Şimdi Ara

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.347
Cevap
35
Favori
250.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık bir yıldır beklediğim bir araçtı.
    almayı çok istedim ancak mayıs ayında ülkemize geleceğini duyunca bekleyemedim.
    golf7 ve i30 arasında gidip geldim ve en sonunda i30 almaya karar verdim.
    bugün yeni civic hb i görmeye ankara efe bayine gittim ve tam bir hayal kırıklığı.
    fiyatını bir kenara bırakıyorum ön konsoldaki kalite eksikliği hemen göze çarpıyor.
    ayrıca cam tavanlı versiyonu buraya getirmemişler.
    anlayacağınız i30 aldığım için mutluyum diyorum.
    cam tavanı, elektronik park freni, ön park sensörü, geri görüş kamerası,
    elektrikli sürücü koltuğu, viraja duyarlı farları, üç ayrı kullanım modlu direksiyonu, anahtarsız girişi ve
    daha bir çok donanım özelliğiyle ayrıca fiyatı ve görsel özellikleriyle i30 çok çok önde görünüyor.
  • Herkese merhaba,
    Foruma ilk yorumum bu olacak, çok heyecanlıyım

Öncelikle sıkı bir honda hayranı olduğumu ve 2000 Honda civic sedan 1.6 ve 2009 Honda civic sedan elegance kullandığımı belirteyim.

Son arabamı aldığımdan beri benzin fiyatlarında yaklaşık 1 TL/litre lik fiyat artışı olduğundan yakıta verdiğim para beni çok üzmeye başladı, ancak honda dan vazgeçmem mümkün değil. Volkswagen jetta, alfa guiletta, kia cee'd, skoda octavia gibi modellerin dizel performansı ve tasarımı beni çok etkilese de, yeni honda civic sedan ı hiç beğenmesem de, honda ya olan inancım bir an olsun sarsılmadı.

Sonuç olarak, bugün yeni civic hb 1.6 dizel lansmanına uçarak gittim. Geçen sene autoshow da pazarlamacı bir arkadaşla hararetli bir tartışmaya girmiştim ve beni nisandaki lansmanda mutlaka aracı test etmem konusunda ısrar etmişti. Hoş ısrar etmese de illa ki test edecektim yani

Aracın dış görüntüsü bence eski civic hb e göre gayet iyi arkadaslar, iç tasarım için aynısını söyleyemem. Ama ben bir sedan severim dolayısıyla hb severler farklı düşünüyor olabilirler, kesinlikle karşı çıkmam. Ayrıntıları beğendim. Stil, spor, aero gibi opsiyonlar aracı bayiden alırken kişiselleştirebilmek gibi bir olanak sunmuş. İç hacmi, kesinlikle bir sedan değilim ben diye bağırıyor, bagaj hacmi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, sedandan daha büyük nitekim. Arka koltukların rahatça katlanabiliyor olması da çok çekici geldi bana. Kokpit başta çok çekici gelmedi ancak test sürüşü esnasında birden ısındım. Bütün kontroller çok rahat ve yeni yol bilgisayarı beni tatmin etti. Debriyaj basılmadan aracı çalıştıramıyor olmak biraz garip gelse de zannediyorum idle-stop mantığından gelen bir özellik. Ve sustalı anahtarı taktığım gibi marşa bastım...

Şimdiye kadar bir çok dizel otomobil kullandım. Arkadaşlar bu motor resmen Honda kullanıyorum u hissettiriyor!!! 1000-2000 devir aralığında direk yüksek tork verip hemen yüksek devirlere çıkıp vites arttırmaya zorlamak gibi bir durum yok kesinlikle. Belki düşük devirlerde diğer dizeller gibi tork patlaması yaşamıyorsunuz ama benzinli motorlarda devirlendikçe yaşadığınız zevki aynen yaşayabiliyorsunuz. 2000 devirden sonra zaten uçuyor araba

Geri vitesin, 6. vitesin hemen yanında olması ve bir mandalla ayrılmamış olması beni en çok endişelendiren konulardan biriydi. Autoshow da çok kızmıştım Ama test sürüşünde en ufak bir sorun ile karşılaşmadım. Vites geçişleri ve yumuşak debriaj çok iyi hissettiriyor ve 6. vitese takmamla beraber Honda ya olan inancımın sarsılmayışının ne kadar doğru olduğunu bir kere daha anladım. Bu test sürüşünden resmen haz aldım. Otomatik vites opsiyonu olsa bile ben bu araca düz vites sahip olmak isterdim.

Geri görüş kamerası, telefon bağlantısı, yagmur sensoru, ışığa duyarlı farlar, sustalı anahtar ,... Sürüş esnasında kokpit in ambiyansı çok hoş. Ayrıca kokpit in malzeme kalitesi bence gayet yeterli seviyede. Okuduğum bazı yorumlarda çok eleştirilmiş ama kesinlikle abartı olduğunu düşünüyorum. Navigasyon olmaksızın bile gayet güzel.

Test sürüşü esnasında biraz agresif kullandım dolayısıyla yakıt sarfiyatı 9-10 lt yi gördü. Ancak economik kullanmaya teşfik eden ECO modu, idle-stop ve shift-up uyarısı kesinlikle bu araçta çok düşük yakıt tüketimi elde edilebilir diye düşünmeye sevk etti beni. Idle-stop esnasında motorun durduğunu anlamanız bile çok zor bu ses yalıtım kalitesinde. Yüksek hızlarda da aynı şekilde kabin çok sessiz ve takdirle karşıladığım ayrı bir konu.

Sonuç; Honda kullananlara müjdeli ve kötü haberler:

1.6 dizel hem performans hem yakıt tüketimi açısından müthiş!
    Yeni civic hb ses yalıtımı ve kokpit ergonomosi açısından müthiş!

Sedan versiyonu YOK!
    Spor donanım paketi 64bin TL cik! Opsiyonlar dahil değil! sun-roof veya cam tavandan haberi yok kimsenin...

Benim için beklemeye devam... Heralde bir 3-4 sene sonra ütopik Honca civic 1.6 dizel sedan arabamı 80bin tl ye alamayıp dizlerimi döveceğim... :(

• @Emekk d4d ler de kronik yağ yakma problemi var yeni kasalarda giderildimi acaba ?
  • http://www.autoexpress.co.uk/honda/civic/61320/honda-civic-type-r-get-20-turbo-engine onu bunu geçinde yapmıyor yapmıyor dedik alasını getiriyor 2015 te :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: warmengel20

@Emekk d4d ler de kronik yağ yakma problemi var yeni kasalarda giderildimi acaba ?

dostum almadan önce biliyordum ve çok araştırdım sorunlu serisi belli yapılan işlemler belli 2013 modelde böyle bir sıkıntı yok hatta toyota forumlarında yeni kasa auris ile bakıma girenlerde söyledi herhangi anormal yağ eksiltme durumu yok , bile bile lades demezdim yoksa ve eski d4d lere göre hem daha sessiz hemde daha az yakıyor.

herkes aurisi birşeye benzetti bende yeni hondanın arkayı toyota priusa benzetiyorum

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu 2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 21 Nisan 2013; 1:25:11 >

• Priusa benzetmek?

Fotolara bakarak benzetmek yanıltıcı

gerçek priusa binmiş
    civic hh bizzat incelemiş
    biri olarak arada dağlar kadar fark olduğunu iddia ederim

yanıltmayın insanları

yakında bir laf dolaşmaya başlar

hb priusdan alınmış diye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet priustan esintiler var arkada :)
    japonlarda çinlilere benzemeye başladı tasarımlar birbirini andırıyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertankrc

evet priustan esintiler var arkada :)

prius görenler parmak kaldırsın

işte farkı göreceğiniz foto

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu

sırf pirusa binmek için sırasının gelmesini beklemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 21 Nisan 2013; 11:44:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Orijinalden alıntı: ertankrc

evet priustan esintiler var arkada :)

prius görenler parmak kaldırsın

işte farkı göreceğiniz foto

sırf pirusa binmek için sırasının gelmesini beklemiştim

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertankrc -- 21 Nisan 2013; 11:57:24 >

• Prius türkiyede tam fiyasko ile sonuçlandı
  • quote:

Priusa benzetmek?

Fotolara bakarak benzetmek yanıltıcı

gerçek priusa binmiş
    civic hh bizzat incelemiş
    biri olarak arada dağlar kadar fark olduğunu iddia ederim

yanıltmayın insanları

yakında bir laf dolaşmaya başlar

hb priusdan alınmış diye

abi körüm ben ozaman arkası benziyor diyorum aldı demiyorum yani neden kendi fikirlerinizi zorla bize diretiyorsunuz? adam gibi tartışılmıyacak sanırım .. ben hiç bir marka fanatiği değilim umrumda degilde hangisi fp oranı iyiyse ona bine onu alırım ha bunu hyundai yapar yada toyota yapar fark etmez bana göre benziyor verdiğim resimdede bariz aynı gibi gidip abuk subuk boyalı taksi resmi koyupta aha bu farklı demen komik açıkcası .. honda bagajı büyük tutmak için böcek poposu gibi yuvarlak yapmış arkayı ha bunuda sevip hasta olup alacak dolu adam var sadece merak ettiğim hondadan paramı alıyorsun acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Prius türkiyede tam fiyasko ile sonuçlandı

1.8 motor gibi üstüne türkiyenin herhangi bir vergi destegi olmazsa hibrit araçlara olacağı o olur malesef.
  • hayır Hondadan para almıyorum

KEYİF alıyorum

ne kadar toyotocu tanıdıysam dertleri hondadır

• Diğer iki konuda da yazdım, buraya da aynısını yazıyorum.

Dış tasarımı çalıntı, iç tasarımı berbat ötesi olan Yeni Toyota Auris'e bile para veren varsa bu ülkede, illaki o parayı garip tasarımlı Honda Civic'e verecek kişiler çıkar. Fakat şunu da söylemeden edemeyeceğim. Abi tamam spor araba yapıyosun, hatchback yapıyosun, özel olarak motor geliştiriyorsun, ama kardeşim, bünyende hiç mi adam gibi tasarımcın yok? O kadar para yatırdın madem motora, biraz da tasarımcıya para ver! Yenilik yapıcaz diye saçma sapan bir tasarım yapmak çok enteresan. Hiç mi piyasa araştırması vs yapmıyor bu Honda? Abi en azından adam gibi çift egzoz çıkışı koy şu arabanın arkasına! Gerçi hoş, egzoz koysalar bile bu tasarımın rezilliğini kurtaramazlar. Bu japonlar cidden sapıttı artık. Yenilikçi tasarım yapıcaz diye ucube tasarımı yapıyorlar!

Bir de abicim nedir o fiyatlar? Tamam, araba firmalarının aç gözlülüğü yüzünden araç fiyatları gereksiz pahalı. Hele ki Türkiye'de embesilce var olan ÖTV oranları sağolsun fiyatlar çok çok daha gereksiz pahalı. Birde yetmezmiş gibi bayilerin açgözlülüğü var bu ülkede, 0 araç almak ciddi ciddi çok sağlam bütçe gerektiriyor artık. Fiyatlar malum, çok çok yüksek. Ama gel gör ki daha düne kadar sessiz ve konforlu araç yapmayı bilmeyen Honda kalkmış 64k fiyat çekiyor dizele. Sen kendini ne zannediyorsun? 64k fiyata Honda Civic alacağıma giderim W203 kasa 2006 model C200 Kompressor alırım az kullanılmış ve temiz, takarım Prins LPG kitini, altımda 163 tane beygir tepiştiririm. Hemde Mercedes biner ve Mercedes otomatik şanzımanın keyfini sürerim :)

Şu bir gerçek ki, artık Türkiye'de bireysel olarak 0 kilometre araba almak pek cazip değil!!!

• quote:

hayır Hondadan para almıyorum

KEYİF alıyorum

ne kadar toyotocu tanıdıysam dertleri hondadır

belli keyif aldığın gözünü kör etmiş hayır aldığım araçtan takribi 12 bin tl pahalı olupta kıskanacak ne var anlayamıyorum bol keyifler size.
  •  2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu

Bu aracın dizel 1.6motoru 61 binden başlıyor.

Bu aracın 1.6 dizel motoru 70 binden başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilsultan -- 21 Nisan 2013; 19:43:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [H.E.E]

Dış tasarımı çalıntı, iç tasarımı berbat ötesi olan Yeni Toyota Auris'e

auris hyundai i30 dan degil gene kendi markası lexus ct 200 serisinden alıntıdır (i30 a benzetilen 2012 kasası) lexus ct serisi hyundai i30dan önce üretilmiş yola çıkmış bir arabadır öğrenmeden konuşmayın bence saygılar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_CT Model years 2011–present

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_i30 Model years 2012–present

bu kadar yazıya hala hyundai çalıntısı diyen varsa oha derim çüş derim , saygılar.

• quote:

altı üstü kıytırık auris kullanıcısı

seni bu halinle kabul ediyorum ağır fan kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 21 Nisan 2013; 19:41:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

quote:

Orijinalden alıntı: [H.E.E]

Dış tasarımı çalıntı, iç tasarımı berbat ötesi olan Yeni Toyota Auris'e

auris hyundai i30 dan degil gene kendi markası lexus ct 200 serisinden alıntıdır (i30 a benzetilen 2012 kasası) lexus ct serisi hyundai i30dan önce üretilmiş yola çıkmış bir arabadır öğrenmeden konuşmayın bence saygılar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_CT Model years 2011–present

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_i30 Model years 2012–present

bu kadar yazıya hala hyundai çalıntısı diyen varsa oha derim çüş derim , saygılar.

Kardeş, benim bu yazımda dikkat çekmek istediğim noktalar belli. Ama sen sadece Auris kısmına odaklanmışsın. Ben herhangi bir oto markası fanı değilim. Bütüne bakarım. Tek bir noktaya odaklanmam. Saygılar.

• HB gösteren iyi fotolar

bir benzetme yapmamanız için

eski bir us ford vardı
    arka sinyalden ön fara bir çizgi gibi hat tasarlanmış oto
    zamanında sıradışıydı
    bulursam fotosunu koyacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 21 Nisan 2013; 19:25:15 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.