Şimdi Ara

2012 NEW FORD RANGER KULÜBÜ (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
5
Favori
80.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KinZhull

quote:

Orijinalden alıntı: extotal

yakıt olayı sonuçta kullanıma göre çok değişken. benim kullanım şartlarım ağır.
    bu durumda tam depoyla(80lt) ortalama 550km yapıyorum.
    dikkat ettiğim bir şey daha stabilize yolda ve çok bozuk asvaltta yakıt çok artış gösteriyo.
    benim bulunduğum şartlar itibarıile yakıt tasarrufu yapmam mümkün değil.
    fırsat buldukça otoyol yakıt performansını test edip paylaşırım yine.

Hiç uzun yol yapmadınızmı acaba?

hayır hiç uzun yol yapmadım. yani şehirlerler arası kullanım yakıt durumu vs net değil.
  • quote:

quote:

quote:

dikkat ettiğim bir şey daha stabilize yolda ve çok bozuk asvaltta yakıt çok artış gösteriyo.

Hiç uzun yol yapmadınızmı acaba?

hayır hiç uzun yol yapmadım. yani şehirlerler arası kullanım yakıt durumu vs net değil.

Ortalama 100 km ile yumuşak bir kullanım ile 1000 km görmek mümkün olur umudundayım

Bahsettiğiniz kısa yol gidişlerinde düz yolda 85 km hızla 8 lt demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• doğrudur 8lt demiştim ama, kısa mesafelerde anlık yakıt göstergesinin verdiği rakamlar bu.
    yoldaki en ufak eğimde bu oranlar değişiyor.
    dün yine denedim tam düz diye tahmin ettiğim yolda anlık yakıt göstergesi 5,9 - 7 arası gösterdi.
  • quote:

doğrudur 8lt demiştim ama, kısa mesafelerde anlık yakıt göstergesinin verdiği rakamlar bu.
    yoldaki en ufak eğimde bu oranlar değişiyor.
    dün yine denedim tam düz diye tahmin ettiğim yolda anlık yakıt göstergesi 5,9 - 7 arası gösterdi.

Tahminim az çok tutuyor sanırım arazi koşulları ve 4L modu hariç araç şehir içinde 750 şehir dışında 1000 km yapacak gibi

• herkese selam iş güç yazamadım bi türlü her soruyu cevaplamaya calisicam öncelikle ranger gercekten konfor olsun yakit olsun cok kaliteli önden görünüşüne herkes hasta kalıyor arabanın arkadan da aynı american aracı gibi durması cok fazla ilgi cekiyor trafikte range roverı x6 sı olan arkama gecşyor sırf beni iziliyor kac defa sordular fiyatı nedir cok güzelmis hayırlısı olsun diye simdi arkadaslar yakit konusuna deginicem bilindik üzere otomatik aldım cok yakar diye telaslandım ama düz kadar yakıyor buna fayda ben seyir halindeyken bosa atiyorum d den alıp n ye atıyorum araba yaylana yaylana gidiyoır yakıttan tasarrfu ediyorum aynı düz vites gibi bosa atarsın ya ayrıca uzun yolda cok az yakıyor ben sport moda alıp aracı 90 80 le giderken 6. vitese getiriyorum o halde devir 1.3 görüyor okadar az yaktımki eski ranger la uzun yolda cok yakmıstım.simdi bu arac da eve vardıgımda ibre halen yerindeydi söle anlatayım 100 liralık mazot attım 24 litre mazot geldi 100 km de 9 litre yaktıgına göre ben 65 km yolu gittim geldim toplam 130 135 km yol yaptım yaktıgım mazot miktarı abartısız söylüyorum 6 litre cünkü kalan mazotuda bir hafta kulannadım sehir ici simdiki mtor gercekten az yakıyor otomatikte surekli d de bırakmayın arabayı derim arada n ye atın acayip yokus asagıya felan tasaruf oluyor ayrıca uzun yolda son vitese aldınızmı koklaya koklaya gidiyor araba her haliyle defalarca kendini size hayran bırakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dedekorkutt

herkese selam iş güç yazamadım bi türlü her soruyu cevaplamaya calisicam öncelikle ranger gercekten konfor olsun yakit olsun cok kaliteli önden görünüşüne herkes hasta kalıyor arabanın arkadan da aynı american aracı gibi durması cok fazla ilgi cekiyor trafikte range roverı x6 sı olan arkama gecşyor sırf beni iziliyor kac defa sordular fiyatı nedir cok güzelmis hayırlısı olsun diye simdi arkadaslar yakit konusuna deginicem bilindik üzere otomatik aldım cok yakar diye telaslandım ama düz kadar yakıyor buna fayda ben seyir halindeyken bosa atiyorum d den alıp n ye atıyorum araba yaylana yaylana gidiyoır yakıttan tasarrfu ediyorum aynı düz vites gibi bosa atarsın ya ayrıca uzun yolda cok az yakıyor ben sport moda alıp aracı 90 80 le giderken 6. vitese getiriyorum o halde devir 1.3 görüyor okadar az yaktımki eski ranger la uzun yolda cok yakmıstım.simdi bu arac da eve vardıgımda ibre halen yerindeydi söle anlatayım 100 liralık mazot attım 24 litre mazot geldi 100 km de 9 litre yaktıgına göre ben 65 km yolu gittim geldim toplam 130 135 km yol yaptım yaktıgım mazot miktarı abartısız söylüyorum 6 litre cünkü kalan mazotuda bir hafta kulannadım sehir ici simdiki mtor gercekten az yakıyor otomatikte surekli d de bırakmayın arabayı derim arada n ye atın acayip yokus asagıya felan tasaruf oluyor ayrıca uzun yolda son vitese aldınızmı koklaya koklaya gidiyor araba her haliyle defalarca kendini size hayran bırakıyor.

Turuncu wildtrak almaya karar verdim bayii ile görüştük ön sipariş için turuncu renk henüz yok dediler acelem olmadığından 3 ay sonra tekrar görüşeceğiz 2.2 motor az yakıyor gerçekten bakalım 3.2 ne kadar yakacak :)

• Ben de turuncu wildtrak bekliyorum Haziran'da gelecek deniyor.bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim..mini cooper s countryman mi satıp bu aracı alacağım gerçekten havalı ve dolu bir model bakalım inşallah pişman olmam

• quote:

Orijinalden alıntı: selofb

Ben de turuncu wildtrak bekliyorum Haziran'da gelecek deniyor.bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim..mini cooper s countryman mi satıp bu aracı alacağım gerçekten havalı ve dolu bir model bakalım inşallah pişman olmam

bekliyorum derken sipariş verdinizde aracımı bekliyorsunuz, yoksa bayilere gelmesinimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dedekorkutt

herkese selam iş güç yazamadım bi türlü her soruyu cevaplamaya calisicam öncelikle ranger gercekten konfor olsun yakit olsun cok kaliteli önden görünüşüne herkes hasta kalıyor arabanın arkadan da aynı american aracı gibi durması cok fazla ilgi cekiyor trafikte range roverı x6 sı olan arkama gecşyor sırf beni iziliyor kac defa sordular fiyatı nedir cok güzelmis hayırlısı olsun diye simdi arkadaslar yakit konusuna deginicem bilindik üzere otomatik aldım cok yakar diye telaslandım ama düz kadar yakıyor buna fayda ben seyir halindeyken bosa atiyorum d den alıp n ye atıyorum araba yaylana yaylana gidiyoır yakıttan tasarrfu ediyorum aynı düz vites gibi bosa atarsın ya ayrıca uzun yolda cok az yakıyor ben sport moda alıp aracı 90 80 le giderken 6. vitese getiriyorum o halde devir 1.3 görüyor okadar az yaktımki eski ranger la uzun yolda cok yakmıstım.simdi bu arac da eve vardıgımda ibre halen yerindeydi söle anlatayım 100 liralık mazot attım 24 litre mazot geldi 100 km de 9 litre yaktıgına göre ben 65 km yolu gittim geldim toplam 130 135 km yol yaptım yaktıgım mazot miktarı abartısız söylüyorum 6 litre cünkü kalan mazotuda bir hafta kulannadım sehir ici simdiki mtor gercekten az yakıyor otomatikte surekli d de bırakmayın arabayı derim arada n ye atın acayip yokus asagıya felan tasaruf oluyor ayrıca uzun yolda son vitese aldınızmı koklaya koklaya gidiyor araba her haliyle defalarca kendini size hayran bırakıyor.

uzun zamandır yorum yazmadınız.acaba ranger aldığınıza pişmanmı oldunuz diyecektimki yazmışınız gine rangeri öven yorumu.anlaşılan gayet memnnsunuz.araba seyir halindeyken otomatik viteslerde vitesi boşa almanız sakıncalı olmuyormu.tekrar d ye alırken sıkıntı,ses olmuyormu.ALLAH nasip ederse sene sonona doğru bende almayı düşünüyorum. aklım otomatik ten yana ama çok yakar diye manuele daha yakın duruyorum.ya nasip diyelim.bu arada şehiriçi nekadar yakıyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selofb

Ben de turuncu wildtrak bekliyorum Haziran'da gelecek deniyor.bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim..mini cooper s countryman mi satıp bu aracı alacağım gerçekten havalı ve dolu bir model bakalım inşallah pişman olmam

bekliyorum derken sipariş verdinizde aracımı bekliyorsunuz, yoksa bayilere gelmesinimi.

İkisi de değil..sipariş açılmasını bekliyorum önümüzdeki hafta açılacak siparişde olabilir dedi birkaç bayiye sordum..Haziran'da gelecekmiş heralde ama kesin birsey yok

• anladım. siparişler sevkiyat tarihlerine göre açılıyo. haziran ayı doğrudur.
    siparişler nisan başında açılacak. haziran 15-30 arası gelmiş olacak. geliş süresi 2.5-3 ay sürüyo ortalama
  • Turuncu wildtrak hiç bir bayiide yok maalesef
    Buradaki bayii kendi adımıza getireceğiz 3 adet Haziran'da siparişe girecek Temmuz başına teslime başlarız dediler biri kısmetse benim olacak :)
    Araç gelmiş olsa hemen alacam bu donanımla bu fiyata bir 4x4 kaçmaz

• quote:

Arkadaşlar şimdi bir arkadaşımla görüştüm kendisi delphi enjekte ve pompa yetkili servisi ve diyorki yeni araçlarda kullanılan yakıt pompası elektronik yakıt sistemi destekli ( elemanlı yada yıldız pompa değilmiş ) ve otomatik olsun Manuel olsun yokuş aşağı inişlerde ayağı gazdan çekince yakıt sarfiyatı rölantideyken yaktığı kadar yada sıfır olur dedi doğru olduğuna eminim kendisinin bilgisine inanırım bunu deneyen yada deneme fırsatı olan arkadaşlar burdan alıntı yaparak belirtebilirmi

Otomatik vitesi boşa atma olayı ilede alakalı eğer dediği doğru ise vitesi N konuma alıp risk yaratmak çok mantıksız olur.

Ben size Amarok'tan misal vereyim.

Anlık yakıt göstergesi gaz kesince sıfır oluyor ancak ben buna inanmıyorum.

Sebebi;

1- Eğer gerçekten sıfır olsa motor hiç yakıt almadığından kontağı kapatmışsın gibi bir komprasyon hissi olması gerekir.

2- Yol bilgisayarı ile pompa değerleri arasında fark varf. Ben bu farkın bu ölçüm mantığı sebebiyle oluştuğunu düşünüyorum. Diğer bir aracım Toyota ve yol bilgisayarı değeri ile pompa değeri arasındaki bugüne kadar gördüğüm en büyük fark %4. Toyota'da gaz kesince sıfır göstermediğinden pompa değerlerinde sapma olmadığını düşünüyorum.

• quote:

Ülkemiz yolları özellikle Anadolu bölgesinde iri mıcır taneli asfalt kullanılarak kaplandığından, yuvarlanma direnci sebebiyle bu yollarda yakıt gerçekten de %30-40 'a kadar artabiliyor. Eğer yollarımız asfalt değilde mermer döşeli olsaydı emin olun kaymak asfaltta 8 lt yakan bir araç mermer yüzeyde yuvarlanma direnci düşüklüğü sebebiyle 4-5 lt'lere kadar düşerdi.

Yuvarlanma direnci o kadar önemli bir unsurdur ki; Aynı bisiklete zemine ince noktadan temas eden bir lastik takıp 3 tur pedal çevirdiğinizde 80 mt giderken, yere daha fazla temas eden lastikle aynı şartlarda 15-20 mt gidebilirsiniz.

Az yakıt harcamak isteyenler lastik havalarını 35-40 arası, konfor isteyenler 28-30 arası tutsunlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemal_adana

Merhaba Arkadaslar,
    Bugun XLT A/T Siparisini verdim. (Aytozu gri) Allah izin verirse cuma gunu teslim edecekler. Yorumlariniz icin tesekkur ederim...

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim allah kazasız belsanız kullanmayı nasip etsin inşallah

Merhaba Arkadaşlar,
    bugün yeni ranger 4x2 XLT A/T aracımı aldım. Araç çok hoş, yalnız otomobil gibi kullanmamak gerekiyormuş anında savuruyor.
    Bu araçlar ile ilgili özelikle kullanım ve yol tutuşu konusunda tecrübeleri olan arkadaşlar var ise sevinirim. (Özellikle Virajlarda yol tutuş nasıl artırılır?)
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaslar,
    Bugun XLT A/T Siparisini verdim. (Aytozu gri) Allah izin verirse cuma gunu teslim edecekler. Yorumlariniz icin tesekkur ederim...

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim allah kazasız belsanız kullanmayı nasip etsin inşallah

Merhaba Arkadaşlar,
    bugün yeni ranger 4x2 XLT A/T aracımı aldım. Araç çok hoş, yalnız otomobil gibi kullanmamak gerekiyormuş anında savuruyor.
    Bu araçlar ile ilgili özelikle kullanım ve yol tutuşu konusunda tecrübeleri olan arkadaşlar var ise sevinirim. (Özellikle Virajlarda yol tutuş nasıl artırılır?)

arkadaşım arabanız hayırlı olsun.ALLAH kazsız belesız binmeyi nasip etsin.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaslar,

Merhaba Arkadaşlar,

Hayırlı olsun.

Bu araçların virajlardaki yol tutuşunu arttıracak en kesin ilk çözüm ESP, diğeri ise arka şase altına 100kg'lık ağırlık bağlatmaktır.

Bem Amarok ile yük olmadan virajlara binek otolarla girdiğim gibi giriyorum. Çok fazla keskin ve hızlı dönüşlerde arka tarafın bıraktığını hissettiğim anda gizli bir el (ESP) derhal toparlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 26 Mart 2013; 21:24:06 >

• Ranger da ESP olmadığı için ağırlık taktırıyorum. Ayrıca bu tur araçlarda ESP de olsa virajlarda zorlamak bence riskli.

• quote:

Ranger da ESP olmadığı için ağırlık taktırıyorum. Ayrıca bu tur araçlarda ESP de olsa virajlarda zorlamak bence riskli.

Hocam arkadaşımın amarok aracında gördüm inanın esp başkabirşey bence tüm paketlerde olmalı rangerda ben wildtrak sipariş edeceğim sıra bekliyorum esp olmayan araçta tek yol ağırlık fakat benim şu an kullandığım 4x4 XLT de ağırlık yok az temkinli olduğun sürece çok kayma yaşamadım ( kar ve buz hariç o durumlarda 4x4 moduna alıyorum ) ranger bana göre en iyi yol tutuşuna sahip pickup

• yeni hazırladığımız ranger wildtrak

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.