|
2013 Philips 7008 Serisi Ana Konu (42/47/55PFL7008K) (260. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Denizinbabası
Hocam açtıktan sonra görüntü gelmiyorsa odanın ışığı kapalı iken ekrana flaş benzeri bir ışık tutup görmeye çalışın. Ayarlardan arka ışık kontrastını 20lere kadar düşürün. Tvyi mümkünse kumandadan kapatmadan direkt fişini çekerek kapatın, standbydan uyanırken saçmalıyor. Bendeki de benzer şekilde bozuldu ikinci defa. Backlight 23-25 gibi çalıştırıyorum ancak iş görüyor. Sizdeki 30lara kadar dayanırsa en azından ikinci oda için yeterli olur.tv yi aciyoruz yayin normal sekilde geliyor 1-2 saniye sonra donuyor ve tv kapaniyor kendi kendine.ve yine kendi aciliyor yayin geliyor donuyor kapaniyor.dongu seklinde devam ediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorybicer -- 18 Şubat 2021; 12:34:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani görüntü gidip ses ve ambilight kalmıyor öyle mi tv tamamen kapanıyor. Ayrıca kendi uydusunu mu kullanıyorsunuz? -
quote:
Yani görüntü gidip ses ve ambilight kalmıyor öyle mi tv tamamen kapanıyor. Ayrıca kendi uydusunu mu kullanıyorsunuz?tv komple kapanip aciliyor.kendi uydu alicisini kullaniyorduk.yani aydinlatma led bar arizasi yok.
sorun anakarrtaki islemcide
Hocam bizim çoğumuzda led bar kapanıyordu ama sorun ledde değil yine anakarttaydı. 7008k değil ama başka bir Philips modelinde sadece bazı hdmi girişinlerinde stabil çalıştığını okumuştum. Dahili uyduyu ya da sıkıntılı hdmiları kullanmıyorlardı, belki harici uydu ile bir çözüm bulabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DenizinbabasıHocam bizim çoğumuzda led bar kapanıyordu ama sorun ledde değil yine anakarttaydı. 7008k değil ama başka bir Philips modelinde sadece bazı hdmi girişinlerinde stabil çalıştığını okumuştum. Dahili uyduyu ya da sıkıntılı hdmiları kullanmıyorlardı, belki harici uydu ile bir çözüm bulabilirsiniz.
tv biraz calissa kendi uydusundan cikip harici uydu baglariz ama kisa surede acilip kapaniyor
quote:
Orijinalden alıntı: victorybicer
kardesimin philips 42pfl6678 tv si yaklasik 1 senedir calismiyor acilip kapaniyor.sorun %99 anakart ve kronik sorun maalesef.
tv atil durumda duruyor aslinda guzel bir resim ureten tv.anakart bulursak tekrar tv yi kullanmak istiyoruz.
elinde bu anakarttan olan varmidir acaba.yada elinde ayni tv den ekrani kirik olan varsa benimle irtibata gecebilirmi.Çok ilginçtir böyle kronik sorunlu olan TV'ye niye dava açılmadi? Ya da Philips tvlere anakart revizyonu adı altinda niye ücretsiz destek sunmadi?
Phillips'in umrunda degil.Musteri hizmeti diye bir sey yok.Tam 6 ay servisle ugrastim.Sikayet var sitesine yazdim.Ne arayan var ne soran.Servise anakart degisimi icin para oduyorsunuz ama eski tamir edilmis anakart takip geri getiriyorlar. -
Revizyonlu anakartlar yurtdışında çıktı. Servis ücretsiz hizmet verdi mi bilmiyorum ama bizde fahiş fiyatlardan işlem yapılıyor. Daha bu ay bi servisi arayıp fiyat istedim en son bir sene kadar önce 1900e taktıklarını belirtti, şu an siparişe açık değilmiş. Bir sene önce “1900”. -
quote:
Revizyonlu anakartlar yurtdışında çıktı. Servis ücretsiz hizmet verdi mi bilmiyorum ama bizde fahiş fiyatlardan işlem yapılıyor. Daha bu ay bi servisi arayıp fiyat istedim en son bir sene kadar önce 1900e taktıklarını belirtti, şu an siparişe açık değilmiş. Bir sene önce “1900”.Hocam neden 1900 TL taktirmayin da yenisini alın diye. Bu şekilde hem sizi yeni ürüne yönlendiriyorlar oda olmazsa elindeki ürünü varsa iyi fiyata satıyorlar.
Philips'in kalite olarak başladığı yer ile geldiği şu son nokta açısından düşünülecek olursa ne yazık ki söylenecek tek şey hüsran ya da hayal kırıklığı olarak özetlenebilir. Özellikle Philips markası, Karl Marx’ın anne tarafından öz kuzeni olan Gerard Philips tarafından, 1891 senesinde Hollanda’nın Eindhoven şehrinde kurulmuş bir firma tarihçesine sahip... Birçok yeniliğe öncülük etmiş olsa bile son 10 yılda özellikle tv alanında sadece Türkiye değil birçok ülke de kronik sorunlara sahip TVler üretmişler ve bu konuda artık neredeyse kullanıcıların birçoğu benzer sorunlar ile karşılaşmışlardır. Bu noktada en iyisi bir kumar işi olan philips tvlerden uzak durmak olacaktır sanırım...
Yaklaşık bir yıl önce yine arıza yapmıştı ve tamir ettirmek istemiyordum ama pandemi nedeniyle eve tıkılı kalınca yetkili sevise 650 TL ödeyip yaptırdım. Bir yıl bile dolmadan yeniden arızalandı! Üç kere tamir ettirdim ve neredeyse bir TV parası ödedim zaten! Şu anda tv reset atıyor ama fişini çıkarıp bekleyince geri geliyor. Ben Digitürk ve Apple TV ile kullanıyordum ama Digitürk kapattırdım. Bugün yıllar sonra yeniden kendi uydusu İle kullanmaya çalıştım ama oldukça sık reset atmaya başladı! Harici bir uydu ve başka hiçbir bağlantı yapmadan kullanabilir miyim acaba? Hep aklımda olan işlemcinin bir fan İle soğutulması durumuydu bir arkadaş alüminyum soğutucu İle denemiş ve verim almış. Tamamen bozulmadan bende öyle bir şey yapsam iyi olacak sanırım. Bu tv gerçekten görüntü olarak çok başarılı ve paneli hala sağlam. Ölü piksel yok gibi bir şey, o nedenle kaldırıp da atamıyor insan! 55 inç bendeki model, işlemciyi soğutmak için fan takma gibi bir şey deneyen oldu mu hiç acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: motie53Yaklaşık bir yıl önce yine arıza yapmıştı ve tamir ettirmek istemiyordum ama pandemi nedeniyle eve tıkılı kalınca yetkili sevise 650 TL ödeyip yaptırdım. Bir yıl bile dolmadan yeniden arızalandı! Üç kere tamir ettirdim ve neredeyse bir TV parası ödedim zaten! Şu anda tv reset atıyor ama fişini çıkarıp bekleyince geri geliyor. Ben Digitürk ve Apple TV ile kullanıyordum ama Digitürk kapattırdım. Bugün yıllar sonra yeniden kendi uydusu İle kullanmaya çalıştım ama oldukça sık reset atmaya başladı! Harici bir uydu ve başka hiçbir bağlantı yapmadan kullanabilir miyim acaba? Hep aklımda olan işlemcinin bir fan İle soğutulması durumuydu bir arkadaş alüminyum soğutucu İle denemiş ve verim almış. Tamamen bozulmadan bende öyle bir şey yapsam iyi olacak sanırım. Bu tv gerçekten görüntü olarak çok başarılı ve paneli hala sağlam. Ölü piksel yok gibi bir şey, o nedenle kaldırıp da atamıyor insan! 55 inç bendeki model, işlemciyi soğutmak için fan takma gibi bir şey deneyen oldu mu hiç acaba?
Hocam ben de bozulunca kıyamadım 500 TL verip yaptırmıştım. Sırf görüntü ve 3d den dolayı. Lakin en son bozulmadan sonra hemen sonorous akım korumali prizi kullanmaya başladim
-
Hocam alüminyum blokları ben takmıştım. Yine de o sorunları aşmadaki etken bunlar değilmiş. Arka ışık kontrastını 40,30 diye diye iyice düşürdüm. Yine de sorunlar devam edince 23e kadar geldim. Bu şekilde ikinci odamda film dizi ağırlıklı kullanıyorum. Düşük parlaklık da filmlerde daha iyi bile oluyor malum. İsterseniz harici bi cihazla arka ışığı kısıp deneyin. Kapatıp açarken mutlaka prizden çekin standbyda bırakmayın. -
Ama işin trajikomik kısmı televizyon bizi bayağı uzman yaptı.
Söylediğinizi yaptım ve Apple TV ile Amazon Prime video üzerinden bir saat çizgi film izledi ve şimdi abartıp kendi uydusu üzerinden iki saattir de izlemeye devam ediyorum. Henüz restart atmadı. Bende her şeyi kıstım, hem de baya kıstım. Bu haliyle de bir kaç sene daha idare etse yeter zaten 10 seneye tamamlarsak kar sayarız! 😄
Valla ilk gün iyiydi ama ertesi gün yine cortladı! Vadesi doluyor sanırım artık ama hiç yeni tv alacak durumda değilim. Kalp masajı filan deneyeceğim ne gerekiyorsa! 🤪
Arkadaşlar dün bir tanıdıktan tamir için fiyat sormasını rica ettim. Tanıdık olduğu için kartı 900 e değiştirirmiş. Çok saçma dedim ve telefonu kapattım. Ardından tekrar aradı fiyat sordurduğum arkadaşım. Tamirci demiş ki eğer yaptırmayacaksa bana satsın 1.000 TL öderim. Demek ki bu TV arızası bu kadar maliyetli değil. Benden 1.000 TL' ye alıp 500 de masraf etse kaça satacak bu TV' yi? Ben yeni TV alacağım sanırım, İP TV kullanımına destek veren Samsung Android' li modellerden hangisini tavsiye ediyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: motie53Arkadaşlar dün bir tanıdıktan tamir için fiyat sormasını rica ettim. Tanıdık olduğu için kartı 900 e değiştirirmiş. Çok saçma dedim ve telefonu kapattım. Ardından tekrar aradı fiyat sordurduğum arkadaşım. Tamirci demiş ki eğer yaptırmayacaksa bana satsın 1.000 TL öderim. Demek ki bu TV arızası bu kadar maliyetli değil. Benden 1.000 TL' ye alıp 500 de masraf etse kaça satacak bu TV' yi? Ben yeni TV alacağım sanırım, İP TV kullanımına destek veren Samsung Android' li modellerden hangisini tavsiye ediyorsunuz?
Döviz fiyatlarının elektronik ürünlerin fiyatlarında ki etkisi göz önüne alınınca tamircinin yaptığı çokta mantıksız değil. Dönem 90larda ki elektronik cihazların pahalı olması sebebiyle tamir edilmesi cihetine gidildiği yılları anımsatıyor. Dolayısı ile bu pahalılıkta insanlar yeni sıfır elektronik cihazlar alamadığı için aynı pert olan araçlarda yaşanan fiyat patlamasına benzer durumun bu cihazlar içinde yaşanacağı aşikar. Dolayısıyla sanırım bit pazarına nur yağacak😊
-
Arkadaşlar benim 2014 yılında aldığım 47Pfl7008 tv bugün izlerken ekranda görüntü yavaş yavaş karardı ama ses gelmeye devam etti. Ve nihayetinde görüntü bir daha gelmemek üzere tamamen gitti... Daha önce böyle birşey başına gelen oldu mu? Sanırım bizde yeni tv arayanlar kafilesine dahil olmak zorunda kalacağız... 😖
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X