Şimdi Ara

2013 Leon DSG şanzıman hatası verdi.Edit:Servise gitti hata ortaya çıktı:MEKATRONİK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
12.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışında dsg garantisi 10 yıl diyorlar size kaç yıl?? En son hatırladığım 2 yıl, ondan sonra hayırlısı be gülüm garantisi....

passat dsg alacaksın, istanbul'dan ağrı'ya memlekete giderken cuma gecesi konya'da yolda kalacaksın ondan sonra filmi izleyin....

Şu algı dediğimiz şey bu ülkede vw'in peynir ekmek gibi satılmasını sağlayan tek şey, tıpkı araba fiyatlarının hiç düşmemesinin yegane nedeninin de bu olduğu gibi.

İnsanlar diyor ya kar etmek için alanlar zarar etti, otomobil fiyatları düşecek, 2. ele de vuracak vs vs vs abi bu ülkede algı hiç değişmez o yüzden hep kötüye gidiyoruz.

Hükümet de şahenk ile iyi anlaşıyor, bir problem olduğunda penguen belgeseli hazır nasıl olsa... VW'nin sırtı bu ülkede yere gelmez. Ta ki insanlar memleket meselesi yapmadıkça....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 12 Şubat 2015; 21:09:33 >
  • Volkswagen servisinde çalışıyorum. Hergün birsürü dsg arızası için araç geliyor. Kimisi çekici sırtında kimisi titreme vuruntu diyerek. Arıza genelde mekatronik kaynaklı oluyor bazende kavrama. Garanti varsa sorun yok ama garanti yoksa o zaman dert demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

Dikkatimi ceken bir olayda genelde c sinifi ve uzeri dsg li araclarda sıkıntı var. polo, ibiza, fabia gibi araclarda bu probleme forumda denk gelmedim yanlisim varsa duzeltin..

Yoo yaşanıyor
    1.4 atmosferik 132nm polo da bile dağım dağım dağılıyor bu mekatroş.

Janjan forumda ise çağıralım dimi hocam, bal gibide 13 nm torkta bile arıza verdi şanzımanı...Cihanair'e diyecek laf yok zaten

Forumdayım ya iktidar aşıkları yüzünden pek yazmıyorum artık da konu nedir biri özet geçebilir mi okuyacak vaktim yok, mesaideyim

Tipik dıayrekt şift giyırboks mevzuları işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: isomania

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Amcamda vw passat 7 dsg var.Gecenlerde dsg arizasi yasamis.İyi niyet garantisi sayesinde 3000 tl ile yirtti.

Yahu para verdikten sonra iyi niyet garantisi nasıl oluyor anlamıyorum.

Bu uygulamada ayrı bir sorun. Hatayı kabul ediyor fakat "hepsi benim suçum değil yarısını da sen öde" der gibi yani açmak gerekirse :
    Arabayı alan sensin enayi hatanın yarısı senin diyorlar resmen. Bu kadar komik bir durum olamaz. Ben size bunun iç yüzünü söyleyim

Üretici firma diyor ki distribütör firmaya. " tamam hatalı üretmişiz ücretsiz olarak arıza yapan araçların parçasını değiştirin biz size ödeyecez "

Distribütör firmada haber veriyor hemen servislere diyor ki " tamam arıza yapan araçların parçasını değiştirin ben ödeyecem maliyetini size "

Bayi ve servislerde diyor ki dist. firmaya " tamam güzel değiştirelim de değişim işçiliği kolay değil bizim işçilik tutarımızı ödemeyecek misiniz? ""

Dist. firma da " işçiliğe karışmayız sadece parça tutarını öderiz gerisini siz kendi bünyenizde yapacaksınız " bir nevi ne yaparsanız yapın diyor.

İşte iş burda kopuyor servislerde almasaymış arabayı enayiler ödesinler işçilik parasını diyip yok iyi niyet yok bilmem ne garantisi adı altına amiyane tabirle müşteriye iteliyorlar.

Burada kural şudur. bir şeyi garantiden yapıyorsan kuruş alamazsın müşteriden. Eğer garantisi yoksa aracın iyi niyet bilmem ne yapıyorsan zaten müşteri memnuniyeti için yaparsın
    yine kuruş alamazsın! maliyetin yarısını üretici firma karşılar yarısını da distribütör firma veya servis karşılar..

Açık açık iteliyorlar! yazık memleketimin insanına.

saygılar

İteliyorlar zaten hocam.3000 tl ile yirtti derken demek istedigim oydu zaten:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dikkatimi ceken bir olayda genelde c sinifi ve uzeri dsg li araclarda sıkıntı var. polo, ibiza, fabia gibi araclarda bu probleme forumda denk gelmedim yanlisim varsa duzeltin..

2013 model Polo'mda şanzımandan 2. viteste şangur şungur sesler gelmeye başlamıştı.Bakımda servise söyledim.Onlar da böyle binin,sorun yok deyince hemen sattım kurtuldum. Çok şükür imzamdaki araçla mutlu mesut geçiniyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

quote:

2013 model Polo'mda şanzımandan 2. viteste şangur şungur sesler gelmeye başlamıştı.Bakımda servise söyledim.Onlar da böyle binin,sorun yok deyince hemen sattım kurtuldum. Çok şükür imzamdaki araçla mutlu mesut geçiniyoruz.

Anlasilan b si, c si, d si hepsinde olma riski var. neyse 6 ileri yeni corsa kovaliyalim o vakit.

• İş arkadaşımın 3 aylık polosunda dsg problemi yaşandı.
  • Bana garip gelen, birkaç sene sonra piyasada sürüyle garantisi bitmiş 7-DSG'li araç olacağı. Bunlarda sorunlar tekrarlanırsa yeni sahipleri öncekilere ve üreticiye selamlarını iletir herhalde. Hatta belli başlı birkaç kişinin kulak zarı bile patlayabilir.
  • Bu konu ile yakında ayrıntılı bir yazı yazıcam..Ancak özet vermem gerekirse, aracınızın bütün bakımları yetkili serviste düzenli olarak yapılıyorsa Doğuş aracının arkasında duruyor..
  • Bizim mekatronik patladi valla, duzgun kullanilan tertemiz, kazasiz, yetkili servis bakimli arac olmasina ragmen... Bu olay Agustos 2013'te gerceklesmisti yanlis hatirlamiyorsam... Bilmeyenler icin araci da belirteyim: 2010 Aralik trafige cikisli 2011 model Polo 1.4 16v 85hp 7-ileri DSG comfortline, LPG yok.

Ek garantimiz de 2.5 ay once bitti, arac hala duzenli olarak yetkili servise giriyor, bakalim uzun vadede ne olcak Km olarak da ben epeydir kullanmiyorum da 45.000 idi yanlis hatirlamiyorsam bir ara bakarim gene.
  • Forrestt. kullanıcısına yanıt
    garantisi yoksa kaça mal oluyor..
  • DSG biraz şans işi herhalde. Arkadaşımın abisinde bir önceki kasa Leon vardı. TDI+DSG. 70.000 km'de kavramayı değiştirdiler.
    Bizde 1 sene boyunca Jetta'mız da TSI+DSG kullandık. Genelde de sıkışık İstanbul trafiğinde. (Ataşehir-Levent arası) 10.000 kmde sattık aracı.
    10.000'den sonra da problem çıkartmış olabilir belki onu bilemem. Dediğim gibi biraz şans işi. Vag grubunda ki araçları bu DSG problemi tam
    anlamıyla çözülene kadar manual almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Volkswagen dünyada 10 milyon araba satmış 2014 de, araçları sorunluysa nasıl satıyor, yine ülkemizde birinci sırada.

İnsanlar maymundan geldiyse,şimdi ki maymunlar niye insan olmuyor ?

DSG'ye sağda solda 10 sene garanti veriliyor.Çoğu ülkede zaten 10 sene sonra araçlar hurda oluyor. :D Türkiye'de ise çok satılma sebebini yazmışlar.Ayrıca satılan her araç DSG değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lingua__Franca

quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Fake.

dediğim gibi çoluk çocuga cevap verecek zamanım yok yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var

Servise git, garantiden kavraman değişsin. Bu kadar basit. Arabanı bırakırsın sana ikame araç verirler, mağdur olmazsın.

Tabi dh nickini ufak bir kağıda yazıp resim koyarsan araba ile makbule geçer

ALLAH tan bir Passat almışsınız . Savunmaya bak harbi komiksiniz sonra diyorlar ki neden forumda anti VW cilik var .

Söylediklerinizin 1 tanesini ya okumuyorsunuz buraya yazarken ya dalga amaçlı başka açıklaması olamaz.

Yauuuuuv ne olacak bir kavrama yauuvvv . İkinci el alırken kavrama değişmiş araç alır mısın ? Yok . Ancak kendinize gelince çok basit sorun sanki.

Arkadaşım git işine. Elimden kaç tane dsg li araç geçiyor. Ben sorunsuz diyormuyum insanlara alın sıkıntı yok diyor muyum ? Almış bitmiş yapacak birsey yok. Gidecek garantiden kavrama değişecek.

Yaauuuv diye ağzını yüzünü eğmene gerek yok.

Passat almamla da alakası yok benim arabam değil umrumda değil. Araba babamın ben ona da durumu belirttim.

Doğuştan da hakkını yediği tüm müşterilerin hakkı çıksın Günahım kadar sevmiyorum.

Tamam benim aracın DSG sine bir şey olduğunda sana satıcam o zaman ? Forumdaki kadar rahat olabilecek misin acaba alırken ?

Passat passat diye ölüp bitiyorsun, almamla alakası yok demişsin. Önceki mesajlarını şuraya kopyalatma , uğraştırma beni boş yere . Neyse DSG ye bir şey olunca ararım seni alırsın aracı ne olacak alt tarafı ufak değişim var

Yahu hocam şu adamı ciddiye alıp sinirlerinizi bozmayın. Bu adam daha 20 yaşında bebe yok elinden şukadar araba geçmiş yok günde 10 tane dsg'li araç geçermiş elinden. Yok vw'de satış temsilciliğ yapmış... böyle boş beleş bir adam. Ben bu arkadaşı daha öncede uyardım bak böyle bilmişlik taslarsan eksileri dayarlar sana diye... Boyuna da blok yiyor zaten... Bir de blok açmış evlere şenlik... Kendisini uzman zannediyor ama bir cacık yok...Bana bir gün attığı cevapta 7-8 senedir araba tepesinden inmediğini söylemişti o hakikaten komikti.. 20 yaşında adam 7-8 senedir aktif olarak araç kullanıyormuş.. Babası bir passat aldı şimdi orda burda vw fanatikliği yapıyor. TAKMAYIN BÖYLE TİPLERİ... BLOKLA GEÇ..

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fake.

dediğim gibi çoluk çocuga cevap verecek zamanım yok yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var

Servise git, garantiden kavraman değişsin. Bu kadar basit. Arabanı bırakırsın sana ikame araç verirler, mağdur olmazsın.

araba normal vitesi atıyor sıkıntı yok.ama işte ikaz var enetrasan.bekle muhtardan ikametgah kagıdı alıp geliyorum.☺️

O zaman kavrama değişimine dahi gerek yok basit bir yazılım atılacak geçmiş olsun.

size tavsiyem sıkışık trafikte s moduna alın ve sürekli vites değişimi yapmasın malum çok erken vites atar. Ayrıca d modunda mümkün mertebe gazlamayın

Bu zıkkıma bu kadar kibar davranılacaksa verdiğin paranın ne kıymeti kalıyor? Kucağına bombayı alıyorsun aman patlamasın diye yusur yusuf atıyorsun.
    Saçmalığa bak ya s moduna al fazla vites değiştirmesin de d modunda gazlamayacakmışsın da . Bu şanzımana niye bu kadar para verildi o zaman, hiç kullanılmasın? Ban bitince yazarsınız artık... Zaten sinir oluyordum çoğu mesajınızda dsgyi savunmanızı, isabet olmuş ban kararı.

+100000000000000000000000000000000000000

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fake.

ALLAH tan bir Passat almışsınız . Savunmaya bak harbi komiksiniz sonra diyorlar ki neden forumda anti VW cilik var .

Söylediklerinizin 1 tanesini ya okumuyorsunuz buraya yazarken ya dalga amaçlı başka açıklaması olamaz.

Yauuuuuv ne olacak bir kavrama yauuvvv . İkinci el alırken kavrama değişmiş araç alır mısın ? Yok . Ancak kendinize gelince çok basit sorun sanki.

Arkadaşım git işine. Elimden kaç tane dsg li araç geçiyor. Ben sorunsuz diyormuyum insanlara alın sıkıntı yok diyor muyum ? Almış bitmiş yapacak birsey yok. Gidecek garantiden kavrama değişecek.

Yaauuuv diye ağzını yüzünü eğmene gerek yok.

Passat almamla da alakası yok benim arabam değil umrumda değil. Araba babamın ben ona da durumu belirttim.

Doğuştan da hakkını yediği tüm müşterilerin hakkı çıksın Günahım kadar sevmiyorum.

Tamam benim aracın DSG sine bir şey olduğunda sana satıcam o zaman ? Forumdaki kadar rahat olabilecek misin acaba alırken ?

Passat passat diye ölüp bitiyorsun, almamla alakası yok demişsin. Önceki mesajlarını şuraya kopyalatma , uğraştırma beni boş yere . Neyse DSG ye bir şey olunca ararım seni alırsın aracı ne olacak alt tarafı ufak değişim var

Yahu hocam şu adamı ciddiye alıp sinirlerinizi bozmayın. Bu adam daha 20 yaşında bebe yok elinden şukadar araba geçmiş yok günde 10 tane dsg'li araç geçermiş elinden. Yok vw'de satış temsilciliğ yapmış... böyle boş beleş bir adam. Ben bu arkadaşı daha öncede uyardım bak böyle bilmişlik taslarsan eksileri dayarlar sana diye... Boyuna da blok yiyor zaten... Bir de blok açmış evlere şenlik... Kendisini uzman zannediyor ama bir cacık yok...Bana bir gün attığı cevapta 7-8 senedir araba tepesinden inmediğini söylemişti o hakikaten komikti.. 20 yaşında adam 7-8 senedir aktif olarak araç kullanıyormuş.. Babası bir passat aldı şimdi orda burda vw fanatikliği yapıyor. TAKMAYIN BÖYLE TİPLERİ... BLOKLA GEÇ..

Haklısınız valla Passat aldığından beri her Konuya kopyala yapistir yapıyor .

• Ölümüne fanatizm arkadaşlığı bile bitirir. Bitirdi de zaten. Ölümüne VW ve bünyesinde ki Seat, Skoda arabalarını savunan tipler yüzünden bu üç markayı sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Power of Faith

Bana garip gelen, birkaç sene sonra piyasada sürüyle garantisi bitmiş 7-DSG'li araç olacağı. Bunlarda sorunlar tekrarlanırsa yeni sahipleri öncekilere ve üreticiye selamlarını iletir herhalde. Hatta belli başlı birkaç kişinin kulak zarı bile patlayabilir.

İkinci eli ölebilir. Bir tane ilan dikkatimi çekmişti dsg hatasız yazıyordu.
    Dsg sorununu bilenler zaten ikinci eline bakmaz. Bu çakal da patlamayı göze alamamış heralde.

• Ben çevremi uyrıyorum ama ısrarla DSGli garantisiz araç alıp da öve öve binen fanatikler için de üzülmüyorum açıkcası.

• Janjan kullanıcısına yanıt
    Var be, bir de "sadece yüksek torklularda sorunlu" diyorlardı.
    Demek ki tork mork hikaye, hepsi aynı.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.