Şimdi Ara

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.347
Cevap
35
Favori
250.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OnurD7

Bugün lansmana katılacak olan var mı Ayışığı Honda'da 13.00'da başlayacak 19.00' a kadar devam edecek. Fuardan sonra birkez daha alıcı gözüyle inceledikten sonra izlenimlerimi paylaşırım.

Benim ev çok yakın oraya, Auris ile gelirim oraya büyük ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar az önce bizzat satış Müdüründen aldığım bilgi civic type r 1.6 turbo 265 hp gelecekmis.

• Ayışığı hondadayim suan yeşil hb civic arka koltukta

• Ben aracı dün inceledim.
    Yaklasık 4 senedir civic kullanıyorum.
    Sedan yeni kasa hayal kırıklıgı oldu benim icin.
    Bu kasada pek içime sinmedi;

Aracın önden arkadan görünüşüne diyecek yok ancak aracın iç genişliği civic sedan dan dar.
    Koltuk ve kapı kumas renkleri gri kullanılmıs.. Siyah olmasını dilerdim.. Muhtemelen makyajlı kasada gri yaparlar.
    Direksiyon simidi hoşuma gitmedi.
    Donanım yeterli, fazla abartı donanım fazla elektronik arıza demek.
    Ama gerzekler, 64 bin tl lik arabaya keşke xenon far, far yıkama koysalardı..
    Bunlarıda makyaja sakladılar demek

Fiyat sordum; önceki civiclerden 4 bin tl civarı indirim aliyordum.
    Bunda liste fiyatından aşağı inmiyorlar.
    Zaten araç ithal oldugundan bayii başına ayda bir araba düşeceğini söyledi satış temsilcisi.

Çözemiyorum arkadaş.
    Bu araç ayda 1 tane gelir.
    Golf e gidersin 3 ay sıra verir.
    Saçmalıktan baska birşey değil.

Nihayetinde 64 bin tl edecek bir araç oldugunu dusunmuyorum.
    Honda dan çıkışta, vw e uğradım.
    O araçda sarmadı..
    Golf 6 ile Golf 7 arasında aman aman bir fark yok.
    Hani diyorum ki FD6 civic gibi yoldan geçerken ilgi çeksin.
    Bir yere park edince millet meraklı gözlerle soru sorsun.
    Golf 7 de böyle birşey yok işde..

2 ay önce 2012 civic elegance manuel aracımı 42500 TL ye sattım.
    Ama şuan alacak kayda değer bir araç yok.

• Ayışığı hondanin kapıya benim arabayı koydum milletin kafasını karistiriyorum heheh çıkan benim araca bakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 20 Nisan 2013; 14:36:38 >
  • yeni döndüm honda ayışığı bayisinden , aracın ön tarafı hoş ancak arka hangi açıdan bakarsam bakayım kesinlikle çirkin eski kasaya göre koca popolu böceklere benziyor hele o stop lambası feci olmuş , direksiyonu beğenmedim göstergeler kötü durmuyor , aracın ses sistemi kontrol düğmeleri acayip kalitesiz yapılmış ve orta konsol bariz özensiz öylesine bırakıp gitmişler sanki , aracın koltukları yumuşak hoşuma gitti , arka diz mesafesi benim auristen bi tık az geldi sanki , vitesin önünde bir boşluk olmalıydı bence orayı kapalı yapmışlar onun yerine kolçağın içini geniş tutmuşlar bence biraz ordan pay koymalılar idi , kaputu açması biraz zor geldi nedense sadece bana degil uğraşan diğer insanlarada , test için çok sıra olduğundan hiç beklemek istemedim zaten içerisi alakalı alakasız insan doluydu ikram var diye gelmiş çoğu sanırım , aracın farları hoşuma gitmedi üst pakette bile mercek far yok açıkcası kötü duruyor düz farlar bu hondalarda.arka stopların ordaki kanatcık yapıştırma ve biraz oynayınca arası açıldı direk kopup gidebilir zamanla dikkat etmek lazım, bayide dizel ve benzinli model vardı cam tavanlı versiyon yoktu ,aurisi almadan önce hep aklımı karıştıran bir modeldi bu dizel hb ancak arabayı yakından görünce içim rahatladı açıkcası şahsen 64 bin tl yi verecek adam ciddi hondacı olması lazım yoksa 1 litre tasarrfu yapacam diye aradaki okadar fiyat farkına değmez hele istanbul gibi bir şehirde o fabrika değeri inanın hayatta tutmuyor..

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 20 Nisan 2013; 15:45:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

yeni döndüm honda ayışığı bayisinden , aracın ön tarafı hoş ancak arka hangi açıdan bakarsam bakayım kesinlikle çirkin eski kasaya göre koca popolu böceklere benziyor hele o stop lambası feci olmuş , direksiyonu beğenmedim göstergeler kötü durmuyor , aracın ses sistemi kontrol düğmeleri acayip kalitesiz yapılmış ve orta konsol bariz özensiz öylesine bırakıp gitmişler sanki , aracın koltukları yumuşak hoşuma gitti , arka diz mesafesi benim auristen bi tık az geldi sanki , vitesin önünde bir boşluk olmalıydı bence orayı kapalı yapmışlar onun yerine kolçağın içini geniş tutmuşlar bence biraz ordan pay koymalılar idi , kaputu açması biraz zor geldi nedense sadece bana degil uğraşan diğer insanlarada , test için çok sıra olduğundan hiç beklemek istemedim zaten içerisi alakalı alakasız insan doluydu ikram var diye gelmiş çoğu sanırım , aracın farları hoşuma gitmedi üst pakette bile mercek far yok açıkcası kötü duruyor düz farlar bu hondalarda.arka stopların ordaki kanatcık yapıştırma ve biraz oynayınca arası açıldı direk kopup gidebilir zamanla dikkat etmek lazım, bayide dizel ve benzinli model vardı cam tavanlı versiyon yoktu ,aurisi almadan önce hep aklımı karıştıran bir modeldi bu dizel hb ancak arabayı yakından görünce içim rahatladı açıkcası şahsen 64 bin tl yi verecek adam ciddi hondacı olması lazım yoksa 1 litre tasarrfu yapacam diye aradaki okadar fiyat farkına değmez hele istanbul gibi bir şehirde o fabrika değeri inanın hayatta tutmuyor..

Bir litre fark yanındaki performansı da değerlendirseniz?
    Auris bence dış görünüş olarak Civic Hb den güzel değil
    Hele 1.4 motoru cok yetersiz. yakıt tüketimi fazla.

Yorumunuz tarafsaız olmamış bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih!

Bir litre fark yanındaki performansı da değerlendirseniz?
    Auris bence dış görünüş olarak Civic Hb den güzel değil
    Hele 1.4 motoru cok yetersiz. yakıt tüketimi fazla.

Yorumunuz tarafsaız olmamış bence :)

valla kullanmak lazım sonuçta 1.6 motor dostum ona görede düşünürsen, tarafsız olamaz kendi aracımla kıyasladım içini vs çünkü fiyatı uygun olsa idi almayı düşündüğüm bir araçtı ancak almadığım için pişman oldummu kesinlikle hayır. 1.4 motor ralli yapıcak değiliz :) yakıt tüketimi eski araca göre az ve muadillerine göre normal seviyede fazla derken gören biri 7 lt yakar öbürü 3 yakıyor sanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 20 Nisan 2013; 15:58:16 >

• quote:

Ayışığı hondanin kapıya benim arabayı koydum milletin kafasını karistiriyorum heheh çıkan benim araca bakıyor

moralinizi bozmak gibi olmasın ama aracınız dışardan iyi sayılır.
    fakat içerdeki malzeme kalitesi çok kötü.
    koltuk döşemesi ve plastik aksamı.
    i30 sizin araca göre çok daha kaliteli.
    fakat sizinki de sonuçta toyota.
    sonuç olarak hepsinin kendine göre bir artısı var.
    kimisinde motor, kimisinde kalite.
    kimisinin de adı var.
  • C segmenti için iyi bir alternatif olmuş ancak fiyatlar, donanımlar ve manuel şanzıman bir araya geldiğinde durum biraz karışıyor. Aslında bu dönemde tüm araçların fiyatları çok yüksek en mantıklısı ikinci el bir araç alıp binmek gibi duruyor. 1.6 dizel motor gerçekten iyi olmuş ama 1.4 ile arasındaki fiyat farkıda çok fazla gibi.
    Aşağıdaki linkte aracın incelemsi var
    http://ototeknikveri.com/icerik/1329/honda-civic-hatchback-14-i-vtec-ve-16-i-cdti-teknik-ozellikleri-donanim-fiyat-incelemesi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: 07saltan

quote:

Ayışığı hondanin kapıya benim arabayı koydum milletin kafasını karistiriyorum heheh çıkan benim araca bakıyor

moralinizi bozmak gibi olmasın ama aracınız dışardan iyi sayılır.
    fakat içerdeki malzeme kalitesi çok kötü.
    koltuk döşemesi ve plastik aksamı.
    i30 sizin araca göre çok daha kaliteli.
    fakat sizinki de sonuçta toyota.
    sonuç olarak hepsinin kendine göre bir artısı var.
    kimisinde motor, kimisinde kalite.
    kimisinin de adı var.

yeni hb nin orta konsolu görene kadar konuşma bence o tuşlar daha birşey demiyorum

• quote:

Sonrada gidip arabanın jantını kaldırıma mı sürttün yoksa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

evet eve dönüşte ufak bir çizik oldu honda kullancılarının nazarı deydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 20 Nisan 2013; 18:11:55 >

• quote:

quote:

quote:

Honda ya çirkin dediğin için çarpıldın
    Hondaya çirkin diyenlerin akibeti bu işe
    helede aurisi varsa.....

• quote:

1.4 dizel ve skypack donanımlı auris
    1.6 dizel ve yeni model hondanın satışını engelleyecek öylemi?

gülerim

bende gülerim ama başka bi yerimle
  • quote:

quote:

quote:

quote:

helede aurisi varsa.....

Gene derim arkası ve orta konsol berbat kendimi feda ediyorum işte haha

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

helede aurisi varsa.....

Gene derim arkası ve orta konsol berbat kendimi feda ediyorum işte haha

ne dersen de honda daha kaliteli

• prta konsol nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

prta konsol nedir?

Vites üstü neyse şimdi isim var doncem ben sana

• 2005 civic en eski kasa kullanısı olarak hayranım bu hondaya
    bu yüzden hep hondaya bakıp para kurtarırsa alayım diyorum dizeli bi gelse diyerek geçirdim kaç yıl
    bu gün gittim civic dizele baktım bakmadan önce seat auris golf de dahil ne varsa hatta mzadaya bile baktım gözlemlerim
    civic hb web de göründüğünden güzel ,motor sesi inanılmaz derecede az
    ön konsolu ben beğendim aurisde feleket,seat la iç konsol çok basit duruyor,golfte kaliteli ama yinede en iyisi bence honda konsolda
    dizel motoru süremedim ama arka koltuktaydım araba yapıştırıyor süren biraz agresif kullandı ama feci gidiyor sanki 1.6 turbo benzinli dicektim
    arabanın süspansiyonu sessiz ,rahattı yolda
    cam tavan yok , auristeki gibi olursa mükemmel olur ,golf teki berbat ve pahalı
    civic arka far gurubu bide far şeklinde spoiler çok basit duruyor sanki biri kurcalasa kıracak gibi
    bu araçta xenon olmalıydı ,dikiz aynasında kararma yoksa büyük eksiklik bide inanamassınız belki ama civic hb de şok olduğum bir durum oldu 1.85 boyum var arka koltuğa oturunca kafam tavana yapıştı ,tekrar yazıyorum deymedi yapıştı arka koltukta 1.80 cm ve üstü seyahat edemez
    gördüklerimi ,gözlemlerimi aktardım

yakın döeneme araba alacağım
    çok zorlarsam bide tabiki biraz indirim olursa ilk tercihim herşeye rağmen
    1 civic hb 1.6 dizel sport
    2 auris 1.4 d advance skaypack
    3 toyota avensis
    4 passat 1.4 tsi comfort
    5 alfa guiletta

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.