Şimdi Ara

2013 CIVIC SEDAN(MAKYAJLI) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
4
Favori
43.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

@FlyingUnderpants hocam uğraşmayın. Yani olay ortada. Aracın hangi tarihte satışına başlandığı vs her şey ortada fakat kişiler nedense internetteki belgelere değil, kendi fikirlerine inanıyorlar. Ama nafile. Bu araç Türkiye Civic Sedan'ın neredeyse aynısı. Ve makyajlanan kasa Türkiye'de Amerika'dan 6 ay sonra satışa sunulduysa makyajlı olanı da benzer şekilde satışa sunulacaktır diye tahmin ediyorum. Sanırım arkadaşlar yeni aldıkları aracın bu kadar kısa sürece makyajlanacak olmasını kabul etmek istemiyorlar ama olacak olan maalesef budur.

@ccecy kesinlikle haklısınız ama bu makyaj olayı hala kabul edilmek istenmiyor. Ama sonuçta olacak olanı da yazmışsınız.

Ses izolasyonu konusunda ise Honda bile izolasyonun yetersiz olduğunu ve geliştirdiklerini belirtmişken fazla yoruma gerek duymuyorum.

İste benim anlatmak istedigim bu 6 ay once degil cok.daha uzun suredir satiliyot tsunami yuzunden.bir cok ulkete gec gitti modeller.ben burda.bu olayi savunurken hondadan bir para almiyorum.sonucta amerikada ne kadar sure.icerisinde makyaj yerse burdada ayni surede yer

Hiçbir şey anlamadım. Noktalama işaretlerini daha özenli kullanmaya çalışın.
    Arada bir Tsunami geçiyor ama onun da Civic ile ne alakası var çözemedim.

• bu siyah renginin videosu:

bu da beyaz rengi ancak arkada az da olsa mavi gözüküyor.
    favorim yine mavi :)

• Herkesin beğendiğini ben mi beğenmiyorum eskileri çok daha güzeldi alışmış gözüm eski kasa civiclere.
  • Az once honda turkiye ile gorustum! Turkiye ve avrupada satilan civic sedanlarda kesinlikle kasa degisimi veya makyaj söz konusu degil dedi görevli arkadas!! Amerikada piyasaya sunulan makyajli civic amerikaya özgü üretilmis! 1 ay icinde bende alicam civic bu konusma biraz icimi rahatlatti yoksa bile bike lades olmaya gerek yok !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bukadar hızlı makyaj yiyen ender model heralde civic ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: red007

Az once honda turkiye ile gorustum! Turkiye ve avrupada satilan civic sedanlarda kesinlikle kasa degisimi veya makyaj söz konusu degil dedi görevli arkadas!! Amerikada piyasaya sunulan makyajli civic amerikaya özgü üretilmis! 1 ay icinde bende alicam civic bu konusma biraz icimi rahatlatti yoksa bile bike lades olmaya gerek yok !!!

Az önce bende 3 firma ile görüştüm. hem fiyat aldım hem de makyaj gören kasa ile ilgili bilgi aldım.

Öncelikle Honda nın 5 yılda bir kasayı yenilediğini en erken kasa değişikğinin 2018 yılında olacağını söylediler ve gayet ciddi bir biçimde bunu anlattılar.

almış olduğum fiyatlar

ÇİFTKURTLAR BAYİSİ : 49000 TL

AYIŞIĞI BAYİSİ : 49500 TL

HONDA CEM BAYİSİ : 50500 TL

Bu fiyatlar Elegance Otomatik fiyatlarıdır.

çift kurtlar bayisi ellerinde hazır hemen siyah renk olduğunu söyledi 49000 tl ye bırakırız dediler.

Sadece fiyat sordum hiç pazarlık yapmadım.

bu fiyatları telefon görüşmesinde verdiler..

• Bu arabanın eski kasası daha güzeldi ya ben bunu pek beğenemedim
     2013 CIVIC SEDAN(MAKYAJLI)
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat köse

quote:

Az once honda turkiye ile gorustum! Turkiye ve avrupada satilan civic sedanlarda kesinlikle kasa degisimi veya makyaj söz konusu degil dedi görevli arkadas!! Amerikada piyasaya sunulan makyajli civic amerikaya özgü üretilmis! 1 ay icinde bende alicam civic bu konusma biraz icimi rahatlatti yoksa bile bike lades olmaya gerek yok !!!

Az önce bende 3 firma ile görüştüm. hem fiyat aldım hem de makyaj gören kasa ile ilgili bilgi aldım.

Öncelikle Honda nın 5 yılda bir kasayı yenilediğini en erken kasa değişikğinin 2018 yılında olacağını söylediler ve gayet ciddi bir biçimde bunu anlattılar.

almış olduğum fiyatlar

çift kurtlar bayisi ellerinde hazır hemen siyah renk olduğunu söyledi 49000 tl ye bırakırız dediler.

bilmem daha asagi cekebilir misin ancak 49ooo bile basli basina cok iyi fiyat.

siyah asil bir renk ve bu araca yakisiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat köse

quote:

almış olduğum fiyatlar

Çok iyi indirimler. Demekki civic fiyatlarını değerlendirirken listeden 5 bin TL altını hesaplayacağız.

• quote:

Consumer Reports on the 2013 Civic

Honda introduces an improved Civic, following harsh reviews

It's rather unprecedented for a car company to launch a mid-cycle freshening after merely 18 months on the market. But that's exactly what Honda did after our criticism of the 2012 Civic.

Shortly after Honda launched the 2012 Civic, we tested it. The resulting overall test score, based on more than 50 individual tests, was too low to meet the threshold for being recommended. The 2012 redesign was a measured step back, and, unfortunately came at a time when many competitors stepped up their game. (And we weren't the only media outlet to notice.) We've now driven the freshened model back to back with the 2012 one and can say that it's a marked improvement.

What bugged us about the 2012 Civic? Here are a few criticisms:
    •Choppy ride made the car jumpy and nervous.
    •Lackluster handling produced reluctant response in corners.
    •Vague steering, especially when Hondas used to have such good feedback.
    •Elevated road noise created a loud, fatiguing cabin environment.
    •Low-rent interior with drab materials and cheap plastics.

Normally, a model gets a freshening about halfway into its life cycle, typically four to six years. The Civic's freshening and the prominent announcement at a major auto show indicates how critical the Civic is for Honda. More motivating for the company, we think, is the fact that the Civic didn't qualify as being a recommended model by Consumer Reports.

We just experienced the new Civic, borrowed from Honda. At first, it feels very familiar and you might think this is just a cosmetic job, but as the miles rolled on it became clear the ride is no longer choppy. In fact it's quite good for the class. While road noise is not eradicated, it is considerably reduced—you no longer get that loud drumming every time you hit coarse pavement or concrete.

Handling is more responsive, too, with more prompt turn-in and less body lean. Also, the steering now has a modicum of feedback and decent weighting.

The interior is richer with some chrome accents and a soft dash top in front of the passenger. Elbow touch-points have soft padding on the front doors. An automatic climate control is a nice surprise for the EX version and a rear-view camera is standard across the board. Price goes up $160 for all versions.

It's always good to see a high-volume car getting better, and we're glad our constructive criticism helped bringing about such an improvement. We're going to buy our own 2013 model soon to test, and we think it will rank higher among its peers. Ultimately, this is the car Honda should have launched in the first place.

bire bir çeviri için vaktim yok ancak yukarıdaki yazının söyle bir üstünden geçeceğim.
    bildiğiniz gibi "Consumer Reports" (www.consumerreports.org) (Tüketici Raporları) isimli kuruluş ABD'li tüketicilerin ciddiye aldığı bir yapılanma çünkü misal honda civic sedan'ı 50 farklı teste tabii tutmuşlardı.
    öyle direksiyonun başına geçip, 2km yol gidip, yorum yapan organizasyonlardan değil.
    bu kuruluşun kötü kritikleri ve honda civic'i "tavsiye ettiğimiz otomobiller" listesinden çıkarması sonucu honda acil bir makyaja gitmişti.

şimdi bu kuruluş, honda'dan kiraladıkları 2013 honda civic üzerinde hızlı bir incelemede bulunmuş ve hakkında ufak bir bildiri yayınlamış.
    kendi aracımızı satın alıp detaylı incelemeleri yakında yapacağız diye de not düşmüşler.

2012'nin negative yönleri olarak:
    dalgalı sürüş aracı zıplamaya yatkın ve kararsız yapmış.
    donuk/cansız kullanım özellikle virajlarda istenmeyen görüntüler veriyordu.
    belirsiz/bol direksiyon hissi. özellikle de honda bu konuda iyi bir üne sahipken.
    yol sesi!
    kalitesiz ucuz iç mekan ve plastik aksam.

bir araba firmasının sadece 18 ay sonra yenilenmesi alışılmış bir durum değildir diyor açılış cümlesi olarak (!!!)
    2012 yeni dizaynı bir ilerleme değil, bir adım geri atmaydı honda için diyor. özellikle de rakipleri bir adım ileri atmışken.
    ve bunu dile getiren tek medya biz değiliz diyor.

normalde bir firmanın aracını makyaja alması, yarı ömründe olur diyor. hondanın bu erken değişimi büyük bir otomobil fuarında anons etmesi honda'nın civic modelini ne kadar önemsediğini gösterir diyor.

kiraladığımız bu araça ilk bakışta değişimlerin sadece kozmetik olduğu sanılıyor, ancak kilometreler ilerledikçe sürüş dinamiğinin artık kararsız olmadığını söyleyebiliriz diyor.
    hatta sınıfına göre hiç fena değil diyor.
    yol sesinin kaybolmasa da azaltıldığını, artık kasis veya yüksek bir yerden geçerken gürültü/patırtı duyulmadığını belirtiyor.

kullanımın (direksiyonun sanırım) daha hızlı tepki verdiğini, virajda daha çabuk dönüşler sağlandığını ve kasanın yatmasının daha az olduğunu söylüyor.

krom kullanımı ve yumuşak melzeme kullanımı ile iç ve dış detaylarda daha iyi işler elde edildiğini vurguluyor.

ilk izlenimleri bu şekildeymiş, kendi 2013 civic sedanlarını alınca çok kapsamlı testlerden geçireceklerini söylüyorlar ve ekliyorlar: "sanırız bu civic rakiplerinden fazla puan alacaktır. honda'nın en başta çıkarması gereken civic buydu."

• quote:

Orijinalden alıntı: JacKSparrow12

Bu arabanın eski kasası daha güzeldi ya ben bunu pek beğenemedim
     2013 CIVIC SEDAN(MAKYAJLI)

Kesinlikle katılıyorum
    +1
  • Eskiye oranla çok daha güzel olmuş bence.Dizeli gelirse patlama yapabilir.

• bu kadar kısa sürede makyaja alınan bir aracı hayatımda hiç görmemiştim ve bunun söylenmemiş karşılığı "evet hatamızı kabul ediyoruz, bu araç olmadı" dır.

2012 civic full donanım otomatiği (bacanakta var, ankara'da çayyolu-havaalanı/çevreyolu güzergahında 100 km'nin üzerinde kullandım benzini doldurup) kendi çapımda test etmiş ve beğenmiş birisi olarak biraz şaşırdığımı da itiraf edeyim. bu kadar çabuk bir değişimi "biz türkiye'de yaşayanlar beklemeyebiliriz" ama amerika gibi bir ülkede bu araç ciddi biçimde eleştirildiyse honda'nın merkezinde çok fazla serçeparmak kıyıma uğramış, samuray kılıçları çalışmış olsa gerek.

2012 model yeni civic'in benim için falsosu dış tasarımdı. benim kullandığım versiyonda navi-ekran, sunroof krem deri koltuklar filan beni tatmin etmişti.

ta ki baz donanımı görene kadar. eskişehir'de arkadaşımın aldığı (hemde 2006 civic, 30.000'de ve otomatik aracı değiştirdi akıllı !!!) araca binince "oha oğlum bari navi taktırsaydın" demiştim ki 1 ay sonra 2012 alanlar için acı haber okyanus ötesinden geldi.

yeni tasarım önden biraz accord olmuş, güzel olmuş, arka kısım da eskisine göre kesinlikle 3 gömlek güzel. façayı toparlamaları bir yana aracın kokpiti, işçilik ve malzeme kalitesinin yükseltilmesi, yürüyen aksamda yapılan değişiklikler ve gürültü gibi, direksiyon gibi kritik noktalarda yapılan kritik iyileştirmeler "benim naçiz bakış açım tarafından makyaj değil, yeni kasa olarak algılanması gereken değişiklikler."

tabii ki de honda bu araca bu kadar kısa süre içinde makyaj diyecektir onlar da kendi içlerinde haklı.

işin -bizim için kötü yanı- honda'nın türkiye için olan bakış açısı; yani bu adamların hatchback için dizel getireceği malum, sedan içinse gelmez, bu adamların getireceğine inanmıyorum, cr-v gelecek 1.6, accord'da geleceğini yine sanmıyorum. cvt'ninse dizelle gelmesi imkansız o iş için hiç sevmediğim doğuş oto'dan yönetici getirmeleri lazım ya da sokaktan adam çevirmeleri ve kararı ona verdirtmeleri gerekiyor. aksi takdirde honda'da karar verici kişilerin 1.6 i-dtec-cvt(veya) i-shift getirmeleri imkansız. aksi takdirde bu çok mantıklı ve satın alınması gereken bir seçenek oluşturur bu da honda'nın politikasına ters!!!

açıklanan dizel seçenekler ve şanzıman seçeneklerinden sonra benim -bir hondasever olarak- fikrim malesef bu şekilde.

• Yani arkadaşlar sonuç olarak 2012 civic alınmalı mı? alınmamalı mı?
  • güncel kasadan daha güzel olmuş
  • Makyajlı olan bir an önce gelir umarım.
  • Üreticisi bile sevmemiş.
  • müşteriden tokadı yiyince akılları başlarına gelmiş anlaşılan. O leğen plastiğini söküp atmaları ve kroma ağırlık vermeleri ders aldıklarını gösteriyor. İmkanım olsa kesinlikle düşünürdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qvzd
    Yani arkadaşlar sonuç olarak 2012 civic alınmalı mı? alınmamalı mı?

kasa güncelliğine, estetiğe takıntılı değilsen alabilirsin.
    bence 51,oooTL ye full ve otomatik bir civic piyasadaki çoğu araçtan daha konforlu, eğlenceli, sürüşü keyifli.

ancak abd honda'da yapılan değişiklikler er ya da geç avrupa ve asya pazarına gelecek.
    benim tahminim 2013 sonu veya 2014 başı.
    bu konuda bilgi almak için honda japan headquarters'a mail attım, "kendi ülkendeki satıcıya sor" diyip geçiştiriyorlar şimdilik.

2013 versiyonunun hem ön/arka/iç design hem de gözle görünmeyen bir iki konuda (yol tutuş, direksiyon hassasiyeti, kabin gürültüsü vs.) 2012'den üstün olduğu aşikar.

tüm bu bilgiler ışığında karar vermek sana kalmış :)

• oldu olacak eskı kasa accord u yenı kasa cıvıc dıye versınler.hem ıcı de guzel.
    cıvıc lerın ıcı hıcbır zaman guzel olmadı bu gıdısle olmayacak galıba.bıraz özenseler...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.