Şimdi Ara

2013 Toyota Corolla 1.33 Benzinli Deneyen Süren Var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
5
Favori
76.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pooodolski

quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Konu altına yapılan yorumlar genelde kulaktan dolma bilgilerle yada aracı kulanıp tecrübe sahibi olmadan yapılmış yorumlar. Otomoıbili alırken seçeceğiniz motor tipi sizin kullanım alışkanlıklarınıza ve aracı kullanım amacınıza bağlıdır. Eğer ki siz otomobille çok uzun yol yapıyorsanız ve bu yaptığınız yolculukları ortalama 140 km/h altına pek düşmeden ve 180 km/h üzerine de pek çıkmadan yapıyorsanız o zaman sizin alacağınız motor Corolla için 1.6 dır. Yok ben 180 den aşağı pek inmem ve 180 le giderken gaza bastığımda aracın bana hızlanma anlamında iyi tepki vermesini isterim diyorsanız o zaman 1200 kg civarında benzinli bir otomobil için en az 160 hp güce ihtiyacınız var demektir ve Corolla'nın hiçbir versiyonu size bu imkanı sunmaz, yapacağınız VW 1.4 TSI 160 hp almak yada Opel 1.6 170 hp motorlu bir araba almaktır.
    Bunlara göre Corolla 1.33;

1) Arabanızı genellikle şehir içinde kullanıyorsanız ve özellikle İstanbul şehir içi trafiğinde dur kalk trafikte kullanıyorsanız 1.33 ideal arabadır, çünkü büyük hacimli motor dur kalk trafikte çok tüketir.
    2) Sollama konusu artık eskilerde kalmış bir kavram diyebiliriz, çünkü ülkemizde şehirler ararsı yollar hatta bazı ilçeler arası yollar duble ve duble yolda yada otoyolda sollama yaparken motor gücünün çok bir önemi kalmıyor. Çünkü karşıdan gelene karşı zamana ve mesafeye karşı yarışarak sollama yapmak gibi bir durum yok, dolayısıyla çabuk hızlanma sağlayan yüksek güce ve yüksek torka sahip bir motora da gerek yok bu anlamda.
    3) Siz uzun yolda arabanızı genelde 110 - 120 km civarında hızla kullanıyorsanız ve 140 ve üzeri hızları kısa süreli olarak yapıyorsanız 1.33 motorun ekonomik özelliğinden sonuna kadar faydalanırsınız. Ayrıca araba yüksek hızlarda çevireceği devir yüzünden gürültülü olur diyenlerde yanılıyor çünkü araba 6 ileri vites kutusuna sahip. 6. vites daha düşük devirle seyahat amacıyla konmuş ekonomi amaçlı vitestir ve bu nedenle sanıldığı gibi araba 140 yada 150 ile giderken bağırıp kafanızı şişirmicektir çünkü 5 vitesli bir araba gibi bu hızlarda devir saati 4000 i değil 3000i gösteriyor olacaktır.

Otomobil ihtiyaçlar doğrultusunda alınması gereken bir tüketim malzemesidir. Ancak bizim insanımız genelde cebindeki paranın alabileceğinden daha fazlasını yada bütçesinin elverdiğinin daha fazlasını almaya çalışıyor. Tıpkı konuyu açan kişinin Corollanın en üst donanım paketine sahip Elegance modelini almaya çalışöası gibi. Sonra gidiyor en düşük donanımlı sıfırını almaya çalışıyor. Madem en düşük donanımlısı işini görüyordu neden ikinci elde piyasada en az bulunan ve en pahalı olan Elegance modelini almaya çalıştın da orta paketi olan Comfort modeline bakmadın .
    Diğer yandan yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı eğer 1.33 işinizi görüyorsa neden 1.6 almanın peşinde koşasınız ki? Sonuçta parayla alıyorsunuz ve bütçeyi sonuna kadar zorlayıp sıkıntıya girmek yerine ihtiyacınıza en iyisi hangisi cevap veriyorsa onu alın.
    Son olarak şu arabayı aldım zarar ettik kavramını da bir kenara bırakın derim. Otomobil sonuçta bir tüketim aracı, yatırım aracı değil, gayrimenkul değil. Sonuçta otomobil sektörü de zaman içinde sürekli gelişme kaydediyor, daha teknolojik daha modern otomobiller üretiliyor. Tabii ki sizin aracınız değer kaybedecek, çünkü hiçbir şey olmasa daha yenisi daha moderni çıkıyor. Ayrıca siz otomobili kullanıyor ve eskitiyorsunuz, satarken aradaki değer kaybı sizin aracınızın eskimesinin maliyetidir, sizin otomobilden sağladığınız faydanın karşılığıdır. Yani zarar değildir. Zarar ancak siz aracı alıp kullanmadan kısa zamanda satmak istediğinizde yani arabadan kullanım faydası değil ticari fayda sağlamaya çalıştığınızda aldığınızdan daha düşük bedele sattığınız durumlarda oluşur.
    Hem otomobili alıp eskiteyim hemde aldığımdan reel anlamda daha fazlaya satıp para kazanayım gibi bir mantık olamaz.

Son zamanlarda okuduğum en iyi mesaj. Arkadaşı tebrik ediyorum. Her konuyu açıklamış ve çok güzel yorumlamış. Umarım 3-5 kelime kullanarak konulara yorum yapan hatta yaptığı yorumla konuya son noktayı koyduğunu sanan arkadaşlar bu durumdan ders çıkarır.

+1453

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus3147

Arkadaşlar 35-40 bin lira arasındaki bütçemle 2. el 2009-2010-2011 Toyota Corolla 1.6 comfort, uygun denk getirebilirsem Elegance modellerine bakıyordum. Ankara daki Toyan Toyota Plaza da 2. el araçlara bakarken Plaza bölümünde 2013 model sıfır Toyota Corolla 1.33 Benzinlilerin 45bin den satıldığını gördüm. Yetkililerden aldıgım bilgiye göre araç 1270kg mıs. 1.33 benzinli motorun 99 beygirle bu aracta nası performans gösterdiğini merak ettim test sürüşü istedim fakat 1.33 motorlularda test sürüşü için araç gelmediğini belirttiler. Araç aklımda kaldı eğer motor konusundaki tereddütlerimden kurtulabilirsem almayı düşünüyorum. Bahsettiğim aracı alan, kullanan veya bilgisi olan arkadaslar yorumlarını esirgemezse çok sevinirim. Saygılar...

1.33 Benzinlilerin 45bin den satıldığını gördüm.

Yaklaşık 2 yıl önce 45.000 olan bu aracın yeni kasası bugün 50.000 tl'den satılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Arkadaşlar 35-40 bin lira arasındaki bütçemle 2. el 2009-2010-2011 Toyota Corolla 1.6 comfort, uygun denk getirebilirsem Elegance modellerine bakıyordum. Ankara daki Toyan Toyota Plaza da 2. el araçlara bakarken Plaza bölümünde 2013 model sıfır Toyota Corolla 1.33 Benzinlilerin 45bin den satıldığını gördüm. Yetkililerden aldıgım bilgiye göre araç 1270kg mıs. 1.33 benzinli motorun 99 beygirle bu aracta nası performans gösterdiğini merak ettim test sürüşü istedim fakat 1.33 motorlularda test sürüşü için araç gelmediğini belirttiler. Araç aklımda kaldı eğer motor konusundaki tereddütlerimden kurtulabilirsem almayı düşünüyorum. Bahsettiğim aracı alan, kullanan veya bilgisi olan arkadaslar yorumlarını esirgemezse çok sevinirim. Saygılar...

1.33 Benzinlilerin 45bin den satıldığını gördüm.

Yaklaşık 2 yıl önce 45.000 olan bu aracın yeni kasası bugün 50.000 tl'den satılıyor.

dün bayi ile konuştum

46500 e kadar indiler ki daha sadece fiyat sordum

sizin baktığınız hangi versiyon diyecektim ama 1.33 sadece life var sanıyorum artık

• Dün 2015 model Toyota Corolla 1,33 life aldım. Ilk sürüşümüz Yaptım.Daha önce burada yazılanları okumuştum,Dün adana mersin arasında yolculuk ettim, araç çok konforlu,sessiz,aracı 140-150 km lerde kullandım hatta 160 A çıktım,hiç ses sıkıntısı,bayılma görmedim. Daha çok 110-120 km lerde araç süren biri olarak sırf merakımdan kullandım. Verdiğim her kuruşu hakediyor,alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla satın alabilirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.33 leri kaça aldınız arkadaşlar sakıncası yoksa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 6ay önce 1.33 aldım konforlu güvenli yoltuyuşu iyi bi araç ama yazılanlar gibi çokta performanslı değil defalarca malatya elazığ arası gittim geldim araba hafif bayırda tıkanıyor ama şehir içi derseniz bence bu fiyata daha iyisini bulamazsınız derim ve 49.000tl ye aldım arabayı ama dediğim gibi bş1.6gibi değil ama 1.6 aradında 10.000tl fiyat fakı var değermi derseniz gene olsa gene 1.33alırdım derim 10.000tl yi vermeye kesinlliklle değmez

• quote:

Orijinalden alıntı: oemre

Dün 2015 model Toyota Corolla 1,33 life aldım. Ilk sürüşümüz Yaptım.Daha önce burada yazılanları okumuştum,Dün adana mersin arasında yolculuk ettim, araç çok konforlu,sessiz,aracı 140-150 km lerde kullandım hatta 160 A çıktım,hiç ses sıkıntısı,bayılma görmedim. Daha çok 110-120 km lerde araç süren biri olarak sırf merakımdan kullandım. Verdiğim her kuruşu hakediyor,alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla satın alabilirler.

kasım 2014 de aldım 48250 aldım OEMRE arkadas 2015 dekilerde fARK VARMI ACABA
  • 2015 derken araç donanımından bahsediyorsanız,arka koltuk cam acma kapama dugmelerini ısıklı olmuş bana söyledikleri.Önceki halinde yokmuş sanırım.önemli bir değişiklik yok yani

• tesekurler kaca aldııydınız aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Konu altına yapılan yorumlar genelde kulaktan dolma bilgilerle yada aracı kulanıp tecrübe sahibi olmadan yapılmış yorumlar. Otomoıbili alırken seçeceğiniz motor tipi sizin kullanım alışkanlıklarınıza ve aracı kullanım amacınıza bağlıdır. Eğer ki siz otomobille çok uzun yol yapıyorsanız ve bu yaptığınız yolculukları ortalama 140 km/h altına pek düşmeden ve 180 km/h üzerine de pek çıkmadan yapıyorsanız o zaman sizin alacağınız motor Corolla için 1.6 dır. Yok ben 180 den aşağı pek inmem ve 180 le giderken gaza bastığımda aracın bana hızlanma anlamında iyi tepki vermesini isterim diyorsanız o zaman 1200 kg civarında benzinli bir otomobil için en az 160 hp güce ihtiyacınız var demektir ve Corolla'nın hiçbir versiyonu size bu imkanı sunmaz, yapacağınız VW 1.4 TSI 160 hp almak yada Opel 1.6 170 hp motorlu bir araba almaktır.
    Bunlara göre Corolla 1.33;

1) Arabanızı genellikle şehir içinde kullanıyorsanız ve özellikle İstanbul şehir içi trafiğinde dur kalk trafikte kullanıyorsanız 1.33 ideal arabadır, çünkü büyük hacimli motor dur kalk trafikte çok tüketir.
    2) Sollama konusu artık eskilerde kalmış bir kavram diyebiliriz, çünkü ülkemizde şehirler ararsı yollar hatta bazı ilçeler arası yollar duble ve duble yolda yada otoyolda sollama yaparken motor gücünün çok bir önemi kalmıyor. Çünkü karşıdan gelene karşı zamana ve mesafeye karşı yarışarak sollama yapmak gibi bir durum yok, dolayısıyla çabuk hızlanma sağlayan yüksek güce ve yüksek torka sahip bir motora da gerek yok bu anlamda.
    3) Siz uzun yolda arabanızı genelde 110 - 120 km civarında hızla kullanıyorsanız ve 140 ve üzeri hızları kısa süreli olarak yapıyorsanız 1.33 motorun ekonomik özelliğinden sonuna kadar faydalanırsınız. Ayrıca araba yüksek hızlarda çevireceği devir yüzünden gürültülü olur diyenlerde yanılıyor çünkü araba 6 ileri vites kutusuna sahip. 6. vites daha düşük devirle seyahat amacıyla konmuş ekonomi amaçlı vitestir ve bu nedenle sanıldığı gibi araba 140 yada 150 ile giderken bağırıp kafanızı şişirmicektir çünkü 5 vitesli bir araba gibi bu hızlarda devir saati 4000 i değil 3000i gösteriyor olacaktır.

Otomobil ihtiyaçlar doğrultusunda alınması gereken bir tüketim malzemesidir. Ancak bizim insanımız genelde cebindeki paranın alabileceğinden daha fazlasını yada bütçesinin elverdiğinin daha fazlasını almaya çalışıyor. Tıpkı konuyu açan kişinin Corollanın en üst donanım paketine sahip Elegance modelini almaya çalışöası gibi. Sonra gidiyor en düşük donanımlı sıfırını almaya çalışıyor. Madem en düşük donanımlısı işini görüyordu neden ikinci elde piyasada en az bulunan ve en pahalı olan Elegance modelini almaya çalıştın da orta paketi olan Comfort modeline bakmadın .
    Diğer yandan yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı eğer 1.33 işinizi görüyorsa neden 1.6 almanın peşinde koşasınız ki? Sonuçta parayla alıyorsunuz ve bütçeyi sonuna kadar zorlayıp sıkıntıya girmek yerine ihtiyacınıza en iyisi hangisi cevap veriyorsa onu alın.
    Son olarak şu arabayı aldım zarar ettik kavramını da bir kenara bırakın derim. Otomobil sonuçta bir tüketim aracı, yatırım aracı değil, gayrimenkul değil. Sonuçta otomobil sektörü de zaman içinde sürekli gelişme kaydediyor, daha teknolojik daha modern otomobiller üretiliyor. Tabii ki sizin aracınız değer kaybedecek, çünkü hiçbir şey olmasa daha yenisi daha moderni çıkıyor. Ayrıca siz otomobili kullanıyor ve eskitiyorsunuz, satarken aradaki değer kaybı sizin aracınızın eskimesinin maliyetidir, sizin otomobilden sağladığınız faydanın karşılığıdır. Yani zarar değildir. Zarar ancak siz aracı alıp kullanmadan kısa zamanda satmak istediğinizde yani arabadan kullanım faydası değil ticari fayda sağlamaya çalıştığınızda aldığınızdan daha düşük bedele sattığınız durumlarda oluşur.
    Hem otomobili alıp eskiteyim hemde aldığımdan reel anlamda daha fazlaya satıp para kazanayım gibi bir mantık olamaz.

140-150 ile giderken 3000i geçer geçmeli, 1.6 dizeller 160 ile 3bin civarı çeviriyor, emin misiniz kullandığınıza?

• 2 sene once 44 lira olan arac simdi 49 lira ise

Ilk alanlar kaziklandimi acaba?

Butun markalar bariz ÷30 artirirken nefen toyota bu modelde ÷10?

• Beray , ben 51750 TL ye aldım,park sensörü hediye ettiler. cam filmi yaptırdım 3M ,(200 TL )birde çocuklu olduğumuzdan koltuklara kılıf taktırcam. Onu da orijinale yakın kılıf takan bir yer buldum,oradan yaptırıcam. (190TL)

• quote:

Sakin kullanımda 1.33 yetiyor. Bir arkadasim gecen hafta Alaşım jant ile beraber 50000TL'ye aldı. Sizin 45000TL fiyat da iyiymis. Bence alınabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslr ozamn fıyatlar pahalnmıs herkese hayılrı olsunn
  • Ben pahalı mı aldım acaba. 50.000 TL iyi fiyat

• bende geçen hafta 1.33 life 2015 model aldım daha önce coralla dizel 2006 aracım vardı artık sıfır bir corolla istiyordum dizelle benzinli arasında 20.000 tl fark var.biraz tereddüt ederek aldım.ancak hafta sonu antalyaya gititim geldim dönüşte adapazarı gişelerine kadar 120 ile geldim ordan sonra artık aracımı deneme vakti geldi dedim otobanda 110 u geçerken zorlanıyor diyen ya toyota düşmanı ya da 3000 motor araca biniyor 150-160-170 e kadar çıktım trafiğin durumuna göre daha üst hızları daha uygun bir trafikte deneme fırsatım olacak inşallah bu arada yakıt olarak ta çok uçuk değil adapazarına kadar 120 adapazarı silivri arası 130-140-150-160-170 arası ortalama yakıt 6,5 lt/100 km yani 29 kuruş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayip70

bende geçen hafta 1.33 life 2015 model aldım daha önce coralla dizel 2006 aracım vardı artık sıfır bir corolla istiyordum dizelle benzinli arasında 20.000 tl fark var.biraz tereddüt ederek aldım.ancak hafta sonu antalyaya gititim geldim dönüşte adapazarı gişelerine kadar 120 ile geldim ordan sonra artık aracımı deneme vakti geldi dedim otobanda 110 u geçerken zorlanıyor diyen ya toyota düşmanı ya da 3000 motor araca biniyor 150-160-170 e kadar çıktım trafiğin durumuna göre daha üst hızları daha uygun bir trafikte deneme fırsatım olacak inşallah bu arada yakıt olarak ta çok uçuk değil adapazarına kadar 120 adapazarı silivri arası 130-140-150-160-170 arası ortalama yakıt 6,5 lt/100 km yani 29 kuruş

Tüketim çok iyi imiş.Ben bu 1.33 Corolla ve auris'lere pek sıcak bakmıyordum.Ama vergi avantajı olmamasına rağmen Tüketimi için bile alınır.1.6 Atmosferik bir Astra'ya ,focus'a civic'e lpg'siz binilmez ama bu araca binilir.

• Fena değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vulpius1905 -- 17 Aralık 2020; 15:2:30 >
  • bende jetta 1.6 benzinli aracı sattım 1.6 corolla alıp sattım. sora hb araba almaya karar verdim amca oğlunun yeni clio 1.2 var test ettim hoşuma gitti reno bayine gittim 1.2 clio kaporayı verdim bir ay bekledim tam aracım gelecekti fabrika greve girdi gittim paramı geri aldım. gidip 1.33 auris life aldım çekmiyoo diyenlere anlatayım bu arac 6 vites 100 beygir her viteste zıplıyor bana göre 1.6 102 beygir 5 vites jettadan daha iyi performası var her benzinli aracta olduğu gibi rampada vites düşüyor oda normal(yokuşta vites düşürmek istemiyorsan 20 bin daha verip dizelini alacaksın). sonra fiyatına göre bence alınacak arac clio ile 5 bin fiyat farkı var iyiki fabrika greve gitmiş içi çok rahat arka koltuk mesafesi geniş insana güven veriyor. 140 ile viraja gir korkma çıkarsın.16 jant ebatı çok iyi olmuş güvenlik ve yol tutuşu açısından. 1.33 life 6 vites bu yakıta tasarruf açısından bayağı faydası var. uzun yolda 5 litreyi gördüm, bu anlık değil 200 km ortalama 42 tl benzin aldım bence süperrrr. lpg ye gerek yok oda çok iyi oldu lpg yi hiç sevmem arızası kılı tüğü bitmez..dizele 20 bin fazla vermek isteyen lpg yi sevmeyenler için tammmm isabet olur. kısacası çokkkk memmmnunummm
    yeni ölçtüm şehirler arası 23 kuruş yakıyorrrrrrrrrrrrr

• 6 vites 80 km de araclarınzıda hafıf bir sanzıman ugultu sesi oluyormu 80km nın ustune cıkınca ses kayboluyor bir dikkat edebilirmisiniz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.