Şimdi Ara

2013 Leon DSG şanzıman hatası verdi.Edit:Servise gitti hata ortaya çıktı:MEKATRONİK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
12.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha hafif bir yapıları olmasından kaynaklı olabilir şanzımana daha az yük biniyodur.
  • Arkadaşın 2013 dizel-dsg leonu şuan 43 bin civarında. Bakalım 50 binden sonra bir arıza vericekmi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatasız Dsg mi var ki

• Cahil insanımız. Bu koyun sürüsü demek ki şu kavramayı hala sahiplenen ve kullanan zihniyet ile aynı.

Bile bile elini ateşe tutup da AMAN! yandı demek cahillik değil de ne ? Sizin yaptığınız da bu. E yan komşuda var onunki sağlam ? Dimi sağlam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

Dikkatimi ceken bir olayda genelde c sinifi ve uzeri dsg li araclarda sıkıntı var. polo, ibiza, fabia gibi araclarda bu probleme forumda denk gelmedim yanlisim varsa duzeltin..

Yoo yaşanıyor
    1.4 atmosferik 132nm polo da bile dağım dağım dağılıyor bu mekatroş.

• Vag fetişizmini bırakın artık ya. Her ay mutlaka birinin dsgsi cortluyor ve hala bu arabaları alıyorsunuz dünyanın parasını verip aman şanzıman nazik, ışıkta durunca şunu yapayım bunu yapayım vs vs diye araba sürülür mü? Otomatik vitesin ne anlamı kaldı ki zırt pırt vitesle oynayacaksan? Bir de sürüşten keyif de alınmaz böyle..

• Volkswagen dünyada 10 milyon araba satmış 2014 de, araçları sorunluysa nasıl satıyor, yine ülkemizde birinci sırada.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Volkswagen dünyada 10 milyon araba satmış 2014 de, araçları sorunluysa nasıl satıyor, yine ülkemizde birinci sırada.

E canım adamın görüp bildiği tek nimet VW ve bünyesi arabalar olunca ve hayali "Loto'dan para çıksın çekeceğim altıma bir PASSAT" olunca tabi ki sıraya girerler VW arabalarını bir şey sanıp. Sıradan, düz ve bir ruhu olmayan ve emsallerinden bir farkı olmayan bir araba işte VW ve diğer SEAT olsun, SKODA olsun. SKODA'nın yüzüne bakan olmazdı 80'li yıllar da ve 85 model 4 kapılı, motoru arkada, bagajı önde bir modeli vardı eniştemin teyzemle evlendiğinde arabasıydı o. 87'de Doğan almıştı. 90'lı yıllarda da pek yüzüne bakan olmazdı Skoda'nın. Ne zaman VW ile ortak oldu eli yüzü bir şeye benzedi. SEAT'da öyle. 90'lı yıllarda memlekete girdiğinde yüzüne bakan olmazdı. VW ile ortak oldu ve bir şeye benzedi. Ama abartılacak da bir tasarıma sahip değil. Jetta mesela. 80'lerin başında vardı. Sonra bu araba 90'lı yıllarda VENTO olarak satıldı. 90'ların sonunda BORA çıktı ve 2000'lerin ortasında yeniden JETTA olarak dönüş yaptı.

VW'nin bence en iyi iki arabası GOLF ve PASSAT bana göre. GOLF, hatchback karoserin lideridir, atasıdır. Passat'ın ise 95 - 2004 arası üretilen kasası efsanedir bana göre. Son zamanlar da aynı kasayı makyajlayıp duruyor. Artık yüzü eskidi. B8 ile B7 çok da farklı değil.

Yüce TÜrk insanı maalesef Mercedes ve BMW dışında Alman denince VW geliyor aklına. Oysa FORD ve OPEL de var. Onlar da çok güzel arabalar ama varsa yoksa VW ve SEAT'dır onlar için. Aynı durum Japon'lar içinde geçerli. SUBARU ve MAZDA'da var ama maalesef hak ettiği ilgiyi göremediler.

LEON sahibi arkadaşa geçmiş olsun. VW, SEAT ve SKODA alacaksan eğer manual alıp bakacaksın keyfine.

• CAD34 kullanıcısına yanıt
    Tasarım olarak leon rapid ve özellikle octavia çok güzel olmuş ,ama yinede opelin araçları tasarım olarak en iyisi bence.

• Yapılması gereken çok basit aslında.
    Bu mekatronik dedikleri zimbirti neden arıza verdiğini bulup , arıza vermeyecek yeni parçayı üretip sonra arıza yapabilecek araçlarını kamuya duyurup geri çağırma kampanyası ile ücretsiz değiştirmek. Bu kadar.
    Ama neden yapmıyorlar? ???!

Toyota bunu yapabiliyor da koskoca wv neden yapamıyor? ??

Arızayı bulabilecek muhendisleri mi yok ???

• quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

Dikkatimi ceken bir olayda genelde c sinifi ve uzeri dsg li araclarda sıkıntı var. polo, ibiza, fabia gibi araclarda bu probleme forumda denk gelmedim yanlisim varsa duzeltin..

tork değeri çok önemli otomatik şanzımanlı araçlarda tork değeri düştükçe arıza verme ihtimali azalıyor zaten 1,6 tdi > 1,4 tsi > 1.2 tsi olarak en çok hata verme payı var diğer bir payda bu torku nasıl kullandığınız hunharca gaz fren yaparsanız edc powershift dsg bunların hepsini elinize alırsınız.. golf gti scirocco da ve tigunede de 6 ileri yağlı dsg kullanılıyor çünkü 7 ileri tork a dayanamıyor yeni mondeo çıktı bakınız powershifti koyamadılar dizele.. passatın beygiri yükseldi 130 oldu tork aynı 250 çünkü 7 ileride max tork 250 üstüne dayanmıyor..
    2013 öncesinde zaten bir problem vardı herkesin bildiği gibi dsg lerde 1.4 lerdede sorun çıktı çoğu araçların şanzımanı değişti ve yağ değişimi yapıldı misal eniştemin araç 2011 model 1.6 tdi jetta sı 27 binde mekatronik ve kavrama değişti şuan araç 70 bini aştı daha fazlada olabilir olabilir km ancak hiçbir problem yok. yeni dsg leride takip ediyordum ve 2. defa karşılaştım bir arızayla arada bir şikayet var sitesinede bakıyorum ya fabrikasyonla alakalı bir problem yada sürüş stilinizde bir problem var zaten bu tip sorunlar en çok leonlarda karşılaşılıyor çünkü insanlar altında arabanın yarış arabası fln olduğunu düşünüyorlar ve şanzımanı elinize alıyorsunuz
    şu son 2 yıl içinde toplam dsg arızalarına baktığımda gerçekten müthiş bir başarı yakaladı vw şu oranı insanların iyi anlaması gerekiyor
    -- vw yılda kaçtane dsg araç satıyor ? kaç araçta sorun çıkartıyor ?
    --diğer firmalar kaç araç satıyor kaçtane sorun çıkartıyor ? ( rakipleri olarak nissan xtronic renault edc ve ford powershift ) çok merak eden 2013 sonrasındaki bu şanzımanların sorunlarına birde dsg lere baksınlar hemen hemen aynı hatta 2013 sonrasında daha az şikayet var dsg den ve dsg bu araçlara göre KAT KAT fazla satarken bu forumda üyelerin çirkin bir karalama kampanyası var sadece dsg yle ilgili benimde aklım karıştı ve gittim manuel aldım pişmanım şuan dayımın dsg jettasını kullandıkça burda yazma ihtiyacı hissediyorum 2013 öncesi dsg sorunun zaten doğuş kabul etti ve kendisi sorun verenleri zaten düzeltti diğerlerinide sorunlu yağ değişimine çağırdı ve artık diğer çift kavramalı şanzımanlar daha az sorun vermektedir bakınız şikayet vara ?

• quote:

Orijinalden alıntı: isomania

Yapılması gereken çok basit aslında.
    Bu mekatronik dedikleri zimbirti neden arıza verdiğini bulup , arıza vermeyecek yeni parçayı üretip sonra arıza yapabilecek araçlarını kamuya duyurup geri çağırma kampanyası ile ücretsiz değiştirmek. Bu kadar.

mmt şanzıman aracımı toyota çağırdıda benimmi haberim yok kaç defa servise gittim bunlar böyle titrer de vitestede takılı kalır gerekirse ısınır yoldada bırakır hatta şanzıman beyniniz sorunda verebilir bu şanzımanın özelliğ dediler dava açanlar oldu kazandılar ayıplı ürün kapsamına alındı noldu değiştirdimi mmt yi ? ancak çok uğraşanları mahkemeye verenleri vs değiştirdi bir vw kadar olup en azından şu 20 30 binde biten baskı balatayı değiştirdimi HAYIR ama vw ye giderseniz kavramanızı değiştiriler mekatroniğinizi değiştiriler VW bunu yapıyor toyota neden bunu yapmadı ?

http://www.hakkimiziariyoruz.biz/amacimiz.asp buyrun ayıplı TOYOTA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 583534 -- 12 Şubat 2015; 12:10:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

quote:

mmt şanzıman aracımı toyota çağırdıda benimmi haberim yok kaç defa servise gittim bunlar böyle titrer de vitestede takılı kalır gerekirse ısınır yoldada bırakır hatta şanzıman beyniniz sorunda verebilir bu şanzımanın özelliğ dediler dava açanlar oldu kazandılar ayıplı ürün kapsamına alındı noldu değiştirdimi mmt yi ? ancak çok uğraşanları mahkemeye verenleri vs değiştirdi bir vw kadar olup en azından şu 20 30 binde biten baskı balatayı değiştirdimi HAYIR ama vw ye giderseniz kavramanızı değiştiriler mekatroniğinizi değiştiriler VW bunu yapıyor toyota neden bunu yapmadı ?

MMT sorun olanlar sorgusuz sualsiz garantiden değiştirildi.ilk gelenler sorunluydu.Sonradan gelenlerde bu sorun giderildi.

• bana özel tarife mi uyguladılar yoksa insanlar toplanıp mahkemeye laf olsun diye mi verdiler ?
  • Dsg cok dur/kalk yapilan trafikte s moduna alinip bites degisimleri azaltilirsa, kullanirken ikide bir diphaz yapip sanzimana yuk bindirilmezse kavramanin daha uzun omurlu olacagi asikar. Gel gelelim otomatik vites araba alip rahatligin tadina varacakken boyle narin bir sanziman icin bu kadar ugrasmaya ne gerek var?

Hadi diyelim ki duz vites arabada da baski degisiyor, ( her ne kadar normal bir kullanici cabucak bitirmeyecek olsada ) dsg li aracin garantisi bittikten sonra servis ne kadar iyi niyetli davranacak?

Bunlarin hepsi birer soru isareti.. Zira, tam otomatiklerden daha hizli ve reelde belki 2 litre daha az yaktiriyor diye uzun sureli kullanimlarda ne kadar artisi olacak dsg'nin?

Kendi acimdan yaklastigimda bir arabayi en az bes yil kullandigim icin boyle bir tasin altina girmem/girmek istemem. Evin ikinci araci olacaksa dsg'li bir araba alip, uzun donemli test amacli kullanmayi isterdim. Ancak dayaniksizligi ve incinmemesi icin huyuna gitme durumlari bana gore degil.

• quote:

quote:

Sizin aracınız kaç modeldi ??
    2007 2008 model corolla auris yaris araçlara mmt şanzıman kampanyası yapıldı.
    Heralde sizin haberiniz olmadı yada sizin araç kampanya kapsamında değildi.

Bu da yetmedi ayni kampanyanın kapsadığı arac sayisi arttirildi bu sefer de 5 yıl 150 bin km özel bir uygulama yapildi.

Bu da yetmedi sonra bu sanzimanlar komple elden geçirildi ve suan kullanılan 6 ileri hidrolik kavramali tip mmt şanzımana geçildi.

Var mı başka sormak istediğin hocam

• quote:

bana özel tarife mi uyguladılar yoksa insanlar toplanıp mahkemeye laf olsun diye mi verdiler ?

Hocam mahkeme yolu herkese açık. İsteyen mahkemeye verir her türlü hakkını arar.
    Fakat mahkeme olması olmaması markanın hiçbirşey yapmadığı anlamina gelmez.

Bir sürü örnek var ücretsiz onarim iyileştirme yaptıran müşteri var Toyota da.

Benim demek istediğim geri çağırma kampanyası neden yapmıyor wv. Ben duymadım daha 10 yıldır otomotiv sektorundeyim.

• yalan borcum yok bana gösterilen ilgili aktarıyorum.kendi aracımda direk değişti.hatalı olduklarını kabul ettiler(mmt şanzuman anlamında).çevremde bu örnek veriyorum 5 kişi bu aracı aldıysa 2 si bu sorunla karşılaştı ve kuruş ödemeden değiştirildi.
  • gayet güzel açıklamışsınız teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2jz1993 -- 12 Şubat 2015; 13:34:20 >
  • isomania kullanıcısına yanıt
    hocam mahkeme yıllar alıyor yaris için kolay kolay kimse uğraşmaz ki bizde uğraşmadık kabullendik ki değişenlerdede çok bir değişiklik olmadı diye biliyorum hala titreşim ve kararsızlık sadece biraz azaltıldı VW aslında bir geri çağırma yaptı ama bunu servisler tam olarak uygulamadı şunu söylüyüm hayati bir tehdit olmadığı için olsa gerek sadece servise gelen araçlara işlem yapıldı bu işlemden haberiniz vardır sanırım ama bunu VW yüklemek bu kadar karalama ben buna sinirlendiğim için yazdım toyotaya karşı sevgim vardır şanzıman dışında msjlarıma bakarsanız daha birine yenilerde yazdım yürüyen takım olarak motor olarak en sağlam araçlarını üretiyorlar bu konuda almanlardan daha iyiler ama bir radikal değişiklik bir yenilik olacaksa bunun sorunlarıda olacak sanki tek dsg de oldu bu sorunlar gibi insanlar yönlendiriliyor bu forumda bu yüzden yazdım bakınız mmt büyük yenilik yakıt tüketimi aşırı düşüyor ama ilk çıkışı sorun edc dede sorunlar var ama kimse neden konuşmuyor ? Dediğinizde doğrudur bende toyota forumunda okudum avrupa genel merkezine insanlar yazdı mahkemelere gidildi ve uğraşarak yaptırdılar çok insan var değiştiren ama bir o kadarda bizim gibi bu böyledir diyip yollanan insan var .

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.