< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2013 Philips 7008 Serisi Ana Konu (42/47/55PFL7008K) (261. sayfa)
-
-
47PFL7008 tviyi ekran kararması sebebiyle tamirciye götürdüm. Tvnin ledleri sağlam ekran kartı arızalı çıktı. 300 TL ye değiştim şimdilik çok şükür... 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: absurde
47PFL7008 tviyi ekran kararması sebebiyle tamirciye götürdüm. Tvnin ledleri sağlam ekran kartı arızalı çıktı. 300 TL ye değiştim şimdilik çok şükür... 😊300 lira tamir için çok uygun fiyatmış! İstanbulda iseniz tamircinin telefonunu paylaşır mısınız?
quote:
Orijinalden alıntı: motie53300 lira tamir için çok uygun fiyatmış! İstanbulda iseniz tamircinin telefonunu paylaşır mısınız?
Alıntıları GösterÜstat ne yazık ki İstanbul dışındayım. Sende ki tvde arıza nedir tam olarak. Ben burada yerel ama ustalığını bildiğim bir tamircim ile sorunu çözdüm. Kendisi tüccar değil esnaf ve işini iyi yapan bir esnaf. Tabi tvyi götürmeden önce arıza ile ilgili genel bir tespit yaptım ve kendisi ile telefonda tvmin arızasını paylaştım. Ledlerin patlak olduğunu düşünüyordum ilk olarak buna yoğunlaştım. Bu konuda buradaki ustam tvyi görmeden telefon ile yaptığım görüşme de tüm ledlerin değişimi için 600 TL dedi. Fakat sonra tv tamir konusunda youtube video pay yapan Adem ustaya ulaşıp ondan bir ön bilgi aldığımda söylediğim arıza için saolsun çok yardımcı oldu ve Led kaynaklı olamayacağını söyledi. Bende bunun üzerine bulunduğum yerdeki ustama tvyi götürüp gösterdim ve o da tvyi açtığında aynısını söyledi. Bunun üzerine arıza tespiti için tvmi ustaya bıraktım ve bana arızanın ekran kartından olduğunu bunun değişeceğini ve maliyetinin 300 TL olacağını söyledi. Sanırım servisler ise arızayı tespit etseler bile arıza basitte olsa yüksek fiyat verebiliyorlar genellikle ne yazık ki. Özellikle philips servislerinin genel durumu (🤔😱😭😡😠) ile ilgili aşağıda ki videoyu izleyip destek olmanızdır ricam. Size tavsiyem ulaşabilirseniz youtubeden Adem ustadan arıza ile ilgili bir ön bilgi alıp tamir cihetine gidecek olursanız yerelde tanıdığınız güvendiğiniz bir iki yerden arıza tespit ve maliyeti istemeniz iyi olacaktır sanırım. Bu arada Adem ustanın youtube linkini de buraya bırakıyorum. Adem ustanın philipse karşı haklı mücadelesinde philips kullanıcılarını desteğe bekliyoruz. Buradan okursa da ilgi alaka ve tecrübeleri için çok saolsun hiç çekinmeden yardımcı oldu kendisi. Umarım sana da faydalı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absurde -- 30 Nisan 2021; 4:48:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam YouTube linkini göremedim? Ustanın telefonunu özel mesajla gönderebilir misin? YouTube da arattırdım ama bulamadım? 🙁
Dostum link burada. Youtube da Adem Helvacı olarak aratınca bulabiliyorsun zaten. Telefonu yorumlarda denk gelmişti bana ama kaydetmemiştim. Yine de yardımcı olabileceğim birşey olursa yaz...https://www.youtube.com/c/AdemHelvac%C4%B1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üç kez servise gitme ve bir ana kart değişiminin ardından,
şimdi ses var görüntü yok arızası ile karşı karşıyayım. resetlemeleri saymıyorum bile...
servis 1200 tl fiyat biçti neymiş ledleri farklı imiş. .her neyse artık soğudum philipsden.
özellikle ps4 de iki oyuncu ekranını gözlükler ile kişiye özel hale getirmesi benim için en güzel özelliği idi ama.
artık nefret ettirdi bu marka. elbette tamir ettirmeyeceğim. parçaları nasıl kullanabilirim bakalım. RGB LED leri sökebilir miyim ki. Herkese iyi bayramlar.
Bu arada TCL c715 serisini almayı düşünüyorum bayram sonu.
-
Hocam 1200 lira fiyatı ne için verdiler, androidli yeni anakart çıkmıştı o olabilir mi acaba, yoksa sorunun backlightta olduğunu düşünerek panel altı ledlere mi 1200 istiyorlar? -
Ana kart çalışıyor, sadece LED bar değişimi için istediler. Neymiş bu modelin LED barı farklıymış vs vs. 60 TL servis ücretini ödeyerek bayram ertesi geri isteyeceğim TV yi. Umarım gönderdiğim gibi gelir. Soğudum philips den...
-
Hocam ses var görüntü yok dediğiniz sorun neredeyse hepimizde oldu, sorun ledlerde değil anakartta, LED’ler de çok karşılaşılan çubuk şeklinde dizilen direct led barları değil edge led denen bir tür parça, o da 1200 lira edecek bir şey değil. -
Bence de haklısınız. Ama çok soğudum TV'den. Arıza üzerine arıza, artık resetleme olayını bile normal bir şey gibi karşılıyordum. Gelsin kendim baya bir sökeceğim, eğitim zayiatı yapacağım kendisini.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eoztas75Bence de haklısınız. Ama çok soğudum TV'den. Arıza üzerine arıza, artık resetleme olayını bile normal bir şey gibi karşılıyordum. Gelsin kendim baya bir sökeceğim, eğitim zayiatı yapacağım kendisini.
Hocam bahsettiğiniz ses var görüntü yok arızası ile ilgili olarak daha önce Adem Helvacı ustanın linkini verdiğim youtube kanalında yapılan bir yorumu sizinle paylaşayım belki size ya da bir başka kullanıcıya faydası dokunur belki. Youtubede 7008 kullanıcısı birinin ses var görüntü yok sorunu ile ilgili yorumunu aynen alıntılıyorum. "Öncelikle topluma verdiğiniz çok değerli ve doğru tespit içeren bilgilendirmelerden dolayı teşekkur ederim.
Bende kısaca başımdan geçen bir ( PHILIPS SERVİSİ) Maceramı değineceği.
47pfl7008k12 serisi tv izleme esmaaında ekran karardı onun haricinde tüm fonksiyonlar çalışıyordu kumanda algılama ses yükseltip kısma kanallar arası gezınme yani sadece ekran yok.Tv yi servise göturmeden önce açıp bi güzel temizleyeyim dedim hazır açmışken kapak içindeki kartların resimlerinide çektim serinolarıyla birlikte nerden esti bilmiyorum şansa mı dersin artık.
Televizyonu servise bıraktım tamir teklif fiyatı vermeden tamirat yapmamaları istedim.
Beni arayıp 1100 lira tamir masrafı olur dediler bende fiyatı yüksek bulup şu an sıkışık olup tamir ettiremeyeceğimi söyleyip tv yi geri alďım .
Aynı gün eve gelince bi deneyım dedim bi baktım ses ve kumanda fonksiyonlarıda kayıp tekrar servisi aradım durumu anlattım hiç bir şekilde kabul etmiyor benim bunu nasıl iddia ettiğimi böyle bır şey mümkün olamayacağını.
Ta ki ben kartların seri nolarını fotograflarını çektim seni şilayet ederim deyince u dönüşü yapıp hemen çıraklarına suçu yükledi ve bu şekilde benden çalmış olduğu kartımı geri aldım . 1100 lira fiyat biçtiği tamiratı ben bir marangoz olarak siz ADEM bey ve diğer değerli bilgiyi yayan USTALAR sayesinde tanesi 34 liradan iki adet t-con kart la kendi işçiliğimle sorunu çözdüm.Televizyon ve bilgisayar gibi yüksék fiyatlı ürünlerin karton kutularınında saklanması önemli üzerinde ki barkod ve seri nolarinin karşılaştırılması açısından bu gibi durumlar kanımca.Tv nin şuçu yok bence servis konusunda daha sorgulayıcı olunmalı." Şimdi bu bilgi ışığında önce bir arıza tespiti yapın bence. Eğer tv fişe takıldığında ekranda hiç görüntü yok ama yinede bir hafif gri parlaklık varsa bunun sebebi tcon kartı denen bir parçanın arızalanması sanırım. Bunu daha 1 hafta önce vçben 2.el değişimini yaptırdım ve maliyeti bana 300 TL idi. Lakin ekranda elinizde fener tutup baktığınızda çokta az olsa bir görüntü alıyorsanız bu ise led barlar ile alakalı. Bununda maliyeti standart bir tv tamircisinde 600 TL gibi. Ki bu fiyata 1 yıl garantili led takacağını söyledi usta. Bu ledlerde çünkü kalite kalite fiyatı değişiyor.. Bununla birlikte servis tv nizi tamir ettirmeyeceğinizi anladığında içerisinden sağlam parçalarınızı alıp bunu daha sonra tamir edilmek üzere kendilerine gelen tvlerde sanki sıfır parça takılmış gibi kullanıyormuş. Bu sebeple siz tvnizdeki parçaların tekrar geri aldığınızda sağlam olduğundan emin olun. Bunun için arızanın niteliğinde bir değişiklik olup olmadığına bakın. Bakdınız olmuyor son çare olarak ayrıca tvnin sağlam parçaları internet üzerinden satışa çıkarılabiliyor. Bu yolla ufakta olsa size bir miktar getiri sağlayabilir. Bunu da seçenek olarak düşünün derim. Hatta bu sayfa üzerinden elinizde olan tv için yedek parça ilanı açabilirsiniz. Belki birilerinin işine yarar... Şimdiden geçmiş olsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absurde -- 14 Mayıs 2021; 1:46:20 >
-
Enteresan bir tecrübe olmuş hocam. Dediğiniz gibi bazen backlight gitmiyor sorun tcon kartı olabiliyor ama bizim yaşadığımız genelde backlightın tamamen gitmesi durumuydu. Bu da genelde eled üzerinden yorumlanıyor ama maalesef sorun anakartlarda. Ayrıca LED’ler daha önce bahsettiğim gibi şerit led olmadığı için uygun fiyata bulunmuyor. Adem beyin bulunduğu forumda birinin konusu vardı philips tvye lg anakartı takıp çalıştırmıştı. Zaten philipsin kendisi de 6xx8, 7xx8, 8xx9 gibi anakartı sorunlu seriler için donanım yükseltme kiti diye yeni anakartlar çıkarmıştı. 8109 kullanıcıları konusunda ciddi para ödeyip bu anakartı taktıranlar mevcut. R1 R2 R3 diye değişiyor ve 7008 için R1 olan gerekiyor. Fiyatı uygun olmayan bu kartı taktırmayı göze alsak da bir sorun daha var ki düzgün yazılım vermedikleri için 8109 sahipleri görüntünün en basit tv paneli seviyesine kadar gerilediğini yazmış. Yani Philips ne uygun çözüm üretti ne de ürettiği çözüme düzgün arka çıkmış oldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Denizinbabası
Enteresan bir tecrübe olmuş hocam. Dediğiniz gibi bazen backlight gitmiyor sorun tcon kartı olabiliyor ama bizim yaşadığımız genelde backlightın tamamen gitmesi durumuydu. Bu da genelde eled üzerinden yorumlanıyor ama maalesef sorun anakartlarda. Ayrıca LED’ler daha önce bahsettiğim gibi şerit led olmadığı için uygun fiyata bulunmuyor. Adem beyin bulunduğu forumda birinin konusu vardı philips tvye lg anakartı takıp çalıştırmıştı. Zaten philipsin kendisi de 6xx8, 7xx8, 8xx9 gibi anakartı sorunlu seriler için donanım yükseltme kiti diye yeni anakartlar çıkarmıştı. 8109 kullanıcıları konusunda ciddi para ödeyip bu anakartı taktıranlar mevcut. R1 R2 R3 diye değişiyor ve 7008 için R1 olan gerekiyor. Fiyatı uygun olmayan bu kartı taktırmayı göze alsak da bir sorun daha var ki düzgün yazılım vermedikleri için 8109 sahipleri görüntünün en basit tv paneli seviyesine kadar gerilediğini yazmış. Yani Philips ne uygun çözüm üretti ne de ürettiği çözüme düzgün arka çıkmış oldu.Hocam siz bayağı donanımlısınız 😊 Ben bu kadar anlamıyorum ama öğrenmeye çalışıyorum. Backlight dediğimiz olay ekranda hiç bir elektrik geldiğine dair belirtinin olmaması durumu sanırım. Eğer öyle ise haklısınız. Çünkü tcon arıza tespitinde ekrana elektrik geldiği belirli olacak şekilde mat gri gibi bir belirti var ancak görüntü namına hiç bir belirti yok. Sanırım led barların arızasında ise ekranda ışık yardımı ile bakıldığında belli belirsiz görüntü olduğu görülür demişti ustalar. Ben kendi tvmi götürdüğümde yerel usta banada panel olabilir açıp kontrol edeyim dedi. Tcon arızası dedi ve tamir etti kendisi. Bazen servisler ki özellikle ve özellikle philips bu tv tamir konusunda malesef işin hilesine başvuruyorlar... Yerel bir güvenilir tamirciden destek almakta fayda var sanırım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absurde -- 14 Mayıs 2021; 15:0:49 >
-
Evet hocam, tv şu an ikinci odamda açık. Bir iki saat çalışıp ekran gidiyor, fenerle bakıldığında ekrandaki görüntü gözlemlenebiliyor. -
Philips sağolsun milleti usta yaptı. Kendi başka anakart takanlar, söküp temizleyenler, iyice gözden çıkarıp kurcaladık hepimiz. Şimdi servisten anakart için fiyat istiyorum daha önce siz değiştirdiniz aynı arıza çıktı diyorum adamlar fiyat bile vermiyor. İlla getir bakalım. En sonunda şu reballing neymiş ona sardık evde yapılan bir iş olsa anakartı da biz tamir edeceğiz artık. LG telefonun anakartını söküp fırınlıyorduk en sonunda tvyede bunu mu denesem diyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Denizinbabası
Philips sağolsun milleti usta yaptı. Kendi başka anakart takanlar, söküp temizleyenler, iyice gözden çıkarıp kurcaladık hepimiz. Şimdi servisten anakart için fiyat istiyorum daha önce siz değiştirdiniz aynı arıza çıktı diyorum adamlar fiyat bile vermiyor. İlla getir bakalım. En sonunda şu reballing neymiş ona sardık evde yapılan bir iş olsa anakartı da biz tamir edeceğiz artık. LG telefonun anakartını söküp fırınlıyorduk en sonunda tvyede bunu mu denesem diyorum.Benim TV uzun süre kullanılmadığında eğer fişe de takılı değilse bir süre sorunsuz çalışıyor. Sonra renkli grafik görüntüleri geliyor ve restart yapıyor. Sonra çalışmaya devam ediyor. Kendi uydusu İle kullanmaya çalışınca restart sıklığı inanılmaz artıyor. Dün gece Apple TV ile açtım ve iki saatlik bir film izledim ve filmin sonu a doğru ekranda yine o grafik görüntü çıktı ve restart attı ama filmi de tamamladık. Bir ara görüntünün içerisinde bir noktada siyahlık gördüm dikdörtgen biçiminde sanki bir yer ısıya maruz kalmış ve yanmış gibiydi. Bende artık gözden çıkardım Allah ne verdiyse dalacağım acaba kurtarmak için neler yapabilirim?
-
Bende de artık arka ışık 23-25lerde dikiş tutmuyor, 21e kadar düşürdüm ama bu kez de gündüz baktıkça üzülüyorum. 3. televizyonum boşta duruyor ama 32" ambilight yok, bu da 47" ve ambilight ile atsam atamıyorum, en sonunda satmak için ilan verdim, gözü kesen bir servis ya da ekranı kırık olup kartı sağlam kalan biri varsa alıp kullansın.
-
2012 model 47 pfl6877/k12 kullanmaktayım halen günümüz 4k teknolojisinde t.v. ilk göz ağrım desem yeridir çünkü ilk maaşımla taksitli almıştım o dönem
Şuan ki teknoloji imkanlarında tabii bir çok kullanıcı hallı ama artık güncelleme zaten gelmiyor televizyona,çok nadir resetliyor kendisini,ambilight açıliyor vs. Halen seviyor kullanıyorum kendisini Ps3 den beri bana mısın demedi Ps5 oynuyorum 4k veya parlaklığı,çözünürlüğü aşağıda kalsa da devam yeni bir cihaza geçene kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: ...F.E.A.R...
2012 model 47 pfl6877/k12 kullanmaktayım halen günümüz 4k teknolojisinde t.v. ilk göz ağrım desem yeridir çünkü ilk maaşımla taksitli almıştım o dönem
Şuan ki teknoloji imkanlarında tabii bir çok kullanıcı hallı ama artık güncelleme zaten gelmiyor televizyona,çok nadir resetliyor kendisini,ambilight açıliyor vs. Halen seviyor kullanıyorum kendisini Ps3 den beri bana mısın demedi Ps5 oynuyorum 4k veya parlaklığı,çözünürlüğü aşağıda kalsa da devam yeni bir cihaza geçene kadar.Vay be... O ilk alındığında amma da heyecanlıydı he... Bu philipsten tv alınmaya alınmazdı amma şu amblight olayı var ya... Onun tvye getirdiği pozitif ayrım halen daha geçerliliğini koruyor... Yoksa çocuğun olsa sevilmez derler ya işte öyle bir tv... 😊
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X