Şimdi Ara

2021 YKS İÇİN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2019 ve 2020'de yapılmış üniversite sınavlarına girdim ve bu konudan da anlayacağınız üzere şuan 2. kez mezuna kalıyorum. Son sınavda sayısalda 350-400 bin gibi bir sıralama yapabildim ama seneyi değerlendiremedim desem yeridir. Disiplinsiz ve kafama ne eserse onu yaparak gittiğim için böyle oldu. 2020'deki sınava çalışırken kapasitemi tam olarak kullanmadığımı düşündüğüm için bu sene full efor ile çalışacağım. Dershaneye gitmeyeceğim geçen sene gittim ve bir yararını görmedim. Youtube üzerinden gideceğim. Bu yüzden de sizlere danışmak istedim. Hedefim elimden gelenin en iyisini yapmak bu 80 bin de olur 50 bin de 20 bin de. Yeter ki sene sonunda elimden en iyi bu geldi diyebileyim. 2021'deki sınav için:

Neyi nasıl yapmalıyım?
    Hangi youtube kanallarını izlemeleyim?
    Hangi test kitaplarından gideyim?
    Her gün rutin olarak neleri yapmalıyım?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam aslında çoğu şey için konular daha önce açıldı bence onları inceleyin.
  • LELEB kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ama ben bu konuyu kendi hakkımda yazdığım için buna gelecek cevaplar da tam olarak benim için olacaktır diye düşündüm. Herkes farklı özelliklere sahip bilirsiniz

• Up

• Hocam 80 de olur 20 de değil de. Net ve gerçekçi bi hedef koyarak işe başlayın derim ben.

Sonra bu sıralamaları elde etmek için gerekli olan netleri ve çalışmanız gereken konuları çıkartıp kendinize uygun program hazırlayıp başlayın

Kolay gelsin.

• Hocam bende bu sene çok kötü sıralamadan kalıyorum. Size önerim ilk 1k hedefleyip canla başla onun için mücadele edin.
    Ama 50 ya da 80 artık ne derseniz deyin gelince de eyvallah deyin gidin.

Ben öyle yapacağım çünkü. 1k için çalışıp çabalayıp 20k altı gelince tamam buna da şükür deyip geçeceğim.

Şimdiden başarılar.
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    En mantıklı olan bu zaten hocam 1k hedefleyince dediğiniz gibi hedeflediğiniz şey için mücadele ediyorsunuz ancak işte kafamı karıştıran sorular da konuya yazdım. Siz bu yolda nasıl ilerleyeceksiniz hocam? Plan, program yaptınız mı? Biraz yardımcı olursanız gerçekten çok makbule geçer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yks için öneriler
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ajan Pena kullanıcısına yanıt
    Peki hocam ama nasıl ilerleyeceğim hakkında biraz yardım edebilir misiniz?

• Yaptım hocam. Hatta hangi gün tatil yapacağım hangi günler dershanede soru çözümüne kalacağım hepsini ayarladım.

Aralık ayına kadar tyt sonrası ayt ağırlıklı gideceğim. Aralık ayından sonra Tyt denemelerinde eksik olduğum konuları öğrenip onların özel fasiküllerini alacağım.

Şu an kaf-1 ile gidiyorum. Mat için güzel bir kaynak serisi. Forumda da övülen kimya özel alacağım (ayt). Geriye ayt için fizik ve korkulu rüyam biyoloji kalmış olacak. Her ikisini de bol bol kaynak çözüp götüreceğim.

Tyt alanında ise türkçe özellikle de paragraf başımın belası. Bunun için rehberlik hocamın da önerisi ile her gün 30 dk kitap okuyup her gün 20 paragraf çözeceğim.

Ha üstte unuttuğum bir de geometri var. Tyt-ayt bunun üstüne iyice düşmem gerekecek.

Bunun başarılı olup olmadığını haziranda öğreneceğiz. Hatta haziran değil nisan-mayıs gibi belli olacak.

Genel olarak hiç gözümde büyütmemeye çalışıyorum.
    Mezun senesinde (ki siz de biliyorsunuz sanırım) çalışmaktan öte psikoloji önemli. Mesela en yakınımdan en uzağıma arkadaşlarımın çoğu yerleşti. Ancak hiç moralimi bozmamaya çalışıyorum çünkü her bir dakikanın önemi var ve sene sonunda o gördüğüm insanların yerinde olmam için bu bir seneyi iyice değerlendirmem gerektiğinin farkındayım.

Tekrardan başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 31 Ağustos 2020; 19:8:47 >

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Evet hocam psikoloji/moral - motivasyon kesinlikle çok önemli. Marttan önce üniversiteye giden arkadaşlarla buluşmuştum ve onlar üniversiteye gidip de benim gidememem çok koymuştu. Kendime üzülmüştüm hiçbir zamanı iyi değerlendiremediğim için. Birkaç gün üzüntüden derse kendimi veremedim. Zaten bir arkadaşım var ki sürekli negatif. Sen yapamazsın edemezsin gibi şeyler diyerek kendini çok bilmiş yapıyor. Siz de böyle insanlardan uzak durun hocam. İnşallah yolun sonunda elinizden gelenin en iyisini yapmış şekilde sınav sabahının olmasını beklersiniz :) Yorumunuz için de çok teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim :))

• Aynen hocam çok zor bir durum adamların ustunden yük kalkmış etrafa mutluluk saça saça dolaşıyorlar sizde öyle gariban gariban dolaşıyorsunuz inşallah bizimde gulecegimiz günler gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jiijii kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ya bir rahatlıkları var gezmek istedikleri zaman hiç vicdan azabı çekmiyorlar. Ben de gezmeye/dolaşmaya korkuyorum zamanımdan gidiyor diye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.