Şimdi Ara

2013 FİESTA ALAN ARKADAŞLAR NE KADARA NEREDEN ALDILAR (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.519
Cevap
7
Favori
88.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Estağfurullah, ben de teşekkür ederim...
  • igtx İ kullanıcısına yanıt
    Hoşbulduk igtx @
    Arka için verdiğim değerler aracın resmi değerleri. Siz yalnız lastik basıncı konusunda değil tüm teknik konularda ben de dahil olmak üzere milletin dediğini boşverin. Aracın mühendisleri ne diyorsa o. Ben forumlarda ne konulara ne yorumlar okudum. Akıl almaz şeyler. Yük durumu ve kullandığınız lastik türüne göre tüm değerler sol kapınızda mevcut. Teknik konular şakaya gelmez. Tekrar teşekkürler, iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmree1903

Hoşbulduk igtx @
    Arka için verdiğim değerler aracın resmi değerleri. Siz yalnız lastik basıncı konusunda değil tüm teknik konularda ben de dahil olmak üzere milletin dediğini boşverin. Aracın mühendisleri ne diyorsa o. Ben forumlarda ne konulara ne yorumlar okudum. Akıl almaz şeyler. Yük durumu ve kullandığınız lastik türüne göre tüm değerler sol kapınızda mevcut. Teknik konular şakaya gelmez. Tekrar teşekkürler, iyi forumlar...

Ben aracı aldığımda lastiklerin basıncı 46 idi. Kontrol eden eleman abi bu ne felan demişti bende şaşırdım ama sonradan servisin işi olduğunu anladım. Şu an ön ve arkaları 32 33 civarında tutuyorum. Teknik hiç bir bilgim yok lastik konusunda. Hepsinin aynı değerde olması olumsuz ne gibi bir sonuç doğurur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chewee

quote:

Orijinalden alıntı: emmree1903

Hoşbulduk igtx @

Ben aracı aldığımda lastiklerin basıncı 46 idi. Kontrol eden eleman abi bu ne felan demişti bende şaşırdım ama sonradan servisin işi olduğunu anladım. Şu an ön ve arkaları 32 33 civarında tutuyorum. Teknik hiç bir bilgim yok lastik konusunda. Hepsinin aynı değerde olması olumsuz ne gibi bir sonuç doğurur.

Herşeyden önemlisi yol tutuşunuzu düşürür. Fren mesafenizi uzatır, gürültüyü arttırı vs. Yakıt tüketiminiz ise azalır ama güvenlik yakıttan önemlidir diye düşünüyorum :) Dediğim gibi yük ve lastik ölçünüze göre değerler sol kapı tarafında şasi üzerinde mevcut.

• Bu arada kapılarda reflektör varmış.Ben onları nedense kırmızı ışık diye hatırlıyordum?Kapı altında da ışık yok tabiki.
    Ayrıca yolcu koltuğunda emniyet kemeri takılmadığında uyarı vermiyor araç.(Bunu belki koltuğa çanta vs koyunca da öteceğini düşünüp iptal etmişlerdir diye düşündüm.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

Orijinalden alıntı: gokhantopal

quote:

Orijinalden alıntı: burki_rock

Gökhan Hayırlı uğur lu olsun Allah kaza bela vermesin :)
    Gönlünce kullanırsın inşallah aracını :)
    Buarada 3. depoyu attım 70 kalmıştı gösterge 200e fulledi 500 km gösterdi. Ortalama 8.9 du sıfırladım bakalım şimdi ne olacak :) Ama dün 7.0 gösteriyordu ilk dakikalarda :)

ustad nasil sifirliyoruz birde gostergelerden hangisi anlik hsngisi genel ortalama

Sıfırlamayı ben de bilmiyorum. Ama anlık ve ortalama değer için, soldaki butona her basışta değişiyor malum. Onlardan bir tanesi anlık değer. Bunu trafik içinde sürekli değişken olmasından anlayabiliyorum. Öteki o kadar oynak değil bu da genel ortalama.

Benim 1 depo bitti. İkincideyim. 200 liraya doluyor ve bir depoyla yaklaşık 500km filan gidiyor (1.6 otomatik), ortalama da 7.8 gösteriyor. İleride daha da azalacaktır herhalde. Arada köprü yolu ve bağlantı yollarında giderken hızı 70 veya 80'e sabitliyorum bunun etkisi de büyük sanırım

Beyler biraz geç gördüm ama cevaplar verilmiş bile :)
    Ben ilk 8.9 ile devam ettim 2 depo.
    3. alışımı geçen hafta yaptım 1 haftaya yakındır biniyorum 7.0 şuanda :)
    O değer düştükçe insan mutlu oluyor yahu :)

• arkadaşlar merhaba. bir arkadaşım nakite sıkıştığı için şirketine ait 2 arabadan birini satmak istiyor bana. ellerinde 1.5 TDCi ve 1.6i 105PS PowerShift A/T var. dizeli 43.800 e otomatiği de 41.500 almışlardı. şimdi arkadaş bana kendi kullandığı dizeli 35 civarı satayım sana dedi fakat sonradan kendi arabasından vazgeçip otomatiği verelim dedi max. 35.000 civarı anlaşabiliriz onunla. alalı 2 ay oldu. yaklaşık 1000 km de falandır. sizce alınır mı bikaç ay sonra kaça satabilirim? (ikisi de titanium)
  • quote:

Orijinalden alıntı: genç_atomcu

arkadaşlar merhaba. bir arkadaşım nakite sıkıştığı için şirketine ait 2 arabadan birini satmak istiyor bana. ellerinde 1.5 TDCi ve 1.6i 105PS PowerShift A/T var. dizeli 43.800 e otomatiği de 41.500 almışlardı. şimdi arkadaş bana kendi kullandığı dizeli 35 civarı satayım sana dedi fakat sonradan kendi arabasından vazgeçip otomatiği verelim dedi max. 35.000 civarı anlaşabiliriz onunla. alalı 2 ay oldu. yaklaşık 1000 km de falandır. sizce alınır mı bikaç ay sonra kaça satabilirim? (ikisi de titanium)

Bence dizeli kaçırma 35.000 e 2 aylık 1000 km civarı, üstelik tanıdıgın kişiden sıfırdan farksız. Neti araştır, o fiyatlara aynı km de 2013 model 1.5 tdci bulabilecek misin? bi bak istersen. o zaman karar vermek daha kolay olur senin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: achils38

quote:

arkadaşlar merhaba. bir arkadaşım nakite sıkıştığı için şirketine ait 2 arabadan birini satmak istiyor bana. ellerinde 1.5 TDCi ve 1.6i 105PS PowerShift A/T var. dizeli 43.800 e otomatiği de 41.500 almışlardı. şimdi arkadaş bana kendi kullandığı dizeli 35 civarı satayım sana dedi fakat sonradan kendi arabasından vazgeçip otomatiği verelim dedi max. 35.000 civarı anlaşabiliriz onunla. alalı 2 ay oldu. yaklaşık 1000 km de falandır. sizce alınır mı bikaç ay sonra kaça satabilirim? (ikisi de titanium)

Bence dizeli kaçırma 35.000 e 2 aylık 1000 km civarı, üstelik tanıdıgın kişiden sıfırdan farksız. Neti araştır, o fiyatlara aynı km de 2013 model 1.5 tdci bulabilecek misin? bi bak istersen. o zaman karar vermek daha kolay olur senin için.

hocam dizeli veremicek büyük ihtimal. otomatik için aynı şeyleri düşünüyo musunuz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: achils38

quote:

hocam dizeli veremicek büyük ihtimal. otomatik için aynı şeyleri düşünüyo musunuz?

Dizelde şansını zorla olmazsa digeride mantıklı şimdi baktım 10.000-20.000 km arasında 1.6i otomatiklere 38.000ile 41.000 yazmışlar.
    bence her ikiside alınır, ben yakıt ekonomisi ve tekrar satışta fazla zarar etme diye dizel dedim ama şuan sen 35.bine alacaksan zaten piyasasının altında almış oluyorsun.

• Arkadaşlar ben de 2010-2012 dizel Fiesta arıyorum.Varsa satmayı dusunen arkadaslar ırtıbata gecebılırız
  • Konu öldü fiyatlar yüzünden...
  • quote:

Konu öldü fiyatlar yüzünden...

Maalesef :) üzücü ama gerçek, ülkedeki kavga ortamının yarattığı kriz bizim forumdaki sohbetimizi bile bozdu düşünün artık...
  • Maksat hareket gelsin

1000km'yi geçtim ortalama 7.7
     2013 FİESTA ALAN ARKADAŞLAR NE KADARA NEREDEN ALDILAR
  • igtx İ kullanıcısına yanıt
    Şehir içi, şehir dışı? Bir de ortalama hız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandostigre

Şehir içi, şehir dışı? Bir de ortalama hız nedir?

Şehir içi hepsi. Bir iki kere de Kadıköy-Beylikdüzü arası gittim sadece. ortalama sanırım 28-30 civarına denk geliyordu. Yarın bir bakarım unutmazsam.

Araç 1.6 otomatik bu arada
  • Bu arada ben de 10 saatlik direksiyon dersi aldım :) otomatik şart anladım, yoğun trafikte sol ayak iptal oluyor.
    İki saatte otomatik dersi alıp hafta sonu otomatik bir araç kiralamayı planlıyorum :)
    Artık piyasa normale dönene kadar araç kiralaya kiralaya iyice öğrenirim heralde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanimindex

quote:

Konu öldü fiyatlar yüzünden...

Maalesef :) üzücü ama gerçek, ülkedeki kavga ortamının yarattığı kriz bizim forumdaki sohbetimizi bile bozdu düşünün artık...

Sohbette sıkıntı yok da senin araba işi kötü taklaya geldi. Araştırmaya devam mı yoksa beklemeye mi geçtin tamamen :)
  • Ford %18 zam yaptı bu şartlarda pek avantajı kalmadı 50 bin verip fiesta alacağıma astra ya da golf için kendimi zorlarım belki...bir aracın en az 3000 masrafı olur yılda ben o paraya 30 defa araba kiralarım, 2014 sonunu beklerim artık. Fiesta'nın da hastasıyım o ayrı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel aracı olan arkadaşlar, soğuk havalarda ilk marş basmanızda araç rölantide dalgalanma yapıyor mu? Öyle çok değil minik minik 3-10sn kadar.
    Fordclub forumunda bir arkadaş farketmiş ben de bugün farkettim.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.