (imalı).
    aracın yakıtından bahsettim ama yine anlatayım
    ---- zorlu arazi koşullarında 14-16 lt'yi gözden çıkarın
    ---- şehir dışı ortalama 8,5- 9
    ---- şehir içi 12
    ---- ofroad amaçlı (denedim) 20lt net.
    konfor
    ---- direksiyon diğerlerine göre biraz daha sert
    ---- süspansiyon mükemmel
    bilinmesi gerekenler
    ---- wildtrak düz vites seçeneği yok
    ---- araçta edl (elektronik difransiyel kilidi yok)
    ---- geri görüş kamerası yok
    ---- birde arazide üzerine yok.
    son olarak yinede amarok alın derim. çünkü wildtrak alıp herkez hakkını veremez.

• Ya ben afıf arazı sartlarında kullanıcam aracı cıftıyım ben camurla faln fazla ısım yok bıraz da bana konfor ve yakıt onemlı tabı hızıda sevdıyım ıcın vırajlarda nasıldır yuk tasıma kapasıtesıde tabı ama 4*2 alıcam onlar hakkında bılgınız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdurmaz

Ya ben afıf arazı sartlarında kullanıcam aracı cıftıyım ben camurla faln fazla ısım yok bıraz da bana konfor ve yakıt onemlı tabı hızıda sevdıyım ıcın vırajlarda nasıldır yuk tasıma kapasıtesıde tabı ama 4*2 alıcam onlar hakkında bılgınız var mı ?

4x2 alma sebebiniz öncelikle kamyonet sınıfında vergi ödemek amaçlıdır tahminimce. şartlar gereği mecburiyetten.(tespit)
    şöyle anlatayım, 4x2 durumda kullanırken aracı kaygan zeminlerde, çim üzerinde verimli kullanmak mümkün değil.
    yani 4x2 zorlu koşullara gelmez.
    anladığım siz hem işimi görsün hemde biraz zevkime hitap etsin diyosunuz
    4x2 xlt modeli bu anlamda sizi tatmin etmez sanırım, (donanım olarak)
    illaki donanım olarak birşeyler istiyorsanız,
    amarokta 4x2 highline 180ps, yani 4x2 fuldonanım seçeneği var. 69150TL
    trendline var donanım yok. 59950TL.
    isuzu d'max de pek ilginizi çekmez sanırım. 4x2 limitedi(donanım artıları olan model) aslen donanım açısından yerlerde sürünüyor.
    d'max 4x2 ye hiç önem vermemiş.boş
    eğer 4x2 alacaksanız amarok almanızda fayda var, 4x2 ler arasında donanım seçeneğini en üst düzey sunan araç.
    --- ranger 4x2 fiyatı 59670TL (otomatik vites)
    yakıtlarda aralarında pek fark olmaz. düz vites alırsanız daha avantajlı olur yakıt.

• Amarok 4x4 highline 18 jant aracımı 68.500.-TL'ye 5 ay önce almıştım. Karda, plaj kumunda ve çok kaygan ıslak orman zemininde sadece 4x4 kullanma ihtiyacı duydum. Onun haricinde sürekli 4x2 kullanıyorum. Virajları çok keskin dahi dönsem en ufak bir kayma olduğunda esp anında toparlıyor.

İstanbul içi kışın ort. 8.5 lt, yazın 7.5 lt yakıyor. Süspansiyonu, kabin içi ferahlığı, sessizliği gibi konforundan da ayrıca çok memnunum.

Offroad yapma gibi bir zevki olmayan için 4x4 gereksiz. Biz almış bulunduk gerektiğinde ancak kullanıyoruz diyelim.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Yeni Ranger 4x2 XLT Almayı düşünüyorum. Fakat XLT Manuel ve AT arasında kararsız kaldım. manuel veya AT arasında yakıt yönünden ve performans yönünden fark varmı acaba
    Bu tür araçlarda otomatik vites almak mantıklımı ? ben genelde her gün otoban ve devlet yolu karışık 200 km yol yapıyorum. Ayrıca yol tutuş yönünden Amorok ESP li olduğu için ranger ile arasında çok fark varmı. önümüzdeki hafta Allah izin verirse aracı alacağım. tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Merhaba Dede Korkut,
    Normal kullanımda ortalama tüketiminiz ne acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal_adana

Merhaba Arkadaşlar,
    Yeni Ranger 4x2 XLT Almayı düşünüyorum. Fakat XLT Manuel ve AT arasında kararsız kaldım. manuel veya AT arasında yakıt yönünden ve performans yönünden fark varmı acaba
    Bu tür araçlarda otomatik vites almak mantıklımı ? ben genelde her gün otoban ve devlet yolu karışık 200 km yol yapıyorum. Ayrıca yol tutuş yönünden Amorok ESP li olduğu için ranger ile arasında çok fark varmı. önümüzdeki hafta Allah izin verirse aracı alacağım. tavsiyelerinizi bekliyorum.

esp virajlara cok hizli ve keskin girildiginde arka tarafin savrulmasina firsat vermiyor.

eger sehirdisi yollarda surekli kullaniyorsaniz, banketteki micira girip savrulma riski dusunuldugunde esp onemli bir yardimcidir.

bu tip araclarda otomatik olanlarin kullanimi daha rahattir. amarokta MT ile AT arasi yakit farki 1 lt'dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arakdaslar aklımda kı bır cok soruya cevap buldum cok tesekkurler hepınız e :)
  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Gönlümdeki araç ranger muhtemelen ranger alacağım. Fakat AT ve M/T arasında kararsız kaldım. Yakıt tüketimleri konusunda gerçek kullanım değerleri bildirirseniz memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: extotal

quote:

Orijinalden alıntı: cdurmaz

Ya ben afıf arazı sartlarında kullanıcam aracı cıftıyım ben camurla faln fazla ısım yok bıraz da bana konfor ve yakıt onemlı tabı hızıda sevdıyım ıcın vırajlarda nasıldır yuk tasıma kapasıtesıde tabı ama 4*2 alıcam onlar hakkında bılgınız var mı ?

4x2 alma sebebiniz öncelikle kamyonet sınıfında vergi ödemek amaçlıdır tahminimce. şartlar gereği mecburiyetten.(tespit)
    şöyle anlatayım, 4x2 durumda kullanırken aracı kaygan zeminlerde, çim üzerinde verimli kullanmak mümkün değil.
    yani 4x2 zorlu koşullara gelmez.
    anladığım siz hem işimi görsün hemde biraz zevkime hitap etsin diyosunuz
    4x2 xlt modeli bu anlamda sizi tatmin etmez sanırım, (donanım olarak)
    illaki donanım olarak birşeyler istiyorsanız,
    amarokta 4x2 highline 180ps, yani 4x2 fuldonanım seçeneği var. 69150TL
    trendline var donanım yok. 59950TL.
    isuzu d'max de pek ilginizi çekmez sanırım. 4x2 limitedi(donanım artıları olan model) aslen donanım açısından yerlerde sürünüyor.
    d'max 4x2 ye hiç önem vermemiş.boş
    eğer 4x2 alacaksanız amarok almanızda fayda var, 4x2 ler arasında donanım seçeneğini en üst düzey sunan araç.
    --- ranger 4x2 fiyatı 59670TL (otomatik vites)
    yakıtlarda aralarında pek fark olmaz. düz vites alırsanız daha avantajlı olur yakıt.

hocam öncelikle BEYAZ wildtrak hayırlı uğurlu olsun beyaz asaleti ile bir başka durmuş belirtmek isterim.

birkaç sorum olacak araçla ilgili cevaplarsanız çok memnun olurum

öncelikle ben şu anda bir ranger kullanıcısıyım 2004 model xlt 4x4 modeli var ve yakıtı haricinde şu ana kadar sıkıntısı hiç olmadı ufak sıkıntılar oldu tabii fakat bilgim haricinde yada kadere artık deyipte başıma gelen harici kritik hiç bir hata olmadı (kısaca ford bana göre sağlam bir araç)

soruma gelirsek bendeki araç yaşının ve yapmış olduğu 350000 km nin etkisi ile 70 litre ile şehir içinde 550 km şehir dışında 100km geçmemek ve yokuş inişlerde mutlaka boşa atmak sureti ile 800 km de depo bitiyor. Ben hafriyat işi yapıyorum ve aracı her türlü zorlayabilme durumuna sahibim ( kamyon lastiği kepçe parçaları ve varil varil mazot taşıyorum çamurda yada tozda kısaca asfalt yılda bir yada iki ) 4x2 bir araç benim işime yaramıyor amacım sadece yük taşımak değil her türlü yükü gitmesi gereken araca götürmesi gerekiyor bazen 80 cm sudan geçecek bazende 45 derece tırmanacak videolara ve sizin araca bakınca emsallerinden hem yüksek hemde tampon yapısı itibari ile yalklaşma açısı epey iyi toparlayacak olursak mekanik ve araçta bulunan özellikler bana yeterli tek sıkıntım aracın yakıtı
    size sorum nasıl kullanıyorsunuz (süratli yada 100 geçmem arkadaş yada valla sürekli dağ tepe geziyoruz öyle pek asfalt görmedik) ve bu kullanımla bir depo ile ne kadar km yapıyorsunuz

toyota 4x2 hilux ile şehirler arasında 100 km geçmemek şartıyla 1100 km gördük (eski ufak kasa)
    bu prformansı beklemiyorum ama 100 geçmessem 1000 km görme umudumuz olurmu

• sn kinZhull, anlaşılan araç hakkında detaylı araştırma yapmışsınız. konu yakıt.
    araç şehir içi: 12-12.5lt
    şehir dışı : 8-8.5lt
    ortalama : 10lt yakıyor
    yukarıdaki veriler araç boşken, yüksek devirlerde zorlamadan oluşan sonuçlar.
    gelelim aracın yüklü olması,arazi koşullarının kötü olması durumuna: bu oranlar sürekli değişir,
    mesela 500kg yükle 1ton yük arasında çok fark var.
    ben 400kg yükle yokuşta(asvalt) gaza yüklenince 3000deviri fazla geçmeden 120-130km hızla rahat çıkarken
    900km yükle aynı yolda 90km hızı geçemedim, yüksek devirde zorladım yinede olmadı,
    ve yakıt durumu aracı buşartlarda yüklü zorlu arazide zorlayarak, deviri 3500lerde tutarak 20lt yaktım
    araç boşken yine ofroad amaçlı stabilize yollarda sürekli patinaj gaza aşırı yüklenerek zorlu yokuşlarda zorlayarak aynen 20lt yi bulmak mümkün oluyor.
    tabi benimde kafamın takıldığı durumlar var yakıtla ilgili:
    ---------- deneme amaçlı 42km olan yolu araçla ölçtüm km sayacında, 36km yolgittiğimi gösterdi.
    tekrar tekrar aynı yolda ölçüm yaptım aynı.lastik ebatları yüklenen yazılımda doğrumu belirtilmedi acaba bilemiyorum.bu durumu yeni farkettim.yani ben km sayacına bakınca 100km yol gittiğimde aslında 115km mi yapmış oluyorum.
    yakıt hesaplamalarını km sayacına göre yaptım hep. bundan sonra sürekli not alıyorum yaptığım km leri.
    tekrar sizlerlede paylaşıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extotal -- 16 Mart 2013; 22:22:47 >

• quote:

sn kinZhull, anlaşılan araç hakkında detaylı araştırma yapmışsınız. konu yakıt.
    gelelim aracın yüklü olması,arazi koşullarının kötü olması durumuna: bu oranlar sürekli değişir,
    ben 400kg yükle yokuşta(asvalt) gaza yüklenince 3000deviri fazla geçmeden 120-130km hızla rahat çıkarken
    900km yükle aynı yolda 90km hızı geçemedim, yüksek devirde zorladım yinede olmadı,
    ve yakıt durumu aracı buşartlarda yüklü zorlu arazide zorlayarak, deviri 3500lerde tutarak 20lt yaktım
    araç boşken yine ofroad amaçlı stabilize yollarda sürekli patinaj gaza aşırı yüklenerek zorlu yokuşlarda zorlayarak aynen 20lt yi bulmak mümkün oluyor.
    ---------- deneme amaçlı 42km olan yolu araçla ölçtüm km sayacında, 36km yolgittiğimi gösterdi.
    tekrar tekrar aynı yolda ölçüm yaptım aynı.lastik ebatları yüklenen yazılımda doğrumu belirtilmedi acaba bilemiyorum.bu durumu yeni farkettim.yani ben km sayacına bakınca 100km yol gittiğimde aslında 115km mi yapmış oluyorum.
    yakıt hesaplamalarını km sayacına göre yaptım hep. bundan sonra sürekli not alıyorum yaptığım km leri.

cevap için teşekkürler
    bendeki durum şu araç yüklü en fazla 4 yada 5 km yol gider daha uzun olan yollar için zaten kamyonetim mevcut
    bu aracı alma sebebim hem işte hemde özel hayatımda kullanmak yani uzun yollara çıkacağım için konfor önemli
    benim bu araçla ilgili tek sıkıntım yakıtının diğer emsali araçlara göre durumu
    kısaca şunu demek mümkünmüdür. wildtrak hilux 3.0 otomatik vites modelinden fazlamı yakıyor.
    sonuçta 3000 motor ile 3200 motor arasında muhakkak bir fark olmalı

extotal hocam size araçla ilgili bir kaç sorum var internette türkçe bir video bulamadım gördüğümüz araçlar hep yurtdışı araçlar anladığım kadarıyla türkiyede donanım farkı var sizin belirttiğiniz elektronik differansiyel kilidi yok birde geri görüş kamerası (EDL lazım olacağını sanmam geri görüş kamerası 150 tl her yerde bulmak mümkün bunları sıkıntı etmiyorum hatta hiç olmasada olur)

merak ettiklerim şunlar

1- yazıldığı gibi şoför koltuğu 8 nokta elektrik ayarlı mıdır?
    2- araçtaki multimedia bluetooth ile iphone a bağlanabiliyormu (yada başka bir cihaza)
    3- yokuş kalkış ve iniş sistemi varmı
    4- bagaj sürgüsü altında plastik havuz mevcutmu (yada taktırmak mümkünmü)
    5- kapı eşikleinde krom wildtrak yazıları varmı
    6- arka tampon altında koruma demiri varmı
    7- araçta yerleşik navigasyon varmı yada opsiyonel alınabiliyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KinZhull -- 17 Mart 2013; 4:15:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KinZhull

quote:

sn kinZhull, anlaşılan araç hakkında detaylı araştırma yapmışsınız. konu yakıt.

cevap için teşekkürler
    bendeki durum şu araç yüklü en fazla 4 yada 5 km yol gider daha uzun olan yollar için zaten kamyonetim mevcut
    bu aracı alma sebebim hem işte hemde özel hayatımda kullanmak yani uzun yollara çıkacağım için konfor önemli
    benim bu araçla ilgili tek sıkıntım yakıtının diğer emsali araçlara göre durumu
    kısaca şunu demek mümkünmüdür. wildtrak hilux 3.0 otomatik vites modelinden fazlamı yakıyor.
    sonuçta 3000 motor ile 3200 motor arasında muhakkak bir fark olmalı

extotal hocam size araçla ilgili bir kaç sorum var internette türkçe bir video bulamadım gördüğümüz araçlar hep yurtdışı araçlar anladığım kadarıyla türkiyede donanım farkı var sizin belirttiğiniz elektronik differansiyel kilidi yok birde geri görüş kamerası (EDL lazım olacağını sanmam geri görüş kamerası 150 tl her yerde bulmak mümkün bunları sıkıntı etmiyorum hatta hiç olmasada olur)

merak ettiklerim şunlar

1- yazıldığı gibi şoför koltuğu 8 nokta elektrik ayarlı mıdır?
    2- araçtaki multimedia bluetooth ile iphone a bağlanabiliyormu (yada başka bir cihaza)
    3- yokuş kalkış ve iniş sistemi varmı
    4- bagaj sürgüsü altında plastik havuz mevcutmu (yada taktırmak mümkünmü)
    5- kapı eşikleinde krom wildtrak yazıları varmı
    6- arka tampon altında koruma demiri varmı
    7- araçta yerleşik navigasyon varmı yada opsiyonel alınabiliyormu

aracı hilux elegantla kıyaslamayın.yakarda 1lt fark vark(wildtrak fazla).elegant 170 beygir 360nm tork.fiyatıda 79000 civarı.donanım olarakta çok geride.
    aslında wildtrak'ın düz vitesi olsaydı, 1.4lt lik bi avantaj olurdu.
    ----------edl lazım olursada 2000-2500tl lik bir maliyetle halloluyor.
    ----------geri görüş kamerasıda gerek duyulmuyor ama dikiz aynası üzerinden görüntüveren havalı bi donanım olsa iyiydi

1- şöför koltuğu 8 yöne elektronik, doğrudur.
    2- evet bağlanıyor benim fitarih samsung d600 e de bağlanıyor iphone neki.
    3- yokuş kalkı iniş kontrol var
    4- işte en büyük sorun havuz yok.benim çevremde bu işten anlayanda yok.forumda bahsetmiştim ama yine anlatayım.
    havuzlar kasaiçi ve kasa dışı olarak 2 çeşit(bende yeni öğrendim) bu araca kasa içi uygun.yani kasa içi olan yanduvarların üst kısmından dışa doğru dönmeyen.
    fiyatı 550TL civarı. heryerde bulunmuyor. sipariş vermek lazım +kargo. +sanayide montaj (benden 200TL istediler).
    5-kapı eşiklerinde yazılar var (krom)-paspaslarda- koltuk başlarında turuncu wildtrak yazıyor.
    6-çokta yağmur yağıyor neyse baktım(biraz ıslandık). bi demir var ama yani koruma demiri midir bi fikrim yok. (foto atıcam)
    7-yerleşik navigasyon yok. isteğe bağlıda alınamıyor heralde öyle bi paket yada donanım seçeneği sunulmuyor.
    sonuçta aracı siparişle alacaksınız 3 ay beklenecek. bu eksik görülen yada olmasını istediğiniz donanımları bayiden isteyin acaba ne derler bu duruma.
    mesela düz vites olan modeli isteyin. bazı ülkeler için olan xls yada limited modellerini isteyin(kamera navigasyon vs herşey var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extotal -- 17 Mart 2013; 8:07:17 >

• resimleri foruma yükleyemedim(anlık hata oluştu mesajı veriyor sürekli)
    koltuk, bgajdaki bağlantı demirleri ve arka tamponla ilgili sorular için fotolar.

http://imageshack.us/a/img594/8839/dscf4335d.jpg
    http://imageshack.us/a/img209/2554/dscf4332r.jpg

http://imageshack.us/a/img9/7377/dscf4331n.jpg
    http://imageshack.us/a/img838/9793/dscf4330j.jpg
    http://imageshack.us/a/img248/3808/dscf4328n.jpg
    http://imageshack.us/a/img577/7259/dscf4327w.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extotal -- 17 Mart 2013; 9:41:24 >

• quote:

resimleri foruma yükleyemedim(anlık hata oluştu mesajı veriyor sürekli)
    koltuk, bgajdaki bağlantı demirleri ve arka tamponla ilgili sorular için fotolar.

Hocam teşekkür ederim benim koruma Demiri sandığım çeki demiri ( römork bağlantı) aparatıymış :)

Son bir soru bagaj üstü kapak istenildiğinde çıkartılabiliyormu teknik bilgimiz var sökme takma işi sadece civata işi ise hallederiz

• quote:

quote:

resimleri foruma yükleyemedim(anlık hata oluştu mesajı veriyor sürekli)

Hocam teşekkür ederim benim koruma Demiri sandığım çeki demiri ( römork bağlantı) aparatıymış :)

Son bir soru bagaj üstü kapak istenildiğinde çıkartılabiliyormu teknik bilgimiz var sökme takma işi sadece civata işi ise hallederiz

aynen sadece civata işi.bende sökmek için niyetlenmiştim. civataların sayısı çok.ilk fotoda görünen yan tarafta 2 siyah demir aparata da bağlı.sökünce su tahliye borularının olduğu noktaları kapamak gerekir sanırım.hava şartları biraz düzelirse sökücem.

• Hocam çok sağolun içim rahat otomatik araç kullanma noktasında bilinçliyim daha önce volvo s60 vardı o 2.5 litre 5 silindir araçta ekonomi yapıp düz vitesten az yaktırabiliyırken burdada sorun yaşamam sanıyorum
    Son olarak beyaz hastasıyım fakat turuncu dehşet duruyor bu konuda bir fikriniz varmıdır
    Not: araç sıkıntım yok 3 ayda beklerim 5 ayda beklerim

• quote:

Hocam çok sağolun içim rahat otomatik araç kullanma noktasında bilinçliyim daha önce volvo s60 vardı o 2.5 litre 5 silindir araçta ekonomi yapıp düz vitesten az yaktırabiliyırken burdada sorun yaşamam sanıyorum
    Son olarak beyaz hastasıyım fakat turuncu dehşet duruyor bu konuda bir fikriniz varmıdır
    Not: araç sıkıntım yok 3 ayda beklerim 5 ayda beklerim

otomatik araçta ekonomi yapma yönteminizi basitçe anlatırsanız sevinirim. sürekli benimde gözüm devirde.
    renk olayına gelince ben sırf 3 ay daha beklememek için mecburiyetten beyaz aldım(başka yoktu, sipariş verdiğimde türkiyede yoktu yolda olanlarda beyazdı). benim fikrim kesinlikle turuncu alın.
    pikaplar hakkında artık daha bilgi sahibiyim ve deneyim kazandım. ileride araç yenilemeyi düşünürsem alacağım wildtraktır bi farkla turuncu olanı

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.