Şimdi Ara

2013 CIVIC SEDAN(MAKYAJLI) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
4
Favori
43.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: EnginAKB

ne performansı arkadaşım, Civic, Accord teknik verilerini bir getir bakalım neye kime göre iyi, Aracı bas bas bağırtmak, devir çevirmek demek değil performans,
    aktarma dahil beher ünite ve tüketimle üretilen gücün, başarılı bir aktarma ile yola iletilmesine diyoruz bir performans diye.

Honda spesifik araçlarda başarılı olmuş olabilir ama ne bize sattığı 1.6, ne de 2.0 LT atmosferik motorlar ve tork konvertörlü şanzımanların performanla uzaktan yakından alakası yok.

Teknik verileri ortadıdır. Yakıt tüketimleride bellidir. Performans devir çevirmek değildir de ne demek ? Araç gücünü üst devirlerde veriyorsa sende devir çeviriceksin bağırtmak felan nedir bunlar ? Ben bir çok manuel araç kullandım ve Honda'da kullandım otomatikler üzerinde performans konusunda bilgim yok ama duyduğum kadarıyla performansından memnun olmayanda yok , ama kullanmadım yorumluyamam vites geçişlerini vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_emre34 -- 4 Haziran 2013; 15:35:06 >

• Bu konu 6 sayfa olmuş ama içeriğine bakın, herkes birbirine laf atmış.. Kilit vurulsa yeridir..
  • Önünü hafiften accorda benzettim :) ama honda yeni kasalarında biraz farklı gözüksede biraz alışınca çok hoş geliyor gözüme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut kasa begenilmiyor.
    Ben begendim ve 2 gun oncede 2013 de siparisini verdigim araci teslim aldim.
    Fistik gibi biniyorum. Pek mi pek begeniyorum. Anatomik bagaj spoiler la da pek hos oldu.

• Ortadogu'da bile aylardir var. Ulkemizde hala neden yok anlamis degilim.

Ayrica 1.6 yerine 1.8 motorlusu Ortadogu'da cok satiyor. Bizde de uretim yerli oldugu icin 1.8 olani artik satarlar insallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 model elegance eco lpg kiti dahil otomatik vites araclari otv zammi oncesi 58.000tl ye verdiler.
    2014 lere 63.000tl deniyor.
    Makyajli kasa dizel birde otamatik secenegi olan gelirse abartisiz 75.000tl den asagi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemele

2013 model elegance eco lpg kiti dahil otomatik vites araclari otv zammi oncesi 58.000tl ye verdiler.
    Makyajli kasa dizel birde otamatik secenegi olan gelirse abartisiz 75.000tl den asagi olmaz.

Makyajlı kasadan ötesi gelmeyecek ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

2013 model elegance eco lpg kiti dahil otomatik vites araclari otv zammi oncesi 58.000tl ye verdiler.

Kasa ilk ciktiginda cok hosuma gitmisti.
    O zamanki aracim ihtiyaclarimi karsiliyordu.

Makyajlidan otesi olurmu omaz mi bilmem.
    Sedan istedigim ozelliklerde ve fiyat olarak bunu aldim. Cok da iyi etmisim.

5 yil sonra bakariz artik.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Ortadogu'da bile aylardir var. Ulkemizde hala neden yok anlamis degilim.

Ayrica 1.6 yerine 1.8 motorlusu Ortadogu'da cok satiyor. Bizde de uretim yerli oldugu icin 1.8 olani artik satarlar insallah.

1.8 ÖTV'si %90 yalnız hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

Kasa ilk ciktiginda cok hosuma gitmisti.
    O zamanki aracim ihtiyaclarimi karsiliyordu.

Makyajlidan otesi olurmu omaz mi bilmem.
    Sedan istedigim ozelliklerde ve fiyat olarak bunu aldim. Cok da iyi etmisim.

5 yil sonra bakariz artik.

hocam 1.6 dizel kaputuna sığmıyormuş arabanın o yüzden dizel ve dizel-otomatik olmayacak diyorum ...

• Olmadı bi Hondamız :)) çok sağlam yapmışlar.
  • quote:

ne performansı arkadaşım, Civic, Accord teknik verilerini bir getir bakalım neye kime göre iyi, Aracı bas bas bağırtmak, devir çevirmek demek değil performans,
    aktarma dahil beher ünite ve tüketimle üretilen gücün, başarılı bir aktarma ile yola iletilmesine diyoruz bir performans diye.

Honda spesifik araçlarda başarılı olmuş olabilir ama ne bize sattığı 1.6, ne de 2.0 LT atmosferik motorlar ve tork konvertörlü şanzımanların performanla uzaktan yakından alakası yok.

Aracı bağırtmadan performans uretebılen 1 tane motor soyleyın butun otomobıl forum hesaplarımı kapatıp tövbe edicem arabalara. PErformans devir çevirmekten doğar zaten. Aktarma-motor-üretilen güç- tüketilen yakıt kombinesinde performansı yok diyeceğiniz en son marka Honda dır. Bu sayededır f20c motorla lıtre başına alınan HP ile ferrarıyı dahı gerıde bırakmış motora sahiptir. Bu sayededırkı 5 yıl ust uste yılın motoru odulunu alan b16a2 kodlu vtec motoru uretmiştir. Gel gelelım aynı şeyın çok daha ıyılerını yapabılcek teknolojıye sahip ama emisyon değerlerı kısıtlıyor Hondayı yoksa diğer markalar yuksek hacımlerle 400-500hp alırken düşük hacımlerle aynı gucu elde edıp farkını ortaya koyabılırdı. :)

• Bu iş de S3 lere 4.3 güncellemesine döndü çoğu yere geldi Türkiye'ye hala gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

quote:

Aracı bağırtmadan performans uretebılen 1 tane motor soyleyın butun otomobıl forum hesaplarımı kapatıp tövbe edicem arabalara. PErformans devir çevirmekten doğar zaten. Aktarma-motor-üretilen güç- tüketilen yakıt kombinesinde performansı yok diyeceğiniz en son marka Honda dır. Bu sayededır f20c motorla lıtre başına alınan HP ile ferrarıyı dahı gerıde bırakmış motora sahiptir. Bu sayededırkı 5 yıl ust uste yılın motoru odulunu alan b16a2 kodlu vtec motoru uretmiştir. Gel gelelım aynı şeyın çok daha ıyılerını yapabılcek teknolojıye sahip ama emisyon değerlerı kısıtlıyor Hondayı yoksa diğer markalar yuksek hacımlerle 400-500hp alırken düşük hacımlerle aynı gucu elde edıp farkını ortaya koyabılırdı. :)

Araci ilk aldigim gun İstanbulda olanlar bilir. Dolmabahce yonunden gelip, Besiktas-Bogazici kopru baglanti yolunda hafif rampali yolda gidiyorum.

Arac öldü moralim bozuldu. Bu ne dedim. Eski aracim Cobra(2004 Golf4, 102Hp, 8valf) bu yokusu bir hamlede soluksuz cikardi, civic cikamiyor dedim.

Sonra kizdim gaza yuklendim iste o esnada o muhtesem sesi duydum ve arac birden şaha kalkti bakire ceylan gibi sekti.

İlk gun korku ve araci hirpalamamak icin gaza basmiyormusum. Tabii birde ilk arac 8 valf olunca sehir icinde daha seri olabiliyor. Hb ve sedan farkida etkili.

Bugun 3. gun ve civic e hergun daha cok sevmeye basladim. Bu araci ben tek bir nedenle tavsiye etmem. Bu nedende bu araci aldinizmi baslangic icin en az 3.000tl modify butcesi ayirmaniz gerekir.

Bir araci yapilan ufak tefek degisiklikler bu kadar mi farkli gosterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Bu iş de S3 lere 4.3 güncellemesine döndü çoğu yere geldi Türkiye'ye hala gelmedi.

• Merhabalar,
    Bazı kişiler 2012 Civiclerin daha fazla özelliğe sahip olduğunu söylemektedir, park sensörü, katlanabilir ayna gibi.
    2012 Civic ile Makyajlı kasa arasında ne gibi farklılıklar var, teknik özellik ve görünüş açısından yazabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.