Şimdi Ara

2013 Samsung F8500 Plazma serisi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
13
Favori
56.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.youtube.com/watch?v=RDpyn9xkmxg

Bizim yerli kral tv hd yi beceremedi henüz.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: theturkish

merhabalar
    ben de bugun panasonic 55stw incelemek icin media markt a gittigimde bu tv yi fark ettim. Eskiden kalma plasma denince panasonic algisi yuzunden baska pdp bakmiyodum. Onunden gecerken farkettim bu tvyi ve cok hosuma gitti. Benim sikintim oturma odam yaklasik 13m2 ve film seyretmek icin de ayri bi odada projektorum var. Dolayisiyla bu tvde yanlizca Teledunya bagli olacak ve 64 incligi cok buyuk geliyor. Konuyu geriye dogru okuyunca anlasilan da 51 inc istanbul bilisime ne zaman gelir belli degil. Bu tv nin 51 incligine talip olan baska kimse var mi ? Toplu bi talep gecme durumu olur mu? Ayrica 2014 yili icerisinde samsungun esdeger plasmalari gelmesi mumkun mu ?

64" BİR TELEVİZYON İÇİN İZLEME MESAFESİ 2.5 METRE İLE 5 METRE ARASINDA DEĞİŞİR....

bu kurala uyduğunuz sürece bir sorun yaşamazsınız...
    gerisini dert etmeyin...

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

işini garantiye almak isteyenler için izleme mesafesinin bilimsel formülü de mevcut...

izleme mesafesi ile ilgili bilimsel yaklaşım isteyenler için de şöyle bir formül var

2013 Samsung F8500 Plazma serisi

VD: Viewing distance = İzleme Mesafesi

DS: Display's diagonal size = Ekran Köşegen Uzunluğu

NHR: Display's native horizontal resolution (in pixels) = Ekranın Yatay Çözünürlüğü (Piksel olarak)
    (Full HD için 1920, HD için 1280, SD için 720)

NVR: Display's native vertical resolution (in pixels) = Ekranın Dikey Çözünürlüğü (Piksel olarak)
    (Full HD için 1080, HD için 720, SD için 576 veya 480)

CVR: Vertical resolution of the video being displayed (in pixels) = İzlenilen Görüntünün Dikey Çözünürlüğü (Piksel olarak)
    (eğer Full HD televizyonda DVD video veya SD yayın izliyorsanız bu en fazla 576 veya 480 piksel olabilir)

Excel'de hesap yapacaklar için; TAN(1/60) kısmı TAN(1/60*PI()/180) olarak formüle konulacak.

Excel dilinde Formül; VD=DS/(SQRT((NHR/NVR)^2+1)*CVR*TAN(1/60*PI()/180))

şimdi bilimsel yaklaşımla bir hesap yaparsak;

-----------------------------------------------------------------

64" Full HD televizyonda 25fps DVD film veya SD yayın izliyorsak

DS = 162.56
    NHR = 1920
    NVR = 1080
    CVR = 576

İzleme Mesafesi = VD = 475.66 cm yani 4.76 metre çıkar

64" Full HD televizyonda HD 720p yayın izliyorsak

DS = 162.56
    NHR = 1920
    NVR = 1080
    CVR = 720

İzleme Mesafesi = VD = 380.52 cm yani 3.81 metre çıkar

64" Full HD televizyonda Full HD 1080p yayın izliyorsak

DS = 162.56
    NHR = 1920
    NVR = 1080
    CVR = 1080

İzleme Mesafesi = VD = 253.68 cm yani 2.54 metre çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 23 Mart 2014; 13:20:57 >

• Bende geçen gün Samsung PN51F8500 plazma modelini aradım ama maalesef bu serinin Türkiye'ye sadece 64" olan modeli getirilmiş. 51" ve 60" olanlar yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: climanjero

Bende geçen gün Samsung PN51F8500 plazma modelini aradım ama maalesef bu serinin Türkiye'ye sadece 64" olan modeli getirilmiş. 51" ve 60" olanlar yok.

TR DE BÖYLE MALESEF ADAMLAR BİZE YAĞLIYORLAR UTANÇ VERİCİ BU DURUM.
  • Bu tv yi kullanan arkadaşlar izleme mesafeniz kaç acaba? 64inch için 4,20mt. yeterli olur mu!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: bayucuz

Bu tv yi kullanan arkadaşlar izleme mesafeniz kaç acaba? 64inch için 4,20mt. yeterli olur mu!

64" BİR TELEVİZYON İÇİN İZLEME MESAFESİ 2.5 METRE İLE 5 METRE ARASINDA DEĞİŞİR....

bu kurala uyduğunuz sürece bir sorun yaşamazsınız...
    gerisini dert etmeyin...

işini garantiye almak isteyenler için izleme mesafesinin bilimsel formülü de mevcut...

izleme mesafesi ile ilgili bilimsel yaklaşım isteyenler için de şöyle bir formül var

2013 Samsung F8500 Plazma serisi

VD: Viewing distance = İzleme Mesafesi

DS: Display's diagonal size = Ekran Köşegen Uzunluğu

NHR: Display's native horizontal resolution (in pixels) = Ekranın Yatay Çözünürlüğü (Piksel olarak)
    (Full HD için 1920, HD için 1280, SD için 720)

NVR: Display's native vertical resolution (in pixels) = Ekranın Dikey Çözünürlüğü (Piksel olarak)
    (Full HD için 1080, HD için 720, SD için 576 veya 480)

CVR: Vertical resolution of the video being displayed (in pixels) = İzlenilen Görüntünün Dikey Çözünürlüğü (Piksel olarak)
    (eğer Full HD televizyonda DVD video veya SD yayın izliyorsanız bu en fazla 576 veya 480 piksel olabilir)

Excel'de hesap yapacaklar için; TAN(1/60) kısmı TAN(1/60*PI()/180) olarak formüle konulacak.

Excel dilinde Formül; VD=DS/(SQRT((NHR/NVR)^2+1)*CVR*TAN(1/60*PI()/180))

şimdi bilimsel yaklaşımla bir hesap yaparsak;

64" Full HD televizyonda 25fps DVD film veya SD yayın izliyorsak

DS = 162.56
    NHR = 1920
    NVR = 1080
    CVR = 576

İzleme Mesafesi = VD = 475.66 cm yani 4.76 metre çıkar

64" Full HD televizyonda HD 720p yayın izliyorsak

DS = 162.56
    NHR = 1920
    NVR = 1080
    CVR = 720

İzleme Mesafesi = VD = 380.52 cm yani 3.81 metre çıkar

64" Full HD televizyonda Full HD 1080p yayın izliyorsak

DS = 162.56
    NHR = 1920
    NVR = 1080
    CVR = 1080

İzleme Mesafesi = VD = 253.68 cm yani 2.54 metre çıkar

• Bu tv nin PN ve PS ile başlayan modelleri aynı mı?Hala piyasada sıfırını bulmak mümkün mü?güncel fiyatlar nedir?2014 te de satışı devam edecek mi?bu sene samsung yeni plazma modeli çıkarmadı galiba.
  • F8500 plazma 2014'te de üretime devam ediyor. Dolayısıyla kapalı kutu bulmanız zor olmayacaktır.
  • Baktım da fiyatlar 5.900 tl den başlıyor.bu kalite ve bu büyüklükte bir tv için hiç fena bir fiyat değil.bu tv yi teknosa,bimeks,vatan gibi hiçbir yerde teşhirde göremedim.
  • Gerçekten güzel tv.. Görme şansım da oldu ancak hem oturacağım alana büyük gelmesi hem de aradaki fiyat farkıyla proj. Ve perde alabilecek olmam nedeniyle pana 55stw60 aldım.. Aradaki farkla da benq 1070w ve gümüş kontrast perde aldım.. Film ve dizileri perdeden,ulusal kanalları plazmadan izliyorum. Ancak büyük ekran tv düşünenler için güzel bir seçenek f8500!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005'de aldığım LG plazmanın paneli Pazar günü öldü (ses var görüntü yok). Zaten full HD bir 55'' panel arayışındaydım. Dün gece bütün 10 sayfa forumu okuduktan sonra Samsung F8500 ile Panasonic VT60'ı görmek üzere bugün Ümraniye Media Markt'a gittim. Bir diske de SD, 720p, 1080p vb içerikler doldurdum: SD/HD film, kendi çektiğim full HD video, ligTV kayıt vb

Panasonic'de görüntü gerçekten doğal. Herşeyin default ayarlarda olmasına dikkat ettim.
    Hem SD ve hem de full HD görüntüler gayet iyiydi.
    Ancak panel gerçekten "dim" veya mağazada öyle görünüyor.
    Yansıma konusu da sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.
    Benim evimde TV asılabilecek tek duvar pencereye bakıyor.
    Çoğunlukla gece seyretmeme rağmen gündüz açınca LG ile de epey sıkıntı oluyordu.
    Bundan başka media player fonksiyonu en az 3 sene geriden geliyor. Diski indekslerken sık sık crash etti.

Ayrı ses sistemim olduğundan audio'ya hiç bakmadım.

Samsung ise forumda da anlatıldığı üzere çok daha parlak idi (bir LED TV kadar olmasa da).
    Ancak görüntü kalitesini açıkçası Panasonic kadar beğenmedim.
    Sanki bir LED TV'ye bakıyormuşum gibi geldi (siyahlar iyiydi ama ten renklerini beğenmedim).
    SD görüntülerde de panasonic kadar iyi değildi.
    Media player özellikleri ise panasonic'in çok çok ilerisinde.

Mağazada çalışan arkadaş epey yardımcı oldu ve çok açık sözlüydü. Plazma almamı tavsiye etti. Kendisinde de plazma varmış.
    Ancak 65'' için yerim olmadığından ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. 55'' VT30 ve LG plazma modelleri var ama pek sıcak bakmıyorum.

Çıkışa 12000TLlik bir LG OLED TV vardı görüntüsü oldukça değişik geldi.

Bu forumda yazan herkese teşekkürler çok faydalı bilgiler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mpakkan

2005'de aldığım LG plazmanın paneli Pazar günü öldü (ses var görüntü yok). Zaten full HD bir 55'' panel arayışındaydım. Dün gece bütün 10 sayfa forumu okuduktan sonra Samsung F8500 ile Panasonic VT60'ı görmek üzere bugün Ümraniye Media Markt'a gittim. Bir diske de SD, 720p, 1080p vb içerikler doldurdum: SD/HD film, kendi çektiğim full HD video, ligTV kayıt vb

Panasonic'de görüntü gerçekten doğal. Herşeyin default ayarlarda olmasına dikkat ettim.
    Hem SD ve hem de full HD görüntüler gayet iyiydi.
    Ancak panel gerçekten "dim" veya mağazada öyle görünüyor.
    Yansıma konusu da sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.
    Benim evimde TV asılabilecek tek duvar pencereye bakıyor.
    Çoğunlukla gece seyretmeme rağmen gündüz açınca LG ile de epey sıkıntı oluyordu.
    Bundan başka media player fonksiyonu en az 3 sene geriden geliyor. Diski indekslerken sık sık crash etti.

Ayrı ses sistemim olduğundan audio'ya hiç bakmadım.

Samsung ise forumda da anlatıldığı üzere çok daha parlak idi (bir LED TV kadar olmasa da).
    Ancak görüntü kalitesini açıkçası Panasonic kadar beğenmedim.
    Sanki bir LED TV'ye bakıyormuşum gibi geldi (siyahlar iyiydi ama ten renklerini beğenmedim).
    SD görüntülerde de panasonic kadar iyi değildi.
    Media player özellikleri ise panasonic'in çok çok ilerisinde.

Mağazada çalışan arkadaş epey yardımcı oldu ve çok açık sözlüydü. Plazma almamı tavsiye etti. Kendisinde de plazma varmış.
    Ancak 65'' için yerim olmadığından ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. 55'' VT30 ve LG plazma modelleri var ama pek sıcak bakmıyorum.

Çıkışa 12000TLlik bir LG OLED TV vardı görüntüsü oldukça değişik geldi.

Bu forumda yazan herkese teşekkürler çok faydalı bilgiler var.

Bende bu tv ler arasındayım. 65 inç alacak olsanız hangisini seçerdiniz

• tekrarlıyayım.... ben hem panasonic 65vt50e hemde samsung 64f8500 sahibiyim ve uzun zamandır kullanıyorum.... samsung f8500 açık ara önde... bu kesin...
    bunu sadece ben de söylemiyorum.... çevremde ve dünyada bu işi bilen veya kullanan herkes aynı konuda birleşiyor.... f8500, vt60 ve dahi vt50 lere fark atmış durumda.... gerisi hikaye.....

bulabiliyorsanız kaçırmayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 29 Mayıs 2014; 0:24:10 >
  • Panasonic'i seçerdim ama bu benim görüntü kalitesi ile ilgili tercihim nedeniyle.
    Başka faktörler sizin seçiminizde etkin olabilir.
    Internette digitaltrends.com, cnet.com, consumerreports.org (http://www.consumerreports.org/cro/news/2013/07/battle-of-the-super-plasma-tvs-the-panasonic-vt60-versus-the-samsung-f8500/index.htm) vb birçok review de var.
  • Benim ana sorum bu iki televizyonu Pana Samsung gorup alabilecegim Avrupa yakasinda neresi var? Yillar icerisinde Pioneer ve Panasonic plazmalar kullandim ve plazma konusunda iknayim. Bu fikrimi degistirecek bir lcd henuz gormedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stroganoffist

Benim ana sorum bu iki televizyonu Pana Samsung gorup alabilecegim Avrupa yakasinda neresi var? Yillar icerisinde Pioneer ve Panasonic plazmalar kullandim ve plazma konusunda iknayim. Bu fikrimi degistirecek bir lcd henuz gormedim.

f8500 başından beri zor bulunuyor du Türkiye de....
    belki de samsung un LED serisini pazarlama stratejisi ile çelişiyor olduğundan pek de satılmak istenmiyor olmasıdır....
    kuro dan sonra vt gören gözler f8500 iyi alet diyor... benim gibi...
    fayda/maliyet oranına bakarsan f8500 çok üstün bir alet.... en son 11000tl ye vt50 almıştık 6500tl ye f8500...
    bir yerlerde yazmıştım... panasonic senelerce kazıkladı bizi.... pioneer da farklı değildi hani... samsung a bu anlamda bravo dedim...
    aslında samsung cu biri hiç değilim....

• Merhaba,

Türkiye'de zor bulunan bir seri ve piyasada sadece 64'' mevcut. Eski bir Panasonic çalışanı ve plazma kullanıcısı olarak oldukça övgü alan bu tv'yi paylaşmak istedim.

Fiyat 5999 (-100 bonus: 5899 )

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/samsung-ps-64f8500-full-hd-3d-plazma-tv-115844191?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

Samsung Türkiye'de plazma olmadığı için kanada sitesi linki:

http://www.samsung.com/ca/consumer/tv-video/tv/plasma/PN60F8500AFXZC

Samsung bu tv'den bahsederken ''the deepest blacks and the brightest whites we have ever produced'' olarak bahsetmiş.

akakçeden baktım bedavacım.com.tr'dede 5899 lira ve 29 lira kargo

• quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

Merhaba,

Türkiye'de zor bulunan bir seri ve piyasada sadece 64'' mevcut. Eski bir Panasonic çalışanı ve plazma kullanıcısı olarak oldukça övgü alan bu tv'yi paylaşmak istedim.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/samsung-ps-64f8500-full-hd-3d-plazma-tv-115844191?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

Samsung bu tv'den bahsederken ''the deepest blacks and the brightest whites we have ever produced'' olarak bahsetmiş.

iki arkadaşıma daha aldırdım.... benim yakın çevremde ben dahil 64f8500 kullanan sayısı 5 adet oldu.... maç keyfi herkesin dört dörtlük oldu diyebilirim...
    işin yine ilginç tarafı bu 3 kişinin (biri ben olmak üzere) ortak özelliği panasonic vt serisi televizyon sahipleri olmamız ve plazma kalitesinden vazgeçememiz...
    üçümüze de panasonic 65vt50e leri kapattırdı ya bu samsung 64f8500,,, helal olsun...
    sık aralıklar ile firmware güncellemesi çıkartıp televizyonun bazı olumsuz yönleri de giderildi... motion judder canceler ve otomatik siyah seviyesi gibi... daha da tatlandı yani

fiyat çok uygun seviyelere geldi ama bulmak çok zor.... bulan şanslı... alan ise iki kat....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 24 Haziran 2014; 22:44:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

Merhaba,

iki arkadaşıma daha aldırdım.... benim yakın çevremde ben dahil 64f8500 kullanan sayısı 5 adet oldu.... maç keyfi herkesin dört dörtlük oldu diyebilirim...
    işin yine ilginç tarafı bu 3 kişinin (biri ben olmak üzere) ortak özelliği panasonic vt serisi televizyon sahipleri olmamız ve plazma kalitesinden vazgeçememiz...
    üçümüze de panasonic 65vt50e leri kapattırdı ya bu samsung 64f8500,,, helal olsun...
    sık aralıklar ile firmware güncellemesi çıkartıp televizyonun bazı olumsuz yönleri de giderildi... motion judder canceler ve otomatik siyah seviyesi gibi... daha da tatlandı yani

fiyat çok uygun seviyelere geldi ama bulmak çok zor.... bulan şanslı... alan ise iki kat....

Herkes güle güle kullansın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bu ürünün 51 ini bekliyorum ama sanırım boşuna...
    Dün bir samsung bayisine f8500 sordum,adam artık samsung plazma üretmeyecek dedi.Bunun gerçekliği nedir bilen varmı?Eğer öyleyse teşhir bulduğum panasonic'i alacağım.
    Onda da panel arızası çıkarsa elimde patlayacak.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.