Şimdi Ara

2013 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
77
Favori
68.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • turkishwat a girebilen var mı ulaşamıyorum şuan.
  • Ozman'la daha önce Work and Travel yapmış olan var mı ?Nasıldır bilgilendirebilir misiniz
  • 2012 yazında new jersey absecon(atlantic city)yakın olan biryerde çalışmıştım. sorularınız varsa cevaplayablirm.
  • Bir Turk un bir Turk ile Ingilizce konusmasi ancak "O ne demek lan" a kadar devam eder

Arkadaslar unutmayin bu kurali......

Eger orda Turklerle veya 3-4 arkadas gidiyoruz biz kendi aramizda ingilizce konuscaz kesin birbirimize soz verdik veya turkce konusan da kumbaraya para atacak falan filan bunlar islemez simdiden soyliyim. Su ana kadar bir tane yapabilen yok.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 10 Kasım 2012; 21:36:20 >
  • Arkadaslar ozelden bazi arkadaslar soruyor Turk yogunlugu az olan bir yer tavsiye eder misiniz diye.....Burda cevaplamayi daha uygun gordum....

Boyle bir ortam istiyorsaniz sectiginiz isin kontenjani cok dusuk olmali... Yani simdi eger su parkina veya eglence parki icin mulakata 20-30 kisi girip de az Turk olmasi umuduyla gitmek biraz sacma olur....

Eger kistaslariniz arasinda bulundugunuz mekanda az turk olmasi varsa dusuk kontenjanli islere bakmanizi tavsiye ederim......

Ama sunu da soylemek gerekir. Eger biraz sosyal bir kisi iseniz farkedeceksiniz Turklerin bulunmasi sizi hic etkilemeyecek....

Kendinize guveniyorsaniz Turk yogunluguna degil sectiginiz isin imkanlari ile ilgilenin.....
  • 2 gün önce bir avusturalyalı ile tanıştım burda.adama afedersiniz sülük gibi yapıştım.bulmuşum ingilizce pratigi. ama 2 gün durabildi.melbodan geliyormuş fizyoterapist..6 ay çalısıp geri kalanında geziyormuş.kralsın bro dedim.
  • Arkadaşlar eduyork hakkında bilgi verebilirim isteyene
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain89

Bir Turk un bir Turk ile Ingilizce konusmasi ancak "O ne demek lan" a kadar devam eder

Eger orda Turklerle veya 3-4 arkadas gidiyoruz biz kendi aramizda ingilizce konuscaz kesin birbirimize soz verdik veya turkce konusan da kumbaraya para atacak falan filan bunlar islemez simdiden soyliyim. Su ana kadar bir tane yapabilen yok.....

Ben 3 ay once kayit oldum, arkadas da 2-3 gun icinde olacak. Sirkete soruyorum ayni ile gitmeniz zor diyor. Baska bir subesine soruyorum gidebilirsiniz diyor.

2 kisinin ayni ise gidebilmesi cok mu zor yahu ? İngilizcelerimiz birbirine yakin ve ayni yerleri tercih edicez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Bir Turk un bir Turk ile Ingilizce konusmasi ancak "O ne demek lan" a kadar devam eder

Ben 3 ay once kayit oldum, arkadas da 2-3 gun icinde olacak. Sirkete soruyorum ayni ile gitmeniz zor diyor. Baska bir subesine soruyorum gidebilirsiniz diyor.

2 kisinin ayni ise gidebilmesi cok mu zor yahu ? İngilizcelerimiz birbirine yakin ve ayni yerleri tercih edicez

Bu tamamen gitmek istediginiz isin kontenjani ile alakali bir durum.Yani eglence parkina gitmek istersiniz 20 kisi alir ayni yere gitme ihtimaliniz yuksek olur ama restorana gitmek istersiniz, tamamen atiyorum mesela bir garson bir de foodrunner almak istiyor. Ayni girme ihtimaliniz de mulakttaki performansina bagli olarak degisir. Ingilizce durumlari vs....

Cok zor birsey degil. Tamamen Amerika'daki isveren tipi ile alakali bir durum.

Bu isin zorlugunun Turkiyedeki sirketle alakasi yok. Sirket sadece senle isvereni bulusturur o kadar baska birsey yapmaz. Gorevi odur yani.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 14 Kasım 2012; 0:13:56 >
  • quote:

quote:

quote:

Bu tamamen gitmek istediginiz isin kontenjani ile alakali bir durum.Yani eglence parkina gitmek istersiniz 20 kisi alir ayni yere gitme ihtimaliniz yuksek olur ama restorana gitmek istersiniz, tamamen atiyorum mesela bir garson bir de foodrunner almak istiyor. Ayni girme ihtimaliniz de mulakttaki performansina bagli olarak degisir. Ingilizce durumlari vs....

Bu isin zorlugunun Turkiyedeki sirketle alakasi yok. Sirket sadece senle isvereni bulusturur o kadar baska birsey yapmaz. Gorevi odur yani.....

benim asıl meslegim aşcılık.bir restoranta yada o tarz bi yere gitmem yüksek ihtimal.gitsem saçımı kestirmek zorunda kalırımıyım ne dersin?ona gore başka iş seçebilirim.bu konuda çok hassasım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

benim asıl meslegim aşcılık.bir restoranta yada o tarz bi yere gitmem yüksek ihtimal.gitsem saçımı kestirmek zorunda kalırımıyım ne dersin?ona gore başka iş seçebilirim.bu konuda çok hassasım.

Bu konu beni asar hocam alacagin job offer da bununla alakali bir kisim var..Orda yazar bu dedigin seyler....Ascilik dedigin hassas bir konu buyuk ihtimal ile izin vermeyecekleri seyler;

gorunur kisimda dovme,
    erkekler icin kupe, piercing tarzi seyler,
    uzun sac,
    uyusturucu madde kullanimi

gibi seylere dikkat ederler....

Bunlar tamamen benim tahminlerim her isletmenin kendine ozgu kurallari olabilir.
    Buna ayrintili olarak job offerindan ogrenebilirsin.

Peki Job offer nedir?
    Job offer dedigim de isinizi sectikten sonra isverenin sartlarini belirtip sonunda da sizin kabul edip imzalayacaginiz sozlesmedir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

Bu konu beni asar hocam alacagin job offer da bununla alakali bir kisim var..Orda yazar bu dedigin seyler....Ascilik dedigin hassas bir konu buyuk ihtimal ile izin vermeyecekleri seyler;

gorunur kisimda dovme,
    erkekler icin kupe, piercing tarzi seyler,
    uzun sac,
    uyusturucu madde kullanimi

gibi seylere dikkat ederler....

Bunlar tamamen benim tahminlerim her isletmenin kendine ozgu kurallari olabilir.
    Buna ayrintili olarak job offerindan ogrenebilirsin.

Peki Job offer nedir?
    Job offer dedigim de isinizi sectikten sonra isverenin sartlarini belirtip sonunda da sizin kabul edip imzalayacaginiz sozlesmedir.

Hocam seninle özel mesajdan da konuştuk ama sana lifeguard'lık ile ilgili çok merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.Amerika'da bu iş için sana tekrar test yapıyorlar mı?TYapamazsan işten çıkarıyorlar mı?Bu işi yapmak istiyorum bir de bu cankurtaranlık küçük tehlikesiz yerlerde mi yapılıyor?Mesela ilk yardım falan bilmemiz gerekiyor mu Cevaplarsan çok sevinirim özelden de yazabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhiste

Hocam seninle özel mesajdan da konuştuk ama sana lifeguard'lık ile ilgili çok merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.Amerika'da bu iş için sana tekrar test yapıyorlar mı?TYapamazsan işten çıkarıyorlar mı?Bu işi yapmak istiyorum bir de bu cankurtaranlık küçük tehlikesiz yerlerde mi yapılıyor?Mesela ilk yardım falan bilmemiz gerekiyor mu Cevaplarsan çok sevinirim özelden de yazabilirsin

Bu soruyu daha once cevaplamistim...

quote:

Yazili sinav her kurulusun farkli olur. Otel havuzlari tarzinda derinligi 5 feet den yukari havuzlarda daha farkli uygulamalar var. Daha zor olabiliyor...Su parklarinin genelde kolay olur sinavlari...yaptiklari sinavda Istedikleri dogru sayisina ulasamasaniz bile tekrardan mulakata alip niye yapamadin filan tarzinda soruyorlardi ve herkesi de gecirdiler.

Her kurulusun farkli olur ama genel olarak hepsinde bir sertifika alma zorunlulugunuz var. O sertifikayi almak icin kurulusun actigi egitimlere katilmak zorundasiniz. Bu egitimler yine calisacaginiz kurulusa gore degisir. Calistigim yerde bu egitim 2.5 gun suruyor. Ve sonunda da test yapiliyor. Testte de 50 metre yuzme ve 3 feet ten agirlik cikarma gibi sinamalar var.

Isten cikarma olayi ise daha farkli...Eger calisacaginiz yerde farkli bir is turu varsa oraya yonlendirebilirler sizi...Mesela yemek bolumune veya otel gibi bir yer ise housekeeping bolumune gibi..... Mesela benim calistigim su parkinda sertifikayi alamayanlar lifeguard olamiyordu ama staff olarak kaliyordu. Staff larin gorevi de su kaydiraklarini yonetmek...Boyle bir sey de olabilir..... Stafflar da lifeguard lar ile ayni saati alip ayni parayi aliyorlardi....

Umarim aciklayici olmustur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 15 Kasım 2012; 2:07:30 >
  • Hocam çok güzel açıklamışsın çok sağol Bir de uçak fiyatları genel olarak ne kadardır ? Tecrübeli arkadaşlar yazabilir mi
  • 500 Euro ile 900 euro arasi degisir.... Bunlar senin gidecegin bolgeye, aktarma sayisina ve bileti aldigin tarihe gore degisiklik gosterir....
  • 4000 lira param var bu para yetmezmi bana arkdaşlar?daha fazla butce ayıramam malesef...
  • quote:

500 Euro ile 900 euro arasi degisir.... Bunlar senin gidecegin bolgeye, aktarma sayisina ve bileti aldigin tarihe gore degisiklik gosterir....

Hocam toplamda 1400 lirayı geçmesin istiyorum uçak parası tahminen New Jersey'e ne kadar tutar fikriniz var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

4000 lira param var bu para yetmezmi bana arkdaşlar?daha fazla butce ayıramam malesef...

yetmez cok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhiste

quote:

500 Euro ile 900 euro arasi degisir.... Bunlar senin gidecegin bolgeye, aktarma sayisina ve bileti aldigin tarihe gore degisiklik gosterir....

Hocam toplamda 1400 lirayı geçmesin istiyorum uçak parası tahminen New Jersey'e ne kadar tutar fikriniz var mı

mart - nisan gibi bileti alırsan 500-550euroya bulursun newyork biletini ordan metroyle geçersin newjersey'e
  • quote:

quote:

quote:

Yok hic farketmez. Park istiyoruz zaten veya havuzda cankurtaran.

Benim birinci hedefim gezmek, ikinci hedefim dil pratigi yapmak.

Abd'ye buyuk ihtimalle 22-23 haziran gibi gitcem.

Okullar ise bizim eylul sonunda aciliyor. Malum iyi hocalari dersleri kapabilmek icin erken gelmek lazim.

Orda isten erken ayrilsam da son 2 hafta gezsem olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.