Şimdi Ara

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.814
Cevap
31
Favori
211.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla sızma testi tamamen karanlık ekranla yapılıyor..

Bu beyaz yazılar nedeniyle böyle görüntü alıyor olabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adiltatvan

Bildiğim kadarıyla sızma testi tamamen karanlık ekranla yapılıyor..

Bu beyaz yazılar nedeniyle böyle görüntü alıyor olabilirsin.

Benim için problem olan yer burası

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ)

Diğer yerlerde hiçbir problemim yok. HX850 sahibi arkadaşlar; sizde durum nedir? Ama ortam tam karanlıkken bakacaksınız; unutmayın
  • Edi bu panel geri giderse,daha kötüsü gelir

++
    BL;7 de mi bu şekilde??
    Bright.50 demi??

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Mayıs 2012; 2:03:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Edi bu panel geri giderse,daha kötüsü gelir

++
    BL;7 de mi bu şekilde??
    Bright.50 demi??

++

Can abi aynen o şekilde, acaba çok mu takıntılıyım ya

Az önce bir sitede okudum, problem olan bölgeye hafif darbelerle daireler çizin diye. İnanmadım ama enteresandır işe yaradı Şu an çok daha az clouding var diyebilirim

Senin sözünü dinlemeliyim sanırsam abi; değiştirmemeliyim, flatpanelshd deki panele baktım da adamların incelediği panel benimkinden daha kötü durumda

Bir de şu değerler bir harika, değerler için yine sana çok teşekkür ederim abi, hx850 sahipleri "hayat kadar gerçek bir görüntü" istiyorlarsa kesinlikle bu değerleri kullanmaları gerekir. Vividçiler hiç yorulmasın

Viewing mode: Cinema 1
    Backlight 7
    Contrast 88
    Brightness: 50
    Color: 50
    Hue: 0
    Color temperature Warm2
    Sharpness 50
    Noise reduction Off
    Dot noise reduction Off
    Reality Creation Off
    Smooth gradation Off
    Motionflow Clear / Clear Plus
    Film mode -Off
    Black corrector Off
    Adv. Contrast Enhancer Off
    Gamma 0
    LED Dynamic Control Off
    Auto Light Limiter Off
    Clear White +1
    Live Color +1
    Detail Enhancer +1
    Edge enhancer Off
    R Gain 0
    G Gain -6
    Bl Gain -1
    R Bias -1
    G Bias -3
    B Bias -1
    Eco On/Off

• Philips başlığında yazmıştım haftasonu, burada da yazayım. Haftasonu teknosa'ya gittim ve 46HX850'yi inceleme fırsatı buldum. Kutusundan yeni çıkarmışlardı, daha input bağlantısı bile yoktu. Rica ettim, görüntüsünü görmek istiyorum dedim, playstation bağladılar. Görüntü kalitesini çok beğendiğimi söyleyeyim. Zaten 2011 serilerinide çok beğenmiştim. Görüntü bence plazmanın parlağıydı, pürüzsüz ve canlı renklere sahipti.

Ama Teknosa'daki onca ışığa rağmen karanlık sahnelerde bulutlanmayı azda olsa seçebildim. Tabii bunu net bir şekilde görmek için karanlıkta bakmak gerek. Ama gözüken o ki 2012 Sony'ler Samsung'la bulutlanma konusunda bu sene başa güreşecek. Bulutlanma dışında görüntüyü çok beğensemde, bu bulutlanma konusunu kabul edilebilir bulmuyorum.

Kaldıki bu seri daha yeni çıktı, müşteriden dönen TV alma şansı pek yok şu aşamada. Buna rağmen "şimdi değişim istesem daha kötüsü gelecek" diyebiliyorsak olayın zaten suyu çıkmış demektir. Yazık, koskoca teknoloji firmaları her sene süsleyip püsleyip aynı malları önümüze sunuyorlar. Ürünlerindeki hataları gidermiyorlar, hatta bazen daha da sıkıntılı hale getiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 23 Mayıs 2012; 8:22:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Philips başlığında yazmıştım haftasonu, burada da yazayım. Haftasonu teknosa'ya gittim ve 46HX850'yi inceleme fırsatı buldum. Kutusundan yeni çıkarmışlardı, daha input bağlantısı bile yoktu. Rica ettim, görüntüsünü görmek istiyorum dedim, playstation bağladılar. Görüntü kalitesini çok beğendiğimi söyleyeyim. Zaten 2011 serilerinide çok beğenmiştim. Görüntü bence plazmanın parlağıydı, pürüzsüz ve canlı renklere sahipti.

Ama Teknosa'daki onca ışığa rağmen karanlık sahnelerde bulutlanmayı azda olsa seçebildim. Tabii bunu net bir şekilde görmek için karanlıkta bakmak gerek. Ama gözüken o ki 2012 Sony'ler Samsung'la bulutlanma konusunda bu sene başa güreşecek. Bulutlanma dışında görüntüyü çok beğensemde, bu bulutlanma konusunu kabul edilebilir bulmuyorum.

Kaldıki bu seri daha yeni çıktı, müşteriden dönen TV alma şansı pek yok şu aşamada. Buna rağmen "şimdi değişim istesem daha kötüsü gelecek" diyebiliyorsak olayın zaten suyu çıkmış demektir. Yazık, koskoca teknoloji firmaları her sene süsleyip püsleyip aynı malları önümüze sunuyorlar. Ürünlerindeki hataları gidermiyorlar, hatta bazen daha da sıkıntılı hale getiriyorlar.

Hocam, millet zifiri karanlıkta zor seciyor bulutlanmayi, sen teknosa mağazasının o yogun ışığında nasıl gördün ki sızmaları ??

Marka savunuculuğu değil yaptıgım, sadece merak ettim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 46HX850 3500TL ye satıldı Vatan da.

Peki aynı gün 55' olanı kaça satıldı bir bilginiz var mıdır? Aynı şekilde iade yapıp 55' olanına geçen arkadaşım. Fiyat konusunda bilgi verebilir misin?

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: himpton

Arkadaşlar 46HX850 3500TL ye satıldı Vatan da.

Peki aynı gün 55' olanı kaça satıldı bir bilginiz var mıdır? Aynı şekilde iade yapıp 55' olanına geçen arkadaşım. Fiyat konusunda bilgi verebilir misin?

Teşekkürler,

Vatan bir daha böyle bir güzellik yapar mı acaba, bilgisi olan var mı?

Nasil boyle bir fiyat verdiler hala anlamis değilim, zararına satmış olmalari lazim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: himpton

Arkadaşlar 46HX850 3500TL ye satıldı Vatan da.

Teşekkürler,

4720 gibi bir rakamdı kusurat yanlış olabilir ben de aldım 55 olanından fakat ürün daha stoklarına girmedi
  • vatanın izmir gaziemirde yeni şubesi açıldı açılışa özel bütün ürünler %25 indirimli eğer tvnin fiatını değiştirmedilerse aynı rakamlara alabilirsiniz 2 gün devam edicek indirim. ben haftasonu tv ler için yaptıkları indirimde başka bir şubeden almıştım.
    az kalsın media mark tan alıyordum direkten döndüm önce mm gittim 55hx850 önünde 6400 tl gibi bir etiket vardı biliryorsunuz tv 7000-6000 arasına satılıyor ben sony centerdan 3 gözlük dahil 6000 tl fiyat almıştım ki bulabildiğim en ucuz fiyat buydu. mm müdür 55hx850 için 3 gözlük dahil 5880 tl fiyat verdi tam alıyordum adama eşimle görüşüp haber vericeğimi söyledim ellerinde 1 tane kapalı kutu olduğunu söylediler. hemen ileride vatan vardı orayada bir uğrayım dedim kampanyadan haberim yoktu bir baktım 46hx850 3400 tl fiyata inanamadım ürün sadece ankarada vardı o da 2 tane falan isterseniz alın getirtelim dediler 55 olanına baktırdım ürünün stok kartı yeni açılmış ellerine hiç gelmemiş fakat 1-2 hafta içinde gelir dediler fiyatıda duyunca hiç düşünmeden siparişi verdim bir anda 1000 tl yakın daha ucuza almış oldum. darısı herkesin başına
    bir tv alma hikayesi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 23 Mayıs 2012; 14:34:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: system failure

vatanın izmir gaziemirde yeni şubesi açıldı açılışa özel bütün ürünler %25 indirimli eğer tvnin fiatını değiştirmedilerse aynı rakamlara alabilirsiniz 2 gün devam edicek indirim. ben haftasonu tv ler için yaptıkları indirimde başka bir şubeden almıştım.
    az kalsın media mark tan alıyordum direkten döndüm önce mm gittim 55hx850 önünde 6400 tl gibi bir etiket vardı biliryorsunuz tv 7000-6000 arasına satılıyor ben sony centerdan 3 gözlük dahil 6000 tl fiyat almıştım ki bulabildiğim en ucuz fiyat buydu. mm müdür 55hx850 için 3 gözlük dahil 5880 tl fiyat verdi tam alıyordum adama eşimle görüşüp haber vericeğimi söyledim ellerinde 1 tane kapalı kutu olduğunu söylediler. hemen ileride vatan vardı orayada bir uğrayım dedim kampanyadan haberim yoktu bir baktım 46hx850 3400 tl fiyata inanamadım ürün sadece ankarada vardı o da 2 tane falan isterseniz alın getirtelim dediler 55 olanına baktırdım ürünün stok kartı yeni açılmış ellerine hiç gelmemiş fakat 1-2 hafta içinde gelir dediler fiyatıda duyunca hiç düşünmeden siparişi verdim bir anda 1000 tl yakın daha ucuza almış oldum. darısı herkesin başına
    bir tv alma hikayesi....

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

Bu vatandan aldığınız ürünün için de gözlükler de var mıdır?

pardon bir de standı soracaktım. Paket içeriği nedir. Ben alınca stand ve gözlükler de olsun istiyorum.

Bir de alan arkadaşlar gündüz gözüyle TV nizin fotoğrafını çekebilir misiniz? Tipi nasılmış bir görelim.

Tekrar alan arkadaşlara hayırlı olsun. Güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himpton -- 23 Mayıs 2012; 14:39:36 >

• teşekkür ederim,daha iyileri sizlerin olsun. dediğim gibi tv daha yok ortalıklarda gelmesini bekliyorum.
    gözlük yok stand dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 23 Mayıs 2012; 14:49:23 >
  • Bu kampanya tekrar olduğu zaman 46 veya 55 farketmeksizin ben de alacağım sanırsam. Aslında Panasonic 50GT50 bekliyordum. Ancak bekle bekle bitmiyor. Hangi fiyatlarda olacağı belli değil. İnceleme fırsatı bulamadım.

55' o da olmazsa 46' olarak bu HX850 alternetifim olarak fırsat kovalamaya başlıyorum.

Şu andaki listem şu şekilde oldu:

46HX850
    55HX850
    50GT50
    50VT50

Ankaradayım. Takipteyim. Bakalım hangisiyle mutlu sona ulaşacağım. Fiyatlar da inerse bu arada bomba olur.
  • televizyonum geldi kurmak için servis bekliyorum. yarın kurulacak inşallah. kutuyu actım stand ve kumanda var. gözlük çıkmadı. soracaklarınızı bildiğim kadarıyla cevaplayacagım. 55hx850 vatanda 4700 gibi bir rakama satılıyordu. %25 indirimle.

şuanda vatan bilgisayarın sitesinde 46hx850 izmir bornovada var fiyatı 4231 tl ben ankaradaki şubeden bursaya getirtim ürünü. arkadaşlar isterseniz vatanın %25 indirimini bekleyin bizim aldığımız fiyata alabilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntorenci -- 23 Mayıs 2012; 15:17:43 >
  • Edi selam

"takıntılık" yapma! ya da varsa böyle bir hastalık sende;o zaman bir Psikoloğa görünmekte fayda var

Bu şekilde Mura efekti/Bleeding v.s az/orta veya hafif v.s şekilde olacaktır!
    Ancak ekrana vurmakla bu iş giderilmez,sadece yeri değişir veya soğuma/ısınma ile kaybolour yeniden belirir v.s
    bunlar panel efsaneleridir yaw

Hx7/8/9 zaten şuanda en iyi paneldir sorun fiyatlarında! ancak bu değişik indirimler v.s biraz kafa karıştırıcı olsa da
    TFT-LCD düşünüyorsanız ilk düşüneceğiniz panel Sony olsun;şu 3 lüyü alırsanız belki bunlar da iyidir ama bunların malum sorunları
    ve teknik sorunları çok çok fazladır(Samy/Phil/LGE)

SonyEurasia giderek düzeliyor ve teknik Servis-altyapısı zaten hepsinden iyidir TR de(Pany ile birlikte)
    Servis+Hizmet farkı ile Sony mal satmaya başladı TR de ve ben bunu sanırım 3/4 sene evvel TF de çok yazmıştım,satışa ciddi
    etki yapacaktır diye,buradaki dengeyi örnekler vererek çok anlatmıştım!
    Ancak yinede benim istediğim seviyede değil,buna karşılık o malum 3 lü ile mukayese edersem arada ciddi fark vardır!

TR de maalesef bu işin THK ve Firmaların Satış v.s tutumları,USA/Avrupa gibi değildir!! kullanıcılar çoğu durumda ciddi
    sıkıntı yaşamaktadır!

Kısaca bir paneli alırken ya "macera" arıyor gibi oluyorsunuz ya da daha sağlamcı gitmek için Sony/Sharp/Pany/Tosh tercih
    edilmesi gerekiyor!

++

Saygılar
    CAN

• Kasanın kalınlığının "Jilet" gibi ince olması Panelin bırakın EDGE-LED olmasını FULL array LED bile olması durumunda bile özellikle Bleeding
    ve ardından Mura efektine sebeb olmaktadır ve de ardından homojenite bozukluğuna ve Panelin bu ""fiziki yapısı"" çeşitli sorunlarına sebeb olmaktadır!

Samy ve Sony özellikle yüksek güçlü LED kullanıyorlar,bunun tek sebebi çok canlı/parlak/vivid ve tabiki doğal olmayan veya kısmen doğal
    olmayan sıkıntıya yol açsada kullanıcıların çok büyük bölümü(içerde/dışarda)bu canlı/parlak görütüyü beğenmektedir!
    Üreticilerde neticede "mal satacaklar" onlar en doğrusunu bile üretse hatta buna Hastane Raporu bile alsalar,illa bu satılacak demek
    değildir! hatta doğru demek bile göreceli oluyor ve kişi kendi gözüne hangisi hitap ediyorsa onu alıyor veya alacaktır!
    Bu üreticilerde bu arada sizden 10 kat daha uyanıklardır

Herifler panelleri yakışıklı yapmak isterken bunun fiziki bazı zorlukları sebebiyle(örneğin incecik panel yapmak şartmış gibi!!)vede bunu olması
    gereken biçimde yapmadıkları ve de yapamadıkları için ki ayrıca bunu yapmak demek "maliyet" demektir,herifler sürekli kaliteden kaçarken
    adamlara masraf kapısı açtırmayın yaw

Tavsiyem bu ince panelleri Duvara çakmayın!! Stand ile sehpada kullanın!

++

• quote:

Can hocam, bu tavsiyeniz dikkatimi çekti. Konuyu biraz daha açabilir misiniz? Duvara montajın dezavantajı nedir, panelli esnetiyor mu ? Masaüstü kullanımda aynı sorun neden olmuyor?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adiltatvan

quote:

Philips başlığında yazmıştım haftasonu, burada da yazayım. Haftasonu teknosa'ya gittim ve 46HX850'yi inceleme fırsatı buldum. Kutusundan yeni çıkarmışlardı, daha input bağlantısı bile yoktu. Rica ettim, görüntüsünü görmek istiyorum dedim, playstation bağladılar. Görüntü kalitesini çok beğendiğimi söyleyeyim. Zaten 2011 serilerinide çok beğenmiştim. Görüntü bence plazmanın parlağıydı, pürüzsüz ve canlı renklere sahipti.

Hocam, millet zifiri karanlıkta zor seciyor bulutlanmayi, sen teknosa mağazasının o yogun ışığında nasıl gördün ki sızmaları ??

Marka savunuculuğu değil yaptıgım, sadece merak ettim..

Açıkçası benim kartal gözü durumum yok, zaten dediğim gibi bu iş aydınlıkta değil karanlıkta yapılmalı, teknosada bunu yaptırma şansım olmadığı için siyah bantlı bir sahnede gözlemlediğimi yazdım buraya.

Zaten 2011 modellerde de aynı durumlar yaşandığı için (ilgili bulutlanma fotoğrafları sony başlığında var) bu sene bunun bir sürpriz olmaması lazım bence. 2012 panel alanlar fotoları yukarıdaki gibi burada paylaştıkça durum daha net ortaya çıkacaktır.

• quote:

quote:

Can hocam, bu tavsiyeniz dikkatimi çekti. Konuyu biraz daha açabilir misiniz? Duvara montajın dezavantajı nedir, panelli esnetiyor mu ? Masaüstü kullanımda aynı sorun neden olmuyor?

Teşekkürler...

Bu tip ince panellerde,fiziki ısı oluşumu atılamıyor!! buda bir şekilde Mura efektine sebeb oluyor!

A-Bunun için 2 sene kadar önce USA da bazı gönüllü hastaları bir çalışma yaptı,(ağırlık olarak Samy/Sony/LGE için)

-paneli stand ile sehpada(çoğunluk böyle yaptı) veya askılı cam/ahşap türü sehpalarda asarak ama arkası mesafeli ve boşta olacak şekilde monte edildi

-Panel arkasına(kasanın arka tarafı) FAN veya Fanlar yerleştirildi

bu şekilde ısıyı dağıtarak veya panelin ebatına göre 3/4/5 Fan kullanılarak homojen biçimde Mura efektini dağıttılar v.s v.s

Bu olay elbette pretikte hem şık değil hatta zor ve neticede FAN demek=ses demektir
    Ancak bu olay %100 Garantili bir durumda değildir,çünkü her panelde Mura efekti aynı şiddette olmuyor!

B-Dikkat ederseniz Samy lerin o incecik panelinde bu sorun en yüksek ve neredeyse her panelinde vardır!
    ISI faktörü burada ana etkendir,onun için adamlar,kendi önerdikleri ve Kasayı fazla kaymayan bir tel-askılı
    gibi bir panelle asın diyor(daha fazla teknik açıklama zaten yapmaz bu çakallar)

>ISI oluşumu;doğa olarak olacaktır!çok dar alana şıkışan bu ısı zaten bir şekilde atılamadığı için artık bilinen bazı efektlere
    sebeb olmaktadır,FAN kullanılması pratikte mümkün ama kasa çok ince ve netice olarak ne olacağıda pek belli değil!
    Ayrıca fan küçüldükçe devire bağlı olarak ses problemi ki kaç tane fan olacak! örneğin 55lik koca panelde 4/5 fan olsa
    ses işi ne olacak,herifler zaten sorunlar ile uğraşırken birde soğutma fanlarıylamı uğraşacaklar!

C-ISI ve Fiziki yapı ile beraber her işin bir sistem mekaniği ve buna bağlı kuralları vardır,kafanıza göre bazı şeyleri dizayn ederseniz
    zaten falso vermesi kaçınılmaz olacaktır!

Örneğin ISI ya bağlı azaltım ve bunun fiziki atılımı v.s işlerini geçmişte "Hitachi" bir panelinde uygulamıştı(sanırım yıl 2006) ancak bu panel
    HW olarak her şeyiyle özel idi!! benzerini aynı yıl Pio da Sharp ile beraber LCD olarak yapıp CES te sergilemişti,bu paneller o zaman
    en büyük esprisi vede yeniliği Kasanın bugünkü gibi incecik olmasıydı;hatta en ince ticari panelide ilk olarak Hitac çıkarmıştı
    Panel ciddi kalite ve resim kalitesi süperdi,ancak en büyük ebatı 42 idi(IPS Modül kullanımından dolayı,ancak bu IPS-JAPAN idi yani
    harbi IPS olandan idi,çakma-LGD IPS i değildi)

Bu Hitac panelde ne Mura efekti nede Bleeding v.s v.s hiç bir şey yoktu!!! herifler PDP gibi panel üretmişti,sankim panelde baclit ışık
    kaynağı hiç yoktu! bu arada panel baclit olarak tüplü yani eski tip idi,ancak CCFL tüpler yerine bu teknikte en iyisi olan
    "EEFL"(external electrode flourescent tube) idi bana göre bu teknik günümüz LED lerden bin kata daha iyidir!(bu arada LED çok
    ucuz malzemedir CCFL ise pahalıdır;dikkatinizi çekerim ama çakal üreticiler LED ler çıktığı zaman insanları "yemişti")

Hitac Wooo1 Serisi süper bir paneldi ama onu süper yapan kullanılan elemanların tek tek hepsinin de çok özel olmasıydı
    Örneğin ısınma diye bir şey hiç yoktu! panelin için özel yanmaz katman ve ısınmayan malzemeler ile kaplıydı,hatta bu panelin
    Testini yapan Japon Nippon Elec.firması şaşırmıştı bazı elemanları görünce hatta yanma testi için de o özel katmana yanık sigara
    koymuşlardı ve sigara kendi kendine yanıp bitti ama iz bile kalmamıştı(ancak bunun ne malzemesi olduğunu Hitac kimseye
    açıklamadı) sanırım bir cins Cam-elyaf idi ama çözemediler Testi yapanlar!

PWB Hitac larda en iyisidir ana ısı kaynağı budur ama herifler bunu da özel yaptıkları için neredeyse hiç ısınmıyordu!
    MB sub-board yine yanmaz-ısınmaz olduğu için PWB den en çok ısınan eleman olduğu için bu bölümdede ısı sıfır gibiydi!!
    Portlar/Tuner v.s v.s ne ararsanız hepsi özel üretim idi!

EEFL tüpler örneğin 42lik panelde normalde 10/12 tane olması gerekirken bunlarda 14 tane idi buda özeldi ve hiç ısınmıyordu

Tüm kablolar/devreler componentler özel idi hatta herifler componentlerin boylarını bile özel olarak kısa boylu imal ettirmişler
    Kasa dar diye bunu bile düşünmüşler ama günümüzde bunlar böyle değildir!!

Sonuç olarak diğer teknik ayrıntılara girmiyorum ama herifler saksıyı acaip işletmişler ve neticede LED med sallaması yerine çok daha iyi
    bir sistemi bulmuşlardır

ANCAK bu işin elbette bir "maliyeti" vardı,buda katlanarak geldi ve dolayısıyla bu panel Japan/USA da stıldı o da çok az olmak üzere
    1 sene kadar satıldıktan sonra üretimden kalktı!
    Bildiğim kadarıyla panel yaklaşık $ 4/5bin gibiydi!! USA da 42lik paneli o rakamdan alanı zaten döverler

Demekki istenirse çoğu şey oluyor hatta hepside oluyor! ancak bunlar maliyet demektir,günümüz üreticileri bunlar ile uğraşmaz
    ve herifler nereden kısarım da ucuz yollu panel üretirim ve KAR Marjım düşmesinin hesabını yapıyorlar!
    Çoğu malzemeler zaten dandik Çin malıdır,çoğu toplama/montaj v.s Çin de yapılmaktadır PWB+PCB-MB dizilimi v.s,kullanılan malzeme
    kalitesi dandik(çoğunlukla böyle,Entry/Mid Level panellerde Hi-End ler bile Çin işi satılabilir günümüzde artık)

++

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler...

Bu tip ince panellerde,fiziki ısı oluşumu atılamıyor!! buda bir şekilde Mura efektine sebeb oluyor!

A-Bunun için 2 sene kadar önce USA da bazı gönüllü hastaları bir çalışma yaptı,(ağırlık olarak Samy/Sony/LGE için)

-paneli stand ile sehpada(çoğunluk böyle yaptı) veya askılı cam/ahşap türü sehpalarda asarak ama arkası mesafeli ve boşta olacak şekilde monte edildi

-Panel arkasına(kasanın arka tarafı) FAN veya Fanlar yerleştirildi

bu şekilde ısıyı dağıtarak veya panelin ebatına göre 3/4/5 Fan kullanılarak homojen biçimde Mura efektini dağıttılar v.s v.s

Bu olay elbette pretikte hem şık değil hatta zor ve neticede FAN demek=ses demektir
    Ancak bu olay %100 Garantili bir durumda değildir,çünkü her panelde Mura efekti aynı şiddette olmuyor!

B-Dikkat ederseniz Samy lerin o incecik panelinde bu sorun en yüksek ve neredeyse her panelinde vardır!
    ISI faktörü burada ana etkendir,onun için adamlar,kendi önerdikleri ve Kasayı fazla kaymayan bir tel-askılı
    gibi bir panelle asın diyor(daha fazla teknik açıklama zaten yapmaz bu çakallar)

>ISI oluşumu;doğa olarak olacaktır!çok dar alana şıkışan bu ısı zaten bir şekilde atılamadığı için artık bilinen bazı efektlere
    sebeb olmaktadır,FAN kullanılması pratikte mümkün ama kasa çok ince ve netice olarak ne olacağıda pek belli değil!
    Ayrıca fan küçüldükçe devire bağlı olarak ses problemi ki kaç tane fan olacak! örneğin 55lik koca panelde 4/5 fan olsa
    ses işi ne olacak,herifler zaten sorunlar ile uğraşırken birde soğutma fanlarıylamı uğraşacaklar!

C-ISI ve Fiziki yapı ile beraber her işin bir sistem mekaniği ve buna bağlı kuralları vardır,kafanıza göre bazı şeyleri dizayn ederseniz
    zaten falso vermesi kaçınılmaz olacaktır!

Örneğin ISI ya bağlı azaltım ve bunun fiziki atılımı v.s işlerini geçmişte "Hitachi" bir panelinde uygulamıştı(sanırım yıl 2006) ancak bu panel
    HW olarak her şeyiyle özel idi!! benzerini aynı yıl Pio da Sharp ile beraber LCD olarak yapıp CES te sergilemişti,bu paneller o zaman
    en büyük esprisi vede yeniliği Kasanın bugünkü gibi incecik olmasıydı;hatta en ince ticari panelide ilk olarak Hitac çıkarmıştı
    Panel ciddi kalite ve resim kalitesi süperdi,ancak en büyük ebatı 42 idi(IPS Modül kullanımından dolayı,ancak bu IPS-JAPAN idi yani
    harbi IPS olandan idi,çakma-LGD IPS i değildi)

Bu Hitac panelde ne Mura efekti nede Bleeding v.s v.s hiç bir şey yoktu!!! herifler PDP gibi panel üretmişti,sankim panelde baclit ışık
    kaynağı hiç yoktu! bu arada panel baclit olarak tüplü yani eski tip idi,ancak CCFL tüpler yerine bu teknikte en iyisi olan
    "EEFL"(external electrode flourescent tube) idi bana göre bu teknik günümüz LED lerden bin kata daha iyidir!(bu arada LED çok
    ucuz malzemedir CCFL ise pahalıdır;dikkatinizi çekerim ama çakal üreticiler LED ler çıktığı zaman insanları "yemişti")

Hitac Wooo1 Serisi süper bir paneldi ama onu süper yapan kullanılan elemanların tek tek hepsinin de çok özel olmasıydı
    Örneğin ısınma diye bir şey hiç yoktu! panelin için özel yanmaz katman ve ısınmayan malzemeler ile kaplıydı,hatta bu panelin
    Testini yapan Japon Nippon Elec.firması şaşırmıştı bazı elemanları görünce hatta yanma testi için de o özel katmana yanık sigara
    koymuşlardı ve sigara kendi kendine yanıp bitti ama iz bile kalmamıştı(ancak bunun ne malzemesi olduğunu Hitac kimseye
    açıklamadı) sanırım bir cins Cam-elyaf idi ama çözemediler Testi yapanlar!

PWB Hitac larda en iyisidir ana ısı kaynağı budur ama herifler bunu da özel yaptıkları için neredeyse hiç ısınmıyordu!
    MB sub-board yine yanmaz-ısınmaz olduğu için PWB den en çok ısınan eleman olduğu için bu bölümdede ısı sıfır gibiydi!!
    Portlar/Tuner v.s v.s ne ararsanız hepsi özel üretim idi!

EEFL tüpler örneğin 42lik panelde normalde 10/12 tane olması gerekirken bunlarda 14 tane idi buda özeldi ve hiç ısınmıyordu

Tüm kablolar/devreler componentler özel idi hatta herifler componentlerin boylarını bile özel olarak kısa boylu imal ettirmişler
    Kasa dar diye bunu bile düşünmüşler ama günümüzde bunlar böyle değildir!!

Sonuç olarak diğer teknik ayrıntılara girmiyorum ama herifler saksıyı acaip işletmişler ve neticede LED med sallaması yerine çok daha iyi
    bir sistemi bulmuşlardır

ANCAK bu işin elbette bir "maliyeti" vardı,buda katlanarak geldi ve dolayısıyla bu panel Japan/USA da stıldı o da çok az olmak üzere
    1 sene kadar satıldıktan sonra üretimden kalktı!
    Bildiğim kadarıyla panel yaklaşık $ 4/5bin gibiydi!! USA da 42lik paneli o rakamdan alanı zaten döverler

Demekki istenirse çoğu şey oluyor hatta hepside oluyor! ancak bunlar maliyet demektir,günümüz üreticileri bunlar ile uğraşmaz
    ve herifler nereden kısarım da ucuz yollu panel üretirim ve KAR Marjım düşmesinin hesabını yapıyorlar!
    Çoğu malzemeler zaten dandik Çin malıdır,çoğu toplama/montaj v.s Çin de yapılmaktadır PWB+PCB-MB dizilimi v.s,kullanılan malzeme
    kalitesi dandik(çoğunlukla böyle,Entry/Mid Level panellerde Hi-End ler bile Çin işi satılabilir günümüzde artık)

++

Anladım Can hoca, bu değerli bilgiler için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.