Şimdi Ara

2013 FİESTA ALAN ARKADAŞLAR NE KADARA NEREDEN ALDILAR (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.519
Cevap
7
Favori
88.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ford % 5,5 zam daha yapmış :) Titanium Powershift 1.6 52,730 TL :)
  • donanimindex D kullanıcısına yanıt
    Mart ayında yapacakları indirim için hazırlık yapılıyordur, o yüzden artmıştır.
  • 1,6 powershift benzinli fiesta aracım 100 km 12 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Sizce bu normal mi?
  • Arkadaşlar benim aralık 4 de aldığım fiesta 3,000 km oldu...Bu aracın yakıtı kaç km den sonra düşer ?
  • Her geçen gün zam geliyor hayırlısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik patladı ve 82H yerine 82V takmak zorunda kaldık bir sorun olur mu?
  • Aralikta almakka iui is yaptik ne zamdan ne mtv den etkilenmedik

• Kotaless kullanıcısına yanıt
    H ve V kodlaması lasstiklerin maksimum hızı ile alakalı diye biliyorum.
    Lastiklerin limitlerine yaklaştıkça tehlikedesiniz demek.Çünkü biri diğerinden daha önce limitine ulaşacak.

Siz yine de bir bilene sorun bence
  • Speedy9355 kullanıcısına yanıt
    H max. 210, V max. 240 km/s limitli yani Fiesta ile bu hızlara ulaşmak pek mümkün olmadığından sorun değil.
    Benim merak ettiğim ise H ve V diye ayırdıklarına göre hamuru felan farklı olmalı, bu durum yol tutuş konusunda felan fark yaratır mı? Lastikçi sorun olmaz dedi ama bir sorayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: roxymarley

1,6 powershift benzinli fiesta aracım 100 km 12 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Sizce bu normal mi?

Değil. Anlık değer ise olabilir ama ortalama için yüksek. Benim 1600 kilometre oldu ortalama 7,8'de
  • Arabayı sıfır alıp hemen uzun yola çıktım. Kışlıklar takılı yazlıklar bagajda, 120 kilo yolcu arka koltuklar eşya dolu Powershift 5,6 yaktı. Eski arabam 6 ileri tam otomatik 6,2-6,3 yakıyordu. Daha rodaj yokken, daha dazla yük ve daha fazla hızla Fiesta' nın yakıtı bence gayet iyi. İnşallah ş.içi de güzel olur.
    Araca gelince, titanum x paket sony müzik navigasyon ve güvenlik paketi mevcut. Donanım ve iç mekan kalitesi bir üst sınıf olan Astra ayarında. Sürüş gayet keyifli ve rahat. Çok atak. Beğenmediğim yönü eski aracıma göre fren daha hissiz, çok aşağıda kavrıyor. Alan arkadaşlara hayırlı olması dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

1,6 powershift benzinli fiesta aracım 100 km 12 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Sizce bu normal mi?

Değil. Anlık değer ise olabilir ama ortalama için yüksek. Benim 1600 kilometre oldu ortalama 7,8'de

valla ortalama tüketim gösteriyor.
    kısa mesafe kullanılıyor ama yine de çok geldi. uzun zamandır dizel manuel kullandıktan sonra benzinli otomatiğe geçince ilk başta normal olabililir mi dedim?
    nelere dikkat etmeliyim?
    önerileriniz nedir?
  • Arkadaşlar liste fiyatları çok uçuk bayiide araç fiyatları nasıl bilginiz varmı?
  • Yakın tarihte bayiden 2014 model fiyatı alan var mı? Bu listeler gerçek mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****

Yakın tarihte bayiden 2014 model fiyatı alan var mı? Bu listeler gerçek mi

Fiyatlar yükselmeye devam ediyor ben vazgeçtim araba almaktan filan, kur bu kadar yükselmedi bu nasıl bir artış anlamak mümkün değil. Firmalar karlılıklarından ve hedeflerinden sapmamak adına mı bu kadar zam yapıyorlar acaba ? Geçen yıl 600 bin araç satıldı bu yıl belki 400 bine gerileyecek aradaki 200 bin araçlık azalmayı anormal zamlarla karşılayacaklar kanımca.
  • quote:

quote:

quote:

kısa mesafe kullanılıyor ama yine de çok geldi. uzun zamandır dizel manuel kullandıktan sonra benzinli otomatiğe geçince ilk başta normal olabililir mi dedim?
    nelere dikkat etmeliyim?
    önerileriniz nedir?

Kullanım tarzı belirleyici etken. Ani fren ve ani hızlanmalardan kaçınmak gerekiyor. Mümkünse haftada bir iki kez nispeten uzun denilebilecek bir yolda sabit hızla gitmek tüketimi düşürüyor. Özellikle hız sabitleyiciyi kullanarak giderseniz 80-90 km civarında sabitlenince değerin düştüğünü görebiliyorsunuz.

Diyelim ki depodaki benzinle 200 km daha gidebilirsin yazıyor. 30-40 km'lik bir mesafe için yola çıktınız. Dur kalk şeklinde giderseniz, ulaştığınız noktada araba sanki 70-80 km yol gitmiş gibi oluyor ve yol sonunda 120-130km'lik daha benzin kaldı diyebiliyor. Ama mümkünse hız sabitleyiciyi açıp gidince veya sabit hızda gidince diyelim, kalan benzin için normal değer 150-160'ı bulabiliyorsunuz. Genel ortalamada da tüketim değerinin değiştiği görülebiliyor.

Hatta bazen mecburiyetten dur kalk yaparak gidildiğinde tüketim artıp benzin hızla tükenirken, sabit hız gidebildiğiniz bir yolda arabanın sizi götürebileceği km sayısını düşecek diye beklerken artış olması görülüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

nelere dikkat etmeliyim?
    önerileriniz nedir?

Kullanım tarzı belirleyici etken. Ani fren ve ani hızlanmalardan kaçınmak gerekiyor. Mümkünse haftada bir iki kez nispeten uzun denilebilecek bir yolda sabit hızla gitmek tüketimi düşürüyor. Özellikle hız sabitleyiciyi kullanarak giderseniz 80-90 km civarında sabitlenince değerin düştüğünü görebiliyorsunuz.

Diyelim ki depodaki benzinle 200 km daha gidebilirsin yazıyor. 30-40 km'lik bir mesafe için yola çıktınız. Dur kalk şeklinde giderseniz, ulaştığınız noktada araba sanki 70-80 km yol gitmiş gibi oluyor ve yol sonunda 120-130km'lik daha benzin kaldı diyebiliyor. Ama mümkünse hız sabitleyiciyi açıp gidince veya sabit hızda gidince diyelim, kalan benzin için normal değer 150-160'ı bulabiliyorsunuz. Genel ortalamada da tüketim değerinin değiştiği görülebiliyor.

Hatta bazen mecburiyetten dur kalk yaparak gidildiğinde tüketim artıp benzin hızla tükenirken, sabit hız gidebildiğiniz bir yolda arabanın sizi götürebileceği km sayısını düşecek diye beklerken artış olması görülüyor.

Geçen yine bir polo 1.4 tiptronik araç kiraladım sabiha gökçen bostancı arası gidip geldim kurtköyde dolandım yanlışlıkla bir TEM'e girdim :) ankaraya gitmeden döndüm Allahtan :) toplam 180 km yol yapmışım...
    Aracı full depo almıştım, full depo teslim ettim, 78 lira benzin parası ödedim :) Velhasıl benzinli otomatik iyi yakıyo hani :) tabi ben senin bu bahsettiğin şeylere uymadım pek, zınk diye durduğum çok olmuştur ve de gazı körüklediğim filan :) Bi de OGS gişesinden HGS ile geçtim ama bunun konumuzla ilgisi yok :) acemilik işte...temmuz ayında böyle yanlış geçişlerde 130 lira ceza ödeyenler olmuş aman dikkat edin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: donanimindex

quote:

Fiyatlar yükselmeye devam ediyor ben vazgeçtim araba almaktan filan, kur bu kadar yükselmedi bu nasıl bir artış anlamak mümkün değil. Firmalar karlılıklarından ve hedeflerinden sapmamak adına mı bu kadar zam yapıyorlar acaba ? Geçen yıl 600 bin araç satıldı bu yıl belki 400 bine gerileyecek aradaki 200 bin araçlık azalmayı anormal zamlarla karşılayacaklar kanımca.

bizde ev alır gibi araba almışız. ikinci elde kar ettiren bir marka oldu 2015 te kasa değişecek, daha da güzelleştikçe bir de onun için artış gelecek.

• Merhaba arkadaşlar,
    fiesta 1.6 powershift yakıt ortalamam 6.3 litreye düştü,biraz daha düşer diye umut ediyorum.Aracımın kilometresi 1500km.
    Bu arada aracımla bir çukura girdim,ön lastik gümledi,lastik kalitesi iyi değil galiba yada lastiklerin yanağı düşük olduğundan kolayca patladı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanimindex

quote:

bizde ev alır gibi araba almışız. ikinci elde kar ettiren bir marka oldu 2015 te kasa değişecek, daha da güzelleştikçe bir de onun için artış gelecek.

Ev alır gibi almışız valla. Otomobil yatırım değildir alma sıfır dedi alırken herkes bildiğin yatırım oldu bizimki şuanki fiyatlara balınca.
    GP Filan ekleyince bniem aldığım fiyatın 9 bin TL üzerinde şuan liste fiyatı aracın.

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.