Şimdi Ara

2012 NEW FORD RANGER KULÜBÜ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
5
Favori
80.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada telefondan foto yükleyemedğim için hala link koyuyorum bu linkteki şekilde monte edildi benim araca dobule din

http://www.driversoundinter.com/car/detail.php?rev_car_id=525&rev_model_id=65

size soru ford ranger için geri görüş kamerası ne tavsiye edersiniz ?
  • ihtiyacınız olan tüm parçaları bulabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_85136261/f_//tm.htm#85136589 İndirimli Orjinal Ford Yedek Parçaları
  • Uzunca Bir süreden sonra tekrar Merhaba Arkadaşlar,
    2012 model Ford Ranger XLT Otomatik aracıma chip tuning yaptırmayı düşünüyorum.
    Biraz araştırdım. Araca bir elektronik parça takacaklarmış. fiyatıda yaklaşık 1000 tl olur diyorlar.
    aracın beygir gücü ve torku yaklaşık %30 artar diyorlar. Ayrıca % 10 yakıt tüketimi düşermiş.
    Sizce yaptırmak uygun olur u?
    Yaptıran varmı?
    Aracın garantisi bozulur mu?
    Araç ta arızaya yol açar mı?
    Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar...
  • Uzunca Bir süreden sonra tekrar Merhaba Arkadaşlar,
    Biraz araştırdım. Araca bir elektronik parça takacaklarmış. fiyatıda yaklaşık 1000 tl olur diyorlar.
    aracın beygir gücü ve torku yaklaşık %30 artar diyorlar. Ayrıca % 10 yakıt tüketimi düşermiş.
    Yaptıran varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal_adana

Uzunca Bir süreden sonra tekrar Merhaba Arkadaşlar,
    Yaptıran varmı?

Uzun süre kimse yardımcı olmamış...Ranger foruma ilgi hiç yok gibi.

Fiyat çok uygun gibi ancak güç ve tork %30 artarken yakıt tüketiminin düşmesi mümkün değil. Yakıt tüketimi mutlaka artacaktır. Aksi takdirde chip tuning bir sihirli değnek gibi olurdu ve fabrikasında çok daha ucuza uygulanırdı.
    Yakıt tüketimi %10 kadar artarsa süper olur.

Bu tür işler garantiyi bozar ve belirli bir risk içerir.

Yine de yaptıracak olursanız deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• zagor33 kullanıcısına yanıt
    YENi RANGER (2013) 4x4 XLT 2.2L 150 PS A/T Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı: 80.205 TL

Bu fiyatlardan almak hayal oldu. Bir yerlerden para bekliyorduk, dünyada eşi benzeri olmayan, zaten son derece uçuk ÖTV ve KDV oranlarına yapılan zam, kur farkı filan derken fiyatı bir yıl kadar bir sürede neredeyse 20.000 TL arttı. Yıllık 3500 Lirayı geçen MTV ile adeta tavuktan biraz daha tüy yolmak amacıyla uydurulmuş K1 Belgesi de cabası. Otomotiv firmaları ne yapsın? Onların da işi bu şartlarda çok zor.

Geri kalmış bir ülkenin vatandaşı olmak zor. Sinirlenmekten başka bir şey gelmiyor elden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireStorm

Bugün Sultanbeylideki Atılgan Forda uğradım.
    Wildtrack için 2015de gelecek dediler.
    ,Bende biraz bozuk attım satış elemanına.
    Nissanı mitsubishisi 2015de kasa değiştirecek.
    Adamların şu andaki tek rakibi Amarok, lakin beyefendiler araç getirmek için 2015 tarihinden bahsediyor. Satış yapmak para kazanmak Koçun hiç umrunda değil demekki..
    2015 mart nisandan önce gelmeyecek wildtracki ben ne edeyim
    Konuyu takip eden arkadaşlardan ricam herhangi bir bayide , galeride 2.elde olur bir wildtrackle karşılaşırsanız buraya yazmanızı rica ediyorum.
    Otokoç yenibosnada Ranger varmış. Önümüzdeki pazartesi gidip hangi versiyonmuş ne kadaraymış bir bakayım diyorum.
    En olmadı 2014 otomatik bir Amarok alırım ford defterini açılmamak üzere kapatırım.
    Birde XLT denen modelin fiyatı yazılmış yukarıda. Wildtrack bulamayan için otomatik 4x4 xlt modelini Amarok'a karşı tavsiye edermisiniz?

XLT modelinde ESP yok. Bence bunun dışında önemli bir eksikliği yok, ama bir çokları donanım olarak zayıf bulacaktır. Tercih meselesi...ben daha çok sağlamlığa, fonksiyonelliğe ve elbette fiyatına bakarım. USB, Bluetooth vs. umurumda değil. Sizi bilemem.

Amarok'ta otomatik araç sadece Highline modelinde var. Donanım olarak dolu ancak anahtar teslim fiyatı 94.755 TL. Bu fiyat beni fazlasıyla aşar. Bu fiyattan "çok süper olsa ne yazar?" şeklinde düşünüyorum.

• FireStorm kullanıcısına yanıt
    Ford firması Ranger pikapları Türkiye'de göstermelik olarak satıyor. Bir çok bayide sadece Wildtrack değil, diğer modeller de satılmıyor. Şimdiye kadar bir kaç bayide sadece bir veye iki adet 4X2 XLT gördüm. Tamamı mauel vites, beyaz ve gri renkler. 2013 sonunda hala 2012 model araçlardı bunlar. Ford web sitesinde 2013 fiyat listesinde sadece 4X4 XLT otomatik vitesli model var. Diğer modellerin fiyatı bile belli değil. 2014 fiyat listesinde bir tane bile Ranger yok.

Bunun bir nedeni olmalı... Bayilere sordum ancak görevliler tam bir kayıtsızlık içerisindeler.
  • herkese selamlar..
    uzun zamandır forumu takip ediyordum, hilux ve ranger arasında gidip geldikten sonra arabamı satarak nihayet ikinci el ranger aldım..
    2012 model xlt otomatik.. izmir'den istanbul'a neredeyse hiç mola vermeden geldim (susurluk starbucks'tan bir kahve aldım, onu da arabada keyifle içtim).
    kullanırken hiç yorulmadım, bu kadarını ben de beklemiyordum, araba kadar konforlu, asfalt sesi yok denecek kadar az..
    sıra aracı biraz güzelleştirmekte, fazla aşırıya kaçmadan ön bar, arka kasa havuzu ve sürgülü kapak yaptırmak istiyorum.. bir de kasa altına ağırlık taktırmak istiyorum.. istanbul'da bunları yapacak tavsiye edeceğiniz yerler varsa yazarsanız sevinirim.. internette yapan yerler var ama sonuçta yaptıran varsa ve yapılan işten memnunsa tercih ederim.. son bir sorum aracına vinç taktıran var mı ? varsa yaklaşık ne kadar bir bütçe ayırmak lazım bilgi verirseniz sevinirim.. hafif arzide kullanacağım, çok büyük bir şey olmasına gerek yok.. şimdiden teşekkürler..

• hammerhead72 H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun arkadaş,
    Ağırlığı kesinlikle takdırmanı tavsiye ederim. Rangerlar için özel yapılan 100 kg ağırlıklar var, tamponun biraz altına doğru özel yerine takılıyor.
    450 TL +KDV taktırmıştım. Yol tutuşu çok artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hammerhead72

herkese selamlar..
    uzun zamandır forumu takip ediyordum, hilux ve ranger arasında gidip geldikten sonra arabamı satarak nihayet ikinci el ranger aldım..
    2012 model xlt otomatik.. izmir'den istanbul'a neredeyse hiç mola vermeden geldim (susurluk starbucks'tan bir kahve aldım, onu da arabada keyifle içtim).
    kullanırken hiç yorulmadım, bu kadarını ben de beklemiyordum, araba kadar konforlu, asfalt sesi yok denecek kadar az..
    sıra aracı biraz güzelleştirmekte, fazla aşırıya kaçmadan ön bar, arka kasa havuzu ve sürgülü kapak yaptırmak istiyorum.. bir de kasa altına ağırlık taktırmak istiyorum.. istanbul'da bunları yapacak tavsiye edeceğiniz yerler varsa yazarsanız sevinirim.. internette yapan yerler var ama sonuçta yaptıran varsa ve yapılan işten memnunsa tercih ederim.. son bir sorum aracına vinç taktıran var mı ? varsa yaklaşık ne kadar bir bütçe ayırmak lazım bilgi verirseniz sevinirim.. hafif arzide kullanacağım, çok büyük bir şey olmasına gerek yok.. şimdiden teşekkürler..

Hayırlısı olsun .Aramıza Hoşgeldiniz Ranger Alarak çok doğru bir tercih yapmış oldunuz.rangerla ilgili ne sormak isterseniz sorabilirsiniz.benimde otomatik 100 km/ 6 litre yakıyorum uzun yolda ranger yalıtım olarak sınıfınında 1. gönül rahatlıgıyla uzun ömür kulanabilirsiz kesinlikle çok dayanıklıdır.

• quote:

Hayırlı olsun arkadaş,
    Ağırlığı kesinlikle takdırmanı tavsiye ederim. Rangerlar için özel yapılan 100 kg ağırlıklar var, tamponun biraz altına doğru özel yerine takılıyor.
    450 TL +KDV taktırmıştım. Yol tutuşu çok artıyor.

Evet Agırlık Yol tutuşu daha iyi hale getiriyor,özelikle yağmurlu havalarda yerler kayganken esp olmadıgı icin ranger hafif kalıyor .fakat ağırlıkta yakıtı etkiliyor.Taktırmadan 2 kere düşünün derim 1 litreye kadar yakıtı etkiler.
  • Dedekorkutt kullanıcısına yanıt
    Merhaba Dedekorkutt
    Benim araçta XLT otomatik 2012 model. Yalnız ben hiç 100km/6lt yapamadım.
    Hadi ağırlık 1 lt etkilesin. gene yetişemem özel bir şey yaptınızmı bunun için.
  • cevaplar için çok teşekkürler... bu aracı istanbul trafiğinde kullanmak ne derece akıl işi görecez bakalım :) amaç hafta sonları hafif arazide keyif yapmak.. yük taşıma gibi bir niyetim yok.. o yüzden arkaya kasa havuzu + rollback ve kasa altı ağırlık ilk yaptıracaklarım... cankap diye bir firma var eski sanayide, onlarla görüştüm gayet güzel ve kaliteli yapıyorlar..sizlerin tavsiye edeceği yerler varsa yazarsanız sevinirim...bir de hafta sonu göktürk ormanında ufaktan çamura saplandım, off road yapan arkadaşlar yardımcı oldu sağolsun.. belki ileride ufak çaplı bir vinç taktırmayı da düşünüyorum...fiyat aldığım yerler var, biri anka vinç diğeri huma oto...1.000 - 1.250 tl arası 10.000 - 12.000 lb bir vinç işimi görür gibi.. bunun montajını yapabilecek tavsiye edeceğiniz bir usta varsa görüşüp fiyat almak isterim...şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Merhaba Dedekorkutt
    Benim araçta XLT otomatik 2012 model. Yalnız ben hiç 100km/6lt yapamadım.
    Hadi ağırlık 1 lt etkilesin. gene yetişemem özel bir şey yaptınızmı bunun için.

Merhaba Kemal bey. aracıma extra birsey yaptırmadım sıfır aldım ilk baslarda 8 9 litreyi gördüm sonra aracım 10 12 bine geldi ve su an 6 litre yakıyorum,aracımda agırlık yok,fakat ben tasaruf acısından hareket halindeyken yokus asagıya veya düzlük yollarda vitesi bosa atıyorum buda bana tasarruf saglıyor acıkcası otomatikte seyir halindeyken vitesi N konumuna Alınız Arac Akıcı bi sekilde ilerlicektir,daha sonra D ye alarak Tekrar Devam edebilirsiniz Bu size bir ayrıntı.

2.si Ranger XLT ler malesef Tüm dünyada esp li satılırken bizim ülkemizde esp olmadan satılmaktadır bu hainligi Koç firması yapmaktadır.

3. Ranger XLT Otomatik araclarda Yokus yukarı araba asla geri kaymamaktadır yokus kalkıs destegi var gibi hissetiriyor.yokusda özelikle cok dik acılarda bile durup freni bıraktıgınızda ranger asla geri kaymıyor buda size bir ayrıntı olabilir .

Agırlık Taktırıcak arladaşlar Dikkat etmesi gereken aracı eger hususi olarak kulanıyorlar ise agırlık taktırabilirler aksi halde ticari anlamda arac cok fazla yakmaktadır.

Ranger iç Göstergeler ve Sensörler gün ısıgına duyarlı halde calısmaktadır. rangerlarda baska pickuplarda olmıyan özeligi ise Aracın elektirik tasarruf sistemidir buda uzun yolda ranger cok daha az yakmasını saglamaktadır.

Aracına Ekran Taktırmak isteyen Arkadaslar. Aliexpress adlı siteden Arama kutusuna ford ranger yazmaları yeterlıdır cesit cesit ekran mevcuttur.

Aracına Büyük Lastik taktırmak isteyenler icin off road veya lastik markalarında uygun modeller mevcuttur .

• Vallahi 60k km oldu aracim manuel vites 8.6 nin altinda yakmadi hic 8.6 ila 11.1 arasi gidip geliyor mevsine ve kullanima gore

Bu arada ben lassa competus at kullaniyorum ve cok memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ranger hakkında sorularım olucak 2. el yeni kasalardan düşünüyorum

1- ortalama ne yakar bu araçlar?
    2- bakım ücretleri, yedek parça fiyatları uygunmu?
    3- aracı arazide şehiriçi kullanıcağım esp sıkıntı olurmu yüksek hızlarda araç güvenlimi?
    4- arka koltuklar rahatmı yolcuyu rahatsız edermi?

fazla soru sordum kusura bakmayın ama bu dönemde para kolay kazanılmıyo iyice araştırmadan 45-50 bin tl'yi verip pişman olmak istemiyorum, iyi günler.
  • GlobaLife kullanıcısına yanıt
    Merhaba Arkadaşım,
    İyi bir tercih yeni kasa ranger,
    Benim Araç 2012 Model XLT otomatik ve ağırlık takdırdım.
    Sürat yapmaz isem ortalama şehirlerarası 8,5-9 lt arası
    sürat yapar isem ortalama 10-11 lt arası yakıyor.
    Ama manuel vitesler daha az yakıyor diye duydum.

geçen 30000 bakıma girdi 600-700 arası servis ücret aldı,
    Aslında bu tür araçlarda esp şart, yüksek hızlarda düz yolda araç güvenli ama nede olsak yüksek araba dikkatli olmak lazım.
    arka da gidenler fazla şikayetçi değil.

bu sınıftaki bence en yakışıklı ve en sorunsuz araba
  • kemal_adana K kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim temiz bir araç bulursak bakıcaz olmadı yeni kasa connect
  • GlobaLife kullanıcısına yanıt
    servis ücretleri normal fakat dikkat edilmesi gereken hususlar var. mesela 1000 bakımında hava filtresini değiştirmek yerine hava vurdurun.
    değiştirme zorunluluğunuz yok. servis bunu sormazlar değiştirirler. her bakım aralığında servisin vereceği hizmet belirlenmiştir. ama servis gereksiz işler yapabilir maliyet artar.
    ben 10000 bakımında 230tl ödemiştim yanlış hatırlamıyorsam wildtrak için.

yedek parça olayına gelirsek, yedek parçalara para yetiştirmek için aracı satsanız belki karşılar. mesela ben anteni kırdım,
    anten çubuğu 2013 yaz aylarında 50tl anten çubuğunun takıldığı plastik parça (tavana montaj yapılan) 180tl idi.
    bu fiyat kasım ayında çubuk + parça 370 oldu. şuanda sormaya bile korkuyor insan.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.