Şimdi Ara

2013 Leon DSG şanzıman hatası verdi.Edit:Servise gitti hata ortaya çıktı:MEKATRONİK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
12.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isomania

quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

quote:

Yapılması gereken çok basit aslında.
    Bu mekatronik dedikleri zimbirti neden arıza verdiğini bulup , arıza vermeyecek yeni parçayı üretip sonra arıza yapabilecek araçlarını kamuya duyurup geri çağırma kampanyası ile ücretsiz değiştirmek. Bu kadar.
    Ama neden yapmıyorlar? ???!

Toyota bunu yapabiliyor da koskoca wv neden yapamıyor? ??

Arızayı bulabilecek muhendisleri mi yok ???

mmt şanzıman aracımı toyota çağırdıda benimmi haberim yok kaç defa servise gittim bunlar böyle titrer de vitestede takılı kalır gerekirse ısınır yoldada bırakır hatta şanzıman beyniniz sorunda verebilir bu şanzımanın özelliğ dediler dava açanlar oldu kazandılar ayıplı ürün kapsamına alındı noldu değiştirdimi mmt yi ? ancak çok uğraşanları mahkemeye verenleri vs değiştirdi bir vw kadar olup en azından şu 20 30 binde biten baskı balatayı değiştirdimi HAYIR ama vw ye giderseniz kavramanızı değiştiriler mekatroniğinizi değiştiriler VW bunu yapıyor toyota neden bunu yapmadı ?

http://www.hakkimiziariyoruz.biz/amacimiz.asp buyrun ayıplı TOYOTA

Sizin aracınız kaç modeldi ??
    2007 2008 model corolla auris yaris araçlara mmt şanzıman kampanyası yapıldı.
    Heralde sizin haberiniz olmadı yada sizin araç kampanya kapsamında değildi.

Bu da yetmedi ayni kampanyanın kapsadığı arac sayisi arttirildi bu sefer de 5 yıl 150 bin km özel bir uygulama yapildi.

Bu da yetmedi sonra bu sanzimanlar komple elden geçirildi ve suan kullanılan 6 ileri hidrolik kavramali tip mmt şanzımana geçildi.

Var mı başka sormak istediğin hocam

araç 1.0 mmt 2008 yaristi 2012 sonunda tanıdıktan aldık kendiside uğraşmıştı değiştirememişti bize sorunlarıyla anlatarak verdi tandıkta hatayı kabullenmedikleri için bakımlarını dışarda yaptırmıştı araç zaten 27 bindeydi daha 2 defa servis kaydı vardı ikisinde sorun yoktur deniyor bizde afyonda götürdük bize gösterilen ilgi servise bile sokulmamış araç zaten bunlar böyle bişey yapamayız iyi günler ancak zaten aynı sorundan servis kaydı var daha araç garanti kapsamındayken dedik dinlemediler bile bizi yukarda paylaştığım siteyi belliki okumamışsınız servisin verdiği cevapları okumamışsınız böyle bir kampanya vardıda arkadaş niye mahkemeye verdi yapmıyorlar diye ben yaşadığım olayı bilirim sizin dediğiniz şeydende yararlanamadım hatta ben size daha vahimini anlatayım babamın yardımıcısı auris 1.4 dizel mmt aldı frenlerinden ses geliyordu sürekli aracın , servise belki 10 defa girdi her seferinde farklı bir yerini değiştirdiler sesi kesemediler en son artık sahibi satıp kurtulayım dedi gelen servis kayıtlarına bakıyordu ve kimse her tarafıyla oynanmış aracı almadı tabiki en son servis aynı araçtan kendisine verebileceğini (bir üst yıl) ancak üstüne 5 bin tl vermesi gerektiğini söylediler 2. elde satamayınca nalet olsun diyip daha az zarar için değişimi kabul etti ve 0 aracını başkasına sattı .

Bakın tekrar söylüyorum hocam bunları anlatmam toyotayı kötülemek değil bu tarz şeyler her firmada var ama burda bunları yazıp konu açıp prim yapmaya çalışmak yok o firma böyle bu ise şöyle diyip birkaç örnekten gitmek yanlış olur her firmada sorunlu araçlar vardır her firmada o araçları hemen gel değişelim demez işi yokuşa sürer vw side renosuda kia sıda mahkeme açılır bişey olur o zaman bişeyler yapmaya başlarlar dsg dede böyle dava açıldı ayıplı ürün oldu paşa paşa şimdi değiştiriyorlar dediğiniz gibi bize rast geldi belkide mmtleride değiştirenler oldu inkar etmiyorum okudum ama bizim gibi servislerin salladıklarıda oldu . ama burda bu şekilde sorunlara yardımcı olmaktan çok prim yapmaya çalışanlaradır bu örneklerim yoksa Toyota ve VW benim için eşdeğerdir 2 markaya karşıda sempatim var ama fransız araçlarınıda antipatim var ve kendimce nedenlerim var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 583534 -- 12 Şubat 2015; 14:41:09 >

• quote:

quote:

bana özel tarife mi uyguladılar yoksa insanlar toplanıp mahkemeye laf olsun diye mi verdiler ?

Hocam mahkeme yolu herkese açık. İsteyen mahkemeye verir her türlü hakkını arar.
    Fakat mahkeme olması olmaması markanın hiçbirşey yapmadığı anlamina gelmez.

Bir sürü örnek var ücretsiz onarim iyileştirme yaptıran müşteri var Toyota da.

Benim demek istediğim geri çağırma kampanyası neden yapmıyor wv. Ben duymadım daha 10 yıldır otomotiv sektorundeyim.

Çunku sorunu çözemiyorlar şanzımanın. Dizayn hatası var şanzımanın çözmek için komple değişmeli ve bu da masraf demek. Adamlar maliyet hesabını yapmış demek ki ve bu daha ucuz çıkmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

Dikkatimi ceken bir olayda genelde c sinifi ve uzeri dsg li araclarda sıkıntı var. polo, ibiza, fabia gibi araclarda bu probleme forumda denk gelmedim yanlisim varsa duzeltin..

Yoo yaşanıyor
    1.4 atmosferik 132nm polo da bile dağım dağım dağılıyor bu mekatroş.

Janjan forumda ise çağıralım dimi hocam, bal gibide 132 nm torkta bile arıza verdi şanzımanı...Cihanair'e diyecek laf yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 12 Şubat 2015; 20:09:50 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu mekatronik dedikleri zimbirti neden arıza verdiğini bulup , arıza vermeyecek yeni parçayı üretip sonra arıza yapabilecek araçlarını kamuya duyurup geri çağırma kampanyası ile ücretsiz değiştirmek. Bu kadar.

mmt şanzıman aracımı toyota çağırdıda benimmi haberim yok kaç defa servise gittim bunlar böyle titrer de vitestede takılı kalır gerekirse ısınır yoldada bırakır hatta şanzıman beyniniz sorunda verebilir bu şanzımanın özelliğ dediler dava açanlar oldu kazandılar ayıplı ürün kapsamına alındı noldu değiştirdimi mmt yi ? ancak çok uğraşanları mahkemeye verenleri vs değiştirdi bir vw kadar olup en azından şu 20 30 binde biten baskı balatayı değiştirdimi HAYIR ama vw ye giderseniz kavramanızı değiştiriler mekatroniğinizi değiştiriler VW bunu yapıyor toyota neden bunu yapmadı ?

Bu da yetmedi ayni kampanyanın kapsadığı arac sayisi arttirildi bu sefer de 5 yıl 150 bin km özel bir uygulama yapildi.

Bu da yetmedi sonra bu sanzimanlar komple elden geçirildi ve suan kullanılan 6 ileri hidrolik kavramali tip mmt şanzımana geçildi.

araç 1.0 mmt 2008 yaristi 2012 sonunda tanıdıktan aldık kendiside uğraşmıştı değiştirememişti bize sorunlarıyla anlatarak verdi tandıkta hatayı kabullenmedikleri için bakımlarını dışarda yaptırmıştı araç zaten 27 bindeydi daha 2 defa servis kaydı vardı ikisinde sorun yoktur deniyor bizde afyonda götürdük bize gösterilen ilgi servise bile sokulmamış araç zaten bunlar böyle bişey yapamayız iyi günler ancak zaten aynı sorundan servis kaydı var daha araç garanti kapsamındayken dedik dinlemediler bile bizi yukarda paylaştığım siteyi belliki okumamışsınız servisin verdiği cevapları okumamışsınız böyle bir kampanya vardıda arkadaş niye mahkemeye verdi yapmıyorlar diye ben yaşadığım olayı bilirim sizin dediğiniz şeydende yararlanamadım hatta ben size daha vahimini anlatayım babamın yardımıcısı auris 1.4 dizel mmt aldı frenlerinden ses geliyordu sürekli aracın , servise belki 10 defa girdi her seferinde farklı bir yerini değiştirdiler sesi kesemediler en son artık sahibi satıp kurtulayım dedi gelen servis kayıtlarına bakıyordu ve kimse her tarafıyla oynanmış aracı almadı tabiki en son servis aynı araçtan kendisine verebileceğini (bir üst yıl) ancak üstüne 5 bin tl vermesi gerektiğini söylediler 2. elde satamayınca nalet olsun diyip daha az zarar için değişimi kabul etti ve 0 aracını başkasına sattı .

Bakın tekrar söylüyorum hocam bunları anlatmam toyotayı kötülemek değil bu tarz şeyler her firmada var ama burda bunları yazıp konu açıp prim yapmaya çalışmak yok o firma böyle bu ise şöyle diyip birkaç örnekten gitmek yanlış olur her firmada sorunlu araçlar vardır her firmada o araçları hemen gel değişelim demez işi yokuşa sürer vw side renosuda kia sıda mahkeme açılır bişey olur o zaman bişeyler yapmaya başlarlar dsg dede böyle dava açıldı ayıplı ürün oldu paşa paşa şimdi değiştiriyorlar dediğiniz gibi bize rast geldi belkide mmtleride değiştirenler oldu inkar etmiyorum okudum ama bizim gibi servislerin salladıklarıda oldu . ama burda bu şekilde sorunlara yardımcı olmaktan çok prim yapmaya çalışanlaradır bu örneklerim yoksa Toyota ve VW benim için eşdeğerdir 2 markaya karşıda sempatim var ama fransız araçlarınıda antipatim var ve kendimce nedenlerim var .

Hocam sende haklısın.
    1.0 yarislere kampanya olmadı zaten. 1.4 d4d mmt yarislerde oldu geri çağırma. Buyuk ihtimal o yüzden haberiniz olmadi. fakat sizdeki sorun anladığım kadarıyla farklı birşey. Suan buradan açıklamam zor olur

Benim prim yapma veya fanatiklik yapma gibi bir gayem yok.

Ben sadece şu soruyu soruyorum.
    Bu kadar yaşanmış vaka varken hala vw neden basına açıklamada bulunup şu model araclarimizi servise davet ediyoruz dsg mekatronik değişimini ücretsiz yapacağız demiyor.

Bakin ben Toyota yi neden örnek gosterdim. Çünkü bunu dünya uzerinde uygulayan en iyi firma.

Daha yeni 80 bin araçlık geri çağırma duyurdu. Ve sunu söyleyim bunu yapmasa araçlara hiçbirşey olmaz. Canavar gibide çalışıyor hepsi. Bu insana değer vermedir insana saygıdır aldığı paranin hakkını vermektir.

Ben bu isi bu şekilde yorumluyorum. 10 milyon arac satan bir firma vw çinde sattığı aracı geri çağırıp türkiyede sattığı aynı aracı cagirmiyorsa !
    Afedersiniz Türkiye halkını kale almıyorlar demektir. Ben de böyle firmalara isterse dünyanın en iyi aracini uretsin kuruş vermem.

Benim şahsi dusuncemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: Lingua__Franca

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Fake.

dediğim gibi çoluk çocuga cevap verecek zamanım yok yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var

Servise git, garantiden kavraman değişsin. Bu kadar basit. Arabanı bırakırsın sana ikame araç verirler, mağdur olmazsın.

Tabi dh nickini ufak bir kağıda yazıp resim koyarsan araba ile makbule geçer

araba normal vitesi atıyor sıkıntı yok.ama işte ikaz var enetrasan.bekle muhtardan ikametgah kagıdı alıp geliyorum.☺️

O zaman kavrama değişimine dahi gerek yok basit bir yazılım atılacak geçmiş olsun.

size tavsiyem sıkışık trafikte s moduna alın ve sürekli vites değişimi yapmasın malum çok erken vites atar. Ayrıca d modunda mümkün mertebe gazlamayın

Bu zıkkıma bu kadar kibar davranılacaksa verdiğin paranın ne kıymeti kalıyor? Kucağına bombayı alıyorsun aman patlamasın diye yusur yusuf atıyorsun.
    Saçmalığa bak ya s moduna al fazla vites değiştirmesin de d modunda gazlamayacakmışsın da . Bu şanzımana niye bu kadar para verildi o zaman, hiç kullanılmasın? Ban bitince yazarsınız artık... Zaten sinir oluyordum çoğu mesajınızda dsgyi savunmanızı, isabet olmuş ban kararı.

• Hocam kusura bakmayın ama millet bangır bangır bağırıyor DSG pişmanlıktır diye.Bunu bile bile millet DSG'den vazgeçmiyor.Şikayet.com'a bakın sayfalar dolusu DSG şikayeti vardır.Hem çabuk arızalanıyor hemde tamiri için az buz para istenmiyor.Bir şanzıman için 15 bin TL istenir mi.DSG olunca isteniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

VW araçları Manuel alın diye konu da açtım zamanında.

İki-üç vites değiştirmekten erinmemek lazım.

Öyle demeyin 7 vites değiştiriyor araç, bunun da ücetini yıl sonu kesiyor galiba:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Fake.

dediğim gibi çoluk çocuga cevap verecek zamanım yok yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var

Servise git, garantiden kavraman değişsin. Bu kadar basit. Arabanı bırakırsın sana ikame araç verirler, mağdur olmazsın.

Tabi dh nickini ufak bir kağıda yazıp resim koyarsan araba ile makbule geçer

araba normal vitesi atıyor sıkıntı yok.ama işte ikaz var enetrasan.bekle muhtardan ikametgah kagıdı alıp geliyorum.☺️

O zaman kavrama değişimine dahi gerek yok basit bir yazılım atılacak geçmiş olsun.

size tavsiyem sıkışık trafikte s moduna alın ve sürekli vites değişimi yapmasın malum çok erken vites atar. Ayrıca d modunda mümkün mertebe gazlamayın

Bu zıkkıma bu kadar kibar davranılacaksa verdiğin paranın ne kıymeti kalıyor? Kucağına bombayı alıyorsun aman patlamasın diye yusur yusuf atıyorsun.
    Saçmalığa bak ya s moduna al fazla vites değiştirmesin de d modunda gazlamayacakmışsın da . Bu şanzımana niye bu kadar para verildi o zaman, hiç kullanılmasın? Ban bitince yazarsınız artık... Zaten sinir oluyordum çoğu mesajınızda dsgyi savunmanızı, isabet olmuş ban kararı.

durmayacaksın, kalkmayacaksın, gazlamayacaksın, hatta araba seni gezdirmeyecek kucağına alıp sen onu gezdireceksin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sende haklısın.
    1.0 yarislere kampanya olmadı zaten. 1.4 d4d mmt yarislerde oldu geri çağırma. Buyuk ihtimal o yüzden haberiniz olmadi. fakat sizdeki sorun anladığım kadarıyla farklı birşey. Suan buradan açıklamam zor olur

Benim prim yapma veya fanatiklik yapma gibi bir gayem yok.

Ben sadece şu soruyu soruyorum.
    Bu kadar yaşanmış vaka varken hala vw neden basına açıklamada bulunup şu model araclarimizi servise davet ediyoruz dsg mekatronik değişimini ücretsiz yapacağız demiyor.

Bakin ben Toyota yi neden örnek gosterdim. Çünkü bunu dünya uzerinde uygulayan en iyi firma.

Daha yeni 80 bin araçlık geri çağırma duyurdu. Ve sunu söyleyim bunu yapmasa araçlara hiçbirşey olmaz. Canavar gibide çalışıyor hepsi. Bu insana değer vermedir insana saygıdır aldığı paranin hakkını vermektir.

Ben bu isi bu şekilde yorumluyorum. 10 milyon arac satan bir firma vw çinde sattığı aracı geri çağırıp türkiyede sattığı aynı aracı cagirmiyorsa !
    Afedersiniz Türkiye halkını kale almıyorlar demektir. Ben de böyle firmalara isterse dünyanın en iyi aracini uretsin kuruş vermem.

Benim şahsi dusuncemdir.

http://www.autozeitung.de/auto-news/vw-dsg-rueckruf-2013-dq200-7-gang-doppelkupplungsgetriebe-volkswagen hocam burda yazıyor ancak almanca türkçe neredeyse kaynak yok ama burda yazıyor bir forumdan buldum yukardada bahsetmiştim aslında bu mekatronik arızaları için bir geri çağrılma yapıldı dünya geneldi 2013 yılında vw araçlarını servise çağırdı dsg haricinde hatta bir kaç sorun daha var bazı araçlarında onlar içinde bu bülten yayınlandı. Haberi olan arkadaşlar gitti açıkalama şöyleymiş ''''' Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Volkswagen Grubu’ndan bugün yapılan açıklamaya göre şirket, küresel çapta 2.64 milyon otomobilini geri çağırıyor. Geri çağırmanın nedeni ise ufak elektriksel onarımlar, muhtemel yakıt sızıntısı ve sorunlu DSG şanzımanın son onarımı olarak açıklandı.

Wolfsburglu üretici tarafından dünya çapında geri çağırılan 2.64 milyon otomobilden 1.6 milyon adedi yalnızca DSG şanzıman problemi için Volkswagen yetkili servislerine davet edilecek. Volkswagen DSG şanzımanlardaki sorunu DS2000 otomatiklerdeki sentetik yağı mineral yağ ile değiştirerek çözecek.

Yapılan resmi açıklamaya göre DSG şanzımanın kısa devre yapmasındaki tek sorumlu sentetik yağ. DSG şanzımanlardaki bu problem özellikle yüksek nem ve hava sıcaklığına sahip bölgelerde ve yoğun dur kalk trafikte görülüyor. Ancak Volkswagen lokasyon gözetmeksizin her DS2000’i onararak sürekli müşteri memnuniyetini sürdürmeyi amaçlıyor.

Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çin ve Güneydoğu Asya’da yaptığımız kalite incelemeleri sonucunda 7 vitesli çift debriyajlı şanzımana sahip (DQ200) otomobillerde sentetik şanzıman yağı kullanıldıysa şanzıman güç kaynağında arızalar meydana gelebiliyor. Bu sorun özellikle yüksek nem ve sıcak hava koşulları ile yoğun trafikte ortaya çıkıyor.” ''''''

bu mekatronik zaman öyle kırılıp parçalanmıyor sadece zorlandığında ısıdan dolayı bir kısmı kısa devre yapıyor aslında bununla ilgili sorunuda bulmuşlar ancak VW böyle bir bülten yayınlamış ancak artık doğuşun işimidir bilmiyorum ama türkiyede pekde duyulmadı ancak servise gittiğinizde bakım için bu işlemi uyguladılar veya bunu duyup gittiğinizde bu bahsedilen uygulama yapıldı yani aslında bir geri çağırma var ama Türkiyede hiçbirşeyden haberimiz olmadığı gibi bundanda haberimiz olmamış veya birileri tarafından haber almamız engellenmiş bunda tabiki doğuşun ve servislerin payı büyük.

• Arkadaşın babasında passat vardı, arkadaşta paso passat şöyle böyle mükemmel araç. Tam bi vw fanı, utanmasa ferrari ile yarıştıracak aracı.

2-3 hafta önce dsg dağıtmış, şimdi ana avrat düz gidiyor.
  • Ona geri çağırma denemez. Servise gelirse bakarız demek o.
    Garantisi olmayan araca yapıyor mu ?
    Müşteriyi telefon ile arayıp olasi bir ariza yaşanmasın diyerek davet ediyor mu ?
    Etmiyor. Geri çağırma denildigi zaman garantiSi olsun olmasın km si kac olursa olsun bu işlem yapılır.

Neyse sorun yaşayanlara geçmiş olsun. İnşallah ucuz atlatirlar

• aile boyu vw kullanan bir tanıdık vardı. garantisi bittikten 2 hafta sonra golf tdi dsg arızası verdi. 13000tl faturayı görünce artık tövbe dediler.
  • Amcamda vw passat 7 dsg var.Gecenlerde dsg arizasi yasamis.İyi niyet garantisi sayesinde 3000 tl ile yirtti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

quote:

Dikkatimi ceken bir olayda genelde c sinifi ve uzeri dsg li araclarda sıkıntı var. polo, ibiza, fabia gibi araclarda bu probleme forumda denk gelmedim yanlisim varsa duzeltin..

Yoo yaşanıyor

Janjan forumda ise çağıralım dimi hocam, bal gibide 13 nm torkta bile arıza verdi şanzımanı...Cihanair'e diyecek laf yok zaten

Forumdayım ya iktidar aşıkları yüzünden pek yazmıyorum artık da konu nedir biri özet geçebilir mi okuyacak vaktim yok, mesaideyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmem kaç bin lira para ver yok S moduna al yok gazlama falan ilginç.Bizde de DSG li araç var ben her bindiğimde tedirgin oluyorum yolda bırakırsa diye.Altı üstü VW bu kadar savunup kendini yırtmanın anlamı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

quote:

Yoo yaşanıyor

Janjan forumda ise çağıralım dimi hocam, bal gibide 13 nm torkta bile arıza verdi şanzımanı...Cihanair'e diyecek laf yok zaten

Forumdayım ya iktidar aşıkları yüzünden pek yazmıyorum artık da konu nedir biri özet geçebilir mi okuyacak vaktim yok, mesaideyim

Hocam el-classic DSG konuu bazı arkadaşlar polo,ibiza gibi araçlarda DSG patlamıyormuş öyle diretiyorlarda ,hani siz bir kaç diyinde gazları insin yoksa mazallah DSG bu gidişte evrende ki en köklü icat olacak...

Bu arada dolar 2.5 olmuşken kimseyle birşey tartışmayın hocam Ülkede devalüasyon olduğu aşikar...Saygılar..

• VW DSG Şanzıman Yine Problem Çıkardı.

Alper K. | 10 Şubat 2015 12:56
    Volkswagen 2010 araç
    sahibiyim. #dsg
    şanzımanın kronik
    sorunlarını herkes bilir. 2013 ağustosunda iyi niyet
    garantisinde
    kavrama sorunumu sadece işçilik bedelini alarak giderdiler. Ancak
    bugün 19 ay sonra
    aynı sorunu tekrar yaşamaya başladım. Sorunun neden kalıcı
    olarak
    çözülmediğini, kısa sürede neden aynı sorunun tekrarladığını merak
    ediyorum ve detaylı
    bilgi istiyorum.

Şimdi aynı sorunu gidermek için ücret
    talep ediliyor.
    Ücretini verdikten sonra 19 ay sonra aynı sorunu yine yaşarsam
    ne olacak. Erdiğim
    parayı atmış olacağım. Volkswagen
    yetkilisi bu
    sorunun giderilmesini istiyorum. Problem çıkaran kavramanın
    ücretsiz
    değişmesini istiyorum.
    (Şikayetva.com)
  • VW Passat 2009 DSG Şanzıman Arızası.

Celal E. | 10 Şubat 2015 16:27

Ben 12. ayda ilk defa güzel bir arabam oldu diye sevindim ama öyle değilmiş aracı aldığım zaman serviste expertiz yaptırdım araçta

bir problem olmadığını söylediler. Tahmini 1 hafta sonra arabam 1-2-3. viteste titreme yapmaya başladı. Servise götürdüm kavrama

sorunu var dediler. Bende bana yardımcı olur musunuz dedim tabi dediler. Sonra bir baktılar ki benden önce ki arkadaş aracın km'si ile

oynadığı için bana hiçbir şekilde yardımcı olamayacaklarını söylediler. Peki benim suçum ne? Ben Volkswagen'e güvenerek bu aracı

aldım. Tahminimce 3000 TL masrafı da varmış birileri bana yardımcı olursa sevinirim. (Şikayetvar.com)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Amcamda vw passat 7 dsg var.Gecenlerde dsg arizasi yasamis.İyi niyet garantisi sayesinde 3000 tl ile yirtti.

Yahu para verdikten sonra iyi niyet garantisi nasıl oluyor anlamıyorum.

Bu uygulamada ayrı bir sorun. Hatayı kabul ediyor fakat "hepsi benim suçum değil yarısını da sen öde" der gibi yani açmak gerekirse :
    Arabayı alan sensin enayi hatanın yarısı senin diyorlar resmen. Bu kadar komik bir durum olamaz. Ben size bunun iç yüzünü söyleyim

Üretici firma diyor ki distribütör firmaya. " tamam hatalı üretmişiz ücretsiz olarak arıza yapan araçların parçasını değiştirin biz size ödeyecez "

Distribütör firmada haber veriyor hemen servislere diyor ki " tamam arıza yapan araçların parçasını değiştirin ben ödeyecem maliyetini size "

Bayi ve servislerde diyor ki dist. firmaya " tamam güzel değiştirelim de değişim işçiliği kolay değil bizim işçilik tutarımızı ödemeyecek misiniz? ""

Dist. firma da " işçiliğe karışmayız sadece parça tutarını öderiz gerisini siz kendi bünyenizde yapacaksınız " bir nevi ne yaparsanız yapın diyor.

İşte iş burda kopuyor servislerde almasaymış arabayı enayiler ödesinler işçilik parasını diyip yok iyi niyet yok bilmem ne garantisi adı altına amiyane tabirle müşteriye iteliyorlar.

Burada kural şudur. bir şeyi garantiden yapıyorsan kuruş alamazsın müşteriden. Eğer garantisi yoksa aracın iyi niyet bilmem ne yapıyorsan zaten müşteri memnuniyeti için yaparsın
    yine kuruş alamazsın! maliyetin yarısını üretici firma karşılar yarısını da distribütör firma veya servis karşılar..

Açık açık iteliyorlar! yazık memleketimin insanına.

saygılar

• Bu parçanın bi resmini koyabilir mi bilen arkadaşlar??
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.