Şimdi Ara

2013 honda civic eco lpg (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
10.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Samsunda baya uzun bir test ettim. Rampa-düz ayrı ayrı. araç konfor felan çok beğendimdonanımına göre fiyatı da iyi. Ama yıllardır dizel kullandığım için atmosferik bana tat vermedi ve her 10 bin km de bir (400tl) bakımı tercihdışı bırakmama sebep oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Civic şu anda sınıfının iihs testleri neticesinde en sağlam otomobili.
    Dünya çapında sorunsuzluğuyla nam salmış bir alt aksamı var(motor elektronik şanzıman vs)
    iç mekanı gayet şık ve kaliteli.
    2. elin bir nevi krallarından,kapanın elinde kalan bir otomobil.
    125hp lik motorun çekiş açısından da bir sıkıntısı olmaz,olur diyen de zaten otomobilden gram çakmıyordur.
    LPG garantisi sunması da cabası.

Dediklerinin altına imzamı atacaktım, tek noktada takıldım:

- İç mekan benim hiç mi hiç hoşuma gitmiyor, veyahut yeni araçları görünce (Golf, V40,Kia vs) bir de Civic'in eski kasasını düşünce , çok geride kaldığını düşünüyorum.

Bunun dışında Honda Civic'in çok mantıklı, çok iyi bir araç olduğuna hemfikirim. Nihayetinde yerli... Yerli olması benim için en önemli etken, herkese tavsiye ederim, ama tasarımsal zevkler yüzünden ben düşünmezdim.

Ben bu iç mekanı beğenirim diyen arama ise, aracıyla mutluluklar dilerim, pişman olmayacağı bir araç. Bizim şirkette bir abimiz otomatiğini almış, 8-8.5 litre yakıt tüketiyor inanamadım. Performans da çok düşük gelmedi.

Honda yapmış dedim içimden... İlk anlattığında inanmamıştım, gözümle gördüm. DEmekki manueli 7 litre falan yakacak....

• Kokpit dijitalize biraz,ondan her zevke hitap etmeyebilir.
    Golfun daha agirbasli bir kokpiti var,onunda seveni cok.
    Benim acimdan v40 ve donanimli a3 kokpit dedin mi ders olarak okutulacak otomobiller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moza

Lpg hakkinda bilgim yok ama performansli kullanmak isterseniz yuksek devir ve buna bagli olarak yakit tuketimi artar. Sakin kullanan biriyseniz yakiti emsallerine gore iyidir. Yuksek suratte guven vermiyor ve direksiyon sertlesmediginden asiri dikkat ve stres yukluyor.

almamak için önemli bir kriter gibi..
  • 1.6 Dream (Düz Vites) 47.865
    1.6 Dream Eco (Düz Vites) 51.160

buna kit fiyatı eklenince ne oluyor bilgisiolan var mı?

edit: brc kit 1700 TL imiş ama honda ne kadar ücret alır ?

atiker 1040tl-1150tl arası, normal versiyon alıp atiker takmak mantıksız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 6 Kasım 2013; 23:57:11 >
  • bayi manifoltu delinmiş geliyor dedi...eco lar için bence önemli bir şey bu...fabrikasyon delinmiş manifold...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliengin

quote:

Orijinalden alıntı: moza

Lpg hakkinda bilgim yok ama performansli kullanmak isterseniz yuksek devir ve buna bagli olarak yakit tuketimi artar. Sakin kullanan biriyseniz yakiti emsallerine gore iyidir. Yuksek suratte guven vermiyor ve direksiyon sertlesmediginden asiri dikkat ve stres yukluyor.

almamak için önemli bir kriter gibi..

Araci aldim direksiyon iyi yuksek hizlardada sertlesiyor.

• Cekici bir arac. Ic malzeme kalitesi dusuk. Koltuklar, gogus malzemesi sinifinin altinda. Ic tasarim da cok iyi degil. Fiyat yuksek. 1.2 jetta var daha ucuza, golf 1.2 var. Alacak olsam aklimi celerlerdi. Az yakan motorlar.

• Bu aracın lpgli eco versiyonu ile düz benzinli versiyonu arasında tam olarak ne fark var.
    Forumda okudugum kadarı ile sadece sübabı değişende var, manifold delinip 100 parçası değişen de var.
    Honda'nın web sitesinde ise hiç bir bilgi yok.
    Aradaki fark 4Bin , zaten lpg kitinin parasını ayrı ödüyoruz, bayiden ya da honda müşteri hizmetlerinden bu konuda bilgi alan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astalavista_b

Bu aracın lpgli eco versiyonu ile düz benzinli versiyonu arasında tam olarak ne fark var.
    Forumda okudugum kadarı ile sadece sübabı değişende var, manifold delinip 100 parçası değişen de var.
    Aradaki fark 4Bin , zaten lpg kitinin parasını ayrı ödüyoruz, bayiden ya da honda müşteri hizmetlerinden bu konuda bilgi alan var mı?

Benim de merak ettiğim bir konu. Yetkili ağızdan bir bilgi göremedik. Normal civic alıp lpg taktiran da sorun yaşamıyor. -ki ankarada sanayide anlaşmalı bir yere gonderiyorlar ve taktiriyorlar...

• geçen hafta otomatik elegans lpg li 2014 model aracımı teslim aldım.

araç bedelinin karşılığını fazlasıyla veriyor. (her anlamda)

yakıt tüketimi olarak beni çok tatmin etti.

lpg tüketim sonuçlarım 2.56 tl lpg birim fiyat üzerinden 25 kuruş (şehir içi)
    benzin tüketimini net hesaplamam için deponun ikaz vermesini bekliyorum ama ortalama benzin ve lpg tüketimi 30 kuruşu geçmez

otomatik bir araçta bu yakıt tüketimi ile dolaşmak büyük haz bence..

yeni makyajlı kasası bu ay içerisinde çıkacak lakin en az 7-8bin tl fiyat farkı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: astalavista_b

Bu aracın lpgli eco versiyonu ile düz benzinli versiyonu arasında tam olarak ne fark var.

Benim de merak ettiğim bir konu. Yetkili ağızdan bir bilgi göremedik. Normal civic alıp lpg taktiran da sorun yaşamıyor. -ki ankarada sanayide anlaşmalı bir yere gonderiyorlar ve taktiriyorlar...

Mrb arkadaşlar bende 2013 premium lpg li civic alarak araniza katildim. Arac eco degil, lpg servste takilmis. Su ana kadar da en ufak bir problem yok cok sukur. Ancak bu eco ile duz modeller arasinda uzun omurluluk ve ilerde sorun yasatma ihtimali olarak cok buyk fark varmidir. Ne dersiniz. Sonuçta benimki de serviste takilmis brc my11 lpg. Ama eco model degil iste.

• Selamun aleyküm.arkadaslar.duz 1.6 dream honda civic 2014 model araclar lpg ye uygun mudur?eco degil sadece dream duz.duz olanlarina lpg taktirsam sikinti yasarmiyim.lpg uyumlumudur bu duz dream honda civicler??

• 2006 - 2015 tüm 1.6 benzinli honda civic ler aynı motoru kullanır ve hepsi LPG ye tam uyumludur. Sübaptı yolda stop etmesiydi sabahları geç çalışmasıydı bilmem neydi olmaz. Benzinde neyse lpg de de odur. LPG de herhangi bir çekiş düşüklüğü hissetmezsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.