İlaveten arkadaşa katılıyorum Elmadağ tepeyi çıkarken toyotanın hondanın Allah canını alıyor çıkıyor hızlanıyor kaptırdın mı gidiyor ancak dip gaz yapman lazım ben senin yerinde olsam vw Passat 1.4 comforline 2012 bi düşünürüm emin olmamakla birlikte sağlam kaliteli ve o tepeyi daha rahat çıkan bir araç diye biliyorum bilenler varsa yazabilir ya da megane alabilirsin iconic mi icon mu öyle birşey dizeli gayet güzel gidiyor 2017 model olanı sağlamlığını bilmiyorum (kronik arızaları biraz fazla) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2013 Avensis- 2012 Corolla- 2012 Civic hangisini seçmeliyim? (2. sayfa)
-
-
Model düşürmek bence cok mantikli olmaz.egea 1.6 mjet neden dusunmuyorsunuz.performans olarak saydığınız araclardan cok daha iyi,ne yokuşta,ne yüklüyken,
...hic bir sekilde uzmez.dusuk yakıt maliyeti,sorunsuz bir motor ve yeterli donanım,(lounge paket alırsanız gayette dolu) sedan zorunluluğununuz yoksa,hb kasa,lounge paket bir egea,sizi gayet mutlu edecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.sahibinden.com/s/x48Ee2sH
Bahsettiğiniz para yeni kasa Avensis alıyor yalnız.
Detaylar için sağolun :)
Madem ince bir detay vereyim, 1.6 valvematic piyasada son kalan oversquare, yani çapı stroğundan büyük benzinli motordu.. 2.0'den biyel kolu kısaltılarak, destroke edilerek yapılmış bir motor. aslında orijini 2.0'dir motorun. bu yüzden uzun stroklu daha modern atmosferik motorlar gibi fakir karışımda pek kalamaz, düşük tüketim sunamaz. ama kısa strok yüzünden de çabuk ve güzel devir döner.
yani Valvematic motorun alamet-i farikası 2.0 versiyonda görülür aslında. hem ekonomik, hem de performanslıdır.
-
cevap verem tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, gerçekte çok yardımcı oldunuz.
-
Tabi Passat da tercih edilebilir ancak ben eski nesil TSI'lara biraz şüphe ile yaklaşırım.
Evet, Megane 4 de güzel bir seçenek ancak o paraya bulunabilir mi bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@Ö1f1 detalı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Bazı arkadaşalr da sormuş ben dizel araca Skoda Yeti de bindim, çok iyiydi ama dizel biraz daha çok bakım istiyor ben yılda 9-10 bin km anca yapıyorum o yüzden bana lpg daha iyi geliyor.
Araba doluyken yolda kamyonlarla yanyana gitmeyecek şekilde olsa bana yeter.
yıllar önce mersine gittim bende hyundai accent 1.3 vardı, yol bana işkence olmuştu, o duruma düşmeyim yeter.
Evensis parça pahalı diye ustam da söyledi, zor da bulunur dedi.
Megane 4 ün tipini seviyorum ama bütçeyi aşıyor sanırım.
Passat, megane, elentra lpgli nasıl olur ona da bakayım sizlerin tavsiyeleri üzerine.
@en1gma Ben hep Ankara ve civarına bakmıştım, uzaklardan getirmeye adamım yok diye.
teşekkürler.
-
Gezenadam firması var. Eksperi sizin adınıza yapar, arabayı alır gelirsiniz. Ya sizin bütçede sıkıntı var ya bulduğunuz araçlarda böyle bir rakam yok zira.
Avensisin parçası bulunur buarada,1.6d olan motor da çok modelde kullanıldı.
Sizden rica etsem lpgli olacak şekilde sedan ya da suv hatta mpv olarak 770-780 bin bütçeye 3- 4 arabalık bir sıralama yapar mısınız benim için?
ben Ankara ve çevresine bakıyorum , istanbulda çok uyguna da olsa gidip getiremem diye hiç bakmıyorum.
-
yaniarabaya göre yüksek fiyatlı mı benim bulduklarım.
Ankara çevresinde, km 140 binden düşük, lpgli ve değişensiz olarak arama yapıyorum.
siz bir kaç tavsiye verebilir misiniz, link olarak?
Bulunduğum ilde 745 bine bırakacağını söyleyen bir avensis elegant extra var 2013.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-memurdan-2013-focus-1180907847/detay
-
Hocam lpg li araç istiyorsanız ve sorunsuz olsun diyorsanız zaten dediğiniz eksikliklere razı gelmeniz gerekiyor benim fikrim. Lpg ye tam uyumlu motorlar atmosferik motorlar ve onlardan birine sahipsiniz, ya sorunsuz lpg düşüncesinden vazgeçeceksiniz yada handikapını kabul edeceksiniz diye düşünüyorum. Dizel alırsınız turbo benzinli alırsınız dediğiniz handikapı yaşamazsınız ama lpg li olmaz bu maalesef böyle, bende lpg li istediğim için 1.4 mpi bayon aldım. Yoksa turbo benzinli dizel modellerde vardı alabileceğim. Birinden birini seçmeniz lazım alacağınız tüm lpgli atmosferik motorlarda bahsettiğiniz handikapı yaşarsınız yada 2.4 motorlu 2004 accord falan bakın isterseniz lpg li
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://www.sahibinden.com/s/x48Ee2sH
116 binde 5lt yakan dizel varken lpgyle ne işiniz var?
2016 sonrası makyajlı kasa auris denk getirebilirseniz kaçırmayın derim
Örnek ilan
https://www.sahibinden.com/s/bChXVT28
1.300 kilogram focus 1.6 Fransız psa nın en az yakan dizel motorlarından biriyle bile şehir içi 6 litre nin üzerinde yakıyor, sen 1.500 kg ın üzerindeki bir arabanın şehir içinde 5 litre yakacağına inanıyor musun ?
O dediğin dizel avensis şehir içi en az 7 litre mazot yakar.
Buda demek oluyor ki LPG li Avensis şehir içinde 12lt LPG yakacak ,bir de üstüne tüple uğraşacak.
2013 model eski kasa araba almaya değer mi peki?
Hocam size attığınız ilanlara göre nacizane tecrübelerime dayanarak birkaç öneri vermek istiyorum,
Öncelikle lpg li bakıyorsanız atmosferik ve japonlara yönelmenizi öneririm, çünkü atmış olduğunuz ilandaki focuslar lpg ile subap eritiyor, üst kapak açılıyor, sanayilerde perişan olursunuz, cebinizden giden parayı söylemiyorum bile.
Atmış olduğunuz honda ilanında fark ettim bu bütçe ile manuel araba bakmayın derim, çünkü bu bütçelere düzgün otomatik vites bulabilirsiniz. Manuel bakılacaksa bile civic zaten bakılmaz şanzıman oranı çok kısa ve 5 ileri, 5. Vites 3.000 devirde 105 km/s hızla gidebiliyor, otomatikleri de alınmaz çünkü eski tip 5 ileri oranları çok uzun şanzıman var, araba çok hantal kalıyor bu sefer de 125 hp değil de 80 hp gibi gidiyor.
Bunun dışında civic fb7 kasa alınmaz yine, neden diyecek olursanız bunların boyası kavlıyor, fabrikasyon kronik sorunu var, lpg li kullanıldığında da benzin göstergesi benzin kullanılmasa bile kendiliğinden düşer, bu da bir hatadır, depo göstergesi şamandıraya bağlı değil teker ne kadar dönerse o kadar azalıyor gösterge, belki şamandıra bile yoktur :).
Corolla atmışsınız, bütçenize corollanın yeni kasası zorlanır alınır, çünkü corolla ve auriste yeni kasada yani 2013 2018 arası kasalarda multidrive s cvt şanzıman vardır ve değişken oranlı şanzıman sayesinde optimum sürül imkanı sağlar ve bu kasalarda 132 hp lik 1. 6 benzinli valvematic motor vardır performansı 1.6 atmosferik araçların üzerindedir, nette turbo benzinli araçlarla beraber yürüdüğü hatta geçtiği videolar vardır inceleyebilirsiniz.
Velhasıl kelam bütçenize 2013 2018 arası 1.6 corolla ya da auris öneririm, denk getirebilirseniz çok iyi tercih olur. Hatta bulabiliyorsanız corollada ve auriste makyajlı kasalar daha iyidir 2015 ya da 2016 sonrası olması lazım.
Auris mi corolla mı derseniz, auris daha kaliteli İngiltere üretimidir boş donanımı yoktur en baz donanımı bile doludur bir standartı vardır yani. Arka süspansiyonları tam bağımsızdır, corolladan farklı olarak cam tavanlı versiyonları vardır, genel anlamda daha kalitelidir. Hatchback olduğu için bagajı lt bazında corollaya göre biraz küçük olsa bile daha kullanışlıdır. İlla sedan arayışınız varsa corolla alınır o zaman diyebilirim. Bu arada genel olarak aurislerin kullanıcı kitlesi çok düzgündür bu yüzden düşük km ve genelde temiz olur araçlar bu yüzden de avantajlıdır.
Attığım örnek ilandaki auris makyajlı kasa idi, ondan bulursanız kaçırmayın derim, ama o olmassa bile makyajsız kasa auris de diğer seçeneklere göre en mantıklı tercih olur diye düşünüyorum, düşük bir ihtimal ama olur da makyajlı corolla bulup makyajsız aurisle arada kalırsanız makyajlı corolla derim kesinlikle bu arada.
Bu arada bütçenize göre düzgün auris bulma ihtimaliniz corollaya göre daha fazla oluyor o açıdan da bakarak aurisin mantıklı olduğunu düşünebiliriz aslında.
Birazdan makyajsız auris örnekleri de atacağım.
Unutmadan söyleyeyim focusların kronik elektrikli direksiyon kutusu arızası da var ve baya maliyetli. O yüzden de focus tercih edilmez.
Merak ettiğiniz başka soru olursa cevaplayabilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aşağı yukarı o civarda olur, ama bu hesapla dahi lpg li olan daha az yakıyor ve daha sorunsuz, hatta olası arıza riskinde maliyet anlamında çok daha az maliyetle çözülebilir.
Tüple uğraşma kısmına katılmıyorum, düzgün lpg sistemli japon atmosferiklerin lpg li olduğunu yakıt almaya gittiğinizde hatırlarsınız sadece onun dışında benzinli araçtan farkı yok.
Bu durumlardan dolayı da zaten dizel araçların 2. El piyasası can çekişiyor sürekli kan kaybediyor.
Çok yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum.
5 kişilik bir aile için Auris yeterli olur mu? 1.6 life paketlerden çok var, onlar nasıldır?
Size göre 770 bine alınacak Ankarada Auris, Corolla örnek atabilir misiniz boş zamanınızda.
Ben de eşim de sürsün diye ilk hedefim otomatik ama bütçeden dolayı pek bulamıyorum
2012 corolla otomatik var 150 binde , bunlar sorun çıkarır mı?
Benim durumumda olsanız siz hangi sıraya göre araca bakardınız? marka-model ve yıl olarak?
Ben arama yaparken km 140 bin altı, lpgli Ankara ve civarında olarak arıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 29 Haziran 2024; 15:31:25 > -
Rica ederim hocam,
Auris geniş denilebilecek bir c hatchback, 2013 corollaya göre diz mesafesi az daha kısa olabilir, ama 2013 corollaların diz mesafesi de 2700 mm aks mesafesi ile sınıfında ve o dönemde zirve idi, auris de bu anlamda onun kadar iyi olmasa da iyidir, aurisin özellikle iyi olduğu tarafı hatchback ve kendine has arka tasarımı sayesinde tavan yüksekliği gerçekten iyi ve ferah hissettiriyor, özellikle cam tavanlı olanları zaten çok ferah, özetle iç kabin anlamında sınıfının zirvesi corolla kadar olmasa da o da iyi, hatta ondan diz mesafesi olarak geride olsa da baş mesafesi olarak daha iyi hissettirir diye düşünüyorum.
Bagaj olarak corolla hacim anlamında daha iyi olsa da auris hatchback olduğu için bagajı daha kullanışlıdır, örneğin arka koltukları yatırarak buzdolabını auris te taşıyabilirsiniz belki ama corollada bu pek mümkün değil diye düşünüyorum, ama bagaj lt bazında corollada daha iyidir ama kullanışlı mı derseniz çok iyi olduğunu söyleyemem, bu yorumları corolla ve aurisi deneyimlemiş biri olarak yazıyorum. Ayrıca auriste bagaj üstü pandizotun olduğu yerler kullanılarak bagaj hacmi corollaya yaklaştırabilir diye düşünüyorum.
5 kişilik aile için yeterli olur mu kısmına bu şekilde cevap verebilirim, bence olur, hatta dediğim gibi bazı konularda daha iyi bile, bu arada auris için hacim olarak bi tık geride dediğim tek araba 2013 corolla, onunla kıyaslayınca bu şekilde, yoksa auris diğer modellerle genel toplamda ya eşit ya da daha iyidir diye düşünüyorum.
Ankarada tam arayışınıza uygun bir cam tavanlı auris gördüm, paylaşıyorum örnek ilanı :
https://www.sahibinden.com/s/LLXbz6ab
Bütçenize uygun otomatik bulursunuz diye düşünüyorum hem de 2013 sonrası nesil c segmenti.
2012 olarak kastınız eski kasa corolla sanırım, bütçeniz yeni kasaya yeterken onu tavsiye etmem, bir de onların motoru şanzımanı yine sorunsuz olsa da eski teknolojidir yeni kasaya göre, yani performans anlamında yavaş kalır, 2012 ler sorunsuz mudur sorunuza gelecek olursam, yine genel anlamda sorunsuzdur ama yeni 2013 sonrası olanlara göre değişmesi gereken sarf malzeme ihtiyacı daha fazla olacaktır, atıyorum manuel olsa idi baskı balata yüksek ihtimalle onda bitmiş olurken yeni kasada bir süre daha kullanırdınız gibisinden, yoksa bu da bir sorun değil, yani yeni kasada yine de daha avantajlı olursunuz. Teknoloji yenilik farkını söylemiyorum bile.
Ben olsam ilk önceliğim zor olsa da makyajlı kasa 2015 ya da 2016 sonrası olması lazım corolla ya da auristen hangisi denk gelirse onu alırdım, ama önceliğim hacmi yetecekse ki çok aşırı fark yok yeter bence, auris olurdu, eğer ikisi de makyajlı denk gelmesse yine dolu dolu cam tavanlı tertemiz auris alırdım sonra corolla 2013 sonrası yani.
Auris ve corolla varken diğerlerini düşünmezdim bile.
Paylaştığım örnek ilan güzel duruyordu temizse ya da benzeri temiz hesabınıza uyan varsa değerlendirmenizi öneririm.
Yine denk geldiğim ilan olursa paylaşırım buradan.
Şimdiden hayırlı olsun.
-
1.6 life lar corollalarda var, corolla için soruyorsunuz sanırım, life çok boş bir paket tavsiye etmem ama makyajlı kasa ile geldi diye biliyorum, model yılı yeni olsun donanım önceliğim değil derseniz düşünülebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X