Şimdi Ara

2013-14 auris otuz beş binde. Araç değer kaybı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

100' de 100 haklı çıktım.

20 ile 30 bin civarında fatura çıktı.

Araç değer kaybi ortalama ne kadar tutar? Nasil hesaplanır?

Bir de araç tamir edildikten sonra mı araç değer kaybı başvurusu yapmam gerekiyor?

Serviste kaportacı bana 600 tl verirler en fazla dedi. Çok şaşırdım. Daha sonra 2.5k filan öderler dedi. Anlaşılan bilmiyorlar.

Fotoğraf böyle. Sizce ortalama kac bin almam gerekiyor?

Birde bu aracın 2. El piyasası 200k civarında. Bu aracı 2 gün sonra satmak istesem 170/180 binden çıkartırım diye düşünüyorum.

Bilgilendirirseniz çok sevinirim...

2013-14 auris otuz beş binde. Araç değer kaybı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzavus -- 14 Aralık 2020; 18:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakın zamanda 2017 model corolla için sadece bagaj kapağı düzeltildi, tampon değişti. 5 bin hasar kaydına 5 bin tl değer kaybı aldık. ( avukatım )Sizin araç için tahminim daha önce hasar kaydı yoksa 10 bin üzeri alınır. Kaportacılar bu işi meslek edinmeye çalışıyolar. Vekalet alıp sigortacı üzerinden sigorta tahkime başvuruyolar ve bazı usulsuzlukler çeviriyolar, eksik ödeme yapıyolar. Aslında sigortaların hesap sistemi cok basit. Bu işi yaptığımızdan fikir edinmek açısından denemiştim ve yaklaşık olarak tutuyor. Kırmızı sitenin Trink satından satıcı olarak aracın kaza öncesi bilgileri ile kaza sonrası bilgilerini girin, aradaki fark değer kaybı talebiniz olabilir. Sigortaya başvuru aşamasında bu miktarı talep edebilirsiniz. Talebiniz tam karşılanmasa da hakkaniyete uygun aşağı yukarı aynı miktarda ödeme alırsınız. Şimdiden geçmiş olsun.

konu dışı olarak arabacınızın 200 bin tl ye herhangi bir aklı başında alıcı tarafından alınma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Otuz kırk bin fazlasına sıfırı olan arabanın 7 yasındaki modelinin 200 bin tl olduğunu düşünürek hareket ederseniz, cıkacak değer kaybından sonra hayal kırıklığına uğrarsınız. Ayrıca, bu kazadan da 30 bin tl tramer çıkmamalı bence.

• Bu arabalar nasıl 200 bin tl oldu oradayım ben konu dışı.
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt

Nereye açmam gerekiyor hocam?

• nzavus kullanıcısına yanıt
    Konu dışı derken sorum açısından söyledim :) sizlik birşey yok
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt

Hocam vallahi uçmuş fiyatlar. Birde arac hep servis bakımlı. Daha 3 kez yag bakımı oldu. Tertemiz araçtı. Zaten 2014 olup 35bin de araç da çok yok :(

• quote:

Orijinalden alıntı: nzavus

Hocam vallahi uçmuş fiyatlar. Birde arac hep servis bakımlı. Daha 3 kez yag bakımı oldu. Tertemiz araçtı. Zaten 2014 olup 35bin de araç da çok yok :(

Bu araca 200 bin mi yazıyorlar şu an vay be 2013 sonu 43 bine almistim

• defiant82 kullanıcısına yanıt

Hocam ona takılmayın:D. 150 olur 100 olur. Değeri değil. Benim sorduğum araç değer kaybi :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaportacı doğru demiş tahkim bilirkişileri değer kaybı hesabında tramerdeki TL miktarı piyasadaki fiyatları vs baz almaz, araçtaki kaporta aksamındaki değişiklikler tamirlere göre hesap yapılıyor.

Senin max sol çamurluk ile ön tampon değişmiştir. Onlarda 2-3bin değer kaybı çıkartır.

Şöyle düşün sadece far kırılsa kaportada işlem olmasa 10 bin tramer olup değer kaybı çıkmayabilir.

Daha çok tazminat almak için sigorta tahkime gitmeyip mahkemelere dava açabilirsin ama birinde 4-6 ayda sonuç alıyorsun mahkeme 2 yıl sürüyor. Ve daha masraflı oluyor tahkimi tek başına yürütebilirsin ama mahkemede dava yürütmek kolay değil tek duruşmaya katılmasan dosya işlemden kalkar saatlerinde belli olmuyor. 10:30 duruşmasına sıra öğleden sonra 14:00 da geliyor vs avukat tutabilirsin tabi ama çok daha pahalıya gelir.

• Daha fazlasini almak icin dava ya da komisyona mı basvuru yapmam gerekiyor?

Yani ben komisyona ve ya davayla ugrasmadan sigorta sirketine basvuru yapacaktim. Sigortadan parami alip, ekstradan komisyona ve ya dava yoluna mi gidilmeli?

Bir de davada maks kaca kadar cikar deger kaybi? Ve ne kadar masraf olur ortalama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzavus -- 14 Aralık 2020; 19:37:48 >
  • Aracı bu hasardan dolayı satmayı düşünüyorsanız yazık edersiniz? Bu hasarda bir şey yok ki. İlle de kaskodan serviste yaptırmanıza gerek yok. Kasko ile özel servise de yaptırabilirsiniz. Tamponu da değiştirmenize gerek yok. Ayna değişir. Cüzi bir miktarla tramerini de yükseltmeden halledersiniz. Ayrıca yürür aksamında bir hasar yok gibi. 200 bin eden aracın bu kaza yüzünden fiyatını 20 bin kıracak adamdan uzak durun. Fotoğraflarını saklamayı unutmayın.

• Satmayı düşünmüyorum. Tertemiz olacak araç. Kullanmaya devam edeceğim. Sadece ileride satmayi düşünürsem değer kaybim ne olacak. Araç değer kaybi ne kadar alırım? Bunları öğrenme istemiştim

Serviste yaptırıyorum. Temiz olsun diye. İçim rahat olsun diye. Bir de benim kaskodan yapılmıyor. Karşı taraf yaptırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzavus -- 14 Aralık 2020; 20:43:53 >

Sizin kaskodan giriş yapılıyor. Sizin kasko şirketiniz karşı tarafın kasko şirketine rücu ediliyor diye biliyorum. İşlem böyle değil mi?

• Öncelikle geçmiş olsun.
    Kaybedeceğiniz bir şey yok, zararınızı ne ölçüde tazmin ederseniz okadar iyi. Yukarıda arkadaşların da dediği gibi sırasıyla ;
    -karşı tarafın sigorta şirketine
    - sigorta tahkim komisyonu
    -ve dava sürecine gideceksiniz,

Malesef tahkim aşamasında extrem 1 2 olay dışında olumlu sonuçlanan hiç bir dava görmedim.
    Süreç hakkında merak ettikleriniz varsa yardımcı olmaya çalışırım. Ama yukarıda arkadaşların da yazdığı gibi Malesef sigorta şirketleri dava sürecine girmeden gerçek değer kaybına yakın bedelleri teklif etmiyorlar. (dava sonucunda da Malesef 200 bin TL satabileciğiniz araç 180 e düşse de 20 bin gibi bir rakama ben denk gelmedim ama tabi gerçek değere sigorta şirketinin verdiği teklife nazaran çok daha fazla yaklaşılıyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 14 Aralık 2020; 21:23:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal0001903 kullanıcısına yanıt

Hocam mesalaa ben önce sigorta sirketinden istesem, oradan aldığım para sonrasi komisyona başvurup oradan da para mi aliyorum? Yoksa 3 ü arasından sadece birinden mi alabiliyorum?

Bu kısmı anlamadım pek.

Birde kaporta kismina fiyat biciyorlar değil mi? Yani oyleyse zaten dava da komisyonda sigorta şirketinden çok farklı ölçüler ödüyor mü?

• yakın zamanda 2017 model corolla için sadece bagaj kapağı düzeltildi, tampon değişti. 5 bin hasar kaydına 5 bin tl değer kaybı aldık. ( avukatım )Sizin araç için tahminim daha önce hasar kaydı yoksa 10 bin üzeri alınır. Kaportacılar bu işi meslek edinmeye çalışıyolar. Vekalet alıp sigortacı üzerinden sigorta tahkime başvuruyolar ve bazı usulsuzlukler çeviriyolar, eksik ödeme yapıyolar. Aslında sigortaların hesap sistemi cok basit. Bu işi yaptığımızdan fikir edinmek açısından denemiştim ve yaklaşık olarak tutuyor. Kırmızı sitenin Trink satından satıcı olarak aracın kaza öncesi bilgileri ile kaza sonrası bilgilerini girin, aradaki fark değer kaybı talebiniz olabilir. Sigortaya başvuru aşamasında bu miktarı talep edebilirsiniz. Talebiniz tam karşılanmasa da hakkaniyete uygun aşağı yukarı aynı miktarda ödeme alırsınız. Şimdiden geçmiş olsun.

konu dışı olarak arabacınızın 200 bin tl ye herhangi bir aklı başında alıcı tarafından alınma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Otuz kırk bin fazlasına sıfırı olan arabanın 7 yasındaki modelinin 200 bin tl olduğunu düşünürek hareket ederseniz, cıkacak değer kaybından sonra hayal kırıklığına uğrarsınız. Ayrıca, bu kazadan da 30 bin tl tramer çıkmamalı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 15 Aralık 2020; 0:1:52 >

• kartal0001903 kullanıcısına yanıt

malesef yanlış bilgi içeriyor paylaşımınız. Özellikle son zamanlarda, sigorta şirketleri henüz sigortaya başvuru aşamasında dahi makul talepleri karşılıyor. Gereksiz vekalet ücreti ve masraf ödememek için tahkim sürecine dahi girmiyorlar.

• scherzz S kullanıcısına yanıt

Hocam benim çamurluk değişti ve boyandı. Bir de ön tampon düzeltildj , boyandı. İkisinden 10k alabilir miyim de? Ayrica araç her ne kadar 35binde llup temiz olsa da 2014 model. Sanırım kesinti oluyor eski model olduğundan. (Ne kadar olur acaba?)

Ayrıca iç parçalardan da değişen birsuru şey var. Ancak sadece kaporta kısmı ödeniyor deniyor internet sitelerinde...:(

Son olaraktan, dediğiniz gibi Toyota, biz başvuru yapip alalım vs dediler. Biz kabul etmedik. Sigortacım aradı ben ayarlarım dedi. Ancak o bizden komisyon filan keser mi bilmiyorum..

Yoksa ben direk karşı tarafın sigortasına başvuru mu yapayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: nzavus

Hocam benim çamurluk değişti ve boyandı. Bir de ön tampon düzeltildj , boyandı. İkisinden 10k alabilir miyim de? Ayrica araç her ne kadar 35binde llup temiz olsa da 2014 model. Sanırım kesinti oluyor eski model olduğundan. (Ne kadar olur acaba?)

Ayrıca iç parçalardan da değişen birsuru şey var. Ancak sadece kaporta kısmı ödeniyor deniyor internet sitelerinde...:(

Son olaraktan, dediğiniz gibi Toyota, biz başvuru yapip alalım vs dediler. Biz kabul etmedik. Sigortacım aradı ben ayarlarım dedi. Ancak o bizden komisyon filan keser mi bilmiyorum..

Yoksa ben direk karşı tarafın sigortasına başvuru mu yapayım?

tanıdığınız bir avukat varsa danışmanızı tavsiye ederim. Sizin için çok daha karlı olur. Çok bir masrafı çıkmayacağı gibi bu işlerde peşin vekalet ücreti de uygulamada pek fazla talep edilmez. Tazminattan yüzde yirmi gibi anlaşabilirsiniz. ya da sigortaya başvuru kısmı çok kolay. Google dan biraz araştırarak kendi olayınıza uygun bir dilekçe ve uygun bir miktar talep ederek, iadeli taahhütlü mektupla ihtar çekebilirsiniz. Bu aşamada dahi ödenebilir. Ödenmezse tahkime başvurmak lazım, bu aşamada hukuki yardım zaruridir.

bir kısım Sigortacılar ve diğer bazı sanayi erbabı malesef bu işten haksız kazanç elde ediyolar. Yüzde elliyle falan çalışıyolar, çok etik değil. Ben sizin yerinizde olsam, komisyoncu ve aracılarla çalışmazdım. Oturduğunuz bölgede, eşiniz dostunuz akrabanız bir avukat vardır mutlakaki. Malum artık her şehirde en az bir hukuk fakültesi var. Çok kolay bir iş, herkes almak ister ve size maliyeti de olmaz.

Kaporta aksamı önemli evet, tramer miktarı da önemli. Eğer 30 bin gibi bir kayıt oluşursa 10 bin alabileceğinizi düşüyorum. Sadece aracınızın yaşı biraz fazla. Bana hep iki üç yaşında arabalar denk geldi. Dediğim hesabı trink sattan yaparsanız bir fikir edinirsiniz.

• scherzz S kullanıcısına yanıt

O zaman ben ilk olarak sigorta şirketine başvuru yapayım. Verilecek olan miktar tatmin etmezse tahdim e hukukcuya danışıp basvurayim. Umarım sigorta şirketi tatmin edici bir fiyat cikartir. Trink satta 30k tramer de 25k düşüyor fiyat. Ancak benim aracin malzeme faturası maks 20k olacak. Tramere faturanın tamami mi yansıtılıyor?

Bu arada, sigorta şirketinin teklifi memnun etmezse, ücreti almadan mi tahdim e gitmeliyim? Yani sigortadan alirsam tahdim komisyonuna ya da dava yoluna gitmeye hakkım kalmıyor değil mi?

Başvuruda ödemeyi hesabınıza isteyeceksiniz. Ödeme sonrası veya öncesi ibraname talep edebiliyolar. Eksik ödeme olursa ibranameye ihtirazi kayıt düşersiniz. Ödemeyi alıp fark için başvurursunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.