Şimdi Ara

2013 MODEL LG LA640 SERİSİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
6
Favori
61.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç yerde bahsedilen sorun olan webden film izlerken 15.dakika da kitlenme donma olayını test ettim. dizimag den 720p dizi izledim 40 dakika kadar asla donma kitlenme yaşamadım. Bu arada dün TV ye yeni güncelleme geldi ve yazılım versiyonu 3.20.13 ten 4.00.23 e update ettim. Webden video izlemedeki tek sorun browserında videoyu fullscreen yapamadım. bunun haricinde PC deki gibi browserın fullscreen modu gibi bir mod var. PC de F11 ile yaptığımız gibi toolbarı kaldırıyorsunuz. Bir de yine browserın zoom özelliği var. videoyu bu şekilde fullscreen e yakın bir duruma getirtebildim.
  • Bugün kayınpederime 55LA640s aldık.. Kuruldu ve gayet güzel. İçinden NFC etiketi çıktı. Arkasına yapıştırınca NFC uyumlu telefonlarda görüntü aktarımı yapıyormuş sanırım.Henüz deneyemedik.
  • 10 Gün oldu. Kullanmaya devam.

Bu arada bugün birşey dikkatimi çekti. USB portlarından birine 2 Port USB hub taktım, bunlardan birine logitech klavye, diğerine sihirli kumandayı taktım çalışmadı :) demekki bu USB portlarda çoklayıcı çalışmıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellchuk46

Arkadaşlar bu tv deki bir yenilikte yakında geçilecek olan dijital karasal yayına (DVB-T 2) uyumlu olması LG nin 2013 model olan LA serisi bu özelliğe sahip buda çok önemli

dijital karasal yayına (DVB-T 2) uyumlu olduguna eminmisiniz.bir cok kisi uyumlu degil diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evrenukal

Dostum bende LG aldım 47LM660S gayet mutluyum. Cumartesi günü arka arka 2 tane 3D film izledim çokta keyif aldım. Bu kişiden kişiye değişir. Bana sorarsan ben memnunum.

LA640S tanitmissiniz.kendiniz 660s almissiniz.

bende cok kararsiz kaldim asagidaki 4 model arasinda. Arasindaki farki bilen dostlardan yardim istiyorum...Birde bu karasal yayini desteklermi bu tv.ler...

1. LG 42LA620S
    2. LG 42LA640S
    3. LG 42LA660S
    4. Samsung UE-40ES6340
  • BENDE BU HAFTA LG 47LA640S DVB-S 3D FHD SMART LED LCD TV , LG AN-MR400 SİHİRLİ KUMANDA 2199 TL. ALDIM :) DUVARA MONTE ETTİRMEDİM 1 HAFTADIR KULLANIYORUM, FAKAT GEREKLİ BİLGİ VE TEKNİK DESTEĞİ, YOĞUNLUKTAN DOLAYI ALAMADIM, SIKINTIM SİHİRLİ KUMANDA, ELİMDE SAP GİBİ KALDI :) NE YAPACAĞIM, NASIL AKTİF EDECEĞİM, BİLEMİYORUM.http://www.teknosa.com/urunler/119961265/lg-47la640s-dvb-s-3d-fhd-smart-led-lcd-tv-lg-an-mr
  • Magic remove diye üzerinde yazı olan kibrit kutusundan ince ama hafif büyükçe siyah bir şey vardı :) kutusundan birlikte çıkmış olan usb kablosunun uygun tarafını kumandaya ve diğer girişinide televizyona taktım, ayrıca magic remove cırt cırt dediğim tutunmayı sağlayan kumaşlarla donatılmış, onuda televizyonun arkasına yapıştırdım ki her yerden zaten komut alıyor, gerisi kendiliğinden oluyor zaten, 123 tuşlarına basıp okeyliyorsunuz. Ama bu tarifin ve aparatların hiç bir yerde ve hiç kimse tarafından anlatılmamış olması da çok abes bir durum.
  • bende samsung 40F6470 modeli ile lg nin 42la640s modeli arasında kaldım karar vermek nekadar zor bi çok kişi samsung modellierinin daha güzel gösterdiğini söylüyor kararsızlıktan tv alamıyorum:)
  • lg la660 -> 50 hz
    lg la640 -> 50 hz
    lg la620 -> 50 hz

Gerçek hz değerleri 50 olan özellikle de 42la660'ya 2.000 tl civarı bir ücret ödemek pek de mantıklı gelmiyor açıkçası.
  • Arkadaşlar merhaba.Temmuz ayında internet üzerinde satın almış olduğu LG LA 47" 640 S TV. bir müddet sonra kendi kendine açılıp kapanmaya başladı.İlk zamanlar yayın kalitesi ile sorun olduğunu düşünmüştüm.Fakat sorun devam edince servis ile görüştüğümde ilk önce binanın elektriksel sorunundan kaynaklandığını söylediler. Regülöter taktım sorun devam etti uydu alıcınız da sorun var dediler.(TV.nin kendi uydu alıcsındada yapıyor.) Digitürk kullanmaya başladım sorun devam etti.En sonunda servis eve teşrif etti.Cihazı test etmek için götürmeleri gerekiyormuş fakat bayram yoğunluğunda dolayı bayram ertesi hafta geleceklerini söyleyerek gittiler.Bu arada internet te yapmış olduğum araştırmalarda LG. LED TV.nin LA serilerinde bu sorunla sürekli karşılaşıldığını kimilerinin değişim verdiğini kimilerinin servislerle tabiri caiz ise papaz olduklarını gördüm.Bu sorun olmamış olsaydı TV. görüntü netliği 3 D kalitesi ve kullanış açısından mükemmele yakın.Aynı sorun ile karşılaşan başka bir arkadaş varmı merak ettim varsa sorunu nasıl çözdü forumda bizlerle paylaşırsa faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicaglier -- 14 Ekim 2013; 11:07:41 >

• Teknosa'daki 42 lg640 modelinin teknik özelliklerinde panel frekansı 100 hz, sistem frekansı 200 hz yazıyor. halbuki 620,640,660 modellerinde panel 50 hz diye bu forumda okumuştum. acaba bu teknosa'ya ait özel bir seri mi? iyi bayramlar herkese.
  • Orjinal sayfasında 50 hz.
    Siznerden okudunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kort27 K kullanıcısına yanıt
    resmi sitede yazmayan şey teknosa gibi biryerde yazıyorsa satış azalmıştır herhalde

27 ve 28. sayfalarda benim paylaştığım yabancı sitelerden yazılar

http://forum.donanimhaber.com/m_73934892/mpage_27/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evrenukal

Arkadaşlar merhaba,

Ben Lg LA640 serisi almayı planlıyorum fakat biraz daha fiyat düşmesini bekleyeceğim. Televizyonun oldukça beğendiğim özellikleri var. Kendimce 1 haftadır araştırma yapıyorum ve görüşerim şu şekilde.

Öncelikle iyi özellikleri söylüyorum;

*En beğendiğim özelliği ayağı ve çerçevesi çok güzel, çok beğendim ayrıca ince bir ayrıntı LG logosunu ışıklı yapmışlar ve açılıp kapanabiliyor.

*MCI 200 Hz, Truemotion 100Hz bence bu bir insan için en ideal Tv hızı çünkü zaten bunun yukarısındaki Hz leri gözlerimiz ayırt edemiyor. Bu tamamen diğer Tvlerde, Tvden anlamayan insanların karşılaştırma yapabilmesi için çıkartılmış pazarlama taktiğidir.

*Bu sene LA640 ın en ayırt edici özelliği olarak Tvnin arkasında aşağıdaki hafif 3 - 4 cmlik çıkıntı. Burayı incelerseniz 2 + 1 hoparlör koyduklarını göreceksiniz ki buda benim LED Tvlerde en nefret ettiğim şeyi engellemiş oluyor, ses patlamasını. Sürekli TVyi ses sistemine bağlı tutmadan çok kaliteli ses alınabiliyor ve elektrik faturası boş yere şişmiyor.

*Bu sene ekstradan 100 TL değerindeki sihirli kumanda kutudan çıkıyor ki bu bence fiyat açısından çok önemli. (Kişisel bir görüş; Samsungun çıkardığı yeni kumanda gerçekten çok karmaşık geldi bana ama belki eve alınca alışılabilir. Fakat ben her türlü sihirli kumandayı tercih ederim. Miss gibi imleç oluyor ekranda bilgisayar gibi kullanabiliyorsun)

*Bu Tv yi önermemin en büyük sebeplerin diğerleri; Cinema 3D teknolojisi (Gerçekten başka hiçbir marka bu keyifi veremiyor), Dual Play özelliği (Bildiğim kadarıyla bu özellik sadece LGde var. Özellikle evinizde PS3 , Xbox falan varsa ekrana iki kişi de gözlüklerle bakıyor fakat ikiside kendi ekranını görüyor. Bir aVM de rastlamıştım çok ilginçti buda.)

TVnin dezavantaları ise şu şekilde:

*Şuanda 42" 2299 TL, 47" 2799 TL, 55" 3899 TL. Bu fiyatlar bu Tvye çok fazla fakat ben kesinlikle düşeceğine inanıyorum. En azından 1900 ler civarında olmalı 42" i. Çünkü geçen seneki 42LM660 la aynı fakat sadece 400 Hz yerine 200 Hz olması. Şu anda 42LM660 2000 TL olduğuna göre bu Tvde 1900 olmalıdır BENCE.

*2. dezavantajı ise sadece Teknosa da satılıyor olması. Böylece diğer Mediamarkt Vatan falan fiyatı indirmeyeceği için rekabetten tüketici olarak faydalanamıyacağız.

*Belki arkasındaki hafif çıkıntıyı bazılarına göre dezavantaj olabilir ama o çıkıntıyla beraber (ölçtüm ) birbuçuk Iphone 3 kalınlığında oluyor ki bunce o ses sistemine değer.

*Diğer bir dezavantaj olarak Samsungtaki gibi kamerası yok fakat dışarıdan bağlanabiliyor. Bana kalırsa buda bir dezavantaj olmayabilir. Geçen sene Samsung için tvye virüs yollayıp milletin evi izleniyor gibi haberler çıktı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama kamerayı dışarıdan bağlamak daha ergonomik olacaktır benim için.

Özetlersek Tv bence 3D LED SMART olarak gerçekten şuanda alınabilecek en net model. Samsungun bu modele karşılık olarak getirdiği model F6470 ise bu sene Samsungun vay haline diyim ben . Bir kere o televizyon gerçek LED değil. Direk LED dedikleri Tv nin arkasına iki tane uzun paralel ışık koyuyorlar ve oradan bütün ekrana ışık dağılıyor. Bu yüzdende zaten Tv çok kalın ve parlaklık her noktada aynı değil. Gerçek LED olduğu zaman Tv ince oluyor, renkler daha gerçek oluyor ve en önemlisi Tvnin parlaklığı her noktada aynı oluyor. Bana kalırsa kesinlikle 40F6470 in kesinlikle 1500 lira civarında olması gerekir satabilmesi için.

Fikir verebildiysem ne mutlu bana.

Arkadaşlar düzeltme yapıyorum kutudan sihirli kumanda çıkmıyormuş.

Hocam Tv yi sizin yorumlarınızı referans alarak aldığımdan itibaren 6 ay geçti ( 47 LA 640 S )

Biraz geç oldu sanırım ama teşekkür ederim

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği zamanımızda F/P açısından gayet güzel bir model seçtik ..

Aldığım ilk günden beri gayet güzel ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ..

Tekrar teşekkürler üstat ..

• Arkadaşlar bir sorum olacak?

Carrefourdan LG42La640S Smart Tv aldım.Yalnız ÇİN malı olduğunu aldıktan sonra farkettim.

Bu ürünü KORE'de üretiyormuş.İkisi arasında bir fark var mı? Yoksa üretimi aynı mı?
  • Merhaba arkadaslar ps3 ile kullanmak uzere bu televizyonu almayi dusunuyorum ps3 ile kullananlar var ise yorumlarini duymak isterim

• La 640 ı 6 aydır kullanıyorum. Cok memnunum özellikle miracast özelliği ile lg g2 telefonumu anında tv ekraninda goruyorum. D dsmart cam modul takılı hd yayınlar harika. Ancak bir süredir, tv ye hiç bir usb bağlantısı yokken, ekranda "usb aygıtı bağlı değil" ve "usb aygıtı desteklenmiyor" uyarısı çıkıp kayboluyor. Fabrika ayarlarına dönüp güncelledim ama duzelmedi. Dün bir de servis gelip kendi kumandası ile resetleyip güncelledi. Bakalım sonuç ne olacak. Internette ararken sikayet var sitesinde aynı durumu olan birine rastladim. Servis tv nin kartını değistirmiş ancak sorun çözülmemiş. Insallah benim tv aynı hatayı tekrarlamaz. Sonucu tekrar paylasirim.

2013 MODEL LG LA640 SERİSİ

2013 MODEL LG LA640 SERİSİ

Değişiklik: Fotoğraf ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yer_cekimi -- 14 Ocak 2014; 9:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: birkanbcc

Arkadaşlar televizyonu bugün öglen teknosadan aldım yarın kurulum için gelecekler sizce yapmam gerekenler neler kurulum olsun tv olsun tavsiye verirmisiniz birde içinden magic remote cıkıyor mu

Sihirli kumanda Bana yanında hediye gelmişti. Teknosa com da ürünün yanında hediye yaziyordu ama. Ilk açinca ölü piksel var mı bakınız. Hayırlı olsun.

• Merhabalar,

Peki hangi film formatlarını destekliyor. Ben USB'den .mkv .mp4 .avi izliyorum. Bu formatları ve .AC3 vs ses formatlarını destekliyormu?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.