Şimdi Ara

2013 model araçlarda DSG sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
4
Favori
7.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.2 dsg bence en guvenlisi. 2013 te henüz dsg sorunu duyulmadı. Belki biraz iyileştirme yapılmış olabilir ama hala bunu söylemek icin erken. Dsg de iki durum var.

1- kavrama degisimi. Ilki garantiden ikincisi iyi niyet garantisinden 300 e değişir.

2- mekatronik problemi. Ilki garantiden ikincisi iyi niyet garantisinden 3-5 bine değişir.

Sıkıntı 3. Ve daha sonraki degisimler olur. Bakalım zaman neyi gösterecek.

Şu bir gercek dsg li arac kullanan adamın cogu sanzimana alışamamasi normal. Cvt, zf, tct gibi sanzimandan baska çaresi kalmıyor seçeneklerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Merhaba arkadaşlar,
    Malum DSG sorununu bilmeyen kalmadı, fakat sorunun giderildiği, yani yeni DSG'lerin arıza vermediği söyleniyor? Yalan mı? DOğru mu? Aranızda aracı 2013 model olup DSG sorunu yaşayan var mı?

Bu arada genel bir soru: Tüm DSG'lerde mi sorun var, yoksa belli motor seçenekleri ile gelen DSG'lerde mi?

Teşekkürler

(Halen gönlüm Toledo 1.6 TDİ DSG'den yana, fakat az önce Şikayetvar'ı okudum,bu ne ya, komple DSG şanzıman şikayeti ile dolu, harbiden soğudum ve tırsmaya başladım, almasam mı acaba?!?!?)

Ayrıca başka bir soru daha: Kendini dizel motorlarda ispatlamış ve arıza vermeyen hangi şanzıman var? Lütfen 7G gibi Mercedes, BMW şanzımanları falan listelemeyin, orta sınıf için sordum.

1.6TDI DSG alacaksanız bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum içiniz rahat olsun zira 6 ileri yağlı tip DSG zaten gayet sorunsuz. Max torque limiti çok yüksek olduğu için 250nm torkluk aracı rahatlıkla götürüyor. Sıkıntı 7 ileri kuru tip DSG'lerde. O da sırf kuru olmasından kaynaklanıyor özünde.

1.6 tdi da 6 ileri yağlı tip dsg kullanıldığına dair bir kaynak gösterirseniz biz de bu durumu ilk kez öğrenmiş olacağız.

Şirvan Abi 1.2 Tsi'da daha az risk bulunduğunu söylemiş ama 85 beygirlik atmosferik bir motorda dahi kavrama değişimine sebebiyet verdiği için ben maksimum tork limiti gibi durumlara/bahanelere güvenemiyorum açıkçası.

• Bazı insanlar sorunu bile bile alıyolar ..eski kasa passatının şanzumanında sorun olupta defalarca servise giden ve sorunu devam eden aracı o halde satan daha sonra akıllanmayıp gidip yeni kasa 7ileri dsg li passat alan ve internette sorunlu olduğunu okuyup bişey olursa yaptırırız diyen yine dsg li passat variant alan insan tanıyorum..bombanın pimini çektiler bakalım ne zaman patlayacak.araçlar çok güzel konforuna tasarımına diyecek yok ama manuel almak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

1.2 dsg bence en guvenlisi. 2013 te henüz dsg sorunu duyulmadı. Belki biraz iyileştirme yapılmış olabilir ama hala bunu söylemek icin erken. Dsg de iki durum var.

1- kavrama degisimi. Ilki garantiden ikincisi iyi niyet garantisinden 300 e değişir.

2- mekatronik problemi. Ilki garantiden ikincisi iyi niyet garantisinden 3-5 bine değişir.

Sıkıntı 3. Ve daha sonraki degisimler olur. Bakalım zaman neyi gösterecek.

Şu bir gercek dsg li arac kullanan adamın cogu sanzimana alışamamasi normal. Cvt, zf, tct gibi sanzimandan baska çaresi kalmıyor seçeneklerde.

janjanın 85 beygirlik atmosferik 1.4'ünde bile daha 30bin km ye gelmeden aynı sorun yaşandığına göre torkla morkla pek alakası yok gibime geliyor benim.

Şanzımanın tasarımı komple hatalı sanki. Ters giden bişeyler var o kutunun içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: classteacher

quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

Çok değerli misafirler, muhterem forum müdavimleri; hepinizi saygı ile selamlıyor açılış konuşmasını yapması için kürsüyü sevgili Anro'ya bırakıyorum.

Yine, yeni, yeniden.

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

üreten fabrikası kabul etmiş sorunu ama bizim insanımız hala savunuyor başıma 7 bin tl ye yakın bela açtım dsg sevdasına bida hamı asla düşmanıma dilemem o derece..

adamlar niye düzeltsin ki aracı sattıktan sonrada devam eden bi para sevdası bozulacakki servisler yedek parçada hala kazanacak.. alın alın illa canınız yanacak sonra akıllanacaksınız.. sanki memlekette başka otomatik vites yok.. illa vw diyorsan manueline bineceksin bu iş bu kadar basit..

Başınıza nasıl 7 bin tl bela açtınız, açıklarmısınız?
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Can'ın ve cihanın durumu biraz farklı. Onlar daha titremeyi bile hissetmeden servis değiştirdi. Sanki Tr deki araclarin kavramalarının komple degisim harekatı gibi. Kavramanın çabuk bitmesinin ana nedeni tabi bana gore, aracın asırı derecede yarım debriyaj yapması. Arac rampa yukarı durk kalk ta bile neredeyse hep ikinci viteste yarım debriyaj yapıyor. 4 km/s hızda ikinci vitesten bire atmıyor yığılma olmasın diye.

Niye 1.2 ye daha güvenli diyorum çünkü aracta guc patlaması yok. Elektrikli otmobil gibi. Geçişler en yumusak onda. Ama bu demek degilki problemsiz. Tasarimsal bir problem olduguna kesinlikle katılıyorum. Bu derece büyük bir firmanın bu üründe neden bu kadar ısrar etmesine anlam veremiyorum. Bur diger anlam veremedigim nokta ise bizim krallcilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

selamlar.
    DSG nin sorununu bizzat fabrikası açıklamıştır,fabrikası sorunu çözdük şeklinde açıklama yapmadığı müddetçe dsg sorunsuz demek gerçek dışı beyanat vermek olur.
    2013 model araçlardaki dsg sorunları
    http://www.arabalar.gen.tr/sanziman-sorunu-arac-toplatti-h3512.html
    http://paultan.org/2013/05/09/volkwagen-malaysia-follows-suit-with-dsg-recall/
    3 hafta önce alınan polo:
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2035179/volkswagen-polodan-vites-gecislerinde-disli-sesleri-geliyor/jm842

3 haftalık polo headshot olmuş, konu kilit

• DSG sorunlarının bittiğine dair hiç bir kanıt yok. Zaten 2013 alanların aracı daha 1 yaşını bitirmedi, şimdiden sorun açmaya başladılarsa DSG fabrikasını yaksınlar daha iyi.

İlla çift kavrama diyorsanız EDC, powershift ve TCT var. Aşmış bir şanzıman istiyorsanız ZF-8 tabiki
  • Otomatikte sorunsuzluk diyince honda tek gecerim 4yil boyunca kullandim bir kere dahi sanzumandan dolayi sikinti yasamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Merhaba arkadaşlar,
    Malum DSG sorununu bilmeyen kalmadı, fakat sorunun giderildiği, yani yeni DSG'lerin arıza vermediği söyleniyor? Yalan mı? DOğru mu? Aranızda aracı 2013 model olup DSG sorunu yaşayan var mı?

Bu arada genel bir soru: Tüm DSG'lerde mi sorun var, yoksa belli motor seçenekleri ile gelen DSG'lerde mi?

Teşekkürler

(Halen gönlüm Toledo 1.6 TDİ DSG'den yana, fakat az önce Şikayetvar'ı okudum,bu ne ya, komple DSG şanzıman şikayeti ile dolu, harbiden soğudum ve tırsmaya başladım, almasam mı acaba?!?!?)

Ayrıca başka bir soru daha: Kendini dizel motorlarda ispatlamış ve arıza vermeyen hangi şanzıman var? Lütfen 7G gibi Mercedes, BMW şanzımanları falan listelemeyin, orta sınıf için sordum.

1.6TDI DSG alacaksanız bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum içiniz rahat olsun zira 6 ileri yağlı tip DSG zaten gayet sorunsuz. Max torque limiti çok yüksek olduğu için 250nm torkluk aracı rahatlıkla götürüyor. Sıkıntı 7 ileri kuru tip DSG'lerde. O da sırf kuru olmasından kaynaklanıyor özünde.

1.6 tdi da 6 ileri yağlı tip dsg kullanıldığına dair bir kaynak gösterirseniz biz de bu durumu ilk kez öğrenmiş olacağız.

Yeni "tüm" araçlarda 7 ileri kullanıldığını bilmiyordum. Bu kötü olmuş. Ben hala bazıları 6 ileri sanıyordum. Söylediğiniz iyi oldu gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 13 Ekim 2013; 16:52:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Dsg bozuk. Subaru cvtsini piyasaya sürmedi gelecek onda.

Hangi Cvt ?
    Forester da iki farkli Cvt mevcut.Outback,Xv de ayni sekilde..

• Bu hafta bi arkadaşımla beraber Yeni Leon incelemek için İzmir Gaziemir Seat a gittik.
    Arkadaşım 1.2 Style Manuel istediğinden aracı inceledik ve 46900 TL fiyat aldık. Temsilci arkadaş ısrarla DSG düşünmemizi manuel alıp hata yapmamamızı telkin etti. Malum DSG sorunlarından bahsettim son durumu sordum temsilci ısrarla 2011 yılında sorunun çözüldüğünü artık problem olmadığını güvenle alabileceğimizi söyledi. Kavrama ve mekatronik değişimlerinin yapıldığını duyduğumuzu söylediğimizde yok öyle bir şey dedi.
    Arkadaşım hala kafasında soru işareti olduğunu belirterek şimdiye kadar hep japon kullandım gene japon düşündüm ama yeni leon hoşuma gitti bu aracı istiyorum ama manuel olanını DSG sorunu yaşamak istemiyorum deyince temsilci bombayı patlattı

Japonları düşünmeyin onların hepsi eski teknoloji demezmi

dayanamadım
    Varsın 1-2 litre fazla yaksın ama kafam ağrımasın yolda ne zaman bozulacak diye hindi gibi düşüneceğime varsın sarsıntılı olsun.

Doğuş bu arkadaşlara ne içiriyor anlamadım. Japonların hepsi eski teknoloji diyor adam sanki vw grup çok sağlam....

• Manüel olanlarını tercih etmekte fayda var, atmosferik benzinli motora sahip araçlarda bile 7-DSG hakkında çeşitli sorunları okuyoruz. Bu konu hakkında da YouTube gibi birçok sitede, çeşitli şikayetleri gözle görebilirsiniz.
  • quote:

Çok değerli misafirler, muhterem forum müdavimleri; hepinizi saygı ile selamlıyor açılış konuşmasını yapması için kürsüyü sevgili Anro'ya bırakıyorum.

Bende çok merak ediyorum, sevgili Anro arkadaşımın değerli bilgileri altında, sonsuz bir ışık kümesi içinde mutluluk ve erdem dolu paylaşımlarını iple çekiyorum.
  • DSG nedir?Bende 2013 model araba var onda da var mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgzgn

Bu hafta bi arkadaşımla beraber Yeni Leon incelemek için İzmir Gaziemir Seat a gittik.
    Arkadaşım 1.2 Style Manuel istediğinden aracı inceledik ve 46900 TL fiyat aldık. Temsilci arkadaş ısrarla DSG düşünmemizi manuel alıp hata yapmamamızı telkin etti. Malum DSG sorunlarından bahsettim son durumu sordum temsilci ısrarla 2011 yılında sorunun çözüldüğünü artık problem olmadığını güvenle alabileceğimizi söyledi. Kavrama ve mekatronik değişimlerinin yapıldığını duyduğumuzu söylediğimizde yok öyle bir şey dedi.

Sen o elemanı buraya yollada burada ona güzel bi dsg brifingi verelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

Sene oluyor 2014 hala DSG, hala sorun..

İstikrarı bozmuyorlar.
  • Wolkswagen alma aldirtma. Trye sifir yatirimi var araclarida serviside sorunlu

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Bende çok merak ediyorum, sevgili Anro arkadaşımın değerli bilgileri altında, sonsuz bir ışık kümesi içinde mutluluk ve erdem dolu paylaşımlarını iple çekiyorum.

Konunun daimi encümeni akif beylerde teşrif etmediler henüz. Gelişmeleri endişe ile izliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.