beyler forumun bu kısmını uzun zamandır takip ediyorum. ve geçenlerde dershanede olan bir olaydan dolayı üyelik alıp sizinle bir konu hakkında konuşmak istedim. öncelikle olay şu. 2 senedir gittiğim dershanedeki geometri hocam deneme sonuçlarımdan hiç memnun değil. sürekli nasıl olur da bir fen lisesi öğrencisi böyle sonuçlar alır tarzından konuşuyor.bu adam bana derste sen tıpı kazan ben bu mesleği bırakırım dedi. şimdi gelelim bana 5 sene önce kocaeli körfez fen lisesine girdikten sonra 4 yıl boyunca yatış yapmış biriyim ve bu sene mezun olarak yeniden hazırlanıyorum. 2011 ygs den ygs-2 puan türünce 372 aldım. ama inanın çözdüğüm toplam soru sayısı 1000 bile değildir. o derece tembel biriyim yani. geçenlerde dershanede sınav yapıldı ve 376 küsür bir puan aldım. şimdi gelelim konuya. bu hocaya karşı acayip inat ettim yani bu sene tıpı kazanmam lazım. sınava 4 ay kadar çok uzun bir zaman var. sizce başarılı olabilir miyim ? bu konu da realist görüşlere ihtiyacım var. matematik iyi yapabiliyorum sadece hiç 36 37 nin altına düşmüyorum. 2011 ygs de ise 38 doğru 2 yanlış yapmıştım. ama fen , türkçe ,sosyal falan yerlerde tabi. sizce hocayla iddiaya girmeli miyim ? çalışma azmime ve sabrıma güveniyorum bir şey kafaya taktığımda başarabileceğime inan birisiyim. okuyup, fikrini söyleyen herkese şimdiden teşekkürler :)
up
Usta matematiği halletmişsin zaten altyapın da var. Ben de fen lisesinde okuyorum az çok tahmin edebiliyorum durumunu. 3 yıl boyunca yatıştan sonra bu yıl bayağ bir ağır geldi ama toparlayabildim sayılır. Fizik,kimya,biyolojide belirli kaynakları bitirirsen, sözel derslerden de dersane dergilerini takip edersen yeterli olur.türkçede dil bilgisi konularına bakman ve anlam soruları çözmen 35+ netlere yaklaştıracaktır. Yapılmayacak bir iş değil,şimdilik matematiği rafa kaldırman diğer ygs derslerine abanman lazım ama lys konuları da önemli. Alabiliyorsan özel ders çözüm olabilir(hem düzen sağlarsın). Umarım istediğin bir yeri kazanırsın.