Şimdi Ara

2013 Leon DSG şanzıman hatası verdi.Edit:Servise gitti hata ortaya çıktı:MEKATRONİK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
12.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: falken34

garantisi bitmiş dsg aracı galericiler 5000-8000tl altına alıyor...denemesi bedava..bir galericiyi arayın garantili diyin, diğerini arayın garantisi bitmiş diyin..
    aradaki fiyat farkını kendiniz gözlemleyin..

evet ikinci elde dsg araç satılıyor ama satın alan vatandaşların dsgnin kronik arızalı oldugundan haberleri yok..
    herkes forum okuyup takip etmiyor..

sayın cihanair ve o zihniyette olan bsg şanzımanı körü körüne savunan kullanıcılar soruyorum size;
    madem bsg şanzıman o kadar sorunsuz,neden garantisi bitmeden satıyorsunuz? garanti bittikten sonrada binmeye devam edin?
    aracınızı alan masum vatandaşa" şanzıman arıza çıkarabilir" diye uyarıyor musunuz?
    aracı sattığınız vatandaş sizi arayıp "şanzıman bozuldu 7000tl masraf var" dediğinde gece rahat rahat uyuyabiliyor musunuz?
    her araba tavsıyesi isteyene vag grubu araç tavsiye ediyorsunuz? sırf arabanızın 2,el piyasası canlı olsun diye mi?

Evet doğru, bacanağım dsg li caddy sini galerilere bırakmak istedi, hiç biri almak istememiş alanlarda düşük fiyat teklif etmişler. Genel olarak söyledikleri şu, düz vites olsaydı alırdık. Daha sonra bayide düz viteslisiyle takas yaptı. Onun aracıda 55 binde mekatronik arızası vermiş, 120 küsür binde turbo patlamış, araç 135 bine geldiğinde şanzıman gene eli kulağındaydı sattı kurtuldu.

• Şu an hatch sınıfta kafanız ağrımasın istiyorsanız opsiyonlar oldukça az. 308, astra ve 1 serisi.

Kalan hepsi çift kavrama robotize şanzımanlar. Manuel gibi kavramaları aşınıp düzenli değişim gerektirdikleri yetmiyormuş gibi narin de sistemler. Mercedes bile olsa çift kavrama çift kavramadır.

Ben bilmiyorum ama opellerdeki active select otomatiklerde de bir sürü elektronik arızalar varmış diye söyledi bir arkadaşım. Gerçekse onda da sıkıntı var. Zf'de bilinen bir sorun yok ama 90-100bin verip 1 serisi almak herkesin harcı değil. Kalıyo 308, eat6 şanzıman nisbeten yeni ama bilinen bir arızası yok, ben olacağını da zannetmiyorum zaten. Dizel isteyenlere motoru da çok iyi zaten. Benzinlide sadece 1.2 hacim vermesi kötü evet gidiyor ama sürekli bağırarak gidiyor haliyle. Çok sevemedim kafa şişirir uzun yolda. Şehir içinde güzel. Yani ya çift kavramaları alıp sorunlara razı olmak lazım, ya da bu üçünden birisini alıp keyfe bakmak lazım.

• ben artık konforu geçtim bu otomatiklerde arıza vermesin diyorum. yaris otomatik kullandım 3 sene o bile bana mısın demedi hata görmedim. bu yeni aurislerinde vites geçişleri çok iyi değil ama arıza vermemesi bakımından otomatik auris alınır mı acaba ?
  • 308 eat6 viteslerde sorun yok diyorlar ama kafam karıştı tamamen ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: velicancan

ben artık konforu geçtim bu otomatiklerde arıza vermesin diyorum. yaris otomatik kullandım 3 sene o bile bana mısın demedi hata görmedim. bu yeni aurislerinde vites geçişleri çok iyi değil ama arıza vermemesi bakımından otomatik auris alınır mı acaba ?

Arkadaşımda 2015 otomatik corolla var, 1.vites haricinde otomatigi o kadar da kötü değil. Sadece 1 den 2 ye geçişte hafif bir sarsıntı var ama çok önemli mi tartışılır.

Bence Auris güzel bir tercih olabilir sorunsuzluk açısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE 2014 DSG LEON VAR AYNI SORUNU YAŞADIM. ARAÇ 30BİNDE

BU 2GÜN ÖNCE AKŞAM SORUNSUZ PARKETTİM . SABAH KALTIM AYNI UYARIYI VERDİ VE 3 SANİYE ÇALIŞIP STOP EDİYOR KENDİSİ. HATA : ŞAZIMAN YAZIYOR. BİGÜN SONRA ÇEKİCİ ÇAĞIRDIĞIM ANDA ARABA NORMALE DÖNDÜ. YÜRÜTMEDİK ÇEKTİK SERVİSE. USTA ARADI , HAZFIZADA ARIZA BİLGİSİ YOK YANİ ARABANIZDA BÖYLE BİR BİLDİRİM YOK DEDİ. KALMIŞ GARANTİ BİTİMİNE 3 AY, SONRA GENE OLURSA NAPICAM VEYA HERAN BU SORUNU DAĞDA BAYIRDA YAŞARSAM HER DAKİKA ÇEKİMİ ÇAĞIRACAĞIM DEDİM. GARANTİ BİTERSE MEKATRONİK DEĞİŞİMİ 5.400 TLYİ BULUR DEDİ. NE YAPMALIYIM BİLMİYORUM

BU KORKUYLA MI YAŞİCAM HEP YARDIM EDİNİZ LÜTFEN...

Bu mesaja eklenen görseller:

2013 Leon DSG şanzıman hatası verdi.Edit:Servise gitti hata ortaya çıktı:MEKATRONİK

Size yalan söylüyorlar. Araç arizayi vermiş. MKU arızayı kaydetmiş yani aracı cihaza bağlayınca arıza görünecek. Cihazda arıza yok diyemezler. Diyorlarsa yalan söylüyorlar. Araç kendi kendine silmez arızayı. Mekatronik değişmeli. Ayrıca garantiniz bitse bile eğer servis bakimliysa aracınız bunun iyi niyeti var kivisi var bilmemneyi var. Kimse size öyle fiyat biçemez. Az yırtık olun gidin bağırın çağırın fotoğrafı gösterin tehdit edin. İşi bilmiyor gibi görünmeyin. Ukala olun.

• Bence başka bir yetkili servise daha gitmeli konu sahibi. Bu arızayı Ecu'nun silmemesi gerekir diye düşünüyorum.

• quote:

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE 2014 DSG LEON VAR AYNI SORUNU YAŞADIM. ARAÇ 30BİNDE

BU 2GÜN ÖNCE AKŞAM SORUNSUZ PARKETTİM . SABAH KALTIM AYNI UYARIYI VERDİ VE 3 SANİYE ÇALIŞIP STOP EDİYOR KENDİSİ. HATA : ŞAZIMAN YAZIYOR. BİGÜN SONRA ÇEKİCİ ÇAĞIRDIĞIM ANDA ARABA NORMALE DÖNDÜ. YÜRÜTMEDİK ÇEKTİK SERVİSE. USTA ARADI , HAZFIZADA ARIZA BİLGİSİ YOK YANİ ARABANIZDA BÖYLE BİR BİLDİRİM YOK DEDİ. KALMIŞ GARANTİ BİTİMİNE 3 AY, SONRA GENE OLURSA NAPICAM VEYA HERAN BU SORUNU DAĞDA BAYIRDA YAŞARSAM HER DAKİKA ÇEKİMİ ÇAĞIRACAĞIM DEDİM. GARANTİ BİTERSE MEKATRONİK DEĞİŞİMİ 5.400 TLYİ BULUR DEDİ. NE YAPMALIYIM BİLMİYORUM

BU KORKUYLA MI YAŞİCAM HEP YARDIM EDİNİZ LÜTFEN...

Bu mesaja eklenen görseller:

2013 Leon DSG şanzıman hatası verdi.Edit:Servise gitti hata ortaya çıktı:MEKATRONİK

doğuş oto merkezi aradım. Şuanda sorunu vermiş ve garantiden yapılmıyor sonrasında aynı sorunu yaşarsam kendilerinin karşılamasını istedim. Adıma kayıt açıldı. Dönüş bekliyorum. Tekrar paylaşacağım konuyu

• Bu lanet DSG el Bombası gibi nerede patlayacağı belli olmuyor.
    Yanınıza bir kaç kişi Alıp hır Çıkarın orada. Her yere şikayet edin.
    Hatta hukuki yollardan Hakkınızı arayıp dava açın.

Aracın garantisi varsa ve kullanıcıdan kaynaklanan hata yoksa servis bunu gidermek zorundadır. Kendi hatalarından para kazanıyorlar.

• Sadece Türkiye’de araba yerine koyulan Seat markanın hazin hataları.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.